Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    Operationen gick bra. Nu har jag en metallplatta i armen och gipset åker om två veckor. Sedan väntar samma sorts skena som jag har på vänsterarmen, samt fysioterapi och sjukskrivning (i 12 veckor från och med i dag).

    Snart kommer min taxi och SOM jag längtar efter att få komma hem och sova nu!

  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-08-09 17:27:40 följande:

    Skönt att det gick bra med operationen lowhannah! 12 veckors sjukskrivning låter långt. Men gips/skena ska du väl inte ha så länge? Men det är klart att det tar ett tag att träna upp sig igen. Sov så gott!

    Tålamodet är inte på topp här heller. Sömnbrist gör ju inte tålamodet bättre.


    Näe, gipset i två veckor och skena i fyra veckor. Skenan ska jag ta av när jag ska göra rehab-övningarna. Det tar 12 veckor tills jag kan vara tillbaka på jobbet igen (egentligen skulle jag börja jobba 1 oktober men det är inte aktuellt nu), läkaren sa dock att om jag känner att jag kan jobba efter 8 veckor så kan jag bryta sjukskrivningen tidigare. Minst 8 veckor blir det iaf.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-08-09 19:03:49 följande:

    Oj, vad tidigt du ska börja jobba! (Ingen värdering, bara lite imponerad att du orkar) Har du tänkt jobba helt eller ska ni köra halvtid båda två då? Själv tänker jag vara hemma längre, troligtvis till innan sommaren nästa år i alla fall. Sen sugen på att börja på halvtid några månader för att dra ut på det. Största sannorlikhet sista barnet och om jag ska vara ärlig så njöt jag inte av första så mycket som jag borde, var lite för chockad efter det, så tänker försöka njuta mer den här gången. Men man vet aldrig om det blir fler. Mannen köpte att jag inte tänker skydda mig. Men har inte blivit gravid mer än en gång på tio år oskyddat och jag är inte så ung längre så troligtvis kommer det inte ta sig någon mer gång.


    Med första barnet så jobbade vi varannan månad och delade på en tjänst, det var så himla skönt så det tänker vi göra den här gången också. Vi har turen att ha exakt samma jobb så vi kan ju göra så, lite lyxigt kan jag tycka :)

    Nu har jag inte jobbat sedan 9nde januari, pga sjukskrivning, så det ska nog bli rätt skönt att komma tillbaka ändå.

    Jag ska inte heller använda nåt skydd (annat än kondom) framöver. Sambon har bestämt sig för att sterilisera sig, så vi kommer slippa bekymra oss för den biten :)
  • Iowhannah
    Utvandraren2 skrev 2018-08-09 22:23:52 följande:

    Så bra att operationen gick bra, lowhanna! Vilken otur med olyckan!

    Jag fick äntligen komma till gyn idag och bli undersökt. Men allt såg helt normalt ut, så nu får jag bara vänta och se. Kanske det har med bäckenet som inte är på plats än att göra. Hoppas att det är så.

    Var till kiropraktorn idag som sa att är det inte bättre i ryggen på måndag blir det röntgen. 

    Så nu har jag parkerat i sängen för att testa om det blir bättre då. Imorgon tänker jag inte göra något annat än ligga i sängen med ispåse på ryggen och passa/leka/amma babyn. Sambon är ledig, så han får ta allt som kräver att man står/går. 

    Jag var tvungen att lämna bort lillan till barnvakt idag. Hade en omöjlig kombination med två läkartider och en baby. Har en väninna som födde en veckan innan mig, så hon och hennes sambo passade min lilla tjej en liten stund.

    Sambon hade ingen möjlighet att ta ledigt idag.

    Har också kommit på att det jag trott var hormonprickar, nog är eksem! Så borde väl egentligen kollas upp hos doktorn imorgon. Samtidigt ska hon på sex veckorskontroll på måndag, så jag är väldigt sugen på att avvakta. Hon beter sig precis som vanligt och ingen feber. Känner mig som världens dåligaste morsa. Sambon propsar på att det går helt fint att vänta till måndag. Han tror det är hormonprickar. Jag vet inte vad jag ska göra. BVC sa på 1 månadskontrollen att det var hormonprickar, men de såg inte ut som de gör nu. Samtidigt verkar det inte blivit värre senaste dagarna.


    Det kan inte vara värmeutslag då? Hur ser prickarna ut? Lider hon inte så kan det vänta till måndag.

    Vi hade treveckorskontroll i dag och Alice väger nu över 300 gram mer än sin födelsevikt! Än så länge ligger hon lite i överkant på viktkurvan men det gjorde sonen också tills han började krypa, då planade det ut och nu ligger han strax under mitten.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-08-10 09:00:09 följande:

    Jobba varannan månad låter ju fantastiskt! Då får man ju alla åldrar med barnet båda två. Känns svårt i mitt jobb. Jag skulle gärna börja på halvdagar. Men mannen vil ha hela dagar. Vi får se hur förhandlingarna slutar.

    Fördelen med att få barn i anknytning till sommaren är att man får lång tid tillsammans med bebisen så båda får lite bebistid och kan hjälpas åt. Mannen börjar jobba på måndag när vår lilla är sex veckor. Ska nästan bli lite skönt då jag bara kan vara hemma och inte behöver dra iväg på projekt som att åka till stranden eller annat. Får se vad jag säger sen. En dag i veckan ska mannen vara hemma, tre dagar är stora på förskolan och en dag är jag hemma med två barn själv och behöver hitta på något åt stora eller underhålla honom hemma.


    Ja, det var fantastiskt! Dels fick vi, som du skriver, alla åldrar på barnet, dels knöt han an lika starkt till båda oss, och dels skapade det en ökad förståelse för hur den föräldraledigas dagar kunde se ut med en närhetskrävande bebis. Jag tror att jämställdheten hemma mådde väldigt bra av att vi jobbade varannan månad :)

    Men vad skönt ändå, att du bara har en dag ensam med båda barnen! Då behöver du bara hitta på en sak per vecka, det är ju mycket lättare än att hitta på nåt varje dag :)
  • Iowhannah
    LissaE skrev 2018-08-10 19:28:26 följande:

    Hej på er! Jag behöver pepp! Nu har vår bebis blivit två veckor, var på BVC igår och då hade han gått upp från födelsevikten 4490 till 5275. Igår kändes allt okej men idag känner jag mig totalt låst. Det är vårt första barn ska nämnas såklart. Han är ljuvlig och galet efterlängtad. Men hur gör ni för att få ihop allt?

    Han vill vara hos mig och med tillgång till bröstet 24/7. När han sover så är det på mig eller bredvid mig på natten. Övriga nätter så har han vaknat varannan timme ungefär men inatt har det varit 20-40 minuter mellan matningarna (kanske därför jag är nere och känner mig extra låst idag..). I två veckor har vi i princip suttit i soffan och kollat serier men nu vill jag inget annat än att komma ut i stallet en stund och ta hand om den delen också. Jag helammar, vilket jag gärna gör. Vi har pratat om att komplettera med flaska för att min man ska kunna mata men har då en oro för att han skulle dissa bröstet och välja flaskan vilket skulle bli lite merarbete känns det som. Kan ni peppa mig lite så jag vet att vi inte kommer sitta här ett år iaf? Jag har provat med bärsjal men då skriker han i panik. Vagnen kan vi gå en timme på fm men när den stannar så vaknar han. Min man gör verkligen sitt bästa för att ta honom men han duger inte riktigt.

    Sorry för långt inlägg.


    Vi hade liknande med första barnet. Han var ganska krävande och trots att jag inte ammade så kände jag mig låst och mådde skitdåligt pga det. Somnade han i famnen (vilket oftast var ett måste) så gick det inte att lägga ned honom utan att han vaknade inom en kvart. Det var ett ständigt extremt närvarande tillstånd som gällde.

    Jag vet inte hur mycket pepp det är men det blir lättare med tiden! Om bara en månad kommer du förmodligen känna och tänka annorlunda.

    Här har vi en väldigt lätthanterlig bebis. Hon skriker när det krånglar med magen (och när vi är tvungna att väcka henne) men annars är hon väldigt lugn och till freds. Sover bra, äter bättre och bättre, lätt att lägga ifrån sig och allmänt nöjd. Lite typiskt andra-barn tror jag.
  • Iowhannah
    Åttionio89 skrev 2018-08-10 20:29:03 följande:

    Nu ammar inte jag denna bebisen men jag gjorde ett tag med första och jag mådde SÅ dåligt psykiskt, dels pga den där känslan av att vara låst. Men jag skulle nog försöka att pumpa och ge flaska för att du ska få lite utrymme för dig själv, det ska finnas flaskor (nappar) som liknar bröstvårtan just för att barnet inte ska rata vare sig det ena eller andra. Googla :) Sen går tiden såå fort så om några månader kommer du helt ha glömt denna första tiden! Jag försöker suga in varje ögonblick med bebis då denna troligtvis är vår sista. Första barnet njöt jag inte nånting av men brukar nog va så.


    Det kunde ha varit jag som skrev det där! När föddes er första? Jag tänker att årstiden och vädret kan vara avgörande också. Vår första kom på hösten, vilket rent allmänt är en deppig period för mig.
  • Iowhannah
    Twoblirthree skrev 2018-08-13 16:25:45 följande:

    Hoppas din dag har/går bra. Här är jag inne på andra veckan med tre ungar. Här gått bra men det kräver ju en himla massa energi. Idag har jag struntat i disken o ritat och lekt med duplo istället. Nu är vi på lekplatsen oxå...fullt ös. ;)


    Det låter som ett klokt beslut!

    Här har vi väääärldens gnälligaste barn! Snacka om att han går oss på nerverna nu! Det ska bli fantastiskt skönt att få lämna honom på förskolan i morgon, även om det bara är 15 timmar i veckan. Rutinen och kompisarna kommer nog att lugna ner honom iaf en aning.

    Jag var inne och gipsade om i dag eftersom de hade gjort fel efter operationen. Nu har jag ett syntetgips och neonrosa linda (jag fick välja färg själv :D) och betydligt lättare att röra fingrarna.

    I veckan är det fullt upp. I morgon ska vi på hörseltest med Alice, på torsdag ska vi till bvc och på fredag har vi tid hos familjerätten (plus att jag har uppföljningssamtal med min psykolog). Det blir mycket bilåkande, med andra ord.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-08-13 17:54:30 följande:

    Dagen har gått super! Bara ett litet gnäll på hela dagen! Vi har varit på utflykt i skogen. Den lilla har sovit hela tiden. Bara ammat innan vi gick, en gång i skogen och sen hann vi vara hemma i trädgården en stund innan det var dags igen. Den store och jag har haft det helmysigt. Matsäck, lek och fika/mellanmål i skogen och trevlig promenad dit och hem. Över all förväntan.

    I morgon är det dags för dagis. Mannen ska lämna så jag bara behöver lämna. Hur stor är chansen att man får lämna efter åtta i stället för nio? Ser inte fram emot lämningar med infektionskänslig bebis. Brukar vara svårt att lämna.

    Imponerande att klara tre barn själv twoblirthree. Hur gamla var det de var? Du kanske kan komma med tips när det kör ihop sig. Orkar nog inte med jätteutflykter varje gång och chansen att nästa gång går lika bra är ju inte så stor.

    Skönt att du fick bekvämare gips lowhannah. Förstår att din stora har det lite jobbigt och blir jobbig när ni har både bebis och en mamma som inte kan göra något. Då blir förskolan bra. Fullt schema! Den här veckan är lugn för oss förutom förskolestarten. Nästa vecka blir det BVC och hörseltest för oss. Får se om hon klarar testet den här gången, tredje gången gillt. Kanske går bättre när hon faktiskt skulle varit född. Nervös att det ska vara något fel. Lite osäker på hur mycket hon reagerar på ljud. Hon sover ju mest och verkar inte lättväckt.


    Jag är också lite nervös inför hörseltestet, hon kan sova lugnt även när storebror leker och härjar en halvmeter från hennes öra. Men det kan ju också vara att hon är van vid höga ljud, vi får se helt enkelt.
  • Iowhannah

    Hörseltestet i går gick jättebra och hon fick godkänt på båda öronen :)

    Vad skönt det var att lämna på förskolan i går! Vi var definitivt tre stycken som hade längtat till den dagen :D Vi lämnade en superglad unge som knappt hade tid att säga hejdå, gick hem och laddade en diskmaskin och SOV och efter hörseltestet hämtade vi en superglad (och jättetrött) unge igen :) Synd bara att de har ändrat 15-timmardagarna från tis, ons, tor till mån, tis, tor. Känns lite hattigt :/

Svar på tråden Julibebisar 2018