• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    norrland91 skrev 2018-03-26 19:05:37 följande:

    Hoppar in här :) Heter också Erika, är 26, sambon 30. Jag tog ut min spiral juni -17 men dethär är vårt andra "riktiga" försök. Första barnet. Har längtat flera år efter barn men alltid försökt skjuta på det för man "måste" ju göra massa saker innan.

    Men så en natt kände jag bara att jag orkar inte vänta längre måste ha barn NU. Och sen dess är det de enda jag tänker på haha :)

    Har äl i dagarna och BIM 12/4. Är själv född i december så har alltid tänkt att jag inte ska skaffa barn som föds så sent men jag kan inte vänta längre. En månad är ju en evighet!


    Gud vad roligt med nya folk!

    Jag vet precis hur du känner! Jag och min sambo pratade på allvar om barn i december och då sa jag att jag kunde tänka mig sluta med pillren i Maj i år, men efter flera timmars diskuterande så kom vi på att vi älskade varandra, har ett fint hus, fasta jobb och familjebil så min sambo sa det att han kunde tänka sig börja med en gång för han var så säker. Så den dagen slutade jag ta pillren! :D denna månaden blir det vårat fjärde försök och för oss spelar det ingen roll när barnet kommer, vet många som är födda vid jul och det går ingen nöd på dom haha XD
  • Jagerika
    norrland91 skrev 2018-03-26 23:38:16 följande:

    Vet du jag tror det händer något biologiskt i kroppen när man blir äldre och fertiliteten börjar sjunka. Då börjar kroppen på allvar ge signaler att det börjar bli dags! Den känslan känns verkligen i hela kroppen. Och precis som du säger så när man väl bestämt sig så vill man bara att det ska hända direkt! För att man längtar såå mycket. Jag har gjort många gravtest tidigare och alltid blivit så himla besviken när det varit negativt. Men när vi väl får våra bebisar så kommer de vara extremt efterlängtade, det är en fin tanke att trösta sig med :)


    Ja det tror jag också! Jag har varit redo sen jag var 23 och planerade barn med mitt ex,men som tur var blev jag aldrig gravid, han var otrogen och dejtade andra tjejer bakom min rygg, typ åkte på hotell med dom när han sa att han jobbade. Jag lämnade när en av tjejerna hörde av sig och fråga om vi var ihop. Fick reda på allt och lämnade samma dag!! Usch vilket svin!!

    Så nu har jag vart ihop men min nya kille i 1 år och vi vill verkligen ha barn :) det är helt annorlunda med nuvarande killen, han är den jag väntat på i hela mitt liv <3 så även om vi bara varit tillsammans i 1 år så känns allt bara så fantastiskt!!
  • Jagerika
    patriciaaah skrev 2018-03-27 13:16:09 följande:

    Jag hoppar in här jag med. Jag 24 och killen är 23, försöker med första barnet. Hade sex vid ÄL så går bara och väntar på om det tagit sig eller inte, jobbigt det här med denna väntetid. 


    Vad spännande! När har du BIM? :) jag väntat på ÄL och det är den segaste väntan någonsin!! Blir lite smått galen! Väntar hellre på BIM än på ÄL :)
  • Jagerika
    norrland91 skrev 2018-03-27 22:17:23 följande:

    Kände också mig helt redo när jag var 23, däremot var jag mitt uppe i att göra karriär. Sen dess har jag blivit utbränd och nu äntligen frisk och omvärderat hela mitt liv. Insett vad som egentligen har någon betydelse här i livet. För mig är det inte längre pengar, karriär, status eller prylar. Utan familj, nära och kära och framförallt skaffa barn <3

    Herregud så hemskt! Vilket sjuk människa. Då var det meningen att du skulle träffa din livs kärlek senare istället :) Man blir typ mer kär av tanken att de kommer vara pappa till ens barn, tänk vilken kärlek.


    Jag tänker samma, är rätt trött på mitt jobb så skulle vilja plugga och bli nånting men tänker att jag vill starta familj i första hand. Tänk om jag säger upp mig från min fasta tjänst och sen blir gravid direkt, inte så optimalt kanske, så får går här och hoppas på att bli gravid så man får bli mamma och tänka att jag gör jobbet för barnets skull :)

    Ja han va inte direkt friskt i huvudet. Men nulever jag ihop med min drömkille så allt ha sin mening iallafall :D <3
  • Jagerika
    Maya 889 skrev 2018-03-29 08:59:06 följande:

    Hejhej, jag hoppar också in här!

    Första försöket för mig och sambon, jag är 26 och han är 28. Känns sååå otroligt att vi faktiskt har bestämt oss för att börja försöka, bara det steget känns så himla stort, läskigt och spännande!

    Har BIM den 14 April och har ÄG i skrivande stund, så nu kör vi så det rycker haha!


    Hej! Älskar när det kommer nya tjejer!!

    Ja det är verkligen spännande! Ett stort steg som sagt :) det är redan några som plussat här i tråden och hoppas på fler snart och för mig som startat denna tråden :D det är bara ligga som gäller för dig och vi finns alltid här om du vill prata av dig :D lycka till med pökandet!
  • Jagerika

    Nått jätteskumt hände nu! Var på toa och fick med en stor geléklump på pappret, genomskinlig och vad jag fattar det som så får man så vid ÄL? Nån som fått sånt förut? Men det konstigaste är att det är endast 8 dagar efter min mens slutade, så ska egentligen ha ÄL den 3 april enligt min app? Kan man ha ÄL så tätt inpå sin mens?

  • Jagerika
    norrland91 skrev 2018-03-31 10:21:14 följande:

    Imorse kom det lite blod på pappret när jag torkade mig. Är typ 5dagar sen äl. Kanske nidblödning? Vet inte annars vad det kan vara.


    Oj vad spännande! Låter som en nidblödning! Så då kanske du är befruktad!! Hoppas nu bara att ägget fäster i livmodern så ska du se att du plussar :D
  • Jagerika

    Idag blev det glad gubbe på ÄL testet! Vi hade morgonsex i lördags och en gång idag men mer blir det nog inte eftersom vi båda är sjuka, hoppas det tar sig ändå :)

  • Jagerika

    Hur lång tid efter ÄL fäster ägget? Kan man känna det? Föreställer mig typ att det skulle hugga isåfall? Ååååh vad jag hatar denna ovisshet och väntan!!

  • Jagerika
    Anonym (Lillstrumpan) skrev 2018-04-06 09:20:28 följande:

    Nu börjar det bli riktigt jobbigt... Brösten ömmar lite och jag har känns i tjejmagen en massa.

    Jobbar dessutom på operation och de har bestämt att jag kommer vara på alla snitt from nu :( massa bebisar alldeles för nära.. Idag är jag på 3 snitt..


    Men vad spännande! Förlöser du barn på jobbet?
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet