Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?

    Marco van Basten skrev 2018-10-14 21:47:07 följande:
    Absolut.  Tycker inte du gått speciellt hårt åt S för deras steriliseringar.
    henrikbranden.se/2010/06/16/rasbiologi-och-tvangssteriliseringar/

    "1941

    Den svenska lagen om tvångssterilisering ändras och skärps, efter förslag från samlingsregeringen (foto). Endast en kommunistisk riksdagsledamot argumenterar emot. Möjligheterna till tvång ökar, liksom situationerna när sterilisering kan användas:



    eugenisk indikation (även benämnd arvs/rashygienisk), då det kunde antas att en person genom arvsanlag på avkomlingar kunde överföra sinnessjukdom eller sinnesslöhet, svårartad sjukdom eller lyte av annat slag. social indikation, då personen ansågs vara ”uppenbart olämplig” att handha vårdnaden om barn på grund av sinnessjukdom, sinnesslöhet eller annan rubbning av själsverksamheten eller på grund av asocialt levnadssätt. medicinsk indikation då personen ansågs lida av sjukdom, kroppsfel eller annan ”svaghet” kunde hon steriliseras för att förebygga ett havandeskap som skulle medföra allvarlig fara för hennes liv eller hälsa.

    De rashygieniska inslagen tonas här ner och ersätts av tankar om samhällsnytta och sociala problem. Och man kan se en ansats till en av de tankar som senare använts för att försvara abort: barnets rätt att välkommet födas till en fungerande social miljö.


    1945

    Andra världskriget tar slut.


    1947-48

    Antalet svenska steriliseringar når sin topp – flera tusen per år. De flesta sker på eugeniska indikationer, och drabbar främst fattiga unga kvinnor som misstänks ha haft ett utsvävande sexliv.


    1970

    Medicinalrådet vid socialstyrelsen Karl Grunewald rapporterar en undersökning av alla steriliseringar under 1965, och menar att bara en minoritet verkligen varit psykiskt utvecklingsstörda. Ingen reaktion.


    1974

    En kommitté tillsätts för att granska steriliseringslagen och dess tillämpning.


    1976

    Lagen om tvångssterilisering ersätts med en lag om frivillig sterilisering."

  • Padirac
    Marco van Basten skrev 2018-10-14 22:16:43 följande:
    Det är sant att SD måste anses oskyldiga till tusentals tvångssteriliseringar varje år från 1934 till 1975. Det är S som bär ansvaret för dessa.

    Vad gäller de påhittade tvångssterliseringar utan tvång som vänster upprörs över så kan vi konstatera att dessa frivilliga steriliseringar förekom mellan 1972-2013 och ansvaret vilar tungt på de rödgröna och Alliansen.


    Ahh. du kanske tänker som Åkesson då han sa att S gjort mycket onda saker, men att SD har bara tycker onda sakerSolig
  • Padirac
    Marco van Basten skrev 2018-10-14 22:27:48 följande:
    Jag håller med han om att S gjort mycket onda saker. Gör inte du det?
    Vilka andra  onda saker menar du att S gjort?

    Tvångssteriliseringen som en samlingsregering utökade reglerna för - det är väl de du håller ansvariga för en masse steriliseringarna på 40-talet om du är konsistent i dina omdömen - är ond i den meningen att människors integritet och fri och rättigheter mer än kränktes.

    Det är bara kommunisterna som motsatte sig detta då alla andra var överens. 

    henrikbranden.se/2010/06/16/rasbiologi-och-tvangssteriliseringar/

     "Några reflektioner

    Det finns skäl att fundera ordentligt över hur detta kunde hända.


    Vi som sitter nu med facit i hand tycker det hela var förfärligt. Uppenbarligen tyckte många då motsatsen. De var starkt engagerade, för att lösa vad de uppfattade som allvarliga problem: Folkstammens hotande degenerering och sammanbrott. De fruktansvärda sociala problem som mötte fattiga ogifta kvinnor med många barn, och den framtid dessa barn sedan erfarenhetsmässigt gick till mötes. När en intervju var över vädjade Karl Grunewald (som mer än någon annan har äran för att det hela till slut avslutades) till Bosse Lindquist:


    Skriv om hur fattigt Sverige var ännu på 1930-talet. Det är ofattbart idag. Barn och föräldrar kunde ha det mycket svårt. Det glömmer många.


