• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Saima17 skrev 2018-05-14 12:38:34 följande:

    ja kan int tro d e sant.. ja e så lycklig. ja bara skakar 


    Åh men grattis!! Ett väl efterlängtat plus! <3
  • Jagerika

    Jag har idag på BIM-2 fått ett vääääldigt svagt streck! Tar man bild så syns det pyttelite och lite bättre om man dra upp kontrasten! Är så himla nervös att det ska vara ett spökstreck men ska ta test igen om några dagar!! Trodde jag skulle hoppa i taket!

  • Jagerika
    Ek90 skrev 2018-05-18 01:39:59 följande:

    Håller tummarna stenhårt!!!


    Mitt lilla hopp och svagt streck blev inte så långvarigt, mensen kom idag en dag tidigt :(
  • Jagerika

    Hej tjejer! Hur går det för er? Själv väntar jag på ägglossningen som är såååå tråkigt!! BIM är inte fören 17/6 så det är långt kvar!

  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-05-27 17:47:49 följande:

    Hej! Nu har jag ögnat igenom heeela tråden och tycker det är en väldigt fin tråd med mycket stöttning i med- och motgång så jag beslutade också för att dela med mig <3

    Jag är 27 år, min sambo 31 och jag har precis slutat med min p-ring och vi har ingen direkt brådska med att det ska bli bebis utan ?det blir när det blir?. Men å andra sidan... Vem försöker jag lura? Jag läser just nu allt kring babymaking och är helt insnöad och ser gärna att jag blir gravid så snart som möjligt, haha!

    Är det fler här inne som har erfarenhet av att sluta med p-ring? Hur lång tid tog det tills ni hade en regelbunden cykel och ägglossningen kom igång?

    Jag tog ut min sista p-ring på morgonen lö 12/5, mensen kom som vanligt nästan prick 3 dagar senare på ti 15/5 (mens slut lö 19/5). Jag har aldrig haft några ägglossningskänningar vad jag vet och har ej gjort några ÄL-tester MEN det gjorde plötsligt väldigt ont under samlaget vi hade ons 23/5 och började undra om det kanske var pga ÄL? (Brukar aldrig få ont annars)

    Nu är brösten tunga och det sticks typ i bröstvårtorna. Det är troligtvis känningar på stundande mens istället för en eventuell graviditet (eftersom p-ringen mildrade menssymptomen) men jag ville ändå dela med mig eftersom jag själv tyckte att det var så roligt att läsa om er andra :)


    Hej och välkommen! Vad kul att du orkat kolla igenom alla 58 sidorna :o haha! Jag hade tyvärr inte p-ring utan minipiller men min mens kom som vanlig så märkte aldrig något av *pillermensen*. Man blir ju helt galen av att försöka skaffa barn, är det erat första barn? När har du BIM? :)
  • Jagerika
    Plus skrev 2018-05-27 23:43:36 följande:

    Någon som vet om alla glidmedel är spermiedödande? Jag är rädd att jag kanske inte blivit gravid pga glidmedel.. men kan klart vara andra orsaker med. Men jag kom o tänka på det idag så jag vill höra med er vad ni säger.


    Vi använder inte glidmedel runt ÄL längre pga att det är spermiedödande, så försök undvika det!
  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-05-31 10:04:10 följande:

    Hej allesammans!

    Det känns plötsligt som att tiden står still nu. Jag vill typ bara få min vanliga mens nu för att så som jag mår just nu är inte roligt. Ständigt småont i mensmagen, ömma och tunga bröst, ont i svanken och ett sjuhelsikes illamående till och från. Jag tror detta är extra starka symptom på mens, och att det är en bieffekt av att jag nyss slutat med p-ringen för såhär brukar jag inte må.

    Det är som sagt svårt att sia om cykeln kommer vara regelbunden eller ej direkt men ska man följa cykeln jag hade med ringen så är min BM/BIM 12/6. En evighet kvaaar...

    När har ni BIM tjejer? :)


    Ja väntan är hemsk! Jag väntar på ÄL, enligt min FLO app är ÄL i morgon men känner ingenting så tror den blir senare denna gången. Som tur är känner jag den väldig mycket och brukar räkna att BIM är 14 dagar efter mina *ägglossnings-hugg* jag brukar få! Men får jag min ägglossning i morgon så är BIM 17/6 så det är rätt långt dit !
  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-05-31 13:02:07 följande:

    Ändå skönt att kunna känna av det där. Jag har aldrig känt av min ÄL så jag kan inte avgöra om jag ens haft någon den här månaden. Det kan ju tydligen dröja lite tills den kommer igång igen efter ringen... Men då kör du inga ÄL-tester utan går på magkänslan? Hehehe pun intended...


    Jag körde med ÄL- tester dom 3 första månaderna efter jag slutade med pillren men fick alltid gladgubbe på testerna dagen INNAN det högg fruktansvärt i magen så har förstått att det är ägglossningen för det gör verkligen ont. Nästan så man tappar suget helt för det kan till och med göra ont att ha sex för hårt :/ så nu sparar vi på pengarna och kör efter känsla :) fast vi är ett väldigt aktivt par sexuellt så det är inga problem att pricka in ändå Hahaha :D
  • Jagerika
    Anonym (Neleda) skrev 2018-05-31 20:49:12 följande:

    Haha ja men den sexuella aktiviteten är inte särskilt svårmotiverad just nu i detta härliga sommarväder :D

    Jag fick sjukt ont när vi sexade förra veckan och jag berättade det för min kompis, vilket jag aldrig borde ha gjort, för hon säger ju då att jag kanske hade ägglossning. Jag protesterade och sa att jag nyss slutat med ringarna så det går ju inte men hon stod på sig och sa att ÄL kan komma igång direkt. Tror du jag har kunnat släppa den tanken efter det eller? xD Naaae inte direkt..


    Jag vet inte hur det funkar med ringar men det är ju troligt kan jag tycka!
    Mullbär skrev 2018-05-31 21:00:04 följande:

    Oj, vi är precis tvärtom. Min man mår väldigt dåligt av värmen o vi båda är väldigt (negativt) påverkade.. Hatar att bli svettig o nu är man ju svettig redan innan man börjar sexa! 


    Jo min sambo är också liiite mindre på hugget nu i värmen! Igår ville vi båda men det va 31 grader inne och 29 grader ute så vi struntade i det tillslut xD men vanligen ligger vi säkert 3-4 gånger i veckan!
  • Jagerika
    medioker skrev 2018-06-05 11:49:21 följande:

    Du kanske är gravid :) hoppas! Jag hade dock alla de symtomen till och från efter att jag slutat med mina p piller innan jag fick min första riktigs mens. Men håller tummarna för dig :)


    Det va samma för mig, hade alla symptom man kan ha i säkert 3 månader innan jag började tänka på annat och att försöka bli med barn blev en vardag. Nu är man inte alls lika stressad inför ÄL som första gångerna och då kunde man lätt bli lurad! Har precis haft ÄL, ( tror jag, är lite osäker denna månaden) och detta är vårat 6:e försök! :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet