Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    En viktig markering mot diktaturfasoner skedde när författningsdomstolen förklarade att politikernas totala nedstängning av Spanien bröt mot den spanska grundlagen.

    "Totalt 1.142.127 böter som utfärdades under det första nationella nödläget för överträdelser av coronarestriktionerna mellan den 14 mars till 21 juni kommer att återbetalas av spanska staten. Beslutet att utlysa nationellt nödläge med en total nedstängning anses strida mot den spanska grundlagen enligt ett beslut i juli vid Författningsdomstolen."
    svenskamagasinet.nu/nyhet_16830_spanien-tvingas-betala-tillbaka-coronaboter

  • nattuw
    Padirac skrev 2021-10-28 17:46:11 följande:
    Jaha.. regeringen i Sverige finnes nu ansvariga för restriktioner införda i Spanien, restriktioner som inte alls införts i Sverige.

    Tomte
    En seger för demokratin är en seger oavsett var det sker. Det spanska exemplet visar även på hur viktigt det är med strukturer som kan försvara demokratin mot klåfingriga politiker.
  • nattuw

    Aron Flam har intervjuat Nils Funcke om yttrandefrihet. En intervju där Funcke bland annat resonerar runt yttrandefrihet och de inskränkningar i yttrandefriheten som Morgan Johansson (enligt Funcke) vill genomföra. Även Public Service diskuteras.


  • nattuw
    LadyJane skrev 2021-11-30 06:10:04 följande:
    Du visste alltså inte att varken politiker eller tjänstemän har inflytande över rättsväsendet?
    Vem utser domarna i högsta domstolen?
  • nattuw
    LadyJane skrev 2021-11-30 08:57:58 följande:
    Det är irrelevant. Det som har betydelse är hur de arbetar.
    Det som har betydelse är hur de politiskt tillsatta domarna arbetar och varför politikerna valde just den personen.
  • nattuw
    LadyJane skrev 2021-12-01 23:13:19 följande:

    Jag undrar hur många av antivaxxarna här som är flitiga i kampanjen för att JO-anmäla covidpassen.

    Det roliga är att det är offentliga handlingar och en sådan anmälan alltid är personlig. Det lär inte dröja länge innan det sprids exakt vilka dessa anmälare är som varning för allmänheten vilka vi ska undvika.

    Bara helt appropå i en av alla tusentals antivaxxtrådar.


    Du menar att det inte lär dröja länge innan någon börjar hänga ut meningsmotståndare. Som på den gamla goda tiden när de som pekade på att det fanns vissa problem kopplade till fri invandring skulle skrämmas till tystnad.
  • nattuw
    LadyJane skrev 2021-12-03 11:00:39 följande:
    Man har aldrig försökt tysta de som velat prata om problematik kring invandring. Däremot accepteras inte propaganda, desinformation och ren rasism. 
    Det var inte länge sedan alla som pekade på att det fanns vissa problem kopplad till invandring fick löpa gatlopp i media. De som vågade ifrågasätta anklagades för att sprida desinformation och rasism.

    Sedan kom klimatdebatten där de som ville se fakta och en mer nyanserad miljödebatt var "klimatförnekare". Resultatet kan vi bland annat se på våra elfakturor.

    Nu är det de som har en avvikande uppfattning om Covid-19 vaccinen som hamnat i fokus för samma grupper. De anklagas för att sprida desinformation och vara "antivaxxers".
  • nattuw

    Det tycks som om vindarna är på väg att vända. Oisin Cantwell skriver i en krönika i Aftonbladet: "Vinterkräksjuka är numera en tillräcklig anledning för att inskränka demokratin. Hur länge ska vi tillåta den här svarta farsen att fortsätta?
    ---
    Två år in i pandemin är tidigare otänkbara frihetsinskränkningar så mycket av ett nytt normaltillstånd att de går att utnyttja till att hålla en underdimensionerad sjukvård fungerande."
    www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/G3qVmQ/vi-later-vinterkraksjuka-inskranka-demokratin

Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur