• Heliena

    BF MAJ 2020

    SweetCA skrev 2020-02-22 22:35:32 följande:

    Hur gör ni med frissan hårfärg / blekning ? Jag slutade slinga håret när jag blev gravid för jag var så rädd för missfall.

    Det är ju lite blandade åsikter på nätet.


    Jag bleker eller färgar inte alls! Hade den enorma turen att jag timeade in en blekning och färgning 4 månader innan pluset så frissan fick till en färg som var så nära min naturliga askblonda hårfärg som det bara gick (var svarthårig innan..). Visst syns min utväxt, men inte alls så illa som den hade gjort om jag fortfarande var svarthårig. Vet faktiskt inte hur jag hade gjort isåfall.. Men det känns skönt iaf att man inte färgat eller blekt iaf!
  • Heliena

    Jag är i vecka 31 (30+2) och går på graviditetspenning 2 mars. Är dock hemma pga illamående just nu.. Kommer nog inte gå tillbaka till jobbet tills det är dags för ledigheten. Jag är brutalt trött hela dagarna, illamående och magen känns väldigt tung! Får foglossning i symfysen ibland om jag anstränger mig eller bara går till affären. Idag bröt jag även ihop av ångest.. Fanns ingen riktig förklaring till ångesten, men jag grät och grät! Annars har hormonerna inte påverkat mig alls under graviditeten. Men ikväll kom det, haha..

    Min stackars sambo har dessutom fått flyttat ut på soffan för att ens kunna sova, för jag snarkar och väsnas om nätterna då han får ingen sömn. Vi får sova ihop på helgerna istället, haha.

  • Heliena
    Mischa123 skrev 2020-02-27 17:13:51 följande:

    Ni som fått beviljat gravpenning, hur länge fick ni vänta på svar? Har ansökt från 9 mars och väntat snart tre veckor nu, börjar bli lite stressad ;) Alla säger att dom har fått besked så himla snabbt när dom har sökt..


    Tog bara 8 dagar för mig. Undrar varför det går snabbare för vissa och inte för andra? Men du kanske kan ringa in och höra med dem hur det går med ansökan?
  • Heliena
    SweetCA skrev 2020-02-28 10:07:40 följande:

    Tillväxt ultraljud idag och lillen väger nu 1.8 kg :D och mår toppen!

    Prick på kurvan och mina foglossningskänningar har försvunnit med vila så det känns kanonskönt. 

    vecka 32 (bf sista april)


    Åh, vad skönt att det såg bra ut! Och himla mysigt att få se bebis igen! Nästan lite avundsjuk, haha.
  • Heliena
    HejsanJenny skrev 2020-03-04 06:38:21 följande:

    Tack snälla hörni. <3

    Hur går det för er att välja namn? Är det någon som känner sig helt säker på vad deras lilla ska heta? Vi är nere på två stycken namn nu som vi velar mellan.


    Vi är väldigt säkra på vad det blir för namn! :) Vi bestämde oss bara efter några månader och det känns fortfarande helt rätt för vår lille plutt!
  • Heliena

    I mitt län har hittills sex stycken bekräftats smittade efter en resa i Österrike. Min sambo jobbar dessutom väldigt nära med en kollega som också varit där men som (inte än iaf) blivit bekräftad smittad. Men kan inte låta bli att bli irriterad över att man åker till jobbet direkt efter en resa där flera blivit bekräftade smittade.. Nu är varken jag eller sambon i riskgruppen, men man vill ju ändå inte bli sjuk! Helst inte så nära förlossningen då man ska vara pigg och ha ork!

  • Heliena

    Det är två bekräftade fall av corona på min sambos jobb, så jag är mest rädd att han ska komma hem och smitta mig innan förlossningen. Vill verkligen inte vara sjuk, febrig och hostig under förlossningen! Mardröm om man måste skiljas från barnet också för att inte smitta eller att vi måste vårdas på två olika avdelningar :/ Men nåt positivt är iaf att sjukhuset i vår stan tillåter EN (och samma) anhörig till mig under förlossningen, BB och efterbesöken.

  • Heliena

    Jippie! Kontroll hos barnmorskan idag och han har äntligen fixerat huvudet (v.34)! Fick även skymta honom lite på lägesultraljudet. Ett litet pickande hjärta! <3

  • Heliena
    Daphodil skrev 2020-03-19 20:06:22 följande:

    Idag bestämde min chef att jag ska jobba hemma sista tiden innan ledigheten. Jag jobbar inom vården, så trodde inte det var möjligt, men nu ska jag få ha videosamtal med mina patienter istället. Det känns bra!


    Wow! Superbra ju! Vilken fantastisk chef :)
Svar på tråden BF MAJ 2020