• Heliena

    BF MAJ 2020

    zebra skrev 2020-01-03 18:26:41 följande:

    Hej alla,

    Grattis och lycka till med alla prinsar och prinsessor.

    Det upptäcktes att jag har Hypotyreos i början på graviditeten. Nu är jag i mitten och trots behandling har det blivit sämre. Jag läser om att foster kan få kognitiva störningar om mamman har för lite sköldkörtel hormon. Blir så orolig. Det här är tredje graviditeten men första gången jag drabbas av flera bristsjukdomar. Någon som är med om liknande? :/


    Jag har Hypotyreos sen tidigare (alltså redan innan graviditet). Så länge TSH och T4 är inom referens ska det inte vara någon fara! Se till att kontrollera värdena var 4e vecka! Tyvärr måste man även läsa på lite själv och bli expert på sin egen sjukdom för att kunna konfrontera och sätta press på läkarna.. Men jag vet de som trots höga värden fått ett friskt barn.

    Bli medlem i gruppen Hypotyreos och graviditet på Facebook! Där får man mycket stöd och svar på det mesta! :)
  • Heliena
    zebra skrev 2020-01-03 19:33:27 följande:

    Jo men det är att jag inte ligger inom referensintervallet. Tack för tipset med fb gruppen ska gå med där! :)


    Förstår att det känns jobbigt! Hoppas de gör allt för att ställa in dig rätt och få ordning på värdena!
  • Heliena
    SweetCA skrev 2020-01-10 15:33:37 följande:

    Okay. Ja hon vill ha en vikt då och jag har hållit koll hela tiden för att gå upp lagom.


    Jag var hos BM idag för att mäta magen, kolla vikt och lyssna på hjärtljudet. Allt var kul förutom vikten, haha.. Har gått upp 11 kg sen inskrivningen, så jag har absolut inte haft koll på vikten! Mådde illa till vecka 19, så var tvungen att småäta hela tiden och nu är jag istället konstant hungrig. Men måste skärpa mig med maten nu!
  • Heliena
    SweetCA skrev 2020-01-10 17:19:39 följande:

    Jag är också konstant hungrig haha

    Ja men det är bra att fånga upp det nu i alla fall. Jag har kommit på att ett kokt ägg funkar fint mot akut hunger och det är bara ca 80 kcal!


    Jaa, måste hitta lite nyttigare mellanmål nu! Typ ägg!
  • Heliena
    HejsanJenny skrev 2020-01-10 17:45:55 följande:

    När jag började tröttna på att ?bara? äta morötter så började jag göra olika dippsåser som alltid finns i kylskåpet nu. Hummus och fetaost röra är favoriterna just nu :)


    Ikväll blir det att dippa grönsaker med hemgjord hummus och fetaoströra! Så sugen! :D
  • Heliena
    ankan6 skrev 2020-01-14 14:20:20 följande:

    Var känner ni oftast sparkarna?

    Tycker han ofta ligger så lågt så det blir ett jäkla tryck långt ner typ under troskanten? Känner de flesta sparkarna på höger sida också, alltid under naveln. Kanske tom ligger på sniskan? Blir ett rätt obehagligt tryck och ffa blir jag ju så sjukt kissnödig vilket jag blir galen på. Fick springa in i en dunge och akutkissa nyss på hundpromenaden trots att jag gick på toa precis innan haha


    Han är verkligen överallt för mig! Oftast uppe vid höger sida av naveln, men sen är han helt plötsligt lååångt nere i magen och härjar! Igår var han på vänster sida naveln och sparkade. Han sprattlar runt lite hur som helst!
  • Heliena
    malliiinnnn skrev 2020-01-22 21:26:57 följande:

    Tack för era svar, när man hör att andra upplever liknande så förstår man att det inte är en själv det är fel på, så som den där BM ville få det att låta.

    Idag har jag känt mer rörelser, är glad för det, vill verkligen inte behöva gå och kolla upp det igen.

    Slänger iväg en annan fråga: jobbar ni heltid och hur långt innan BF vill ni gå på ledigt? Jag tänkte jobba heltid till påsk, då är det ca 3 veckor kvar, men känner mig väldigt trött redan nu, kommer man orka...


    Skönt att du känner mer rörelser! <3

    Jag jobbar endast natt, en tjänst på 75% med tunga lyft, drag och monotona rörelser.. Sover enormt dåligt på dagarna innan och efter ett nattpass, så jag har begärt graviditetspenning från och med 1 mars och fått det beviljat! Så den 1 mars går jag på ledighet och har BF 1 maj. Ska bli så skönt!!
  • Heliena
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-01-26 18:35:42 följande:

    Hej tjejer!

    Någon mer av er som får sammandragningar när ni går en bit?


    Jag vet inte om det är sammandragningar, men jag får som en tyngdkänsla i livmodern! Eller iaf i nedre delen av magen. Känns som om det hänger och jag vill gå och hålla upp magen med handen, fastän det inte behövs, haha. Så lustig känsla!
  • Heliena
    Gabby skrev 2020-01-27 06:47:43 följande:

    Precis så känner jag med!!


    Haha! Åh så skönt att höra att nån annan också känner så!
Svar på tråden BF MAJ 2020