• Solros80

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Maran73 skrev 2019-05-21 20:54:57 följande:

    Hallå! Så jobbigt det där, min pensionsfärdiga gyn har t ex stängt från midsommar fram till slutet av augusti..

    Eventuellt får vi samma problem, tjuvtestade med sticka imorse (testdag imorgon) och det var typ det negativaste clearblue jag sett.. Tar blodprov imorgon men känns inte så uppmuntrande detta. Iaf, då lär vi också hamna mitt i sommaren för nästa försök antar jag.

    Någon som vet om man måste vänta till mensen EFTER den mens som kommer efter medicinstopp, för nytt försök (FET)? AVA Riga.


    Jag håller alla tummar och tår för ett positivt svar på blodprovet Maran!! Har du lämnat blodprov nu? Nu får du svar?

    Jag undrar också hur det är om man ska göra nytt försök. Kan man göra månaden efter eller måste man vänta?

    Jag håller på att bli tokig av oro inför vår resultat. Har testdag imorgon. Skulle tjuvtesta idag men vågade inte. Vet inte ens om jag vågar testa imorgon. En sjunde minus på raken skulle ta knäcken på oss..
  • Solros80
    CrookedTail skrev 2019-05-22 10:35:06 följande:

    Jasså? Vet du om det är några fördelar med att ha samma, eller spelar det ingen roll?


    Jag har faktiskt ingen aning varför de vill matcha blodgrupp. I vår fall hade varken ägg eller sperma donatorn samma blodgrupp som mig och min man.

    Vi fick två alternativ att välja mellan och ingen av de hade samma blodgrupp. Jag tänkte att det inte kan vara så avgörande eftersom kliniken själva föreslog de donatorer a.
  • Solros80
    AnnaLa skrev 2019-05-22 12:50:49 följande:

    Till mig sa de att de gärna ville ha samma rh som mig. Någon med rh+ eftersom jag är plus.

    Iaf på äggdonation. Spermadonatorn tror jag att jag själv bad dem välja någon med + där också.

    Men man väljer ju inte själv partner efter blodgrupp så det ska väl inte vara så viktigt tänker jag...


    Nej jag har ingen aning om varför de gärna matchar blodgrupp. I vårt fall var det i alla fall inte så noggrannt. Jag skulle dock gärna vilja veta varför de anser att det är fördelaktigt att ha samma blodgrupp. Någon som vet?
  • Solros80
    UndrandeSökare skrev 2019-05-22 16:31:31 följande:

    Avaclinic sa till mig att om man gjort insättning i naturlig cykel (dvs ej använt nedregleringsspruta) och fick minus så kunde man göra nästa försök nästa månad. Men om man hade använt nedreglingsspruta måste man vänta. Fråga din koordinator hur länge.

    Har man fått missfall måste man vänta i 3 månader innan man får köra igen (2 vanliga menstruationer först och sen på 3e månaden kunde man ta nedregleringsspruta igen.


    Tack undrande sökare! Jag får se till att fråga om det blir aktuellt för oss.
  • Solros80

    Känner mig så ångestfylld inför morgondagens test! Jag är nog lite traumatiserad av att ha fått 6 negativa svar efter varandra.. Vi valde att ta steget mot donation just för att slippa fler besvikelser och här sitter jag fylld av oro över att det ska ha misslyckats även denna gång. Jag tänker å ena sidan att 1 av de 2 embryon vi fick tillbaka borde ha överlevt men det finns ju verkligen inga garantier. Vet inte hur jag ska lyckas samla mod till att våga testa imorgon. Hur har ni andra gjort för att förbereda er inför ett eventuellt minus?

  • Solros80
    Maika19 skrev 2019-05-22 19:21:14 följande:

    [quote=79641882][quote-nick]Solros80 skrev 2019-05-22 18:44:24 följande:[/quote-nick]Känner mig så ångestfylld inför morgondagens test! Jag är nog lite traumatiserad av att ha fått 6 negativa svar efter varandra.. Vi valde att ta steget mot donation just för att slippa fler besvikelser och här sitter jag fylld av oro över att det ska ha misslyckats även denna gång. Jag tänker å ena sidan att 1 av de 2 embryon vi fick tillbaka borde ha överlevt men det finns ju verkligen inga garantier. Vet inte hur jag ska lyckas samla mod till att våga testa imorgon. Hur har ni andra gjort för att förbereda er inför ett eventuellt minus?[/

    Jag fattar precis!!! Alla här fattar precis. Det är så ångestfyllt hela proceduren. Alla här har ju gått igenom samma kval som du och jag lider med dig. Känner dig inte men känner med dig i detta. Det går inte att göra annat än att vänta... och vänta har vi ju gjort i evigheter. Jag hoppas du får positiva besked imorgon, verkligen hoppas. Jag ska iväg till klinik imorgon och förhoppningsvis blir insättning på måndag. Sen kommer jag sitta som du med superångest varje ruvardag, kram solros80


    Tack Maika19!! Det är just det som känns så bra med er som finns i den här gruppen. Man behöver liksom inte anstränga sig för att förklara. Ni vet precis hur det känns. Den här gången är faktiskt den värsta gången för mig. Jag har varit orolig även tidigare men inte i den här graden.

    Härligt att det är dags för er insättning nu, inte för den ångestfyllda ruvandet som väntar, men för att ni förhoppningsvis är ett steg närmare lyckan som ni längtat efter! Önskar er all lycka! Kram
  • Solros80

    Hej Tjejer!

    Jag lyckades samla kraft till att göra testet. Det blev till min stora förvåning ett tydligt plus. Den första på 3 år efter 6 misslyckades IVF återföringar. Känner mig oerhört tacksam!

    Till alla er som får ångest över att inte känna av några symptom kan jag berätta att jag faktiskt inte kände särskilt mycket. Jag vet att det är svårt att inte oroa sig men försök att påminna er om att det faktiskt kan bli plus trots avsaknad av symptom. Jag hoppas innerligt att det blir stora plus för er alla inom en snar framtid!!

  • Solros80
    Frazze skrev 2019-05-23 10:50:27 följande:

    Ååh GRATTIS!!!!!!! Så härligt att det faktiskt äntligen hände för dig. Nä symptom innan plus har man inte många alls! Jag trodde stenhårt på ett minus på min sticka. Men jag har ju alla symptom under solen utom nåt i magen. Har ringt runt till gyn idag och det är dödsdömt att få en tid innan KUB. Happ! Bara att vänta och se då När har du fått tid att kolla vul? Hoppas ni får se ett litet pickande hjärta då Lycka till nu! Kram


    Tack så mycket Frazze! Det var verkligen inte väntat för vår del heller. Kliniken vill att vi gör Vul 13/6.

    Det är inte klokt att du har så svårt att få en tid. Så påfrestande!! Men man brukar inte ha alla symptom samtidigt, det brukar ju vara lite upp ner. Om du känner alla andra somptom utom magen är det ett mycket gott tecken.
  • Solros80
    PeeWee44 skrev 2019-05-23 10:57:43 följande:

    Grattis! Har du lämnat blodprov också?

    Jag var och lämnade mitt andra i morse för att se så hcg stiger som det ska. Jag hade molvärk från dag 5 efter insättning och har fortfarande, är sjukt törstig och känns som även mitt blodtryck är väldigt lågt.


    Tack PeeWee44!! Nej inget blodprov än. Ava Riga sa att det räcker om jag testar hemma med två olika märken 2 dagar efter varandra. Har funderat på att göra blodprov för att kolla hcg men tänker att det kanske leder till ännu mer oro..? Dina symptom verkar vara i full gång. Konstigt nog börjar jag känna lite mer idag. Undra om det bara beror på att jag nu vet att det är en graviditet på gång eller om symptomen börjar sätta fart nu.
  • Solros80
    Sjuttiosjuan skrev 2019-05-23 11:54:51 följande:

    Jättegrattis!!!!

    Såå kul med positiva nyheter:)


    Tack sjutiosjuan! Det blev ju som du sa. Ibka d kan det vara positivt att inte känna något :)
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019