• Heliena

    BF MAJ 2020

    brownfox skrev 2019-11-12 13:24:36 följande:

    Hej igen efter ett tag :)

    Är nu i vecka 14, avklarat kub (låg risk) och nipt! Allt såg bra ut.

    Fick göra 2 ulj inom 2v, kul att se en liten bebis som rör på sig! Fattar fortfarande inte att den är min  Fick datumet också -- 17 maj

    Har inte än kollat på kön i resultat, väntar tills min man kommer hem så att vi kan få göra det tillsammans 

    Fick någon råd att börja med järn tabletter? Min BM skrivit till mig att jag ska börja med 100mg 2-3 dagar i veckan....

    Har fortfarande inga speciella symtomer, forutom förstoppning nu pga järntabletter.

    Fortfarande känns inte som att jag är gravid. 

    En till fråga:

    När tänker ni berätta till chefen på jobbet? Och hur? Är det okej att skicka mejl?


    Jag började med järntabletter för två veckor sen (då i vecka 14) också 100mg. Jag ska käka en tablett varje dag. Enligt blodprover var mitt järnvärde bra, men mina järndepåer desto lägre. Så jag måste fylla på dessa. :)
  • Heliena
    Trostar skrev 2019-11-13 13:20:47 följande:

    Vad skönt att det är andra som också känner sig aviga mot partnern. I vanliga fall har jag och min man roligt ihop 99,99 % av tiden. Älskar hans humor och kan umgås jämt. Nu stör jag mig på hans skämt och vill helst vara ifred. Hoppas det blir bättre snart för saknar närhet :(

    Har inte heller haft sex sedan jag blev gravid. Känns läskigt och kommer må så dåligt om det börjar blöda. Hur tänker ni där?


    Vi har inte heller haft sex sen jag plussade.. Alltså i augusti. Jag har ingen sexlust alls pga illamående och så känner jag mig bara inte så attraktiv när jag är såhär svullen om magen.. Och ja, det känns lite läskigt också! (lite för mycket info här kanske, men jag har inte ens klarar av att onanera för det känns så jäkla fel!). Väldigt konstiga och dumma tankar men..

    Pga att vi inte haft sex på länge så har även min sambo tappat sexlusten säger han. Så tråkigt att det blivit såhär! Allt sitter i skallen liksom..
  • Heliena
    LinneaWookie skrev 2019-11-13 16:22:50 följande:

    Nej det är fan inte lätt det där! I början var vi båda nojiga att fostret skulle kunna ta skada, även om vi vet att det inte är möjligt när det ligger så skyddat, men nu i vecka 14 är det faktiskt bara sambon som nojar.... Han typ "eeehhh vi vi kanske ska avstå under hela graviditeten??" och jag typ "nej men vafan nu får du ge dig!"...Haha.

    Normalt har han mer sexlust än jag, alltså för mig krävs det lite mer än att vi bara ligger och myser för att jag ska bli sugen....Och inte är det logiskt heller, det beror helt på vad jag är på för humör. Men vi har heller inte haft sex sedan efter plus, vilket var 7 sept....

    TMI här med men onanerat har jag gjort nu på sistone, kändes inte bra att testa i början pga att det blir som en sammandragning men nu har jag börjat slappna av lite mer.


    Skönt att läsa! Haha, min sambo är också rätt skraj och låter lite som din. När vi var på inskrivningen hos BM så sa hon att vi kan fortsätta ha sex som vanligt under graviditeten och ville verkligen pusha för det typ.. När vi åkte hem säger min sambo i bilen att han är rätt säker på att han inte kommer vilja ha sex när magen börjar bli större. Och vi har ju inte sex nu, så vette fan hur det ska gå alltså resterande veckor alltså! Får se när illamåender släpper och man kanske börjar bli sugen.. Undrar hur sambon reagerar då, haha.
  • Heliena
    LinneaWookie skrev 2019-11-14 11:36:18 följande:

    Hmm, vad menade han med att han inte kommer vilja när magen är större?


    I sista trimestern liksom när magen är stor och det verkligen ligger ett barn där i! Och jag förstår honom lite, haha!
  • Heliena
    LinneaWookie skrev 2019-11-14 18:53:04 följande:

    Ja men visst kan det kännas läskigt, det förstår jag med. Trodde först kanske han menade att det var avtändande med en stor mage och gick lite i försvarsställning... Sorry . Mentalt blir man ju rädd att trycka på magen och allt möjligt men när de gör UL trycker de svinhårt så det borde ju vara ok


    Jaha! Haha, då förstår jag din reaktion! :) Nä, så är det absolut inte, han är lite skraj bara och det är jag lite med, haha.
  • Heliena

    Hahaha, gud vad jag skäms!

    De håller på att lägga ny asfalt utanför mitt lägenhetshus och jag var påväg hem från bussen efter ett besök på barnmorskemottagningen.. Så fort jag kände lukten av asfalten och ångorna började jag hulka och var otroligt nära på att spy rakt ut! Folk cyklade och gick förbi mig och kollade konstigt på mig medan jag gick framåtlutad i rask takt och hulkade..

    Jäkla tur det inte flög ut en pizza på gatan! Usch, vägrar gå ut mer idag! Hade ingen aning som att man kunde må så illa av asfaltslukt, haha!

  • Heliena
    Charlieellerså skrev 2019-11-23 08:43:49 följande:

    Nu har jag fått svar på nipt som vi gjorde efter dåliga kubresultat. Vi väntar en frisk liten kille med bf 24/5. Vilka veckor är ni andra här i?

    Häftigt att höra att ni redan känner bebis och till och med utanpå. Mitt femte barn som ligger i magen och har ännu inte känt honom. Tror jag känt tidigare förut. Går in i v 15 i morgon.

    Beklagar er som fått negativa besked.


    Vilket skönt besked! Glad för din skull! :D Jag går in i vecka 18 idag och har BF 1 maj! Har ännu inte känt några rörelser, tror jag iaf.. Ibland vibrerar det till där inne, men har svårt att avgöra om det är tarmrörelser eller bebis! Är förstagångsföderska så.. :)
  • Heliena

    Ännu en uppdatering! :)

    27/4 - Daphodil

    1/5 - Heilena

    3/5 Lillfina

    14/5 - LinneaWookie

    22/5 - Andreaaaa

    24/5 - Charlieellerså

    25/5 - m94

  • Heliena

    Glömde bindestrecket, haha.. Kontrollfreaket i mig måste rätt till ;)

    27/4 - Daphodil

    1/5 - Heilena

    3/5 - Lillfina

    14/5 - LinneaWookie

    22/5 - Andreaaaa

    24/5 - Charlieellerså

    25/5 - m94

  • Heliena

    Såg att ett namn föll bort! Uppdaterad lista igen. :)

    27/4 - Daphodil

    29/4 - vilja

    1/5 - Heilena

    6/5 - Blivande3barnsmamma

    3/5 - Lillfina

    8/5 - Trostar

    10/5 - HejsanJenny

    14/5 - LinneaWookie flickan89

    20/5 - fladdriga svansen

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    24/5 - Charlieellerså

    25/5 - m94

Svar på tråden BF MAJ 2020