Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?

    Plebej skrev 2018-10-05 20:14:33 följande:
    Angående SD framgång i valet och vår demokrati. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD? Eller ska man nonchalera dem med hänsyn till att dessa människor inte förstår Sveriges bästa mm. 
    Alla partier som inte har majoritet eller har samarbete med andra partier ställs utanför regeringsunderlag och makt.

    Ibland är det allianspartier och ibland är det rödgröna partier.

    2006 fick till exempel S 35% (dubbelt så många som SD fick 2018) i valet. Ändå ställdes S utanför regeringen och ingen tog hänsyn till de som röstat på S.

    För alla andra än SDsvansen är det uppenbart att en del ställs utanför makten och att det hänt alla partier historiskt.

    Självklart ska SD ställas utanför makten om ingen vill ha med dem att göra pga deras parti, politik och företrädare. 
  • Padirac
    Plebej skrev 2018-10-05 22:40:42 följande:
    För mig liknar det ingenting annat än som det var i demokratins barndom. Då bara några få som ansågs sig veta "bäst " hade rösträtt. Man valde alltså då vem man ville lyssna på mm. Kanske är detta något att införa på nytt?
    Menar du att du vill ha en storregering med alla partier i riksdagen eller menar du att visa personer inte skulle få rösta?

    För mindre än 100 år sedan fick alla myndiga medborgare rösträtt i Sverige.

    Den parlamentariska modell vi har med proportionalitet istället för majoritetsval som i tex UK ger per se svagare regeringar men mer möjligt inflytande för fler partier.

    I demokratins barndom var det få som fick rösta och den iden bröts till slut för mindre än 100 år sedan i Sverige.

    Hur menar du att vår parlamentarism skulle fungera istf som nu?
  • Padirac
    Cunnilingus18 skrev 2018-10-05 22:59:29 följande:
    Självklart, samhällsdebatten är just nu så förlöjligad om jag ska vara ärlig. Nästan en hetsjakt på vem som kan vara räddast för SD. Saken är ännu mer löjlig då många partier som just uttalar sig väldigt fjantigt i denna debatten, själva i princip har kopierat SDs politik, som enligt dem själva var ren rasism och nazism senast för ett par år sedan?
    Hur ska de ha det egentligen? Många som gick tillbaka tilde traditionella partierna precis innan valet då de trodde att de anammat mycket av SDs politik, iallfall på pappret. Men många blir nu besvikna på hur alla dessa löften kommer att svikas..
    Du behöver nog lyssna mer på SDs företrädare och läsa deras principprogram om du tror att de andra partierna kopierat SDs politik.
  • Padirac
    Plebej skrev 2018-10-05 23:10:59 följande:
    Jag tycker med andra ord inte om det sättet man idag försöker få folk vad man får och inte får tänka och tycka. Vem är det egentligen då som egentligen drar upp riktlinjerna? Är det egentligen politikerna själva? Eller ligger det rent av ännu högre nivå? Är det rent av något man kommit överens om på överstatlig EU nivå? Ja vad kan då nästa steg vara? Man kanske rent av inte kan lämna EU som t ex nu britterna röstat om mm, mm. 
    Vem förbjuder dig att tro och tänka som du gör och vill göra?

    Eller menar du att andra inte får föra fram sina uppfattningar om de går mot dina uppfattningar?

    Kan du utveckla vad du bygger din uppfattning på?
  • Padirac
    Cunnilingus18 skrev 2018-10-05 23:15:47 följande:
    Är ganska insatt i politiken och ja de har kopierat fråga efter fråga. Bara ta det med att förbjuda tiggeriet. Som Sd fick väldigt mycket kritik för, bara för 2 år sedan. Nu innan valet så har både moderaterna och sossarna vänt i frågan. Men M har redan svikit sina väljare då de lovat att att backa på förbudet i hopp om att kunna förhandla med Mp.
    En annan stor sak är öppna era hjärtan politiken där både sossar och moderater har svängt i frågan. Sossarna har ju även påstått att de stängt gränserna och att vi ligger på EU-nivå, vilket iof bara är en bluff som många som inte är så insatta har gått på.

    Så även om de inte har kopierat så mkt i praktiken så har de iallfall börjat använda SDs retorik. Och om du har missat det så kan du ju bara kika lite på SVTs valprogram innan valet där även msinstream media pratat om denna trend..
    SD har kopierat BSS politiska mål, googla BSS ett försök att väcka debatt, det är det material som SD delade fram till 2004.
    Jag kan med 100% säkerhet säga att övriga partier inte har kopierat BSS politiska mål utan att fara med osanning.

