Inlägg från: Anonym (felix) |Visa alla inlägg
  • Anonym (felix)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-20 20:55:54 följande:
    Tycker du att jag ska säga att vi tar en frukost innan mötet? (Om vi nu ens gör det.) Är inte det bara konstigt?

    Och om det är sista gången jag hänger med Pelle, är det så avgörande att jag gör det?
    Det beror på om du vill ha ett fint slut på din historia, som någon kan göra en film ut av en gång i framtiden.

    Ja, till första frågan, eftersom Pelle är inte vem som helst utan en man som du haft ett förhållande med, som påverkat både ditt och mans liv genom det sista åren. Och att ni genom ert samtal kom fram till att öppenhet och tillit mellan er var viktigt.

    Nej, till andra frågan, det vill framför allt signalera respekt och att du är medveten om att du inte har en självklar rätt till denna frukost.

    Ja, till sista frågan, avgörande för att sätta punkt på historien och för att ditt samtal med din man skall bli till en försoning och inte bara teater från din sida. Om du gör det under radarn så uteblir den effekten och historien rinner bara ut i sanden. 

    Så om du säger det till din man innan, gärna på ett lite tvekande sätt, så köper jag din syn på den sista hejdå frukosten som ger historien en lite Mitt Livs Novell aktigt slut. 

     
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-22 07:02:44 följande:
    Alltså..det finns ingen ?plan?. Vi har helt enkelt ett möte utanför kontoret (ovanligt) och då kom förslaget att vi kunde ta en frukost innan, dvs bara på nåt fik nära dit vi ska.
    Man undrar varför det är så viktigt för dig att det som du kallar sista-hejdå-mötet hålls som frukost utanför kontoret? Varför prioriterar du denna frukost högre än respekt för din man? Ni hade ju bara kunnat hänga lite extra på en fika i köket eller boka ett rum till ett projektevalueringsmöte, där symboliken hade varit mindre laddad? Men du kämpar med näbbar och klor för att rättfärdiga denna frukost och helst slippa nämna något omkring den till din man.

    Är det för att det så blir lite mera ett hasta-la-vista möte? Att du signalerar att du är mottaglig för framtida invitationer till long-time-no-see fika/lunch/annat om Pelle ändå skulle ha ett ärende nära ditt nya kontor?
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-22 09:54:04 följande:
    Nej, jag signalerar inte att vi ska ses efter. Det kommer vi inte. Varför skulle det vara bättre med att vi bokar ett rum och hänger på?
    Mindre laddad symbolik genom att ni inte träffas utanför kontoret och mindre anledning att alls nämna det till din man om ni har ett legitimt svepskäl typ projektevaluering.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Haha) skrev 2019-10-22 10:27:16 följande:
    Det här resonemanget fattar jag inte alls. Att ta en fika på stan innan ett möte som inte är på jobbet är väl betydligt naturligare och mindre laddat än att tvångsartat hålla sig till jobbet bara för att verkligen visa att här är det minsann inget lurt på G - speciellt om man dessutom bokar ett rum! Då visar man väl verkligen att här försöker vi verkligen dölja nåt som egentligen är nåt helt annat (nåt som du dessutom uttryckligen verkar uppmana till här; att de kan låssas att de ska ha projektevaluering el dylikt). Helskumt resonemang tycker jag.
    Poängen är angående nödvändigheten att nämna det för maken.

    TS och Pelle har ju hållit på med låtsasmöten i bokade rum i två år. Ibland med svepskäl som klaras av på 10 min. ibland demonstrativt helt utan. För mig är det ren dating, och inte något jag uppmanar till, men TS har kunnat övertyga sig själv att det är kvalitetstid som hon kompar ut genom att arbeta kvällar/helger. Men man kan diskutera hur mycket av detta hon måste/bör nämna för sin make vid middagsbordet. För var går gräsen mellan arbetsmöte, hängande och ren dating.

    Om TS har frukost utanför kontoret med en Pelle som hon genom sitt samtal vet att hennes man har ett ansträngt förhållande till, så är symboliken en annan och lojalitetskonflikten mer tydlig. Där är det naturligt och nödvändigt att nämna en sån sak för maken innan. Om hon inte gör det, så sviker hon makens förtroende, och utsätter sig för en icke obefintlig risk att bli sedd av någon i hennes lilla stad som inte borde se det. 
  • Anonym (felix)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-22 11:19:44 följande:
    Samtidigt....Vad skall han säga om hon talar om frukostplanen för mannen? Då är vi inne på obalansen och maktförhållandet i relationen igen.
    Jag tycker synd om honom. Han sitter i en rävsax.
    Om hon berättar om frukostplanen på ett sätt som signalerar att hon inte bara informerar honom om den som fullbordat faktum, så visar hon honom respekt. Maken måste få möjlighet att signalera att det är ok, med sitt kroppsspråk. Annars måste hon aflysa. 
  • Anonym (felix)

    Tror att du innerst inne inser att det att gå till den frukost med Pelle, utan att nämna det till din man innan, är en helt hopplös idé pga respektlösheten som det signalerar. Oavsett att din man nog förblir lyckligt ovetande omkring det, så förstör du din egna självbild som du har skapat efter samtalen med din man. Och du har jag trots allt varit bra till att undgå att göra helt hopplösa saker som du övervägt tidigare i tråden, som att fråga Pelle omkring hans känslor tex, så du kommer nog heller inte att göra det nu. Varför avsluta med ett magplask, när du trots allt skött det någorlunda hyfsat fram till nu?

    Du kommer nog att avlysa det när tiden nårmar sig. Men du kunde ju också nämna något omkring frukosten med Pelle för din man innan, så är det ju automatiskt helt ok. Problemet är att du inte bara skall nämna det, utan också göra det på rätt sätt, med ett tonfall som signalerar respekt och kanske lite lagom tveksamhet. Så du tar i så fall en risk att något i den kommunikationen går snett och din man känner sig överkörd. Varför alls ta den risken? Ni kan ju säga precis samma avskedsrepliker till varann på kontoret som utanför.  

  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-23 12:04:18 följande:
    Det var inte som att kollegan rakt ut föreslog att vi skulle göra nåt annat, det var i en diskussion ang att jag skrev att det var trist att gå på de där mötena och om vi verkligen måste gå på dem ( iaf det första mötet) - att han då skrev att han höll med, att han var med på '"fria aktiviteter" på fm istället - det kan vara att han tolkade det jag skrev som att jag menade det - dvs lite missförstånd egentligen ev - och sen kom det om frukosten in. 
    Att idén om frukosten uppstod som alternativ till ett förslag om "fria aktiviteter" efter ett "missförstånd" omkring att göra något annat, gör den bara ännu mer olämplig.  

    Ni har uppenbart en "skämsam" jargong där ni kommunikerar med dubbeltydigheter som lätt kan ge anledning till "missförstånd". Det verkar egentligen inte som om Pelle backat nåt sen i höstas. Och att du spelar med på hans jargong.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-23 13:23:56 följande:
    Jo jag vet att den skämtsamma /dubbeltydiga jargongen är / kan vara upphov till många missförstånd. Det är ju det som gör att jag inte har nån aning om hur han tänker och menar - egentligen. 
    Trots den skämtsamma/dubbeltydiga jargongen, som ju är både avsiktlig och önskvärd hos er, så tror jag nog att nu vet hur Pelle tänker och menar - egentligen. För oss andra är det inte ett stort mysterium i alla fall.

    Därimot är frågan om vad din man känner och tänker - egentligen -  betydligt svårare att besvara. Och borde kanske vara intressantare för dig.

    Det är ju lite av en paradox, att du använt oceaner av tid genom dom sista två åren att spekulera över Pelles tankar och känslor, men först nu, när det hela närmast är över, börjar intressera dig för vad din man egentligen tänker och känner omkring detta något som du har med Pelle.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-23 18:14:37 följande:
    Det handlar inte om att jag inte bryr mig om vad min man tänker och känner - skillnaden är ju att där svävar inget i ovisshet på samma sätt som vad som varit mellan mig och Pelle, så det behöver jag inte spekulera i på samma sätt. Det är ingen paradox för mig.
    Är det inte lite smådetaljer som svävar i ovisshet trots allt? I några av dina sista inlägg har du ju börjat antyda att han kanske känner nåt omkring dig&Pelle som han inte vill ut med. Denna detalj är rätt så avgörande. Det har du inte spekulerat över tidigare. Lite påfallande att dessa spekulationer först kommer nu, när det är för sent att göra nåt åt det.
  • Anonym (felix)

    Vi har olika tolkningar av Pelles avsikter uppenbart.

    Tycker att han visade sina avsikter när han försökte locka dig till en onödig konferens med bara er två och övernattning i höstas. Inte mycket att tolka där. Det är så gifta män som vill ligga med gifta kvinnor gör.

    Han vill nog inte tveka många nanosekunder, om du gav honom motsvarande erbjudande.

    Men han har säkert märkt att du har backat i förhållande till i höstas, och backar då själv av taktiska skäl. Och trivs säkert bra med det också.

Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift