• Heliena

    BF MAJ 2020

    Stenbocken93 skrev 2019-11-25 18:19:02 följande:

    Vet att det är långt kvar till BF men jag har redan börjat se över att köpa barnvagn nu när det kommer en julrea om en månad. Är det helt tokigt att köpa barnvagn innan årsskiftet eller? Visst ska man inte ropa hej förrän man har kommit över bäcken (fött barnet) men man kan väl få våga tro att det kommer gå bra?


    Haha! Nej då! Jag köpte barnvagn när vi var i vecka 10 typ..
  • Heliena
    Mischa123 skrev 2019-12-02 14:38:04 följande:

    Hej allihopa! Hoppar in i den här tråden istället då vi blev flyttade från 28 april till 4 maj. Jag är 23 år gammal och väntar vårt första barn, är i v.19 och fick veta idag att vi väntar en liten pojke <3


    Välkommen! :D Åh, mysigt med en liten pojke! Jag längtar så till 12 december då vi förhoppningsvis också får veta på RUL!
  • Heliena
    Mischa123 skrev 2019-12-02 15:49:57 följande:

    Tack! Jaa jag är så glad, det blev liksom en riktig person helt plötsligt, såå otroligt häftigt :D Åh men det går fort! Vad gissar du att det är? Jag var helt tvärsäker på att våran var en pojke och så var det ju :)


    Åh, förstår det! Nu ser de ju liksom ut som riktiga bebisar, men som behöver växa till sig lite. Haha, jag vet inte! Har typ ingen riktig känsla! Men alla säger att jag väntar en pojke, förutom min sambo som prompt bestämt sig för att det är en flicka, haha. Vissa dagar känns det som en pojke och andra dagar tror jag att det är en tjej.. Så svårt! :D
  • Heliena
    Trostar skrev 2019-12-02 19:16:59 följande:

    Hur tränar ni nu under graviditeten?

    Jag har alltid varit väldigt aktiv och tränat och rört på mig. Första månaderna mådde jag för illa och var för trött för att träna, men senaste veckorna har jag velat komma igång igen. Försöker träna med vikter hemma, men blir ofta väldigt illamående efter ca 30 min trots att jag inte tar i alls så mycket som jag är "van" vid.

    Promenerar ganska mycket. Ca 50 min 4-5 dagar i veckan. Försöker yoga lite.

    Har väldigt stillasittande jobb så behöver och VILL röra på mig, men det känns så motigt! Hur motiverar ni er?


    Men du är ju jätteduktig! Jag rör mig typ ingenting.. Har också ett stillasittande jobb, men mår jätteilla av fysisk ansträngning, blir yr, andfådd och nästan svimfärdig! Jobbar dessutom natt, så är supertrött om dagarna och orkar inte ens ut på en promenad.. Önskar jag orkade som du även fast du tycker det känns motigt!
  • Heliena

    Första natten med foglossning.. Blev inte mycket sömn jag kan tala om! Jag sover alltid på vänster sida, men den höften gjorde så grymt ont inatt, så jag rullade hela tiden över på rygg. Detta utlöste världens hugg och smärta i blygdbenet/symfysen.. Detta skedde om och om igen då jag inte visste hur jag skulle sova! Usch! Lär ju bara bli värre framöver också!

  • Heliena
    Blivande3barnsmamma skrev 2019-12-06 12:57:23 följande:

    RUL gick bra idag. Barnmorskan ville inte skriva könet pga bestämmelser på sjukhuset, man måste ta det där och då om man ville få reda på könen och det ville vi. Pojke väntas här också och nytt datum blev den 3/5 :)


    Åh, nu längtar jag ännu mer till rul! 6 dagar kvar för mig!
  • Heliena

    Vecka 20 idag! Snart halvvägs, känns så skönt! Lade handen på magen nyss och det kändes som om jag fick tillbaka världens karatespark, haha. Underbart att man äntligen börjar känna lite rörelser! :)

  • Heliena
    SweetCA skrev 2019-12-10 12:15:41 följande:
    27/4 - Daphodil
    29/4 - vilja

    30/4 - SweetCa
    1/5 - Heilena, Gabby
    6/5 - Blivande3barnsmamma
    3/5 - Lillfina
    8/5 - Trostar
    10/5 - HejsanJenny
    14/5 - LinneaWookie, flickan89
    15/5 - Stenbocken93
    20/5 - fladdriga svansen
    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter
    24/5 - Charlieellerså
    25/5 - m94

    Hej, efter att ha smygit runt i tråden sen jag vet inte när så hoppar jag in nu. Är i 40+ tråden med eftersom jag fyller 41 i januari. 

    Vårat första barn, vi träffades sent + har PCOS så det var inte en självklarhet att det skulle bli något.
    Vi har försökt över 1.5 år och haft en del missfall samt MA. 

    Vi skulle göra ett sista försök och starta IVF för att se om det skulle gå bättre men då blev jag gravid och än så länge går det bra. 

    Är i vecka 20 NIPT + KUB gick bra och nu i fredags gick rutin ultraljudet toppen. Så jag börjar tro på att detta kommer gå bra nu. 

    Ville bara säga stort tack till alla er som har delat med sig hittills, Mycket av de frågor / upplevelser och tankar som ni har har jag fått hjälp med även om jag inte vågat "jinxa" det genom att skriva själv. 

    Tankar just nu är sovställning haha, försöker sova på vänster sida för att det ska var bäst (mest för att vänja sig till man blir större och det ska tydligen vara bra för alla om man sover på vänster) sen går det väl sisådär hehe är en inbiten höger sovare och rygg sovare men tänker att övning ger färdighet!

    Och ja haha såklart så väntar vi en liten pojke hihi
    Grattis och välkommen! :)

    Känner igen det där med sovställningen. Jag försöker sova på vänster sida. Bullar upp med kuddar bakom ryggen, stöttar upp och kramar en gravidkudde, osv.. Men jag vaknar ändå alltid på rygg! Än så länge känner jag ju ingen yrsel eller så pga ryggläge, men måste verkligen försöka vänja mig vid att ligga på vänster sida. Så svårt! Kommer ju bli tungt sen liksom..
  • Heliena
    SweetCA skrev 2019-12-10 17:49:49 följande:

    Tack! Visst är det svårt!

    Man får försöka öva och hoppas att kroppen vänjer sig. Det kanske är lättare att sova på sidan när man är tyngre med. (svårare att vända sig haha) Får inte heller ont i ryggen på ryggläge än, alltid något!


    Ja, får hoppas på att man blir lite tyngre och klumpigare sen, haha :)
  • Heliena

    Är det fler än jag som har sammandragningar såhär tidigt? Jag tror det är det iaf! Magen är hård och imorse var den väldigt sammandraget liksom, som en bulle! Nu känner jag lite svag puls över livmodern och den känns spänd hela tiden.. Visst måste det vara sammandragningar?

Svar på tråden BF MAJ 2020