    Jag tror man kan komma en viktig orsak på spåren om man lyfter blicken över Sveriges gränser, och ser att en del länder gjorde som Sverige, andra gjorde det inte. Och i varje land fanns ganska stor uppslutning om det egna landets linje. Vi har alla – i högre eller mindre grad – en medfödd tendens till konformism, att vilja anpassa oss till gruppen. De flesta av oss känner oss trygga när andra håller med oss, och blir osäkra om vi sitter ensamma med vår åsikt. Psykologiska experiment visar att de allra flesta av oss anpassar oss till gruppens åsikt, även när det är helt uppenbart för våra sinnen att gruppen har fel. Så när hela det politiska etablissemanget och den medicinska forskareliten liksom läkarkåren som med en röst säger att vi måste göra detta, då blir det till slut mycket svårt för den som kanske från början haft andra tankar att stå fast vid dem. Både utåt, och inne i sig själv.


    Detta är inte en enkel historia om de goda mot de onda. Ty ingenstans hittar vi några som stod upp för de fattiga och utsatta individernas frihet när samhällseliten ville att de skulle offra sin fortplantningsförmåga på folkstammens och framåtskridandets altare. Det här är istället den mycket svårare historien om hur möjligheten att göra fel och ont ligger latent inne i de flesta av oss. Därför ger den inga enkla lärdomar om vilka politiska rörelser som är goda eller onda. Den lär oss istället något om vilket ansvar var och en av oss har för att tänka själva, ta ställning själva och inte lita på att alla andra runtomkring har rätt."

  • Padirac
    Marco van Basten skrev 2018-10-14 23:22:47 följande:
    Du försvarar vad som helst. Bara det kommer från S.

    T.o.m de s.k tvångssterliseringarna av transsexuella initierades av S.
    Nu var det kommunisterna jag försvarade i fråga om tvångssteriliseringarna - och sa att det var en samlingsregering som skärpte och utökade den 1941.

    Vad var det du skrev tidigare.  Är du fullständigt från vettet, sluta ljuga.
  • Padirac

    Åter till frågan

    www.dn.se/ledare/kristersson-kan-vara-helgens-stora-vinnare/

    "Vi måste respektera väljarna, heter det ofta från högerhåll. Och det är en klok slutsats. Men hur kommer det sig att den bara gäller Moderaternas och Sverigedemokraterna väljare? Hur kommer det sig att C och L när de gör just det, respekterar sina väljare, beskrivs som fräcka och obegripliga?


    På det sättet har M- och KD-falangen som vill ta makten med hjälp av Jimmie Åkesson mer gemensamt med Socialdemokraterna än vad de vill erkänna. De tycker att valresultatet, lite oavsett vad det var, ger dem rätt att styra det här landet. I den konstellation de själva föredrar, dessutom. Och alla som står i vägen för det borde om inte be om ursäkt, så i alla fall flytta sig ur vägen."

  • Padirac
    FDFMGA skrev 2018-10-15 19:38:34 följande:
    Jag tror att S kommer att tvingas göra ett verkligt offer och att alternativet annars är extraval.

    De kommer kanske att behöva offra Löfven och statsministerposten för att kunna locka till sig mittenpartierna.

    Hoppas det blir Lööfs tur i tredje talmansrundan.
    Det vore en bra lösning för att få till en regering.

    Norlén sa att det fick lov att vara 4 nedröstade förslag till statsminister innan han fick gå vidare med extraval. Än så länge är ingen kandidat nedröstad. 

    En lång höst väntar 
  • Padirac
    Moderno skrev 2018-10-15 19:52:56 följande:
    Möjligt. Jag tror dock att det vore oklokt av S att offra Löfven utan att ha någon tydlig kandidat som efterträdare. Själv hade jag exempelvis hellre sett Magdalena Andersson än Anders Ygeman.

    Sedan kan man ju börja ifrågsätta behovet av en regering i formell mening om talmansrundorna tillåts pågå utan begränsning i tiden. 
    2 veckors sondering i dagens parlamentariska läge kan nog behövas  - om inte alla partier bestämt sig för att neka till alla förslag och önskningar om samarbete.

    Det är 4 nedröstade förslag som skall på bordet inna talmannen utlyser extraval. Just nu är det 0 nedröstade förslag, enbart sonderingar pågår.

    I andra länder har det tagit många månader, det är inte omöjligt att det blir lika här. Under tiden sitter övergångsregeringen med ansvar för arbetet men utan befogenheter att driva igenom nya reformer. De sitter väl på det senaste årets budget dessutom. 
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2018-10-15 20:56:21 följande:
    Aha, nedröstade. Så då är vi fortfarande på första rundan.

    Är du säker på att det räcker med höst - kan inte övergångsregeringen lägga en budget i samarbete med hela alliansen som en del i en blocköverskridande manifestation.
    Japp, Norlén poängteraed att det enligt reglerna skall vara 4 nedröstade förslag innan han får kalla till extraval. Han poängterade också att han som jurist såg till att hålla på formerna.

    Övergångsregeringen får bara förvalta det löpande i väntan på att regeringen utsedd efter valet tillträder. Övergångsregeringen kan inte heller kalla till extraval, de har inte det mandatet. De har ett väldigt litet mandat.

    Den nya regeringen skall lägga en budget för sin politik. Övergångsregeringen driver ingen egen politik utan kör vidare i samma spår som föregående regering (dvs de själva i detta fall) lade ut.

    Det finns de som vill gena, men det går inte. Alla får vänta på att det sköts enligt boken.

    Hösten och kanske ända fram till vårvintern låter inte omöjligt. Det är ju så det varit i en del länder nära oss. 
  • Padirac
    Moderno skrev 2018-10-15 20:46:50 följande:
    Nja, jag tycker det är orimligt att småpartier som L, och även C, ska tillåtas helt lamslå svensk politik under lång tid. De måste kunna avkrävas svaret på en rak fråga om de kan tänka sig att på något sätt stödja en vänsterregering. Om de säger ja, kan det dock behövas längre tid för att mejsla ut ett förslag inför riksdagsomröstningen. Men svarar de nej på det sätt de gjort hittills måste väl ändå ett extra val (där jag innerligt hoppas att Björklund får lämna riksdagen) vara den enda utvägen.
    Det är rimligt att folkets röster räkna efter ett val och sedan får regeringsbildningen ta vid. Fri regeringsbildning som i andra länder är det Sverige behöver.

    Vi har inte två partier som i USA utan ett flertal partier som alla har inflytande i proportion till sin storlek om de ingår i regering eller regeringunderlag. Att från början klumpa ihop partierna utarmar de mindre partierna som hamnar i skuggan av de större partierna.

    Vi har inte heller ett parti som i forna Sovjet som får bestämma oavsett de får 1,1 miljoner röster eller inte.

    Det parlamentariska arbetet får ta sin tid. Det är inte fråga om revolution eller nödläge.
  • Padirac
    Moderno skrev 2018-10-15 21:11:44 följande:
    Möjligt att situationen i Malmö kan ge en fingervisning, där L och C tydligen kommer att lägga ner sina röster för att S ska fortsätta styra. Dock verkade det oklart förut om det blir med en alliansbudget. I riksdagen räcker det väl emellertid inte att C och L lägger ner sina röster om M, KD och SD röstar emot en vänsterregering (har inte siffrorna i huvudet)?
    Negativ majoritet krävs för att få igenom budgeten.

    Dvs att färre än hälften röstar mot föreslagen budget. Det va det som möjliggjorde DÖ.

    Eftersom M+KD+SD inte har mer än 50% av rösterna så skulle en budget är några lägger ned sina öster gå
    igenom.

    Detsamma gäller f.ö statsministeromröstningen. Det är det UK försökte få till med ett passivt stöd från SD.
Svar på tråden Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?