Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Åh nej stackars Alice. Så jobbigt när de är så små och sjuka. Hoppas det snabbt blir bättre, så problematiskt när när de ska äta eller ligga ner och sova eftersom de andas med näsan. Funkar saltlösning?

    Brukar ni smörja era små? Edward är så himla torr och efter badet igår så såg jag att han hade flera stora röda, torra fläckar på armarna, benen och vid alla veck. Han är supertorr i ansiktet också. Kan säkert vara eksem. Han badar inte så ofta utan 1-2 ggr i veckan och alltid med olja. Hans storebror har atopisk eksem och har alltid haft.

    Men vad ska man smörja med? Känns inte kul att kladda på en massa konstiga ingredienser på en så liten bebis.

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-10-10 10:34:17 följande:

    Ja, saltlösning och snorsug funkar jättebra. Som tur är så är hon inte så täppt, det är mest löst (inte rinnigt) snor och en massa hosta. Nu har ögonen börjat rinna lite också :/

    När vår son hade problem med torr hud när han var bebis så fick vi rådet att använda minicare och mildison varje dag. Det hjälpte till viss del men i övrigt var det väl bara att vänta ut det. För hans del växte det bort, även om han fortfarande kan få lite torra fläckar vid årstidsomställningarna.

    Alice har som tur är inga hudproblem, hon badar med mandelolja och det räcker. Skönt att slippa smörja och ha sig :)


    Skönt att hon inte är så täppt men jobbigt ändå när de inte mår bra. Oundvikligt dock när man har storasyskon på förskola.

    Ja miniderm har vi prövat eftersom storebror har flera stycken hemma men jag upplever det som att det svider på honom för alltid när jag smörjer den på de torraste partierna så skriker han till. Så igår beställde jag faktiskt Minicare från apotea, den ska inte svida så mycket. Mandelolja är super, använder den både på mig och edward i badet :)
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-10-16 16:13:14 följande:

    Usch, jag tror att Alice har RS. Vi har fortfarande inte märkt någon förbättring i hennes tillstånd. Hon har fortfarande slemhosta, rosslig andning, kräkningar (och då är hon ingen kräkbebis), tröttare och ledsnare än vanligt. Ingen feber dock, men hon är verkligen inte sig själv. Pallar att vara vaken max en timme innan hon är så trött att hon gråter :( Det är så synd om henne. Jag vet heller inte om/när man bör ringa 1177.


    Åh stackars liten. Hon kanske behöver inhalera så att det blir lite lättare med rosslet. Jag skulle ringa 1177 och rådfråga.
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-10-16 23:55:33 följande:

    Hon rosslar inte hela tiden, det är mer som att det slemmar ihop emellanåt. Om det är RS så är det åtminstone en mild form av det.


    Ok. Då kanske jag skulle avvakta. Däremot om andningen blev mer ansträngd eller om barnet skulle få svårt att få i sig mat pga slem/rossel så skulle iaf jag söka hjälp. Hoppas hon blir bättre snart!
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-10-18 17:01:43 följande:

    Jag har verkligen märkt att gravidhormonerna har lämnat kroppen nu. Hur mycket hår kan en person tappa?! Varenda klädesplagg är fullt!


    Instämmer! Jag hade så fint hår och så fina naglar och så fin hy. Nu är håret sprött, slitet och tunt, naglarna ska vi inte tala om och hyn är glåmig, saknar lyster och finnig (lite då och då)

    Hehe sååå tråkigt!
  • jennie08

    Hej hej, hur går det för alla?

    Här går det bra. Igår var vi på BVC och vägde, mätte och vaccinerade.

    Edward väger redan 7.5kg och är 67cm lång. Stor och lång kille med andra ord. Förstår nu varför alla kläder är för små. Lyckas alltid köpa kläder som han växer ur på några veckor. Som tur är så har jag fått kläder av kompisar så ska gå igenom allt och se om det finns lite i strl 74.

    Vaccinationen gick bra. Rotavaccinet slurpade han i sig med god aptit, precis som förra gången. Sprutorna däremot var mindre roliga. Tårarna rann nerför kinderna. Gulle, han var så ledsen efter att han fått andra sprutan. Men han fick ingen feber så det är ju skönt, bara lite tröttare än vanligt. Men idag är han samma glada goa kille som förut.

    Sååå, hur går det för er och bebisarna?

  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-10-19 23:35:55 följande:

    Nä jag känner mig väldigt ambivalent inför att jobba. Jag har inte jobbat sedan den 9nde januari och en del av mig längtar tillbaka, medan en större del av mig bara vill vara hemma. Förvisso ska vi jobba varannan månad så det kommer inte bli alltför jobbigt ändå :)


    Åh jag är så långt ifrån att börja jobba i mina tankar så du anar inte Hihi ;) Men skönt ändå att kunna vara hemma varannan månad. Skulle inte fungera på våra jobb så för oss är det inget alternativ. Men som sagt, jag har ingen brådska utan hoppas på att kunna vara hemma länge.
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-10-23 18:23:03 följande:

    Vi var och vaccinerade i dag. Än så länge ingen feber men hon är väldigt trött. Sonen fick feber dagen efter vaccinering så vi får se om det kommer nån i kväll eller i morgon.

