• Heliena

    BF MAJ 2020

    Jag hade bf 1 maj, så är 5 dagar över nu.. Men igår fick jag se en liiiten liten bit av slemproppen! Om inget händer blir det igångsättning 16 maj.. Hoppas verkligen det vill starta igång själv!

  • Heliena
    Saga92 skrev 2020-05-08 19:05:43 följande:

    Håller med dig, så jobbigt att såg över tiden. Jag är +4 dagar nu.. Men om du redan gått över en vecka så borde det väl vara tal om igångsättning nu. Där jag bor får alla en överburenhetskontroll när man gått över tiden 1 vecka. Man erbjuds då igångsättning om man önskar.


    Jag har inbokad igångsättning om 8 dagar (16 maj)! Här är det tyvärr fortfarande 42+0 som gäller :/
  • Heliena
    Bettan84 skrev 2020-05-09 18:16:55 följande:

    Jag kände mindre fosterrörelser idag och åkte in för att kolla . Bebisen har vänt sig med rumpan ner och nu ska de gör vändningsförsök.... jag är livrädd ! Om de inte lyckas blir det snitt .


    Åh nej! När gör de snittet isåfall? Planeras det in eller görs det på en gång efter vändningsförsöket? Lycka till!!
  • Heliena
    Bettan84 skrev 2020-05-09 18:33:08 följande:

    Vet ingenting , de sa antingen idag eller imorgon ELLER överimorgon .... allt beror på hur bebis mår efter vändningsförsöket ... jag vet inte om jag bara ska kräva snitt istället :(


    Fy så jobbigt! <3
  • Heliena
    Lillfina skrev 2020-05-10 20:50:33 följande:

    Omföderska och BF +7 så i morgon går jag in i v42. Helt sjukt att jag ens inte känner något mer en extremt oregelbundna eventuella förvärkar. I mitt län sätts man ej igång för ens efter v 42, känns fruktansvärt. Mitt första barn sattes igång av sig själv och kom ut på BF så detta är så ovant för mig. Känns som de kommer hända nått för var dag som går. Man blir ju mer och mer rädd.


    Jag har gått över 10 dagar och ska bli igångsatt om 5 dagar om inget sker av sig själv.. I mitt län sätter de inte heller igång en förrän i 42+0 vilket känns så hemskt :/ Hoppas det sätter igång snart för oss båda!
  • Heliena
    Lillfina skrev 2020-05-11 08:47:55 följande:

    Ja verkligen hemskt att man ska behöva gå så långt när bebis är färdig.

    Håller tummarna.


    Vissa län gör ju ultraljud i vecka 41 för att kontrollera att allt ser bra ut, men inte ens det har man fått.. Det hade ju lugnat en rejält! Har du fått göra nåt? Eller går du också bara och väntar?
  • Heliena
    Lillfina skrev 2020-05-11 12:46:33 följande:

    Jag har fått kolla att huvudet fortfarande ligger neråt med en mini apparat men där såg man endast konturer av skallen, annars inget här heller.

    Jag tänker väl lite hur skall man veta tex om moderkakan mår bra eller att de är tillräckligt med fostervatten kvar?


    Exakt! Fick göra samma lilla ultraljud för att se om han var fixerad, men annars inget mer. Så himla svårt att inte bli oroad när man hör hur alla andra får gå på kontroller medan en annan bara snällt får gå och vänta och hoppas på att allt ser bra ut. :/
  • Heliena
    Saga92 skrev 2020-05-12 10:30:01 följande:

    Igångsättningen idag blir inte av pga överbelastning på förlossningen. Har blivit flyttad på tills på torsdag. Så besviken :(


    Förstår din besvikelse! <3 Jag har planerad igångsättning på lördag och barnmorskan som bokade in det sa tillochmed att det var rätt fullbokat den dagen.. Men fick en tid ändå. Känns som om jag kommer bli hemskickad när man väl är där.. :(
  • Heliena

    Sonen blir 6 månader om 6 dagar.. Har inte hängt med alls i tråden, så ni kanske har diskuterat detta. Men är det fler vars bebisar vänder sig till mage i sömnen och väcker sig själva? Han kan inte vända sig tillbaka till rygg, så han vaknar och gnäller.. Är jag inte tillräckligt snabb att vända honom vaknar han till ur sömnen och gallskriker. När kan de vända sig tillbaka själva?! Jag vill sova! Haha..

  • Heliena
    Stenbocken93 skrev 2020-11-16 16:52:02 följande:

    Ditt inlägg fick mig att inse att min son gör likadant! Har inte valt att göra någon särskild åtgärd åt det ännu men får se, kanske blir desperat längre fram om jag är trött. 


    Ja, inatt fick jag nästan vaka över honom för att förhindra att han rullade över på mage. Han gjorde det tre gånger i början av natten och gallskrek varje gång.. Fick sitta och knuffa tillbaka honom till sida eller rygg varje gång han var påväg över. Suck!
  • Heliena
    Söderlund skrev 2020-11-16 19:46:24 följande:

    Min son sover fortfarande med babynestet i spjälsängen. Är helt övertygad om att han skulle göra samma sak utan det, nu lägger han sig gärna på sida men där tar det ju stopp.


    Min har också babynest, men hindrar tyvärr inte honom! :(
  • Heliena

    Sexmånaderskontroll idag och han har stannat i vikt.. Snarare gått ner 100g sen sist! Hoppat ner en kurva. Men han växer så det knakar med sina 71,5cm. Lång och smal.. Fick bakläxa, så nu är det gröt till frukost och kvällsmat, även något matigt till lunch! Och dessutom amma, amma, amma.. Har till 10 december på oss. Suck!

  • Heliena
    Bettan84 skrev 2020-11-24 19:26:53 följande:

    Ni som ammar hur länge tänker ni amma ?


    Så länge han vill, men det har börjat krångla lite med amningen.. På natten äter han en gång, kl.4, sen gröt på morgonen. Imorse åt han knappt någon gröt alls och nu vägrar han bröstet. Stress, haha..
Svar på tråden BF MAJ 2020