    Åkesson och Karlsson har till och med stolt proklamerat att det nuvarande principprogrammet är det som mest liknar och nästintill är identiskt med BSS politiska mål.

    Analyser visar att SDs politiska mål är mer radikala och långtgående än BSS politiska mål var.
  • Padirac
    Plebej skrev 2018-10-05 23:35:00 följande:
    Politikernas sätt att agera. De ska ju företräda folket. Men att inte lyssna på den som man onekligen tycker är fan själv. Ja bara försöka tiga ihjäl denne precis som en väckelsemötes predikant. Och på så sätt försöka säga: Vi vet bäst. Det vi tycker är rätt mm, mm. Detta tycker jag är så långt ifrån demokrati man kan komma. Nej jag anser det tillhör demokratins spelregler måste få vara att man även ibland måste ta sig an de som kanske inte tycker som en själv. Om inte politikerna kan detta. Hur ska de då kunna fodra att de som är längst ner i samhället ska göra det. Är SD så oresonabla? Vad vet man egentligen? Nej allt tycker jag bygger allt för mycket på antaganden ifrån de mer etablerade partierna. Det syns och märks hos folk. Jag tycker i alla fall att det gör det.    
    Den parlamentariska modell vi har tillåter alla att uttrycka sina åsikter, ställa upp i val och skiva vad man vill. Så länge man inte korsar linjen för hets mot folkgrupp. Till och med nazistiska NRM får demonstrea och ställa upp i val.

    Åtskillnaden av riksdag från rättsväsende, polis från militär mm tillsammans med grundlagsskyddade fri- och rättigheter som inte kan ändras av en sittande regering utan att val till riksdagen genomförts. Den fria pressen i betydelsen att politiker inte bestämmer vad som får eller inte får skrivas.

    Alla dessa saker är en del av de liberala demokratin som västeuropa byggt det välstånd som medborgare och andra boende lever och verkar i.

    Att övriga partier inte ger SD ett fripass är inte odemokratiskt eller orättvist. Större partier ön SD har suttit i fler perioder utan politiskt inflytande utan att det kallats eller varit odemokratiskt eller orättvist. Andra partier har suttit halva sekler utan att få inflytande eller ens poster i alla politiska utskott, det har inte varit odemokratiskt eller orättvist.

    Varför ska SD få mer fripass än de redan har, de har plats i utskott, till och med försvarsutskottet.

    Är SD så oresonliga då? Ja SD är oresonliga. SDs parlamentariska arbete går ut på att utpressa till och med de partier som lägger förslag som går i linje med SDs egna politiska förslag. Dessa förslag som SD själva säger att  de egentligen inte menar, de har dem bara för att andra har dem, för att försöka gå hem hos väljare och möjligen naiva politiker. SDs kontakter med Ryssland är oklara och ger dem en lika tveksam plats som VPK hade en gång i tiden,

    SD vill kompromissa säger de, men vad består deras kompromissförlag av då? Jo, de säger att vi skiter i alla våra politiska förslag (de SD ändå inte menar ngt med) om vi får driva migrations och kulturpolitken. Resten får de andra partierna sköta. Vilket annat parti som helt kan tänka sig att få ett myrsteg i rätt riktning och samtidigt släppa ett myrsteg i en annan fråga - det är en kompromiss. SD kan inte kompromissa, de är oresonliga.

    Att folk inte litar på ett parti som bildades av nazister och rasister, som har nazister och rasister som poppar upp i partiet som stubbarna på lisebergs huggkubb/ grönalunds woody, med skandal efter skandal inom och utanför partiets högsta ledning. 

    Varför skulle någon vara tvungen att samarbeta med ett sånt parti? SD får tvätta sig och lära sig uppföra sig som folk - det är ngt som till och med Åkesson inser då han säger att ha nkan vara beredd att lämna sin post för nya krafter som inte är smittade av nazisterna i partiet på det sätt Åkesson är.

    För att få delta i regeringsarbetet behöver partierna skaffa 51% av rösterna eller poilitiska kompispartier med tillräckligt stöd. SD har inte skaffat sig något av detta. Och det är helt och hållet SDs egna fel.

    Din kritik mot övriga partier är nonsens i fråga om SDs vara eller inte vara i regeringen. SD får harva i riksdagen sm alla andra partier som inte samlat stöd för sin sak. Precis som alla andra partier
  • Padirac
    this is a test skrev 2018-10-06 00:06:05 följande:
    Bara se på diverse internetforum. Som t.ex detta. Kommunisterna bestämmer vilka åsikter som skall förbjudas och sen tillsätter man en enorm cencurapparat för att hålla rent från förbjudna åsikter.

    Obervera att enkla åsikter som att man skulle kunna sänka marginalskatten räcker för att bli avstängd.
    Du tror inte att det är återkommande personliga påhopp tillsammans med att registerar nya konton trots att man är bannad.

    Det är inte frågan om marginalskatt utan sättet det framförs på utan att skilja på sak eller person.

    Om du tror att icke-kommunistiska åsikter består av påhopp så är det lämpligt att läsa på om politiska idéer.
  • Padirac
    Moderno skrev 2018-10-06 00:02:33 följande:
    Jag ifrågasätter dig inte, eftersom min känsla är att det mycket väl kan förhålla sig så. Men var kan jag läsa mer om detta?
    Jag varken vill eller får länka till rasistiska sidor, du får googla BSS - ett försök att väcka debatt, läs sedan om BSS på wikipedia, läs om Gustav Ekström inkl kopplingen till BSS och SD, läs sedan SDs principprogram. löäs om kulturrasism, läs om svenska fascisten Per Engdahl som lade grunden till fascistiska rörelser i såväl frankrike som england och direkt inspirerade BSS som således skapade partiet Sverigedemokraterna, SDs grundläggande politiska idé är den nedärvda essensen.

    Notera att SD inte bryr sig nämnvärt om migration per se, SDs fråga är identitet. SDs fyras gäng JÅ, RJ, BS och MK är alla tydliga med det. 

    www.expressen.se/nyheter/sd-tog-hjalp-av-nyfascisten-daniel-friberg/
  • Padirac
    this is a test skrev 2018-10-06 00:22:16 följande:
    De återkommande personliga påhoppen kommer till 100% från din klan. Har t.ex blivit kallad både pedofil och nazist utan åtgärd från forum-maffian.

    Att registrera nytt konto skulle inte behövas om man inte blev avstängd en gång per dag. Ganska konstig strategi från pk-herrarna kan tyckas. Finns en del att läsa på FB i ämnet.

    Det är helt korrekt att om någon vill sänka marginalskatten så tvingas denne utstå oceaner av angrepp från forum-maffian för att sedan själv bli avstängd.

    Jag tror inte att icke-kommunistiska åsikter består av påhopp. Jag föreslår att du slutar hitta på saker.
    Det kanske var 'underförstått' som du brukade säga på den gamla goda tiden

    Nej, det jag menar var att om du anser att det är kommunistiska åsikter som gör att du bannas om och om igen så är det inte orimligt ickekommunistiska åsikter skulle var a det som gör att du om och om igen blir bannad. 

    Alla åsikter som skiljer på sak och person och inte är rasistiska eller hetsar mot folkgrupp är välkomna på FL.
  • Padirac
    Moderno skrev 2018-10-06 00:02:33 följande:
    Jag ifrågasätter dig inte, eftersom min känsla är att det mycket väl kan förhålla sig så. Men var kan jag läsa mer om detta?
    SD dras med en identitär grupp - de mest kända är kanske förra SDu som uteslöts pga för uttalade identitöra idéer. 

    ligator.wordpress.com/2016/09/25/daniel-friberg-motpol-och-den-identitara-geggamojan/
    "Identitär geggamoja?

    Sd har klart markerat avstånd till Daniel Friberg och Motpol. Sd avfärdar Daniel Friberg som fascist.


    Det bör nämnas att det finns för många punkter där Sd och identitärerna är på kollisionskurs med varandra. Sd är mer positiva till USA och ”det moderna” än identitärerna. De har inget emot populism, om det gynnar dem. Dessutom är identitärerna mer positiva till islam än Sd är. Thiriart, Bouchet, Dugin och Steuckers vill samarbeta med de konservativa, antiamerikanska antidemokratiska muslimer som Sd hatar mer än något annat. Thiriart själv stödde ju till och med terrorgruppen PFLP ett tag.


    Men i den bruna geggamojan runt Sverigedemokraterna frodas de identitära ideerna. Speciellt i alternativa media. Bland alla de som drömmer om ett Sverige där Sverige bevaras svenskt och som avskyr tanken på moskeer och synagogor som röda hus med vita knutar.Det gör att man inte helt kan kräva nolltolerans mot de identitära. Det skulle inte finnas många kvar i Sd då.


    Tidningen Nya Tider är en del av denna geggamoja. Vavra Suk. tidningens ideolog, kom från Nationaldemokraterna som jag visat innan. Konkurrenten Fria Tider har inte heller dolt sina band till de identitära. Karl Tobias Ridderstråle är en av delägarna i våde Arktos och Fria Tider och har talat på konferenser för de identitära, för övrigt har även Fria Tider deltagit där."

Svar på tråden Angående SD framgång i valet. Tycker du att man nu ska ta hänsyn till de som röstat på SD?