• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Anonym (Neleda) skrev 2018-06-07 00:48:05 följande:

    Hejhej! Här ligger jag och kan inte sova. Kan ju börja med att berätta att morgonens test var negativt, såklart. Tycker att många symptom som jag har känt av har minskat lite. Hade en del stickningar typ bakom blygdbenet igår dock.

    Anledningen till att jag inte kan sova är för att det gör väldigt ont i svanken på mig nu! Eller väldigt ont är väl att överdriva lite, det är liksom inte som att jag känner för att ta en värktablett, men det är tillräckligt störande och jobbigt för att jag inte ska kunna somna. Så här minns jag inte att jag haft innan mens förut. Det känns typ som att jag har stått med väldigt dålig hållning och svankat länge. Och sen att det inte vill gå över nu. Detta har kommit och gått lite den senaste veckan.

    Vi får se hur det utvecklar sig :)


    Det låter verkligen spännande! Tänk om du är gravid så kan Du tänka tillbaka och tänka att det var ryggont som var bland dom förta tecken

    Jag själv trodde inte jag hade haft ÄL denna månaden men idag har jag så ont i tjejmagnet att jag knappt kan sitta ordentligt så kanske har ÄL bara blivit försenat till idag? Vi har haft sex varje dag sen slutet på Maj för att inte missa ÄL. Enligt FLO appen skulle det vara 1 juni, det är liksom en hel vecka sen. Kan ägglossningen vara en hel vecka försenad eller kan jag haft ÄL redan och min ömma kropp är nått slags tecken på att det händer nått i mig? Kan alltså knappt hosta för då får jag ont i magen!
  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-06-07 09:44:47 följande:

    Ja... tänk om det vore så väl att det tog sig direkt... skulle kännas helt sjukt. Jag hittade en tråd som spär på mina förhoppningar, haha: www.babycenter.com/400_lower-back-pain-in-early-pregnancy-normal_970361_372.bc

    Har du regelbundna cykler annars? För annars tänker jag mig att det verkligen inte är omöjligt att den flyttar lite på sig. Kroppen lever ju liksom sitt eget lilla liv många gånger... :) är det som ett hugg i ena sidan (äggstocken) när du hostar eller?


    Min mens brukar komma på samma dag varje månad,som en klocka! Och ägglossningstester brukar vara positivt dagen innan jag ska ha den enligt FLO appen, och då har jag haft jätteont samma dag som FLO säger. Förra månaden och denna har jag inte tagit tester utan har känt mig för och det är därför jag blev så fundersam när jag känner starka ÄL kramper idag och inte för en vecka sen. Nej det är mer i livmodern som det känns, nästan som att livmodern dansar tango inne i mig Hahaha xD
  • Jagerika
    Ek90 skrev 2018-06-07 13:42:47 följande:

    Håller alla tummar att ÄL var för en vecka sen och att det är något som är på G där inne! Men min ÄL var en vecka sen i februari (blev i Mars istället) och den månaden blev jag gravid ????


    Jag hoppas verkligen det blir samma för mig som för dig!! Kan säga att jag redan idag är så trött så jag knappt orkar gasa med högerfoten i bilen, varit helt utslagen på jobbet idag och i tisdags så stensomnade jag i soffan (vilket jag aldrig brukar göra). Antingen så håller jag på att bli gravid eller så är det min ÄL som gör mig så matt. Hoppas verkligen på ett litet frö som sätter sig i denna stund! Ägget fäster väl ca 7-10 dagar efter ÄL?
  • Jagerika
    Ek90 skrev 2018-06-07 15:36:22 följande:

    Håller verkligen tummarna för dig!! Ett av mina första gravtecken var trötthet innan plus :) och att mina bröst svullnade/ömmade. Det skedde bara några dagar efter ÄL (tog test), ÄL+11 fick jag mitt första svaga plus på kvällen :D och trots att ÄL var en vecka sen så har min uträkning stämt på dagen vid Kub-testet.

    Använde mig av appen ?p Tracker lite? där jag skrev ner allt, lite kul att kunna titta tillbaka på :)

    Ja det är väl det vanligaste så skulle ju stämma bra om ÄL var som den brukade för dig :D jag fick mitt första svaga plus ÄL + 11, på kvällen. Jobbade natt de dagarna så mina dygn var ju lite vända. Vet det kanske inte hjälper dig att veta om hur det var för mig, men jag själv ville veta allt om hur det gått till för andra vid plus när jag var i verkstaden, hoppas det inte gör dig något annat än peppad! Isåfall ber jag om ursäkt <3

    Jag var BOMBsäker på minus just den månad jag fick pos, så magkänslan kan verkligen luras!


    Nej prata på du! Jag tycker det är spännande att jämnföra med andra :D

    OM man nu skulle vara gravid så kan man ju alltid tänka tillbaka vad man hade för första symtom när man ska försöka med andra barnet :)

    jag stensomnade när jag kom hem från jobbet idag, tog säkert 5 minuter sen slocknade jag! Sov i 2 timmar innan sambon väckte mig, hade han inte gjorde skulle jag kanske fortfarande sovit Hahaha

    Vi ska mysa ikväll ifall det är ÄL nu som spökar men har inga ÄL flytningar och förra månaden fick jag ömma bröst vid ÄL som jag inte har denna gången, så det känns både som ÄL och ändå inte. Väldigt knepig månad måste jag säga xD
  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-06-07 18:58:06 följande:

    Ja men det kanske är som @Ek90 säger, att du hade ÄL som vanligt men att du inte tänkte på det och nu börjar det bubbla? Who knows?!

    Håller tummarna för dig så hårt! Du har varit så stöttande och peppande för många här :)


    Ja det är så knepigt allt detta då jag alltid känner min ÄL väldigt tydligt! Nämen tack vad du är gullig <3 jag vet ju att alla vi här inne är i samma situation så att stötta varandra även om man inte känner varandra på riktigt tycker jag är super! Jag har ingen att prata med annars då mina vänner fortfarande är på *feststadiet* i livet haha! Jag vill ju bara prata BIM och ÄL och vad man ska äta typ xD
  • Jagerika
    Ek90 skrev 2018-06-08 04:21:58 följande:

    Ja men precis :D jag har haft oförskämt lite symtom, förutom ett humör som heter duga, haha. Det hoppas jag veeerkligen jag slipper till nästa gång:

    Ja men lika bra att tänka att det kan va ÄL nu med, så har man iaf gjort vad man kunnat. xD

    Jobbigt när man blir så förvirrad på sin cykel! Förlåt om jag missat något som du redan sagt, men du använder inte typ ÄL-test eller tempar eller så?


    Tempa har jag aldrig gjort men tog ÄL-tester i 3 månader för att få koll på min ägglossning efter jag slutade med pillren. Men eftersom jag alltid fick positivt dagen innan FLO appen sa att jag skulle ha ägglossning, och för att jag kände ÄL så starkt varje månad, så slutade jag för det bara kostade en massor med pengar. Och det är ju så typisk att jag inte kände nått denna månaden när jag inte testade xD
  • Jagerika

    Kan också säga att förutom min extrema trötthet i veckan så har jag två nätter i rad vaknat av att jag har fått illningar/stick/nyp i livmodern, det nöp till så hårt precis när jag skulle somna igår att jag fick ont i huvudet! Min första tanke var att *jaha, nu satte sig ägget* ! Men det vet jag ju inte eftersom jag inte vet när ÄL var xD haha kroppen är bra konstig!!

  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-06-08 09:30:53 följande:

    Oj oj vad spännande! Jag har ju också känt en massa konstiga ilningar och diverse de senaste 2 veckorna. Jag är så spänd på om det är något eller om man bara inbillar sig?!

    Haha och jag vet inte när BIM är xD men imorgon har jag varit utan preventivmedel i 4 veckor, och på tisdag är det 4 veckor sedan mensen kom så jag ser det som mitt BIM.

    Tycker dock att kroppen känns annorlunda nu igen. Som den brukar göra dagarna innan mens så den är säkert på g :(


    Usch hoppas inte din mens kommer! Oj bara 4 veckor sen! Ja det va då jag var som mest uppspelt haha nu har jag varit utan piller i 6 månader och är inte alls likadan som då!

    Idag är det 1 vecka kvar till BIM och ÄL+ 9 om man nu ska tro appen, och jag mår så fruktansvärt illa och har mensvärk precis som att mensen kommer i morgon, fast jag vet att det inte kan vara så! Jag har mått illa förut, till och med spytt men ändå inte varit gravid. Men ber fan till Gud snart att det ska ta sig och jag är inte ens religös!!
  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-06-10 20:00:05 följande:

    Haha ja det är ju första cykeln utan p-medel så det är nog bara spökerier för mig, vilket dom sparsamma blödningarna som jag haft sen igår tyder på. Det är dock väldigt lite och ljusa, typ rosa-orangea. Så brukar jag inte ha i början på mens, inte över två dygn i varje fall, men första ?riktiga? mensen så kan det nog se ut lite hur som helst.

    Känner mig nästan lite dum så här i efterhand med tanke på alla symptom jag haft. Har dom varit på riktigt eller har jag inbillat mig dom? Till och med min kille sa att jag måste vara gravid... Men är väl hormonerna som har spökat för mig, hoppas fasen inte jag upplever det igen nästa cykel! (Om jag inte är gravid såklart då..)

    Hahaha vad rolig du är! Jag ska be en kvällsbön för dig med! ;)


    Haha tack för kvällsbönen xD

    Tog test idag på ÄL +10 ( enligt appen men det verkar ju som ÄL blev senare) men va negativt! Ska ta igen på BIM som är på söndag!

    Är trött och illamående om vartannat och igår va jag typ *åksjuk*, ganska konstigt illamående! Uppsvälld mage har jag också! Molvärk flera gånger om dagen, men sen kan man ju ha önsketänkande också. Hur går det för dig? Fick du mens? Det kanske var din pillermens du fick? Läst att folk får det efter man slutat med pillren!
  • Jagerika
    Annelie1989 skrev 2018-06-11 21:47:49 följande:

    Jag var 20 när jag försökte bli gravid, men dröjde ändå 2 år! Körde ägglossningatester och låg i sängen med henne högt, åt folsyra och alla de där sakerna som man ?ska? göra. Det hände iiiiiingenting på 2 år. När jag inte lade fokus alls på graviditeten längre utan på annat, DÅ hände det. Hör det här så ofta och fattar inte varför, men när man slutar försöka så händer det! Så försök slappna av och inte planera för mycket för det funkar inte alltid så vid en graviditet!

    ;)


    Jag förstår att man blockerar sig när man tänker för mycket på det! Jag brukar alltid sluta dricka alkohol efter ÄL men denna månaden har jag seriöst skitit idet för att kunna slappna av och tänka på annat. Slutat med ÄL tester också och ligger lite på känn, hoppas det tar sig fortare på detta sättet :) en i min släkt försökte bli gravid i 15 år och ingenting hände. När dom skulle adoptera och hämta barnet om bara några månader, så blev hon gravid! Deras barn är idag 30 år :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet