• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Huruvida skrev 2018-03-09 08:43:46 följande:

    Hänger gärna med här! Har äl nu ihelgen, bim runt 25:e. Första cykeln vi försöker så det lär väl inte gå så snabbt, haha.


    Du är så välkommen! Vi är väldigt aktiva i denna tråden :) det är bara för dig att mysa på extra mycket nu i helgen då :D använder du dig av ÄL-tester? Hade ÄL förra helgen och BIM 19-20, och det är mitt tredje försök med första barnet :)
  • Jagerika

    Idag har jag ÄL+ 9 och 8 dagar kvar till BIM. Kan testa på onsdag som tidigast och igår skulle jag och sambon iväg tidigt, gick och duschade och sen när jag stog där i handduken så såg jag mig själv i spegeln och märkte att mina bröst var annurlunda! Dom såg lite större ut! Tänkte inte så mycket på det så vi åkte iväg. Senare på kvällen när vi kom hem blev vi lite sugna och min sambo skulle känna på mina bröst och då skrek jag till för det gjorde jätteont! Han blev så paff men sen började han tok le och sa att det kanske är en bebis på gång! Jag började då tänka efter och jag är tröttare än vanligt, mitt kiss är annulunda och nu brösten. Jag uppdaterat mer efter jag tagit ett test! :)

  • Jagerika
    Anonym (Vanja) skrev 2018-03-12 17:28:02 följande:

    Jag har försökt i tre månader. Gick in på Apoteket och köpte ett graviditetstest på väg hem från jobbet idag trots att det egentligen är alldeles för tidigt för att testa (ÄL +10). Men man har ju läst om kvinnor som fått riktigt tidiga utslag så here we go! 


    Är också på ÄL + 10 idag och fick negativt idag tyvärr! Men har ont i mina bröst som jag aldrig har annars så ska testa igen i helgen! BIM är på måndag :)
  • Jagerika
    Saima17 skrev 2018-03-14 06:40:03 följande:

    Happ.. Som ja gissa.. Ännu en månad utan positivt äl.. Älflytningarna kom å gick snabbare än snabbast.. Fast ja vet.. Så nånstans finns d allti den där dumma tanken att men kanske den här mån att d sku lyckas bli äl..Att man kanske känner nåt litet tecken.. Ont eller svullen lr nå.. Å så e man nere på botten å ruta 1 igen. Kunde int bm bara gett mj hormoner direkt efter blodprover att d sku hända nåt. Men me min "tur" e d väl nå värre.. usch så nere idag.. Ska lämna av sambon på jobb.. Min arm e riktit åt h*lvette.


    Usch vad jobbigt för dig :/ skickar lite styrke kramar till dig <3
  • Jagerika

    Jag ska beställa fler graviditetstest och undrar om RFSUs tester är bra? Har aldrig provat dom endast provat clearblue men det blir så hejjans dyrt så behöver tips på andra gravtest!

  • Jagerika
    Ek90 skrev 2018-03-22 23:54:08 följande:

    Jag vågar knappt tro det är sant!

    Var så otroligt uppgiven, deppig och säker på att det inte fanns en chans att det blivit något denna månad. Men så tyckte jag har mina bröst faktiskt såg ut att ha svullnat en del och jag har även haft väldigt ont i dom sen ÄL. Men det brukar va vanligt innan jag får mens... men så tog jag ett test i tisdags som visade två streck! Vågade inte tro på det då jag fick det förra månaden också som slutade i MF två dagar senare. Men tog detta idag och försöker våga tro att det faktiskt KAN gå vägen denna gång!

    Är så otroligt nojjig, känner efter hela tiden och är rädd varje gång jag går på toa, men det är väl ganska normalt kanske.

    Så idag fick jag överraska sambon när han kom från jobbet :D

    HOPPAS hoppas den lill* vill stanna kvar denna gång!!


    Grattis! Så himla kul när folk i min tråd plussar :D jag håller både tummar och tår att det går vägen!!

    Själv är jag i den där dystra tiden efter mens och väntar på ÄL om nån vecka men tänkte unna mig med lite vin nu i helgen :) lycka till nu Ek90 <3
  • Jagerika
    Ek90 skrev 2018-03-23 00:15:23 följande:

    Tack!! <3

    Usch ja, känns ju som dagarna är sega som sirap där emellan. Men unna dig lite vin så håller jag alla tummar att den är din tur vid den kommande ÄL!

    Men vet du( eller någon annan ) hur man räknar ut vilken vecka man är i?

    Jag hade min senaste mens första dag 14/2... men jag testade med ÄL-stickor hela cykeln. Fick en höjning cd 11 men tyckte jag fick pos ÄL-test den 9Mars också, vilket ju var väldigt sent i cykeln så jag vet inte alls egentligen.

    Den dagen jag går till BM, kommer de räkna från mensens första dag och sen fastställa vid ett ev UL senare? Eller kommer de gå efter när jag tror jag hade ÄL med stickor?


    Okej, om jag fattat det rätt så fick du mens den 14 februari och en höjning (kanske ÄL) den 25 februari (dag 11 i cykeln) då kan det ju vara så att 9 mars (dag 23 i cykel) kanske reagerade på graviditeten eftersom det är så lång tid efter ägglossningen?
  • Jagerika

    Om man räknar från 14 februari och att du har en vanlig cykel på 28 dagar och luteal på 14 så är du i V6 (5+2) enligt gravidkalendern här på Familjeliv :)

  • Jagerika

    Hur går det för er tjejer? När har ni BIM eller ÄL?

    Jag väntar på ÄL som enligt min FLOapp är den 3:e men kände redan igår lite värk så tror den kommer tidigare, kanske nu i helgen :)

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet