• Solros80

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Sjuttiosjuan skrev 2019-05-15 11:50:19 följande:

    Kanske AB är graderingen på blasto dvs blandning bäst och näst bäst och 3 an står för utvecklingen mot att kläckas:) Alla kliniker verkar ha lite olika benämningar!

    Hoppas på glada besked!!


    tack sjutiosjuan! Ja det verkar var något sånt. Jag har försökt googla, min engelska är inte tiptop men din förklaring låter logisk.
  • Solros80
    Sjuttiosjuan skrev 2019-05-15 11:50:19 följande:

    Kanske AB är graderingen på blasto dvs blandning bäst och näst bäst och 3 an står för utvecklingen mot att kläckas:) Alla kliniker verkar ha lite olika benämningar!

    Hoppas på glada besked!!


    tack sjutiosjuan! Ja det verkar var något sånt. Jag har försökt googla, min engelska är inte tiptop men din förklaring låter logisk.
    AnnaLa skrev 2019-05-15 12:39:03 följande:

    Läs lite i den här länken om gradering av embryon.

    Så graderar iaf ivf Riga.

    www.ivfriga.eu/news/news/embryologists-tips-what-determines-the-ability-of-an-embryo-to-be-implanted-into-the-uterine-cavi.html


    Tack Anna för tipset Anna. Kollar direkt ????
  • Solros80

    Hej! Hur går det för alla ruvare? Vilken dag är ni på? Har ni några känningar? Vad i så fall??? Själv är jag på rd5 om man räknar återförings dagen som 0. Jag fick tillbaka två blastocyster och jag känner inte alls mycket ännu. Jag har haft lite halsbränna men det tror jag beror på att jag åt trombyl på tom mage innan jag visste att man kan bli dålig i magen av de. Sedan har jag kanske varit en pytte liten aning tröttare än vanligt vilket jag tror beror på hormonerna. Inga ömma bröst, inget illamående eller något annat som skulle kunna tolkas som grav tecken.

  • Solros80
    Lilly2013 skrev 2019-05-18 09:12:16 följande:

    Godmorgon

    Tyvärr var gravtesten negativa så vi e tillbaka på ruta 1. Fanken oxå. Ja de e väl bara å ta nya dag än en gång och börja fundera på nästa


    Oh så tråkigt att höra Lilly! Många styrke kramar till dig
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-05-18 11:03:05 följande:

    Ja du.. lite från brösten typ.. kände mkt första dagarna men det kan ju omöjligt vara pga något annat än hormonerna. Väldigt diffust men kan ev vara ngt. Men det vet vi snart!


    Helt underbart Maran!!! Något säger mig att du var gravid redan på hemvägen. Får se om jag får rätt :)

    Er embryo var ju i ett sent utvecklingsstadie så den kan ha fäst redan första dagen.
  • Solros80
    Frazze skrev 2019-05-18 11:18:01 följande:

    Jag hade ömma bröst, men det tippar jag var från allt östrogen och progesteron. Annars så kände jag absolut ingenting. Nu känner jag ju brösten, extrem hunger, törstig, och sjuuuuuuuuuuukt trött hela tiden. Jag kan sova dygnet runt! Men i magen känner jag INGET ALLS!


    Ja det är ju det här med brösten som borde kännas lite mer än vad det gör på mig. De ömma brösten får man om inte annat av hormonerna, därför blir jag fundersam när det inte alls ömmar.
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-05-18 14:10:57 följande:

    Haha, ja vi får hoppas att du har rätt!! <3 Och att plusset lyser starkt på båda våra stickor på onsdag/torsdag!


    Det hoppas jag verkligen Maran!!!
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-05-18 15:16:42 följande:

    Hett hett superhett tips (tål att upprepas om ni tycker det är gammal skåpmat) till alla som tar eller kommer att behöva ta Lutinus: om ni kan få Utrogest/Utrogestan istället från er klinik (el på licens i Sverige men det tror jag få gynekologer här går med på) så köp det av kliniken för allt i världen!! Använt båda sorter, denna gång började jag innan transfer med Lutinus som min gyn skrivit ut, för att spara lite pengar (kliniken kan annars skicka per post vilket kostar ca 500kr) och köpte sedan Utrogestan i Riga vid transfer. Det är verkligen en gigantiskt stor skillnad i hur mycket de kladdar! Behöver knappt byta trosskydd med Utrogestan! Såååå skönt! Hade glömt hur jobbiga Lutinusvagitorierna är..


    Håller helt med dig! Jag hade fått utegesteron med DHL men lyckades inte riktigt få till det. Det kändes som att de bara pluppade ut, så jag valde att använda lutinus som jag hade hemma tills jag kom till Riga, där förklarade Veronica att jag inte ska oroa mig. Har använt utegedteron sen dess och det är en klar skillnad. Med lutinus sprang jag till toaletten flera gånger i timmen trots binda. Däremot funderar jag över huruvida deras effekt är likvärdiga. Jag kände av med i magen och var mer svullen av lutinus. Hoppas att de är lika effektiva trots mindre biverkningar.
  • Solros80
    Sjuttiosjuan skrev 2019-05-18 15:56:04 följande:

    Kände INGET i brösten under hela graviditeten, hade nog typ inget symtom innan v 22 när hon började röra på sig:) Att inte känna något kan vara positivt! Håller tummar och tår!!


    Jag hoppas verkligen det sjutiosjuan!! Det skulle kännas så himla bra att äntligen få ett plus. Då blir det sjunde gången gilt :)
  • Solros80
    Sjuttiosjuan skrev 2019-05-18 16:10:51 följande:

    Men inga barn innan? Hoppas verkligen på er tur!!


    Jo då, jag har fått barn på naturlig väg innan och gjort två aborter. Vi har gjort IVF pga manlig faktor, ny partner. Vet inte om det har varit våra embryon eller något annat som brustit. Vi har försökt i snart över 2 år nu.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019