• Solros80

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Lilly2013 skrev 2019-05-18 18:10:16 följande:

    Tack man överlever ju detta och vi har många fina kvar i frysen. Men det blir ju mycket pengar i längden och månaderna går.


    Ja det blir mycket pengar, mycket energi och värdefulla år av ens liv. Så lätt är det definitivt inte när man får minus. Men vilken tur att ni har många fina i frysen! Då behöver ni i alla fall inte börja om från noll, och det är tur det!!
  • Solros80
    Lilly2013 skrev 2019-05-18 18:15:53 följande:

    Tack. Det hade jag gärna gjort men tror de vill att jag väntar.

    Åhh jag som trodde du lyckats . Va tråkigt.


    Hur länge vill de att du ska vänta?
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-05-18 21:05:58 följande:

    Tror inte du behöver oroa dig för det, Utrogestan är bioidentiskt (identisk med det progesteron vår kropp producerar) till skillnad från det syntetiska som Lutinus. Det debatteras vad jag förstår om risker/biverkningar med båda varianter men vad det gäller effekt verkar läkarna inte oense vad jag har sett. Inget fel på effekten av Lutinus heller, det menar jag inte, men bekvämlighetsfaktorn är bra mkt lägre (tycker jag)!


    Bra att veta! Nej man klagar absolut inte på att slippa biverkningarna om effekten är densamma. Vad är det för risker som debatteras då?
  • Solros80
    Maran73 skrev 2019-05-18 23:25:49 följande:

    [quote=79634262][quote-nick]Solros80 skrev 2019-05-18 22:22:05 följande:[/quote-nick]Bra att veta! Nej man klagar absolut inte på att slippa biverkningarna om effekten är densamma. Vad är det för risker som debatteras då?[/

    Cancer i bröst och livmoder, könshormoner kan både skydda mot eller öka risken för detta beroende på dosering och behandlingslängd, behöver heller inte handla om läkemedelsbehandling med könshormoner utan naturliga variationer av vissa hormon som vid graviditet. Har för mig att kvinnor som fött barn har lägre risk f bröstcancer t ex. Iaf, det går inte att applicera denna debatt (el vad jag ska kalla det) på oss och vår behandling, för de studier som togs upp gäller kvinnor som får hormoner pga klimakteriebesvär.. Annan åldersgrupp, andra doser osv osv.


    Ja man får verkligen hoppas att vår medicinering inte bidrar till ökad cancer risk. Jag hade fastat i det där under en period och oroade mig en del men har släppt det nu.
  • Solros80
    PeeWee44 skrev 2019-05-21 05:18:14 följande:

    Gravid 2-3! Ge inte upp, 11:e insättning med äd/ed. Ska lämna blodprov idag. Tack St Petersburg för denna lycka!


    Stort grattis till plusset peewee44! Håller tummarna för att det går bra hela vägen!!
  • Solros80
    Sjuttiosjuan skrev 2019-05-20 23:07:17 följande:

    Nån som har tips på någon gynekolog i Stockholm som kan hjälpa till med VUL inför ET? Vi ska åka 4-7/8 och vår klinik som hjälper oss har stängt hela Juli. Antar att det inte är superlätt att hitta nån som har öppet v 29-30..


    Nej, det är nog inte helt lätt att hitta öppna kliniker de veckorna. Vi har gjort våra på den klinik vi gjorde IVF på (livio fertelitetscentrum) men de brukar ha stängt under juli vad jag vet.
  • Solros80
    Lilly2013 skrev 2019-05-21 10:43:19 följande:

    En lite fråga och undran till er alla

    Alltså jag har fullständigt hängt upp mig på vår ålder här nu.

    Jag fyller 45 i år. Kanske för att jag innan sagt att längre till 45 håller vi inte på. Mannen e ännu ett par år äldre än mig.

    Tänker att barnet blir ensamt och att det nog inte kommer hinnas med syskon eftersom tiden vara rinner iväg från oss.

    Börjar fundera på vad fanken folk ska tycka, att de tycker att vi e själviska och inte tänker på barnets bästa och jag kan i viss del hålla med men barnaskapande e ju i viss del alltid självisk.

    Hur känner ni?? Hur gamla e ni och har ni satt någon gräns?

    Ni som har fått barn, hur känns det och hur blir ni bemötta ??

    Hur känner ni inför syskon m.m

    Vet inte om jag känner mig extra låg efter minuset i lördags hade sånt jäkla hopp till denna kliniken och vi har ju aldrig fått så bra resultat men det verkar ju omöjligt för mig att bli gravid på konstgjord väg. Innan blev jag ju gravid bara en man tittade på mig men då blev det missfall istället nu får jag inte ens chansen att hoppas längre.

    Jag vet att vi e många i samma sits men ibland känns det verkligen helt jäkla hopplöst

    Kram på er


    Hej Lilly2013!

    Jag beklagar än en gång det negativa resultatet! Det är inte alls konstigt att man blir uppgiven och börjar fundera över att ge upp. Vi som håller på med det här lägger ner så otroligt mycket kraft och energi på det. Att vi ens orkar kämpa vidare är egentligen ett under..

    Jag har precis som du haft väldigt lätt för att bli gravid med tidigare partner. Nu när jag har varit i IVF svängen pga manlig faktor i nuvarande relation har vi fått 6 minus på raken under två års tid. Före det försökte vi på egen hand 1 år. Jag hade tänkt att jag inte ska vara över 35 när jag får mitt andra barn. Nu är jag 38 och det andra barnet har fortfarande inte kommit.. Jag har testdag på torsdag. Skräcken över ännu ett minus gör att jag knappt vågar testa. Så det här är verkligen inte lätt..

    Men jag resonerar som så att det är en livsdröm för mig och min partner att få ett gemensamt barn. Eftersom vi så gärna vill ha det här barnet kommer vi att älska det och göra det vi kan för att ge det ett bra liv. Inga föräldrar kan ge "allt" till sina barn. Det finns för och nackdelar med att vara lite äldre eller yngre när man får barn likaså finns det för och nackdelar med syskon. Visst är det bra att ha syskon när man växer upp, men barnet kan också få nära och goda relationer till kusiner, vänner, grannar med flera.
  • Solros80
    AnnaLa skrev 2019-05-21 18:15:25 följande:

    Läste mitt svar igen å hoppas det inte låter som jag menar att det måste hinnas med syskon! Jag håller med om att andra grannar vänner släktingar kan finnas där istället. Jag ville snarare säga att, om ni vill hinna med syskon också, så var inte rädd att ni blivit för gamla..:)

    Jag är ju också ensamstående så är lite brist på mycket familj här:)

    Lilla gs mamma: efter 6 ivf försök och vid tredje äd försöket gick det vägen:)


    Jag förstår absolut att din mening inte är att stressa utan snarare uppmuntra och peppa AnnaLa :)
  • Solros80
    CrookedTail skrev 2019-05-22 09:21:11 följande:

    En fundering angående blodgrupp: Om man har AB, innebär det att donatorn oxå måste ha AB, eller kan hon ha A eller B med?


    Vår donator hade inte samma blodgrupp som jag.
  • Solros80
    Frazze skrev 2019-05-22 09:53:48 följande:

    Ja, jag är nojjig som få! Jag är så van att känna något i magen när jag är gravid. Vad hade du för symptom? När upptäckte de att det var MA? Såg ni ett hjärta tidigt i graviditeten? Vi såg ju hjärta i 7+2 idag är jag i 10+2 så3 veckor sen. Tycker dock inte att det hänt något sen dess och det är därför jag håller på att flippa ur. Onödigt att äta upp sig 5 kg innan Kub och så är där inget sen. Men jag är så sjukt hungrig hela tiden!


    När man har den bakgrund flera av oss här har är det svårt att inte oroa sig. Men din starka hunger borde väl vara ett tecken på att graviditeten löper på som det ska?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019