Forum Barnlängtan - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Väntar fel kön, krossat förhållande

  Ons 27 feb 2019 14:58 Läst 0 gånger Totalt 304 svar
  Anonym (oroli­gpappa­)
  Visa endast
  Ons 27 feb 2019 14:58 -1

  Vi är en  normal familj som har ett barn och väntar vårt andra barn. 


  Problemen började när vi tog reda på kön på andra barnet (nipt). Det fanns starka  önskemål/drömmar från min fru om att även nummer två skulle bli en tjej. 


  Nu verkar det inte bli så utan en lite pojke kommer komma.

  Detta mottogs med en stor besvikelse hos min fru, så pass att hon ville göra abort. Detta hade varit ett alternativ då det var ganska tidigt i graviditeten men jag var inte alls beredd på att min fru skulle påverkas så av detta och under flera veckor diskuterade vi det fram o tillbaka. För mig spelar kön inte någon roll. Huvudsaken att det är ett friskt barn. Men för min fru däremot fanns aldrig det alternativet. Nu ser hon bara två alternativ. Antingen skiljer vi oss eller adopterar vi bort barnet.

  Abort som alternativ föll till slut bort då en sen abort verkade ganska tuff.  Men nu går hon och är så ångerfull och planerar skilsmässa eller hotar med att adoptera bort barnet.
  Hon kan inte se sig som en pojkmamma och säger att hon aldrig kommer klara av att ha en pojke i familjen, att hon hellre är ensam än går och är avundsjuk på andra som fått två tjejer. 


   


  Hels situationen är helt absurd och jag är bokstavligt talad chockad. Hon vill alltså  förstöra familjen.  Låta dottern (och den kommande pojken) växa upp med skilda föräldrar eller adoptera bort barnet  för att det inte motsvarar hennes dröm. 
  Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra längre. 
  Jag är orolig för vår dotter, för vad som kommer att hända. Jag är orolig att min fru mår så pass dåligt psykiskt att hennes förmåga att ta beslut är begränsad. Det känns inte som en normal tanke att ta när vi lever i ett bra förhållande (tills nu då) och har en fin dotter redan. 

  Själv mår jag härefter. Känner mig både dum, ledsen och bedragen. 
  Hade vi diskuterat det helt innan kunde man ju faktiskt på allvar hitta en väg att garantera kön vi a ivf ( till en rätt häftig prispeng)  
  Dum att jag inte har sett detta innan eller att vi inte pratat igenom till 100% samtidigt som jag är sjukt rädd för hur det kommer gå. Vad händer om hon går igenom hela graviditeten och sen vill skiljas och jag blir ensam med pojken med skilsmässa och allt vad det innebär med en nyfödd.  Vad har hänt, kan min fru drabbats av en sådan depression eller chock att hon kan göra så här? Någon som har varit med om liknande?

 • Ons 27 feb 2019 15:03 #1 +8

  Din fru behöver hjälp. Detta är inte en normal reaktion och det måste ligga något djupare problem i botten.

 • Anonym (1)
  Visa endast
  Ons 27 feb 2019 15:04 #2 -4 +2

  Har svårt att tro att det stämmer. Känns som att detta är en tråd som vill provocera kvinnor som önskar sig flickor.

 • Anonym (oroli­gpappa­) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 27 feb 2019 15:07 #3

  Ledsen att göra dig besviken. Det är den bittra sanningen och det är svårt nog att försöka dela med mig av denna historia. Förstår att det låter otroligt.

 • Ons 27 feb 2019 15:09 #4 +3

  Detta är ju bara så sjukt om det är sant, stackars lilla pojke! Och dottern! Hon måste ju få psykhjälp av nån sort, gud vet vad...jisses :(

 • Anonym (tokig­t)
  Visa endast
  Ons 27 feb 2019 15:10 #5 +2

  Men du är väl en man, alltså en pojke och hon lever ju med dig. Hon kan inte gilla dig särsklit mycket om hon är beredd att adoptera bort ert barn för att det är mer likt dig än henne ( iaf på en kromosom). 
  Går du bara med på hennes ideer om att adoptera bort sonen? vad känner du? har du uttryckt till henne att du längtar efter din son, att du önskar honom (om du nu gör det menar jag)?

 • Anonym (1)
  Visa endast
  Ons 27 feb 2019 15:12 #6
  Anonym (oroligpappa) skrev 2019-02-27 15:07:06 följande:

  Ledsen att göra dig besviken. Det är den bittra sanningen och det är svårt nog att försöka dela med mig av denna historia. Förstår att det låter otroligt.


  Om det nu är sant, vilka åtgärder har du tagit? Kontaktat sjukvården, pratat med hennes familj (föräldrar, syskon)?
 • Anonym (.....­)
  Visa endast
  Ons 27 feb 2019 15:23 #7 +1

  Ja men precis. Och detta är ju inte ens diskutabelt på nåt plan. Sen måste hon ju visat tendenser av icke friskt slag redan tidigare..

 • Ons 27 feb 2019 15:28 #8 +3

  Kontakta er bm och även psyk och se till att få hjälp till din fru omgående.

  Nej det är inte ett friskt beteende av henne och hon måste få hjälp.


  M 2010 | B 2017 | A 2019
 • Anonym (oroli­gpappa­) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 27 feb 2019 15:28 #9 +1

  Jag har kontaktat hennes familj och har privat tagit kontakt med psykolog men hon kan fort inte se sig i den situationen. och nån hjälp vill hon inte ha då det bara kommer leda till att de kommer övertyga henne till att behålla det. 

  Ja som ni säger så ifrågasätter jag hela vårat förhållande och henens sätt att se på killar. Sådana här drag har jag aldrig sett någonsin tidigare och vi fick ju faktiskt en dotter först.  Kan ju verkligen förstå att kvinnor kan ha drömmar och önskemål men aldrig någonsin hört det gå så långt. 

 • Ons 27 feb 2019 15:33 #10 +4

  Du får som vilken partner som helst tala vett med din fru, boka in samtalshjälp för er båda och förklara att hennes tankemönster är sjukt. Hon behöver inte vara en människa som är dum i huvudet men hon är allvarligt sjuk just nu.

  Du får ställa motkrav och vara man enough och försvara den lilla varelsen som råkar födas med fel kön! Säg att du lämnar henne och tar barnet om hon inte söker hjälp. Koppla in soc på en gång då. Hon splittrar familjen, inte den lilla ofödda pojken.

  Jag önskade mig en dotter men blev inte besviken över att få en son. Väntar andra barnet nu och hade hoppats på en dotter men det blir ytterligare en liten pojke! Jag önskade mig men det betydde inte att jag valde bort det andra. Jag älskar min son över allt annat och även det kommande barnet. Lyckan att kunna få de antal barn vi ville ha är enorm. Könet på barnet spelar ingen som helst roll!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll