Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Julibebisar 2018

    Om jag tyckte att saker var jobbiga så är det ingenting mot hur det är nu!

    I går förmiddag lekte jag med sonen, snubblade över hans springcykel, ramlade bakåt och tog emot med händerna. Detta resulterade i starka droger, ambulansfärd och två brutna handleder. Högerhanden är i princip obrukbar, kan knappt röra fingrarna utan smärta, vänsterhanden funkar skapligt men jag får inte lyfta eller bära mer än 0,5 kilo. Min sambo får en jäkla massa jobb nu!

    Jag måste sova på rygg, vilket jag aldrig har uppskattat, jag är en kronisk sidosovare, men armarna ska ligga i högläge så det är bara att vänja sig. Som tur var så hade jag en Oxynorm kvar sedan mitt MA förra året, så den kunde jag sova på i natt. Hur det ska gå framöver vet jag inte, jag fick starka Alvedon och jag har Lergigan hemma så förhoppningsvis klarar jag mig på det.

    Fasen vad vi kommer utnyttja farmor, mormor och förskolekompisars föräldrar nu!

  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-08-03 10:22:17 följande:

    Men hjälp! Vilken otur! Som om det inte var jobbigt nog ändå med en liten bebis.

    Får hoppas att det läker bra så smärtan ger med sig. Hur lång tid tror de återhämtningen är? Låter som om det kan ta ett tag. Usch igen!


    Jag måste ha gipset resp. skenan i MINST fyra veckor! Det var resten av den sommaren :/

    Nu har jag iaf fått ut morfin och fått veta att det blir operation av högerarmen nästa vecka.

    Det tråkigaste är dock att jag inte kommer kunna göra saker med barnen, jag får ju inte ens lyfta upp vår bebis :(
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-08-03 12:34:49 följande:

    Men alltså va?!? Vad är oddsen lixom?. Båda handlederna dessutom! Vilken tur att du har en sambo, familj och vänner som kan hjälpa till. Hur mår du nu då? Klarar du dig med den smärtlindring du fått?


    Jag fick ut morfin i dag! Halleluja, säger jag bara, jag hade inte pallat annars! Jag tog en tablett när vi kom hem från apoteket och sen sov jag i nästan tre timmar. Så skönt att få sova och slippa all smärta!

    Jag mår väl rätt okej, bortsett från att jag har väldigt ont och att det kliar under gipset -_- Dock är det förnedrande att inte klara av att klä på/av sig själv och att inte klara toabesök på egen hand :/
  • Iowhannah
    jennie08 skrev 2018-08-03 14:30:32 följande:

    En annan fråga. Edward har inte direkt haft ont i magen men sen igår på fm så har han varit så orolig, knorrat och bara sovit 10-20 minuter åt gången hela dagen. Han har velat ligga vid bröstet konstant och bara varit allmänt orolig. När han väl ammas så sliter han och drar och verkar inte alls nöjd som tidigare. Han spänner sig en del också och skriker till. Dessutom så bajsar han hela tiden. Och bajset ser ut som bubbligt skum. Idag kom det bajs överallt när jag skulle byta på honom för hundrade ggn.

    Någon som upplevt att bebisens bajs är som gult skum? kommer inte ihåg om syskonens bajs var så...


    Är han gasig? Pruttar han när han spänner sig och skriker till?

    Det låter lite diarréaktigt tycker jag. Har du pratat med bvc?
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-08-03 14:33:52 följande:

    Bra att du får ordentligt med smärtlindring. Trist med operation och fyra veckor med gips/skena i den här värmen. Så jobbigt att vara utan händer. Riktigt ryser. Stackare.

    Även om man ammar kan man ju turas om att vara vaken på natten när bebisen väl har ätit och fortfarande inte vill sova.


    Ja, det är vidrigt! Som sagt så funkar vänsterarmen helt okej men det är så himla mycket saker jag inte kan göra :/ Jag får ju inte ens lyfta ett mjölkpaket.
  • Iowhannah
    Åttionio89 skrev 2018-08-04 03:01:57 följande:

    Hej! Nu är min ?lilla? tjej snart 2 veckor och jag undrar hur erat avslag beter sig? Jag kan ha typ noll avslag hela dagen för att det sen kommer en störtblödning med hinnor i. Sen lugnt en stund och sen känner jag hur det skaver, går på toa och får ut ännu mer hinnor med pappret. Är detta normalt? Minns inte att det va såhär med dottern.. då blödde jag några dagar för att det sen övergick till brunt.

    För övrigt har jag fått en bebis som gillar att sova och äta (hittils). Har dock fått börja ge en tesked matolja i ersättningen (jag ammar inte) då hon verkade hård i magen. Tycker allt känns mycket enklare med andra barnet, man är mer avslappnad på nått vis :)


    Hm. Mitt avslag innehåller inga hinnor med emellanåt kan jag få en störtflod. Fick du inte ut allt när du födde? Du ska kanske ringa förlossningen för en koll.

    Vi ger också olja och nu bajsar hon varje dag igen. Vi ger även magdroppar och ska börja med minifom.

    Pratade med svärmor i går och tydligen har sonen blivit väldigt svartsjuk när hon måste göra nåt med lillan så han har börjat insistera på blöja igen. Känns inte bra alls! I morgon hämtar vi hem åtminstone honom och då blir det banne mig ingen blöja! Snart öppnar förskolan igen och då vill vi inte att han har blöja, speciellt som han ska gå på storbarnsavdelningen nu!
  • Iowhannah
    Åttionio89 skrev 2018-08-04 09:26:42 följande:

    Ja vår dotter är 3 år och hon har börjat dricka välling en gång på dagen igen(annars dricker hon en flaska vid nattning bara) och vi låter henne hållas lite.. svårt det där tycker jag, hur mycket man ska ?spela med?. Hon blir väldigt på mig och pappan när vi får besök, känns mer som hon är svartsjuk på att folk pratar med oss än med bebisen haha ja jag får nog ringa om det fortsätter :/


    Ja det är svårt det där. Vi var så lättade över att sonen INTE hade gått tillbaka till blöjorna så det här känns som ett bakslag :/ Att han vill vara liten och bli matad med flaska kan man ju ta ändå tycker jag. Jag tror att det är svårare för honom hemma hos farmor eftersom hon är änka och nu ska dela sin uppmärksamhet på två barn, här hemma finns alltid nån som har tid med honom liksom.
  • Iowhannah
    Twoblirthree skrev 2018-08-04 11:03:23 följande:

    Idag blir det till att införskaffa Sempers magdroppar och sån där windi pysventil (aldrig använt innan). Hon är inte direkt ledsen men kommer ju inte till ro för att magen håller på nu i några nätter. Knorrar och spänner sig...suck.

    Min 2-åring reagerade med att säga emot pappa i precis allt och bete sig "drygt" (om nu en 2-åring kan det) men typ säga "gå bort" o samtigt putta bort honom el "låt bli", "ajabaja", "inte" o "nej" osv åt allt. Dessutom skulle hon bestämma och styra, hon testade även att slå honom. Vi började prata massor om hur vi skulle bemöta henne o insåg att hon nog gjorde så för att få uppmärksamhet. Alltså hon har ju fått all uppmärksamhet av oss innan o nu nästan enbart av pappa. Även om det blir negativ uppmärksamhet när vi tillrättavisar henne så får hon ju ändå uppmärksamhet. Vi kom fram till att jag får ta 2-åringen lite mer o pappan bebisen och att vi får ignorera och avleda vissa beteenden o inte bara säga nej el bli arga. O det häftiga va att vips en dag så blev hon sig själv igen...

    Tror att de flesta syskon (som är lite mindre) reagerar på nått sätt när de får syskon. Vore konstigt annars egentligen. Är ju en stor omställning...men jag kände mej rätt upprörd och besviken på mig själv (att jag inte orkade mer o räckte till för henne m.m) när 2-åringen betedde sig så annorlunda.


    Det låter ju lovande ändå, att det kan vända så snabbt! Jag hoppas ju såklart också att detta bara är tillfälligt, han är så himla duktig med pottan hemma och både bajsar och kissar i den! Jag började t o m tänka på att ta bort nattblöjan eftersom den var torr tre morgnar i rad (efter en vecka, tio dagar, tänkte jag ta den), men så gick jag och hade sönder mig istället -.-
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-08-04 19:12:13 följande:

    Min lilla har också knorrat mycket om magen de senaste två dagarna. Känns så jobbigt när hon skriker sina gälla små skrik om och om igen. Försöker hjälpa men det är svårt. Mannen ska köpa Semper magdroppar och miniform. Men hjälper det verkligen eller är det mest placebo?

    Idag är mannen iväg på kvällen och jag ska ta båda barnen hela kvällen. Lite nervöst om jag kan få den store att somna innan den lilla vaknar. När mannen åkte kläcker han ur sig att det beror på hur sent det blir om han kommer idag eller i morgon bitti! Hmm.. Så risk för skiftarbete mellan de två hela natten. Imorgon är det jag som ska ta en lååång promenad för mig själv. Om jag inte somnar halvvägs.


    Kan min svärmor, som är närmare 60, så kan du! Lev en minut i taget så ska du nog klara det :)

    Magdropparna är super! Det är bara en massa nyttiga bakterier så även om de inte skulle funka så skadar de inte. Sonen blev en helt annan bebis efter bara tre dagar! Tänk bara på att det tar två veckor innan de har full effekt.

    Minifom (säljs över disk då det står i kylskåp) ska hjälpa mot gasbildning i tarmarna men med sonen märkte vi ingen jätteskillnad, inte alls som med magdropparna. Men de skadar inte heller.
  • Iowhannah
    Lillflickan skrev 2018-08-05 10:07:21 följande:

    Hur har ni andra det med namn på era små? Har ni haft lätt att bestämma? Vi lyckas inte komma fram till något.


    Vi hade ett namn redan innan jag blev gravid och nu känns det självklart att hon heter Alice :) Andra- och tredjenamn är namn från våra släkter.
Svar på tråden Julibebisar 2018