Inlägg från: Anonym (felix) |Visa alla inlägg
  • Anonym (felix)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Oj oj. Det händer saker och ting. Grattis med jobbet. Pelle är sig lik med tvetydiga skämt ser jag. Rejäl upptrappning i slutfinalen eller ???

    Låt oss hoppas att han inte gör allvar av sin sondering omkring att följa med till ditt nya jobbställe. Så får du nog ett förklaringsproblem därhemma.  

    Se till att bryta Pelle kontakten helt i höst annars tar det aldrig slut. Pelle kommer nog att komma med lite goda ideer för att fortsätta hålla elden vid liv. Trevlig sommar tills dess.

  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2020-07-02 22:32:39 följande:
     Pelle har dock, till min förvåning, nämnt att han skulle kunna tänka sig att byta till dit jag ska. Vet inte varför han sa det egentligen, det kommer nog aldrig att hända, och lika bra är det. 
    Hur reagerade du när han nämnde det? Signalerade att du tog det på allvar och tyckte det kunde vara bra? Varför tror du han sa det? Är det kanske för att motivera att ni håller grytan kokande med fortsatt kontakt i framtiden eller är det en reell möjlighet att det sker?

    Tror att om det sker vill din man uppfatta det som en brott mot ett underförstått avtal mellan er, att han håller låg profil och du avslutar din Pelle affär genom att söka dig till ett annat ställe. Så om Pelle dyker upp det nya stället vill det nog bli slut med den låga profilen.
  • Anonym (felix)

    Tror att du underskattar situationens sprängfarlighet. Att Pelle knappt nämns hemma beror ju på du har försatt din man i en situation där saknar andra bra handlingsmöjligheter. Han kan ju inte gärna förbjuda umgänge med en samarbetspartner eller kontrollera vad som sägs vid era hängmöten. Han kan bara signalera att det som du och Pelle höll på med "stört" honom. Eftersom han kom med denna "jag stör med på Dig & Pelle" signalering ungefär samtidigt som du sökte nytt jobb i höstas tror jag att han uppfattar det som ditt sätt att åtgärda problemet utan dramatik. Även om han skulle lita på dig att du inte överskrider någon absolut forbjuden gräns, tror jag inte att han skulle uppskatta en sequel på Pelle affären på ditt nya jobbställe.

  • Anonym (felix)

    Du verkar lite ambivalent omkring Pelles funderingar om att följa med dig till ditt nya jobbställe. På ena sidan inser du att är det bäst för alla att Pelle historien tar slut här, på andra sidan vill det väl vara den ultimata bekräftelsen för dig omkring ert förhållande om han gjorde allvar av det. Och bekvämt att kunna fortsätta historien på nya stället, utan att det är ditt fel.

    Tror inte att han kommer att göra det, han vill nog bara använda det som lockbete och ursäkt till fortsatt "jobbrelaterad" kontakt, men tänk lite grann på vilka signaler du skickar. Du verkar göra mycket för att uppmuntra honom till att följa med, men du har kanske samma agenda att du vill behålla det som en möjlighet som inte blir förverkligad.

  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2020-09-18 15:19:22 följande:
    Pelle har inte följt med...eller - han har fått ett konsultuppdrag (På timme, han jobbar kvar på vårt förra ställe) på mitt nya, kring det vi jobbat med ihop. Jag har INGET med det att göra, men så är det iaf. Vi sitter alltså på olika bolag och ställen nu, men kommer troligen ha lite kontakt pga det. Plus att kontoren är rätt nära (blir ofta så i en mindre stad) så vi kommer kanske ta nån lunch ibland - men det får tiden utvisa.
    Hmm. Vi som hoppats att Pelle historien skulle ta slut här får bli besvikna, men inte så förvånade. Lite har du nog ändå med det att göra, iom att man nog får säga att du uppmuntrat honom. Tror att din man kommer att dra samma slutsats, att Pelle inte vill agera som han gör utan att ha fått ett go från dig. Det ser ut som att Pelle blir en never-ending story, och att du nu lite grann har tappat kontrollen över situationen. 
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2020-09-19 13:40:19 följande:
    Som sagt, vi jobbar inte ihop längre. Vi hörs inte på fritiden alls. Jag har inte tappat kontrollen :)
    Jag menar inte att du tappat kontrollen över dig själv, säkert inte, utan att du tappat kontrollen över din mans uppfattning av Pelle situationen. Tidigare hade du två trumfkort som gjorde att du kunde fortsätta ett tvivelaktigt umgänge utan större konsekvenser för ditt förhållande till din man. Dels hade du alibiet att Pelle var din kollega ( fast egentligen inte riktigt) som du ju på ett eller annat sätt var tvungen att umgås med. Dels hade du exitmöjligheten att du kunde byta jobb, om din man skulle bli alltför störd över detta umgänge.

    Nu har du spelat ut ditt trumfkort att byta jobb, och säkert fått goodwill hos din man genom det. Men så kommer Pelle och spelar ut en joker, han kommer efter dig nu som konsult. Plötsligt är situationen annorlunda. Din man kan med god anledning fråga sig varför Pelle-konsult följer efter dig? Är min fru verkligen helt utan medverkan till det? Nu är ni ju inte bara "kollegor" som måste samarbeta utan två personer som uppenbart manövrerar sig för att kunna vara omkring varandra. Vilket gör ett status quo som tidigare motvilligt kunde accepteras till en mycket mer upptrappad och giftig situation. 
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2020-09-18 15:19:22 följande:
    Pelle har inte följt med...eller - han har fått ett konsultuppdrag (På timme, han jobbar kvar på vårt förra ställe) på mitt nya, kring det vi jobbat med ihop. Jag har INGET med det att göra, men så är det iaf. 
    Vill fråga om en detalj här.

    När du berättade till din man att Pelle hade dykt upp som gubben i lådan på nya stället hur sålde du det?

    Du poängterar här att du själv hade absolut ingenting med det att göra, men gjorde du också det inför din man? Det måste ju vara ett litet dilemma här. Att säga att du INGET har med det att göra, är ju dels lite felaktigt iom att du tidigare uppmuntrat honom, och dels ett indirekt erkännande att Pelles agerande också för dig känns en lite tvivelaktig uppvaktning, som du vill ta avstånd från. Så du kanske sålde det mer som en god idé, att ni fortsatte ert samarbete som fungerade så bra på andra stället?

    Och hur reagerade din man inför Pelle konsult? Var han lika cool som alltid?.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2020-09-21 20:07:08 följande:
    Nej vi har inte pratat om att Pelle ska konsulta, har inte funnits någon anledning, 
    Kan se att jag drog förhastade slutsatser i mitt tidigare inlägg. Jag trodde du följde din hittidige politik om att berätta allt omkring alla detaljer men förtiga sanningen om helheten. Nu har vi en rätt så avgörande detalj som saknas. Onekligen ett dramatiskt spänningsmoment i historien. Får se hur manusförfattaren löser det?
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2020-09-22 18:09:07 följande:
    Vad menar du?
    Menar bara att du fram till nu verkar ha varit rätt så bra på att namedroppa Pelle omkring luncher och annat till din man. Man kan inte säga att du direkt förtiger aktiviterna omkring Pelle annat än den känslomässiga delen. Trodde därför att du redan namedroppat Pelle-konsults inträde på nya stället.som en intressant och relevant upplysning till din man och frågade hur du gjort för att förklara detta .

    Det har du så valt att inte göra, och använder det låga timtal som Pelle fakturerar som argument. Det blir en intressant situation att se hur det utvecklar sig. Skall du fortsatt förtiga det för att du själv inser att det är känsligt, eller skall du namedroppa Pelle igen och kommer din man då bara fortsatt vara cool och att säga "Vad kul"
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2020-09-22 20:46:46 följande:
    Vi får se hösten an.
    Hur går det för dig här på höstkanten TS ? Icke-affären brukar ju trappas upp då.

    Fullbokad hängmöteskalender med den nye konsulten? 
    Några nya Pelle-tricks för att peppa upp historien?
    Fortfarande lyckligt ovetande make? 
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift