• pyssel

    Vikigaste jämställdhetsfrågan

    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 10:30:20 följande:

    Vet man hur stort mörkertalet är hos t ex män?

    Och tillhör du dem som anser att det kvinnliga våldet, i den mån det är framprovocerat, bör rättfärdigas?


    Mörkertal är uppskattningar, om både män och kvinnor. Det ligger i sakens natur att man inte vet. Man kommer mörkertalet på spåren i undersökningar som är anonyma och som inte bygger på anmälda, lagförda och dömda. Det gäller både män och kvinnor.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 10:41:20 följande:

    Hur tolkar du då oviljan att diskutera detta bland en del feminister (på vänsterkanten, måhända), har de fel i att det "krockar" med all integrationspolitik och tesen om alla människors lika värde?


    De har fel i vem som spelar rasisterna i händerna, det är de som gör det. De har makalöst fel i att de sätter människors lika värde först - de ignorerar utsatta barn och vuxna. Som en sann feminist skulle jag Inte drömma om att relativisera hedersbrott och trivialisera utsatthet. Jag känner inte det minsta att högerströmningar monopoliserat frågan, för att vi helt enkelt inte låter dem - Det finns aldrig några djupare kunskaper om HRV hos rasisterna ändå och den sortens utsatthet intresserar dem egentligen inte. Lika lite har kvinnofientliga "feminister" monopol på att definiera mänskliga rättigheter eller rasism, eller gör det minsta avtryck på eller utgör verkliga hinder för att jag driver obekväma frågor.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 15:01:02 följande:

    Bra fråga faktiskt, har inte tänkt på det fullt ut. Vad tror du?


    Jag vet inte faktiskt. Kvinnor kan säkert både vara mer benägna som grupp att bagatellisera sitt eget partnervåld, men också vara mer benägna att att visa omsorger. Så svårt att gissa, har begränsade kunskaper om just det. "Res dig och borsta av dig" kanske man får höra redan som liten kille oftare från pappor än från mammor?
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 15:24:20 följande:

    Iom att mansvåld tycks utbrett så är det kanske aktuellt att ändra på denna gamla lag (fattad på 70-talet?).


    -98, och ändrad och straffskärpt ett par ggr.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 15:04:53 följande:

    Okej, men varför tror du att DE tror att engagemangen går på kollisionskurs med varann?


    Missriktad välvilja kanske, parat med okunskap om vad mänskliga rättigheter och barnkonventionen faktiskt innebär. Träffar på det här oavsett politisk färg, SD borträknat då. Kollegan som översköljde mig med sin präktighet förra veckan kan jag inte tänka mig är någon vänsterpartist. Jag tror också att vissa njuter lite av att "positionera" sig gentemot sådana som mig, lite svälla av präktighet. Men det är vad jag tror då =)
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 10:30:20 följande:

    Och tillhör du dem som anser att det kvinnliga våldet, i den mån det är framprovocerat, bör rättfärdigas?


    Är inte säker på hur du menar med "framprovocerat" och vilka "dem" är. Men jag har stor sympati för det barn, kvinna eller man som i försvar, men även överlagt, skadar eller tar livet av den som är på god väg att ta livet av dem, håller fången eller våldför sig på dem.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-04 16:38:03 följande:

    Det är irrelevant i den mån det finns. Det viktiga nu är att alla, från lärare, föräldrar och andra tar sitt ansvar och stöttar pojkarna till att prestera bättre i skolan och lägger av med tänker att "killar klarar sig ändå, de har de alltid gjort.


    Jag tror det är fler killar som får både särskilt stöd och det som kallas "extraordinära insatser"
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 18:36:35 följande:

    Absolut, men det förklarar samtidigt inte varför pojkar som är uppvuxna med enbart mammor inte nödvändigtvis är några änglar för det.


    Fast det är väl en helt annan fråga? Vem som är "ängel" av fostran och varför.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 18:40:26 följande:

    Frågan är om inte rubriceringen med specifik könsangivelse är lite tveksam bara.


    Tänker du på kvinnofridslagstiftningen? Våld är inte heller jämställt så det beror på motargumenten, tycker jag. Brott mot barn, och fler grupper, har egna rubriceringar också. Lagstiftarens syfte med lagen är enligt rapporter och utredningar inte uppfyllt, varför man kanske behöver se över lagen av den anledningen istället.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 18:53:18 följande:

    Ja, varför en del feminister är så högfärdiga och värderar den personliga prestigen så högt fattar jag inte heller.

    Ja, alltså dem som bemöter "Men kvinnors våld mot män då?!" med kommentarer som "När kvinnor slår män så har de (männen) faktiskt provocerat fram det!". Men kanske är hela diskussionen, som är så polariserad, som tvingar fram såna förklaringar. Och detta gäller då inte när nödvärn används / i självförsvarssituationer.


    Som tur är, antar jag, har jag sluppit den meningsmotståndaren som pratar om framprovocerat våld från kvinnor, än så länge. Fast den som besvarar en diskussion om dödligt våld mot kvinnor med "men kvinnors våld mot män då?!" är ju ingen lysande debattör själv då=)
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 19:06:02 följande:

    Eller så säger det något om att ensidig uppfostran kanske är destruktivt, vare sig det är mamman eller pappan som är den uppfostrande.


    Eller så säger det något om /upplevt/ svek.
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 19:19:38 följande:

    Så sant. Det är tragiskt att prestige och behovet av "combat" är så starkt i dessa diskussioner, lika mycket från båda håll faktiskt. Den stora förloraren på det är jämställdheten. Du resonerar dock all the way, vad det tycks, och det hedrar dig.


    Det var schysst sagt, och verkar ömsesidigt:) Min ståndpunkt är utan tvekan klar över vilka som är mest våldsutsatta i nära relationer. Men det framgick säkert. Har dock aldrig haft problem att arbeta med både våldsutövare och offer i behandling.
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-05 18:59:30 följande:

    Får de flesta det? För annars stämmer ju inte tesen om att de flesta killar felar i plugget. Kanske är diskussionen något överdriven, speciellt här på forumet?


    Det finns ju anledningar till att elever får stöd - att de inte klarar undervisningen. Jag har inte hunnit kolla könsfördelningen men jag tror pojkar är överrepresenterade.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-06 09:44:25 följande:

    Det intressanta, Pyssel, är ju i så fall HUR många av pojkarna som misslyckas. Är det såpass många att det är en majoritet av dem, osv?


    Nej, så klart får inte de flesta killarna särskilt stöd. En majoritet får inget särskilt stöd eller särskilda anpassningar. (Läste din fråga lite noggrannare nu)
    Alla hästar hemma
Svar på tråden Vikigaste jämställdhetsfrågan