Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Regeringen vill ta ett steg mot diktatur

    Padirac skrev 2021-01-08 22:04:29 följande:
    Jag har missat hur du kollar en tillfälliga tidsbegränsade lagen till olika folkgrupper eller andra grupper och hur det till slut inte skulle finnas någon grupp kvar som försvarar någon.

    Men du kanske kan redogöra för hur du tänkte runt detta och hur du menar att detta skulle bli diktatur.

    Nej, det var jag som nämnde rösräkningsmaskinera som der riktats medvetet  ogrundad och vilseledande kritik mot - och jag undrade om din kritik med att den tillälliga tidsbegränsade lagen skulle kunna anvämdas för att införa diktatur var lika medvetet ogrundad och vilseledande.

    Kanske kan du redogöra för hur du menar att näringslivet för fram en trovärdig kritk som pekar på att den tillfälliga tidsbegränsade pandemilagen gör att regeringen tar ett steg mot diktatur?

    Eller är det bara tomma ord du kommer med? Menar du inte diktatur? Menar du någonting annat som du kallar diktatur? Vet du vad diktatur är?
    Skulle du kunna ta om det där när du inte har nallat på en vuxenfestis.
  • nattuw
    nihka skrev 2021-01-12 19:46:02 följande:
    Nu ljuger du igen. Ful ovana det där. 

    Mina medborgerliga rättigheter är inte annorlunda än någon annans här. Du inbillar dig att medborgerliga rättigheter inskränks medan jag har förståndet och viljan att se att så inte är fallet.
    Om medborgarnas rörelsefrihet inskränks, vilket är syfte med lagen, så innebär det att dina medborgerliga rättigheter inskränks. Givet då att man anser att medborgarna skall ha rätten att röra sig fritt.

    För de som inte anser att medborgarna skall få röra sig fritt utan att det är staten som skall bestämma hur medborgarna får röra sig är det naturligtvis inte ett problem.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-01-11 18:55:00 följande:
    Alltså, de där kopplingarna du försöker göra mha Niemöllers dikt mellan den tillfälliga pandemilagen och nazisternas utrensning av folkgrupper och politiska grupper vara verkar lika välgrundade som Trump et al's påståenden om rösträkningsmaskinernas kopplong till en död Venezuelan... dvs helt utan någon som helst koppling till den faktiska verkligheten
    Du kanske föredrar Cornucopias variant:
    "Först tog regeringen mitt gym, men jag protesterade inte
    Sedan tog regeringen mitt lunchställe, men jag teg
    Sedan tog regeringen teatern, och jag hurrade
    Sedan tog regeringen mitt företag, och jag blev bankrutt"
    Corunicopia; "Pandemilagen klubbad av riksdagen" 2021-01-08 ( cornucopia.cornubot.se/2021/01/pandemilagen-klubbad-av-riksdagen.html )
  • nattuw
    Ett samhälle som ger upp frihet för att vinna lite säkerhet förtjänar ingetdera och kommer att förlora båda.
  • nattuw

    Frågan om hur coronarestriktioner används för att begränsa demokratin berördes i SR "Studio Ett" 15 mars.

    Det nämndes att pandemin används för att inskränka yttrandefriheten och att demokratin i världen inte har mått så dåligt sedan 1990. Särskilt intressant är det att Sverige nämndes som ett land där man sett inskränkningar i möjligheten att yttra sig genom de verktyg som finns.

    Den som intervjuas är Bruno Kaufmann (före detta aktiv i miljöpartiet) som jobbar för European democracy foundation.

    Det har tagit lite tid men nu börjar folk reagera på vad som händer och de reella hot mot demokratin som följer i spåren av Corona.

  • nattuw
    nihka skrev 2021-03-16 17:26:27 följande:
    Utan begränsningar kunde alla coronasmittade mingla fritt. Jag gillar begränsningar för de ökar chanserna för mina äldre släktingar att ta sig igenom detta med livet i behåll.
    Jag tycker, likt Bruno Kaufmann, inte om diktaturer.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-03-16 18:14:04 följande:
    Ja, drevet från 'den hemliga coronagruppen' på facebook och andra med samma agenda har tystat fler personer än läkaren som forskade om barn och covid.  Hat och hot mot de som försökt bedriva saklig debatt och sprida vetenskapligt tänkande begränsar möjligheten att få yttra sig.
    Så länge det finns människor som står upp för yttrandefrihet och demokrati så har inte de som vill tysta andra vunnit.
  • nattuw
    nattuw skrev 2020-04-05 09:29:30 följande:

    Regeringen vill använda Coronakrisen för att utöka sin egen makt. Makt skall enligt ett regeringsförslag förskjutas från riksdag till regering.
    ---
    Även om det denna gång verkligen bara skulle bli en temporär lösning (vilket vi inte kan var säkra på) så skulle det skapats ett farligt prejudikat.


    Nu vill regeringen förlänga den "tillfälliga" Coronalagen: www.dn.se/sverige/regeringen-vill-forlanga-pandemilagen/
  • nattuw
    nihka skrev 2021-03-18 18:48:54 följande:
    Att sprida fake news om corona och corona vaccin är ingen demokratiyttring utan farlig propaganda som ska förhindras från att spridas.

    Jag är jävligt glad att internet med alla dess troll inte fanns när polio och smittkoppor härjade för då hade vi nog inte haft någon att vaccinera mot Covid-19 idag.        
    För den som ser demokrati och yttrandefrihet som ett hot är det naturligt att vilja hindra spridningen av andras åsikter.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-04-07 21:53:00 följande:
    Du tror inte att det hela har att göra med att pandemin 'har passat på att förlänga sig' också
    Om du läser trådstarten, som jag även citerade i inlägg #359, så fanns där en del som tog upp att vi inte kunde vara säkra på att lagen skulle bli så temporär som det sades. Vilket den inte heller blev.
Svar på tråden Regeringen vill ta ett steg mot diktatur