Vad har ni på Julbordet?
Hej!
Jag undrar vad ni äter på julafton.
Vi har en tradition sen några år att vi lägger till en rätt varje år så det skulle vara roligt att se om ni har något vi kan prova i år.
Hej!
Jag undrar vad ni äter på julafton.
Vi har en tradition sen några år att vi lägger till en rätt varje år så det skulle vara roligt att se om ni har något vi kan prova i år.
Så..... vad säger ni? Devil's food cake med mintfrosting eller pepparkaksfondant? Kanske lingonmousse......
Hej!
Ni som gör egna julköttbullar har ni lust att dela med er av ert recept?
Vi har börjat steka löken som ska vara i och det blir saftigt och gott.
Men alltid roligt med nya recept:)
Steker inte löken. River och hackar i matberedare så att det är mos och vätska. Havregryn får svälla i grädde. Ägg. Vitpeppar. Salt. Kryddpeppar. Dijonsenap. Så mycket nötkött som möjligt.
Föredrar blandfärs eftersom nötfärs är torrare - fast har man grädde i kanske det kompenserar?
Det är dominerande traditionell julmat, men sen gör jag en del som går lite utanför.
Som tapas citronkyckling, mongolien vingar, och typ såna saker, och 2-3 av dom, brukar ta slut snabbt.
Ser vi har en köttbulle diskussion, om man använder nötkött, så kan man bara inte steka på utan bry sig och misshandla köttbullarna till övertillaga dom och göra dom torra.
Utan kör man nöt, får man först se till inte köpa Svensk 10% nötfärs(då det är för lite fett för en bra köttbulle/hamburgare), sen pricka temperaturer bättre.
Så slipper man ALLTID torra köttbullar på nöt.
En sak kan vara steka dom i stekpannan och få fin färg hastigt, sen lågtemp i ugnen tills man når mål temperaturen.
Älskar julen och särskilt myset när familjen äter julmaten tillsammans. Vi brukar variera oss lite och alla bidrar till julbordet med sådant som de uppskattar. Mina personliga favoriter är varmrökt lax och rökt fårfiol. Om jag måste välja en sak på julbordet så kommer fårfiolen först.
Mums!!
Klyban: hur gör ni er citronkyckling?
Mums!!
Klyban: hur gör ni er citronkyckling?
Mums!!
Klyban: hur gör ni er citronkyckling?
Mums!!
Klyban: hur gör ni er citronkyckling?