• Heliena

    BF MAJ 2020

    Daphodil skrev 2019-11-08 15:01:38 följande:

    Idag fick jag första gravidkommentaren, av en person på kliniken som jag aldrig träffat förr. (En vänlig kommentar, inte påflugen.) Vilket liksom känns som att magen är tydlig nog att inte misstas för en kalaskula. Det kändes fint


    Åh, vad mysigt! Man blir så glad och stolt över att man bär på ett barn när man möter fina människor! :)

    Jag och min sambo skulle hämta ut vår barnvagn via postombud för någon vecka sedan och då står en äldre dam bakom oss. Hon ser paketen och säger -Ååh, är det en barnvagn? Jag känner igen namnet Emmaljunga!

    Sen tittar hon på mig med berörd blick och jag blir helt fnittrig och säger stolt att det är vårt första barn!

    Både jag och sambon blev så glada och allt kändes helt plötsligt så verkligt! Gulliga tant! :)
  • Heliena

    Vecka 16 idag och jag vaknar upp med en bulle på magen! Äntligen har mina svullna tarmar lagt sig så jag är platt på resterande delen av magen och äntligen får jag se och känna en liten bebisbula längst ner. På min födelsedag dessutom! En födelsedag jag kommer minnas! :)

  • Heliena
    Daphodil skrev 2019-11-09 11:48:12 följande:

    Grattis på födelsedagen!

    Ja visst är det kul när magen kommer snabbt. Min gjorde ett första ryck i v 13 från "platt" (nåja) till lite rund, och nu ett till i v 16 så att jag ser gravid ut på riktigt.


    Tack! :D Ja, man bara vaknar upp en dag och så är bullen där! Så kul!
  • Heliena
    Charlieellerså skrev 2019-11-09 09:46:21 följande:

    I går var jag på kubultraljud. Bebis levde och sprattlade på. Allt såg fint ut med näsben och nackmått. Ändå fick vi 1:22 risk för trisomy 21 och strax över 100 på t 13,18. På något vis blev jag så överraskad att liten levde att jag inte blev så stressad. Men nu i efterhand så ältar jag förståss. Fyller snart 40 så det drog upp risken liksom blodprov. Gör nipt å måndag och hoppas på snabbt och bra svar. VÄgrade börja med fostervattenprov och de gick med på att ge mig nipt först. Försöker tänka att det är 95 % chans till friskt barn. Vill kunna börja glädjas nu.Är ledsen för er som nu fått bekräftat kromosomrubbning på era små. Så tufft.


    Åh, lycka till med nipt! Håller tummarna för att du får ett bra besked <3
  • Heliena
    ankan6 skrev 2019-11-10 14:04:44 följande:

    När skall man börja köpa gravidkläder?! Gick igenom garderoben och insåg att jag verkligen behöver köpa lite nya kläder, men är det onödigt att köpa vanliga kläder nu om de är urväxta inom kort? Eller är det lika bra att börja köpa gravidkläder redan nu? Är ju bara i v 15 men har sedan ett par veckor tillbaka bara stretch ändå pga svullen och att allt som sitter åt kring magen är så sjukt obekvämt. Magen är ju pytteliten än så länge men antar att det smäller till inom allt för länge


    Haha, jag köpte mina första gravidleggings och byxor i vecka 8.. Min mage och tarmar svullnade upp enormt och jag mådde illa så fort något klämde åt runt nedre delen av magen. Som om kroppen sa åt mig att skydda det som låg där inne och ge fan i att ha något som sitter åt, haha.. Så blev ett par sköna gravidbyxor! Börjar dock bli dags att köpa nya tröjor.. De svävar liksom över magen nu och vissa är så korta att man ser magen sticka fram :S Så vi som får stora magar finns också, haha!
  • Heliena
    kristina27 skrev 2019-11-10 16:21:39 följande:

    Jag har idag fått missfall i vecka 11. Jag är helt förkrossad och säger lycka till alla ni andra<3 kram


    Så otroligt ledsen för din skull.. Gör så ont i hjärtat att läsa. :/ Lycka till med allt nu och hoppas du plussar snart igen! Stor kram! <3
  • Heliena
    m94 skrev 2019-11-12 09:04:58 följande:

    Går in i vecka 13 imorgon och har först nu börjat må dåligt. Visst har jag varit sjukt trött och lite smått illamående vissa dagar men aldrig så pass att det påverkat mig. Senaste dagarna däremot så har jag mått piss, mår illa, ont i ryggen, migrän och värk i hela kroppen. Känner mig helt överkörd, hoppas det är tillfälligt. Man har ju hört att allt ska bli bättre vid vecka 12, inte sämre?! Någon annan som varit med om samma sak och kanske update på hur det gick för er och när/om det försvann?


    Jag mådde rätt illa vecka 8-13 ungefär, sen blev det ÄNNU VÄRRE i vecka 14 och jag kräktes för fullt! Nu är jag i vecka 16 och har haft en riktigt bra vecka faktiskt! Tror det är väldigt olika för alla. Min värsta vecka var vecka 14 liksom!
  • Heliena
    m94 skrev 2019-11-12 12:47:29 följande:

    Din stackare... :( Har tack och lov sluppit spyan hittills, men vecka 20 känns otroligt långt bort nu hahah


    Ja, tur! Och tur för mig att jag endast kräktes en vecka.. Men det var en stressig vecka med flytt och jobb, så jag tror det kan ha påverkat. Nu har vi flyttat klart och jag har ledig vecka, så nu är det toppen! :D Ja, vecka 20 är långt bort..
Svar på tråden BF MAJ 2020