    På vårt BVC var de smarta och var två stycken när sprutorna skulle tas, så de gjorde lidandet så kort som möjligt. Hon reagerade inte alls när de satte sprutorna men när de drog ut dem så grät hon så himla mycket!

    Alice följer sin storebror ganska exakt i både längd och vikt. Hon väger några hekto mindre och är en halv centimeter längre än vad han var vid samma ålder. Större huvud har hon också :)


    Ja det hade ju varit smart, att ta båda benen samtidigt. Jag tycker att nålen såg så tjock ut haha fastän jag är sjuksköterska och har gett många sprutor. Men plutten blev så ledsen :( Men han fick aldrig någon feber så det är ju bra. Läste någonstans att det är vanligare att febern kommer efter andra vaccinationstillfället så vi får se.

    Vad brukar ni hitta på på dagarna?

    Här hinns det inte med så mycket, vi brukar handla och någon gång i veckan så träffar vi mina vänner som också är hemma.

    Annars ser dagen ut så här: går upp och gör iordning de stora barnen och ser till att de kommer iväg till skolan. Vid 8-tiden vaknar Edward, byter blöja, äter, leker lite. Sen somnar han ofta runt 9-tiden igen och sover kanske 1 timme. När han vaknar så äter han igen och sen brukar vi försöka komma ut lite. Efter lunch somnar han oftast och kan sen sova i flera timmar. Ofta mellan 13-16. Sen kommer barnen hem från skolan.

    Eftersom han har sina sovtider så känns det bäst att vara hemma då.

    Vad hittar ni på?
  • jennie08
    Iowhannah skrev 2018-10-24 11:00:13 följande:

    Febern kom till slut. I går kväll hade hon runt 38 grader och var så himla ledsen! Hon grät och grät och grät och somnade inte förrän vid midnatt. Stackars liten :( Men nu mår hon bra igen.

    Vi gör inte så mycket om dagarna, ibland åker vi till affären och ibland till BVC. Om sonen har förskola så lämnar vi honom och sedan går vi hem och sover lite.

    Alice har inga direkt spikade rutiner på dagarna. Hon somnar vid 22 och sover till 07/08, med en matning vid 04/05. Under dagen söver vi henne när behov finns typ, jag har inte kollat klockan eller så.


    Oj så skönt att bara behöva gå upp 1 gång per natt. Lyx :) Vi är uppe var och varannan timme. Inatt ammade jag nog 5-6 ggr men det var lite värre än vad det brukar vara. Som tur är så blir jag inte så trött ändå.

    Är hon feberfri nu?
    Kellie13 skrev 2018-10-24 16:31:16 följande:

    Vi var på Bvc i fredags o mätte,vägde o fick vaccin. Det gick jättebra. Han skrek till bara när dom stack o sen slutade han direkt. Han blev lite varm efterråt men annars inte märkbart påverkad. Han väger över 7 kg vilket känns när man bär på honom hehe.


    Lika som Edward då :) Han känns riktigt tung. Som tur är så gillar han att ligga i soffan/babysitter/barnvagnen så jag behöver inte gå runt och bära på honom så mycket.

    Hur är hans mage nu? Har för mig att han hade det kämpigt med magen eller har jag blandat ihop honom med någon annan bebis ;)
  • jennie08
    Kellie13 skrev 2018-10-25 05:34:02 följande:

    Nja den har väl blivit lite bättre, det är ju inte detta kolikskrik längre men han kämpar fortfarande med gaser i magen. Nu har han inte bajsat på över 1 vecka o har jättemycket gaser som han kämpar med. Han blir så svårammad när han lider av det för han släpper bröstet hela tiden för att sen suga frenetiskt i några sekunder för att sen släppa igen o han e ryckig i kroppen så det e lite jobbigt.  Men oj att du går upp var och varannan timme! Det låter jobbigt! Vanligtvis går jag upp mellan 1-2 gånger om natten men nu inatt så vaknade han 3 gånger på 3 timmar o det tyckte jag var jobbigt. Jo jag går inte heller runt o bär på honom, antingen får han sitta i babysittern eller i vagnen eller gymmet. Vägrar gå o bära på honom, sambon gör det o har fått jätteont i ryggen. Ja menar ryggen ska ju hålla några år till förhoppningsvis.


    Inatt var en bra natt, ammade bara 3 ggr :) Jag vet inte om han verkligen är så hungrig alla gånger eller om det är så att han helt enkelt bara vill ligga vid bröstet. Jag hoppas att han kommer tycka om gröt så småningom så att det kanske mättar lite mer.

    Men vad jobbigt det låter att han fortfarande är så orolig i magen. Att han inte bajsat på en vecka kan man ju läsa här och där att det är vanligt. Men det verkar ju ändå som att han har det jobbigt så det låter ju inte kul. Bebisar som ammas blir väl inte förstoppade?
Svar på tråden Julibebisar 2018