• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Jag har fått en blödning inatt! Är på ÄL+10 och BIM -5, kan det vara en nidblödning då? Kom inget på pappret utan endast brun/rosa blod i trosan!

  • Jagerika
    Anonym (sara11) skrev 2018-04-13 10:12:48 följande:

    Vad spännande! Lycka till! Är de ert första barn??

    Jag väntar på min mens och ägglossning som inte riktigt har kommit igång, de känns som man tänker på detta dygnet runt bara för man verkligen vill ha bebis nu! Längtan är så stor här hos oss, min sambo har "tjatat" om barn typ 3 år, haha. han är 8 år äldre, så han är verkligen redo vilket känns skönt. 


    Ja det är vårat första :D jag fick en blödning idag, hoppas det va en nidblödning!

    Min sambo tjatar också och nu kände vi att det var dags efter vi flyttat till ett hus i ett fint område!
  • Jagerika
    Anonym (sara11) skrev 2018-04-13 10:21:58 följande:

    Haha, jag skriver i en annan tråd med så de blev lite knas. Klart det är första barnet, haha. Det blir kul att följa denna tråd och se när folk plussar :)) jag undrar hur lång tid de kommer att ta. Min kropp brukar vara snabb på att ställa om och reagera efter tp preventivmedel och sånt kommer oftast mens och ägglossning igång efter några dagar. därför känns de som jag kommer bli gravid fort, men samtidigt vet jag att de kan ta flera år. :/


    Jaha haha! Jag skriver också i andra trådar så det blir lite knasigt ibland!
  • Jagerika
    hallonnpaj skrev 2018-04-15 11:22:07 följande:

    Tror inte det är kört för det. Många har inga symtom så tidigt plus att många inte plussar innan bim. Det försöker jag hålla på iallafall ;) jag har inga symtom typ förutom att brösten är större. Inga övriga gravsymtom eller pms symtom. Längtar till på tisdag då jag kan testa ???? då är jag på bim+5


    Hur går det Hallonpaj? Har du testat än? Så nyfiken eftersom du är förbi Bim :D jag ska testa i morgon då jag har Bim, är såå nervös! :)
  • Jagerika

    Nu är dagen för BIM här och testade negativt i morse tyvärr! Fick skitkonstiga vita flytningar igår som rann ur mig!! Blev lite chockad men ingen mens i sikte än! Likadan mensvärk sedan ÄL men annars inga direkta symtom. Hade lite ömma bröst i 2-3 dagar men som är borta nu. Hade en blödning i fredags så tänker om det är en nidblödning (Fick den på ÄL+10) så kanske det är för tidigt att testa på idag på BIM eftersom det bara är 4 dagar sen blödningen? Ska vänta och testa i helgen om mensen inte kommer :)

  • Jagerika
    Anonym (Lillstrumpan) skrev 2018-04-18 11:08:08 följande:

    Verkar logiskt om niden kom på ÄL+10 att det är för tidigt att testa nu, skulle någ vänta än 3-4 dagar i allafall?


    Ja jag tänker så med! Så jag väntar lite så får jag uppdatera er sen :)
  • Jagerika
    Anonym (Lillstrumpan) skrev 2018-04-18 17:46:30 följande:

    Nejje :( Nya tag nästa gång... testat rosenrot? Jag satte igång det denna månaden, så får vi se hur det går, hört massa positivt om det.


    Nej rosenrot har jag rinte provat, såg en förpackning på Ica tror jag det var, läste lite men såg inget om att det skulle vara bra ifall man försökte skaffa barn, vad är det som är bra med den? Jag äter folsyra varje dag iallafall :)
  • Jagerika
    Mullbär skrev 2018-04-19 00:36:14 följande:

    Hej :)

    Jag o min man har precis bestämt oss för att börja försöka så jag räknar nu ner till BIM med spänd förväntan.. Jag är 29, han 25, vi har varit tsm i lite över 4 år nu o längtat efter barn hela tiden :) Hade ett väldigt tidigt MF i höstas då vi inte ens försökte aktivt utan använde kondom+säkra dagar.. Det tog oväntat hårt på mig o under ett halvår har jag inte ens velat tänka på barn :( Men nu är jag mentalt redo igen! Vill dock inte säga till nån att vi försöker, vi vill hålla det casual, men bara måste göra något (skriva något) under denna väntan.


    Hej och välkommen! Jag förstår precis hur du menar med att skriva av sig. Min sambo förstår kunnige eftersom han är kille, även om han försöker förstå! Så nu säger jag bara att det är ägglossning så vet han vilken tid det är haha :D har inte heller nån att prata med, hade en tjej på jobbet som var gravid som jag berättade för men hon är mammaledig nu såklart så det är ganska *ensamt* hela denna proceduren! Min bästa vän vet att vi försöker men vi är inte på damma nivå i livet och hon vill nog helst inte prata om barn och sånt utan där är det jobb och fest som gäller medans jag bara tänker på familjen!
  • Jagerika
    Anonym (Lillstrumpan) skrev 2018-04-19 13:17:24 följande:

    Tydligen så skall den göra så att ÄL blir mer tydlig och göra cykeln kortare för de som har en lång sådan. Vet inte exakt, men finns massa att läsa om här på familjeliv bland annat.

    Jag tar det i kombination med extra folsyra och bisolvonx3 (tydligen skall det göra slemhinnorna tunnare eller nått sådant).

    Testar verkligen allt nu, för nu är det fasiken dags :(


    Jag googlade lite och jag får nog börja med rosenrot! Har en cykel på 33 dagar (15 dagar mellan ÄL och BIM) och tycker det är väldigt lång tid! Tack så jätte jätte mycket för tipset <3
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet