• Heliena

    BF MAJ 2020

    ankan6 skrev 2020-04-11 21:03:10 följande:

    Fick lite panik när jag inser att jag går in i v37 imorgon och har läst lite för mycket de senaste dagarna om de vars förlossningar startat utan minsta förvarning redan nu haha! Måste packa färdigt BB-väskan ju! Men vad är "mödravårdspapper" med blodgrupp och sånt? När skall man ha fått det, eller får man det senare? Har sista besöket hos bm om 1,5v. Har ju fått provtagningspapper inför snittet men de proverna skall fyllas i 2-3 innan snittdagen.


    Jag har inte fått något sådant papper, så jag tar bara för givet att det har skickats elektroniskt till förlossningen! Det har det nog även gjort för dig! Vet att i region Skåne måste man ha blodgrupperingspappret med sig, men inte här.
  • Heliena
    Bettan84 skrev 2020-04-14 19:58:49 följande:

    Samma här ooops hihi <3


    Samma här, haha. Har varit hemma sen i februari och jag tycker det är superskönt. Antar att det har lite att göra med hur man är som person! Jag ser mig själv som introvert och behöver verkligen inga alls sociala interaktioner förutom med min sambo, haha! Blir heller aldrig uttråkad, utan kan sitta rakt upp och ned och bara vara. :D
  • Heliena
    Bettan84 skrev 2020-04-17 13:27:34 följande:

    Någon mer som har ont där nere när bebis bökar och rör på sig ? Ajaj det känns som att man har en pinne som ilar .

    Jag kände inte så sist med min dotter men hon kom aldrig riktigt långt ner med huvudet .

    Är i vecka 36 - han kanske fixerar sig ?

    Jag kan knappt gå så när har rör på sig .


    Ja gud ja! Min är fixerad sen vecka 34 ungefär, men jag känner fortfarande ilningar i underlivet dagligen i vecka 39. Ibland hugger det även till i ljumskarna så benen nästan viker sig.. Så obehagligt!
  • Heliena
    ankan6 skrev 2020-04-18 09:47:09 följande:

    Hur tänker ni kring corona och era nyfödda sen? Kommer ni vara extra restriktiva med att låta familj/vänner hälsa på eller träffa bebisen?


    Vi tänker vara isolerade de två första månaderna och endast gå på BVC-besök. Tillåter vädret kommer vi hälsa på sambons pappan och hans sambo så vi kan sitta utomhus och med avstånd i deras trädgård! Svärfar är 71 år och svärmor har kol, så vi vill absolut inte smitta dem.. Men vill ändå att de ska träffas på nåt sätt!

    I juli tänker vi nog åka upp till mina föräldrar i norr och isolera oss på deras altan och trädgård! De bor väldigt avsides på landet och tillhör ingen riskgrupp, så det borde gå bra! Men annars tänker vi nog inte träffa några vänner eller liknande..
  • Heliena

    Sista rutinbesöket hos BM idag! 8 dagar till BF.

    Har typ fortfarande inte riktigt förstått att jag ska genomgå en förlossning och att vi snart har en bebis här hemma?!

  • Heliena
    Daphodil skrev 2020-04-23 05:34:25 följande:

    Mina värkar återkom på kvällen, och vid midnatt åkte vi in. Strax före 04 föddes vår pojke!


    Stoooort grattis! :D
  • Heliena

    BF idag! Men inga som helst känningar.. Tror inte ens slemproppen släppt, för har inte sett till den alls. Inga förvärkar och knappt några sammandragningar. Suck.. Får iaf göra hinnsvepning (om jag nu ens är lite öppen) på måndag! Kan ju kanske sätta igång nåt iaf.

    Just idag känns allt hopplöst, men det är bara att hålla ut..

  • Heliena
    SweetCA skrev 2020-05-01 12:08:28 följande:

    Ja samma här. Inget alls bf+1 frustrerad!

    Varför svepning på måndag för?


    Min BM erbjöd det! Har samtal för igångsättning på måndag och då sa hon att om jag är tillräckligt öppen kan hon göra hinnsvepning om jag vill. :) Kan ju alltid testa tänker jag!
  • Heliena
    SweetCA skrev 2020-05-01 13:09:48 följande:

    Hmmm intressant! Jag träffade ju inte min bm i förra veckan men ska ringa henne och prata om igångsättning på måndag med. Går ju inte gå över så länge. Tack!


    Ja, man vill ta till alla knep nu känner man, haha! Vet att vissa regioner inte ens vill göra hinnsvepning pga infektionsrisk.. Lite konstigt ändå tycker jag, att vissa erbjuder helt spontant medan vissa vägrar.. Men hoppas din BM kan gå med på en om du vill ha en!
Svar på tråden BF MAJ 2020