Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?

    Moderno skrev 2018-10-26 07:56:27 följande:
    Du bevisar att du inte har något intresse för en sansad debatt. 

    Ett tidigare inlägg ger ett träffsäkert svar på det du nu skriver: 

    Goddag yxskaft är ju goddag yxskaft och du kan alltid försöka höja dig ovan det. Men om du inte VILL finns det inget jag kan göra.

    Du behöver förstå att om du skriver något så tolkas det som din åsikt om det inte handlar om fakta.

    Klart jag har en egen uppfattning: du ger goddag yxskaftkommentarer.Typ, så här är det och det är jag som har sagt det, men jag tycker inte så. Någon gör det kanske, men så är det i alla fall 

    Tack för samtalet.

    Minus det sista då förstås, eftersom du inte vill föra något samtal. 

    ______

    För den som faktiskt vill diskutera, noterade jag igår att även några tidigare S-toppar anser att det behövs ett yttre tryck för att få förhandlingarna att gå framåt.

    www.expressen.se/nyheter/val-2018/s-topparna-.../

    Det kan åtminstone krävas någon form av resultat, alternativt åtgärd från talmannen, efter denna långa period av förhandling.*

    * För den som tvivlar är detta alltså min ÅSIKT. 
     
    Du får liksom alla andra ha en egen åsikt. Nu är din åsikt att talmannen ska göra någon åtgärd eller kräva någon form av resultat.

    Vad detta påstående om din åsikt egentligen betyder är ytterst oklart om du inte preciserar vilken åtgärd talmannen ska ta till eller vilket resultat du anser talmannen ska avkräva.

    Åsikten som sådan är utan en precisering ett ickepåstående.

    Talmannen kommer självklart att ta till någon åtgärd - kanske låter han en annan partiledare få en sonderingsperiod, kanske låter han ett framkommer regeringsförslag gå till kammaren.. vilket som är faktiskt en åtgärd som talmannen tar till. Om det möter den åsikt du har kan inte avgöras med den oprecisa framställan du har gjort av din åsikt. Det är vad som kan kallas 'goddag yxskaft'.

    Kommer SLs sonedring att ge något resultat? Ja. självklart. Resultatet kan bli att det inte blev några förhandlingar, eller att det blev förhandlingar där de olika parterna inte kunde komma överens. Om det möter den åsikt du har kan inte avgöras med den oprecisa framställan du har gjort av din åsikt. Det är vad som kan kallas 'goddag yxskaft'.

    Du har tidigare sagt att du vill hålla talmannen ansvarig för förhalning 

    "Själv anklagar jag inte C och L för obstruktion. Jag anklagar talmannen och andra som har möjligheter att ställa dem en enkel fråga: kan ni, eller kan ni inte, tänka er att stödja en vänsterregering. Däri ligger förhalningen. "

    Och du skriver att man ska ställa C och L till svars för att de inte medverkar till att en regering kan bildas bildas

    " Jag tycker att man ska ställa C och L till svars eftersom det i praktiken är dessa partier som blockerar processen för närvarande. Det har jag sagt upprepade gånger. Var vänlig läs det jag skriver. "

    Och så är talmannen ansvarig för att L inte släpper fram en regering då L är ett så litet parti

    "Det ÄR orimligt (vilket jag är långtifrån ensam att tycka) att talmannen ska dra det här i långbänk på grund av ett så litet parti som L. Det måste bekänna färg. "

    Men ändå är det inte storleken på partiet som ska avgöra säger du, utan  det är partiets position (politiska position kanske?) som ska avgöras hur hårt det pressas?  

    "Nja, inte nödvändigtvis. Det är snarare deras positioner som bör avgöra hur de pressas.
    Vad är det som gör att du tycker det är makabert att försöka skapa förutsättningar för att bilda en regering?"

    Vem är det som ska pressa L menar du? och vilka positioner som L står för är avgörande för att de ska pressas?
  • Padirac
    Moderno skrev 2018-10-26 20:50:06 följande:
    Bland annat borde talmannen ha varit aktiv med att ställa den frågan till C och L eftersom dessa partier har haft en unik position. Om talmannen har gjort det eller inte vet jag inte. Men om det visar sig i efterhand att talmannen inte gjorde det utan lät Löfven förhandla utan någon egentlig chans att lyckas förtjänar talmannen kritik enligt min och andras mening.

    Nu får du sluta med att fråga vad jag menar. Jag kan inte hjälpa om du inte begriper det jag skriver.

    Förklara istället varför du hårdnackat försvarar talmannens agerande och systemet som sådant.
    Nejdu, jag har hela tiden förklarat hur det går till och ifrågasatt varför du vill ha en annan ordning för hur regeringsbildningen går till.

    I och med att du anklagar mig för att försvara systemet som sådant och att talmannen håller sig inom ramen för de regler och den praxis som finns och gäller så ter sig min tes att du vill ha en annan ordning för regeringsbildningen. 

    Du skriver "varför du hårdnackat försvarar talmannens agerande och systemet som sådant

    Det går naturligtvis inte att talmannen kör nån ad-lib för att tvinga fram en regeringsbildning.

    Det är som jag skrivit tidigare inte talmannens uppgift, talmannen ska be representanter för partierna sondera och förhandla med andra partier för att försöka bilda en regering som tolereras av riksdagen.

    Vet du vad som krävs för att ändra reglerna för regeringsbildning? Kan talmannen hitta på nya regler från tillfälle till tillfälle?

    Har du något mot den parlamentariska ordningen?

    Sen gör du ett intellektuellt misstag så du misstar förklaringar för hur det går till med ett försvar av talmannen och systemet som sådant.  Jag kan gilla eller ogilla talmannens arbete och hur vår parlamentarism fungerar, men det betyder inte att talmannen och parlamentet kan agera och uppföra sig i strid mot de regler som finns.

    Vilken sorts regeringsbildning vill du egentligen ha? Det har du iofs redan beskrivit. Du vill skuldbelägga talmannen som gör sitt jobb enligt regler och praxis, du vill skuldbelägga C och L som inte lägger sig platt för att de har en viss politisk position.  

    Samtidigt som du med ena handen kastar skuld på talmannen och partier så använde du andra handen till att urskulda dig att du inte alls vet om det är fallet. Kräks

    Frågar igen - vilken politisk position berättigar att det ska sättas extra press på partier för att de ska lägga sig platt?
  • Padirac

    rättar en otydlig mening

    I och med att du anklagar mig för att försvara systemet som sådant och att talmannen håller sig inom ramen för de regler och den praxis som finns och gäller så ter sig min tes helt sann att du vill ha en annan ordning för regeringsbildningen. 

  • Padirac
    Moderno skrev 2018-10-27 00:43:41 följande:

    Angående det första så konstaterade vi förut att du inte hade stöd i det material du hade läst för att talmannen inte kunde ställa den fråga jag menade hade behövt ställas. Om du har hittat mer information får du delge denna. Jag tror att du får svårt.

    Angående det andra: den position som kunde ha löst regeringsbildningen (på gott och ont) berättigar frågan.

    (Resten av det du skrev var mest svammel som jag inte ser någon anledning att bemöta).

    Nåväl, vi får väl se vad Löfven ger för besked. Kanske finns det en lösning, kanske inte. Talmannens agerande och systemet som sådant kommer att utvärderas, det tror jag är ganska säkert (även om vissa här verkar ha väldigt svårt att acceptera detta).


    Så det finns inte stöd för min uppfattning samtidigt som du kritiserar mig för att stödja den nuvarande ordningen...

    Nä, jag menar att talmannen inte ska delta i partiernas förhandlingar. Detta är partiernas uppgift.

    Det skulle inte överraska mig om SL på måndag meddelar att han i nuläget inte kan bilda en regering.

    Sen blir det spännande att se vad talmannens nästa steg blir.
  • Padirac
    Nikee skrev 2018-10-26 11:28:06 följande:
    Andra folkgrupper som vill ta över är ett hot mot Sverige,Finns folk som vill stifta religiösa lagar och ta bort demokratin finns is krigare osv osv

    I stora delar i Europa har man enorma problem med att religiösa tar över stadsområdet och har sin egen moralpolis som dömer efter deras religiösa regler

    Största utmaningen för oss idag är helt klart vad vi ska göra med den stora folkgruppen som inte vill tillhöra Sverige eller vara svenskar ,SD  gör inte skillnad på hudfärg men dom säger nej tack till folk som inte vill tillhöra vårt samhälle

    Det är inte nazism eller rasism ,att du skriker det säger mig snarare att du röstar vänstern och blev arg över nån annans åsikt, varför har riktiga argument när man kan vråla rasist mot alla som inte håller med brukar vara rödingarnas motto

    ZZZZZzzzzZZZZZzzzZZZ tröttsamt
    ja, du menar SD  antar jag

    www.interasistmen.se/granskning/sverigedemokratiskt-vallofte-tvinga-pa-alla-svenska-barn-kristendom-i-skolan/

    "Det är i ett valmanifest skrivet av Mirjam Hedman, kandidat till kyrkovalet, som man kan läsa vad SD tänker göra om de kommer till makten i kyrkan:

    OBS! Nu har SD tagit bort text från sin hemsida, men vi har den sparad.

    Vi önskar att Sverige även i fortsättningen skall vara ett kristet land. Vi har därför som uttalat mål att stärka kyrkan och kristendomens ställning i det svenska samhället. I förlängningen menar vi att kristendomsundervisningen och den kristna ordningen [Fridens Gud (Fil 4:9)] skall återinföras samt att det skall få förekomma konfessionella inslag i undervisning också utanför kristendomsundervisningen. Skolor med en kristen livssyn ser vi som en självklarhet."


    "SD:s vallöften låter mer som en islamistisk eller annan valfri religiös diktatur än det Sverige vi känner och älskar. Än en gång har SD visat att man har mer gemensamt med religiösa fundamentalister och antidemokratiska krafter än medelsvensson."

    Precis som du säger handlar SDs politik om identitet och 'svenskhet' - en svenskhet som SD definierar och säger att vi alla som inte delar SDs syn på svenskhet kan uteslutas från. 

  • Padirac
    villbusa skrev 2018-10-27 13:34:28 följande:
    Det är ju precis det att det inte är så enkelt i verkligheten. SD kan man nog få.att gå med på vad som helst så länge de får diktera invandringspolitiken. Vill man inte gå med på SD politik när det gäller invandringen blir ju därmed samarbete omöjligt. Så det handlar ju långt ifrån bara om andra partiers ovilja att samarbeta.
    Mycket korrekt analys utifrån SDs representanters uttalanden.

    SDs ovilja att förhandla och samarbeta är ett av skälen till att SD inte blir inbjuden till förhandlingsborden. Det andra skälet är som vi redan vet att inget annat parti ställer upp på den politiska fråga som SD driver. Identitetspoltik.
  • Padirac
    SupersurasunkSara skrev 2018-10-27 13:43:35 följande:
    Absolut. Som jag uppfattar det nu har dock ingen alls ens frågat SD om något samarbete. 
    Vissa saker kring invandringen kan man ju gå med på. Inte deras allra värsta förslag, men att (och ja g kan ha missuppfattat det hela nu) det ska vara högre krav på att lära sig svenska och de svenska sederna och bruken (vilket inte betyder att de måste ge upp sin egen kultur, iaf inte för mig) och att de måste få klart för sig vad svensk lagstiftning säger kring giftermål mm. Och det finns säkert andra saker som inte innebär 'ut med packet' för att hårddra det. 
    Du kan läsa om vad SD faktiskt skriver i sitt principprogram här, tillsammans med ett tydliggörande. SDs MK har arbetat hårt med programmet och formuleringarna är inte slarviga, ta dem på största allvar.

    puls.eljester.se/2015/08/19/framtidens-sverige-om-sverigedemokraterna-far-bestamma/

    "”På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur.” (Sverigedemokraternas principprogram, kap 5)"

    "Hur organiseras samhället?

    Varför Sverigedemokraterna väljer att göra ovan nämnda uppdelning mellan medborgarskap och nationalitet och vilka följderna blir för individerna har man valt att inte förklara i exakta ordalag.


    Man är dock tydliga med målsättningen:


    6
    Sverigedemokraternas uppfattning är att man inte helt kan förbigå ordet ”folket” i begreppet folkstyre och att folkstyret i längden riskerar att bli mycket problematiskt att upprätthålla i en stat som bebos av flera folk. (Sverigedemokraternas principprogram, kap 1)

    SD återkommer till liknande formuleringar i femte kapitlet:


    7
    ”Vi tror att det bästa för vårt samhälle är att en så stor andel som möjligt av statens medborgare också har svensk identitet.”

    Samt i kapitel 6:


    8
    ”I sitt idealtillstånd har staten inga egna intressen utan implementerar endast nationens vilja så som den kommer till uttryck i demokratiska val.”

    Idealsituationen är alltså att demokratiska val ger uttryck för ”endast nationens vilja” – inte medborgarnas vilja. I Sverigedemokraternas Sverige är idealtillståndet antingen att medborgare som inte blivit medlemmar i nationen har förvisats och/eller att de tappat sitt medborgarskap och därmed rösträtten.


    Är det en slump att man använt just termen ”endast nationens vilja” i det här sammanhanget? Nej, Sverigedemokraterna är genomgående mycket noggranna med att göra åtskillnad på staten och nationen, liksom medborgarna och medlemmarna i den svenska nationen. Det är grunden för hela deras principprogram.


    I principprogrammet definierar Sverigedemokraterna också statens nya roll:


    9
    ”Till statens kärnuppgifter räknar vi alla frågor som rör nationens säkerhet och oberoende, omhändertagandet av svaga och utsatta individer, lagarnas upprätthållande samt värnandet av nationens historiska arv och kulturella särart.” (Sverigedemokraternas principprogram, kap 6)"
  • Padirac
    Moderno skrev 2018-10-27 13:02:47 följande:
    "Så det finns inte stöd för min uppfattning"
    - Du har i vart fall inte presenterat något stöd för att talmannen skulle vara förhindrad från en mer aktiv hållning.

    "...samtidigt som du kritiserar mig för att stödja den nuvarande ordningen...[etc]."
    - Nej, jag kritiserar den nuvarande ordningen. Och håller inte med din passiva inställning. Jag hade velat se mer handlingskraft. Vad som har hänt bakom stängda dörrar vet jag dock inte. Jag orienterar mig via media på den punkten och tror att svaren ges i efterhand. Först då kan vi veta vad som egentligen hände.

    De sista styckena håller jag med om. Samtidigt hoppas jag att Löfven (eller någon annan) snart kan bilda regering eftersom jag tror att dödläget kan innebära skada i förlängningen.
    Så du kritiserar den nuvarande ordningen och att jag inte har gett  några källor för att den nuvarande ordningen gällerTomte

    Du kritiserar talmannen och du kritiseras C och L..

    Men ändå försäkrar du att du inte vet om du har skäl till att kritisera dem och därför inte gör det.Drömmer

    Vi har en övergångsregering som faktiskt har samma befogenheter som en vanlig regering mer ett eller möjligen två undantag. De får inte utlysa nyval. De ska heller inte lägga fram en budget med politiska reformer.

    Det är inte svårigheten att få till en regeringsbildning som kan innebära en skada i förlängningen, det är möjligen det att budgetgenomröstningen kommer att användas som ett politiskt spel för att få stöd för regeringsbildning som är ett problem. Om fler partier än SD börjar leka i riksdagen är det något som är skadligt i förlängningen. 

    Att Sveriges regering blir en 'polsk riksdag' är något som möjligen SD kan gilla, både i den klassiska betydelsen och i den nya betydelsen. Det är ett verkligt politiskt problem och i förlängningen ett demokratiskt problem.
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-10-27 20:46:32 följande:
    Så länge SD inte bjuds in så vet du inte om de är ovilliga att förhandla. Att du vill att SD skall vara ovillig att förhandla eftersom det skulle ruska om din världsbild om vi fick en SSD regering innebär inte per automatik är sant att SD inte vill förhandla.

    Med tanke på att identitetspolitiken är en vänsteridé och du anser att SD står för för identitetspolitik så bör en SSD regering ligga närmare till hands än en MSD regering.
    Det finns en direkt koppling från nazisten/fascisten Per Engdahl, nouvelle droite, BSS och den identitära rörelsen till SD

    en.wikipedia.org/wiki/Identitarian_movement

    "Identitarian movement
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    Not to be confused with Identity politics.
    The identitarian movement is a European and North American[2][3][4][5] far-right[6][7][8][9][10] and white nationalist[5][11][12] movement that originated in France. The identitarians began as a youth movement, with their name derived from the French Nouvelle Droite (New Right) Génération Identitaire, and the anti-Zionist and National Bolshevik Unité Radicale. Although initially the youth wing of the anti-immigration and nativist Bloc Identitaire, it has taken on its own identity and is largely classified as a separate entity altogether.[13]"

    sv-se.facebook.com/elisabethasbrink.se/posts/ser-att-l%C3%A4nken-till-min-text-i-dn-kultur-ig%C3%A5r-har-l%C3%A5sts-f%C3%B6r-den-som-%C3%A4nd%C3%A5-vill-l%C3%A4/507856369252266/

    "Jag är en fascistisk författare, skrev Maurice Bardèche, förgrundsgestalt för la nouvelle droite, fransk nyfascism. Precis som Per Engdahl var han poet och intellektuell, de var nära vänner och tillsammans formulerade de tankar som sedan spred sig som uthällt bläck över den europeiska kartan; kritiken mot det multikulturella samhället, det retoriskt reolutionerande förslaget att upphöra tala om ras och rasblandning för att istället använda ordet kultur och kulturblandning. 
    Bara sex år efter krigsslutet arrangerar Per Endahl en stor konferens i Malmö, där Europas ledande fascister och nazister bjuds in. Den s k Malmörörelsen bildades med Engdahl som ledare och fransmannen Bardéche i central position. Året innan, 1950, hade en liknande konferens ägt rum i Rom. Deltagarna avslutade med att underteckna slutdokument om Europas framtid, författat av Engdahl. Hans massiva bok i tre volymer, Västerlandets förnyelse, blev ett central ideologiskt verk för rörelsen. Vart man än vänder sig, stod Engdahl mitt i fascismens centrum."

    "Också Sverigedemokraternas arv spåras i idétraditionen, genom dess rötter i BSS, Bevara Sverige svenskt, där veteraner från Per Engdahls Nysvenska Rörelse, Sven Olof Lindholms SSS och andra med fascistisk bakgrund verkade."
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-10-27 20:46:32 följande:
    Så länge SD inte bjuds in så vet du inte om de är ovilliga att förhandla. Att du vill att SD skall vara ovillig att förhandla eftersom det skulle ruska om din världsbild om vi fick en SSD regering innebär inte per automatik är sant att SD inte vill förhandla.

    Med tanke på att identitetspolitiken är en vänsteridé och du anser att SD står för för identitetspolitik så bör en SSD regering ligga närmare till hands än en MSD regering.
    Varför ska vi inte tro på det SD och deras företrädare säger- SD har varit väldigt tydliga i vad de vill och hur de kommer att agera - det är bara det är en del av de saker de säger är så verklighetsfrämmande för de flesta att de inte förstår vad SD säger rakt framför dem.

    SD vill inte genomföra några politiska program, SD har en politisk ståndpunkt så de kräver ska genomföras, den de samarbetar med får bestämma resten. Allt enligt SD och deras företrädare själva
Svar på tråden Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?