Inlägg från: Anonym (Villmenfårinte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (FYI) skrev 2019-10-21 23:31:09 följande:

    Vad är planen? Skall ni ha frukosten på byn, eller innan ni åker till det andra företaget.

    Kanske dum fråga men eftersom grundförslaget var att ni skulle hitta på något annat kul?? förmodar jag det skall vara utanför kontoret.


    Alltså..det finns ingen ?plan?. Vi har helt enkelt ett möte utanför kontoret (ovanligt) och då kom förslaget att vi kunde ta en frukost innan, dvs bara på nåt fik nära dit vi ska.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-22 08:18:16 följande:

    Man undrar varför det är så viktigt för dig att det som du kallar sista-hejdå-mötet hålls som frukost utanför kontoret? Varför prioriterar du denna frukost högre än respekt för din man? Ni hade ju bara kunnat hänga lite extra på en fika i köket eller boka ett rum till ett projektevalueringsmöte, där symboliken hade varit mindre laddad? Men du kämpar med näbbar och klor för att rättfärdiga denna frukost och helst slippa nämna något omkring den till din man.

    Är det för att det så blir lite mera ett hasta-la-vista möte? Att du signalerar att du är mottaglig för framtida invitationer till long-time-no-see fika/lunch/annat om Pelle ändå skulle ha ett ärende nära ditt nya kontor?


    Nej, jag signalerar inte att vi ska ses efter. Det kommer vi inte. Varför skulle det vara bättre med att vi bokar ett rum och hänger på?
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-22 10:52:22 följande:

    Poängen är angående nödvändigheten att nämna det för maken.

    TS och Pelle har ju hållit på med låtsasmöten i bokade rum i två år. Ibland med svepskäl som klaras av på 10 min. ibland demonstrativt helt utan. För mig är det ren dating, och inte något jag uppmanar till, men TS har kunnat övertyga sig själv att det är kvalitetstid som hon kompar ut genom att arbeta kvällar/helger. Men man kan diskutera hur mycket av detta hon måste/bör nämna för sin make vid middagsbordet. För var går gräsen mellan arbetsmöte, hängande och ren dating.

    Om TS har frukost utanför kontoret med en Pelle som hon genom sitt samtal vet att hennes man har ett ansträngt förhållande till, så är symboliken en annan och lojalitetskonflikten mer tydlig. Där är det naturligt och nödvändigt att nämna en sån sak för maken innan. Om hon inte gör det, så sviker hon makens förtroende, och utsätter sig för en icke obefintlig risk att bli sedd av någon i hennes lilla stad som inte borde se det. 


    Jag har ingen anledning att hemlighålla det, och det gör mig ingenting om nån ser att vi tar en kaffe på stan. Det är ingen hemlig dejt. Ni verkar tro att jag vill smyga med det? Så är det inte. Jag skulle kunna säga det till min man också, var bara osäker om det var det bästa.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-22 10:40:31 följande:
    Men varför? Du säger ju att du själv ser respektlösheten och att du är ambivalent  med att ta frukosten med kollegan.
    Kan det vara så, att på samma sätt som du nämnde tidigare, att om din man skulle ställt krav på ditt umgänge med kollegan, då snarare skulle få motsatt effekt.
    Här är det många som tycker att det är respektlöst efter ditt samtal om öppenhet, och att du förstått att mannen känt svartsjuka.
    Då skall du minsann visa....!!

    Mitt svar på varför är att för om jag slutar är det typ sista gången vi hänger. Och det är en frukost i samband med ett möte - inte en frukost utan något annat (så var det ju när vi lämnade kontoret förra hösten, när jag/kanske båda kände att vi gick över en gräns, och sen backade). Av nån anledning skulle det kännas värre om det var en frukost utan ursäkt/anledning. Det som gjorde att jag studsade denna gång var ju att kollegan skämtade och skrev "it's a date" - DET kändes lite jobbigt - jag fattar ju att det var ett skämt, men likväl. 


    Nej, jag har inget intresse av att gå emot er "bara för att" - verkligen inte. Jag hade ju inte nämnt det här om jag inte ville höra vad ni säger. Och jag är inte helt säker på att frukosten blir av, efter att ha hört er input. Jag är INTE ute efter att såra min man.

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-23 10:12:20 följande:

    Tror att du innerst inne inser att det att gå till den frukost med Pelle, utan att nämna det till din man innan, är en helt hopplös idé pga respektlösheten som det signalerar. Oavsett att din man nog förblir lyckligt ovetande omkring det, så förstör du din egna självbild som du har skapat efter samtalen med din man. Och du har jag trots allt varit bra till att undgå att göra helt hopplösa saker som du övervägt tidigare i tråden, som att fråga Pelle omkring hans känslor tex, så du kommer nog heller inte att göra det nu. Varför avsluta med ett magplask, när du trots allt skött det någorlunda hyfsat fram till nu?

    Du kommer nog att avlysa det när tiden nårmar sig. Men du kunde ju också nämna något omkring frukosten med Pelle för din man innan, så är det ju automatiskt helt ok. Problemet är att du inte bara skall nämna det, utan också göra det på rätt sätt, med ett tonfall som signalerar respekt och kanske lite lagom tveksamhet. Så du tar i så fall en risk att något i den kommunikationen går snett och din man känner sig överkörd. Varför alls ta den risken? Ni kan ju säga precis samma avskedsrepliker till varann på kontoret som utanför.  


    Vi får se hur det blir. Jag fattar att det bästa är att strunta i frukosten. Ang att säga nåt till min man innan - som FYI skrev innan, hamnar han inte lite i en rävsax då? Att säger han att "det får du inte" framstår han som en douch, och annars kanske kan känner sig lite sotis men säger inget - eller så är han helt fine med det. Leder nåt av det till nåt bra? Jag vet inte. 
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-23 11:54:52 följande:
    Ja, det bästa är att inte gå alls...

    Problemet är ju att frågan, eller tanken med frukostdaten ens funnits. För det är ju det det är... En date. I.a.f från kollegans sida. Speciellt eftersom första förslaget var något helt annat. Avslöjande...!

    Det är ju inget fel att käka frukost med en kollega, det händer varje dag. Problemet är frukost, kombinerat med den historian ni har.

    Men angående rävsaxen...Ganska tragiskt att man ö.h.t riskerar att framstå som en douch i ett långt förhållande där man borde kunna ärligt visa vad man tycker.
    Jag skulle inte uppfatta min man som en douch, jag menar att han kanske avstår från att säga nåt för att han själv kanske känner så - det vet jag ju inte. 

    Det var inte som att kollegan rakt ut föreslog att vi skulle göra nåt annat, det var i en diskussion ang att jag skrev att det var trist att gå på de där mötena och om vi verkligen måste gå på dem ( iaf det första mötet) - att han då skrev att han höll med, att han var med på '"fria aktiviteter" på fm istället - det kan vara att han tolkade det jag skrev som att jag menade det - dvs lite missförstånd egentligen ev - och sen kom det om frukosten in. 
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-23 12:50:48 följande:
    Att idén om frukosten uppstod som alternativ till ett förslag om "fria aktiviteter" efter ett "missförstånd" omkring att göra något annat, gör den bara ännu mer olämplig.  

    Ni har uppenbart en "skämsam" jargong där ni kommunikerar med dubbeltydigheter som lätt kan ge anledning till "missförstånd". Det verkar egentligen inte som om Pelle backat nåt sen i höstas. Och att du spelar med på hans jargong.
    Jo jag vet att den skämtsamma /dubbeltydiga jargongen är / kan vara upphov till många missförstånd. Det är ju det som gör att jag inte har nån aning om hur han tänker och menar - egentligen. Och kanske han tänker / känner likadant. Det är ju det knepiga när vi aldrig nånsin talat klarspråk med varann jag och Pelle. Jag upplever ju visst att han backat (precis som jag), men jag tror att just NU kanske medvetenheten om att jag kanske faktiskt slutar gör att båda tycker att det är ok att hänga mer igen, så känns det lite, eftersom vi ser ett reellt slut. Innan tog vi avstånd för vi såg inget slut - eller snarare  - hur kommer det här sluta? Och nu ser vi det.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Haha) skrev 2019-10-23 15:36:30 följande:

    Va? Men hon har väl aldrig talat om sin man som ett hinder, eller nån som hindrar henne från att göra det hon vill?? Mer än möjligen i sin signatur, men jag tror inte att "får inte" syftar på hennes man där, utan snarare på den vedertagna inställningen till vad som är vanlig anständighet (rätta mig om jag har fel, TS) Jag tycker att TS är väldigt insiktsfull beträffande vem det är som kan tänkas "ha fel" i den här historien - såvida jag inte har missat nåt avgörande inlägg...


    Du har tolkat mig rätt. Jag ser absolut inte min man som ett hinder.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-23 14:48:07 följande:

    Trots den skämtsamma/dubbeltydiga jargongen, som ju är både avsiktlig och önskvärd hos er, så tror jag nog att nu vet hur Pelle tänker och menar - egentligen. För oss andra är det inte ett stort mysterium i alla fall.

    Därimot är frågan om vad din man känner och tänker - egentligen -  betydligt svårare att besvara. Och borde kanske vara intressantare för dig.

    Det är ju lite av en paradox, att du använt oceaner av tid genom dom sista två åren att spekulera över Pelles tankar och känslor, men först nu, när det hela närmast är över, börjar intressera dig för vad din man egentligen tänker och känner omkring detta något som du har med Pelle.


    Nej. Jag vet fortfarande inte vad Pelle känner och menar och tänkt / tänker. Att han har någon typ av intresse och trivs i mitt sällskap är uppenbart, resten är uppe för tolkning.

    Det handlar inte om att jag inte bryr mig om vad min man tänker och känner - skillnaden är ju att där svävar inget i ovisshet på samma sätt som vad som varit mellan mig och Pelle, så det behöver jag inte spekulera i på samma sätt. Det är ingen paradox för mig.

    Och den invävda anklagelsen att jag lagt för mkt tid på att bolla detta med Pelle här, ja, är det inte ännu mer konstigt att flera av er följt mig sen start och lagt massor av tid på någon / något som inte ens berör er, isåfall?

    Kanske även att jag faktiskt har lagt den tiden på att vända och vrida på allt, bolla och skriva här också är en del i att jag aldrig gått över gränsen? Att jag tagit mig tid och stannat upp när tankarna eller känslorna skenat. Jag gör inte allt som ni råder mig till, jag är bara människa och jag gör mina egna val, men jag har fått fler infallsvinklar och kloka inputs.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-23 18:36:26 följande:

    Är det inte lite smådetaljer som svävar i ovisshet trots allt? I några av dina sista inlägg har du ju börjat antyda att han kanske känner nåt omkring dig&Pelle som han inte vill ut med. Denna detalj är rätt så avgörande. Det har du inte spekulerat över tidigare. Lite påfallande att dessa spekulationer först kommer nu, när det är för sent att göra nåt åt det.


    Vi har ju pratat ut om det, om Pelle, speciellt om hösten 2018, hur jag upplevde det, hur han upplevde det, allt mellan oss etc.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift