• AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AnnaNMbgd skrev 2020-05-07 14:21:19 följande:

    londonreal.tv/

    Intressant. Vet inte vad jag ska tro längre...


    Snarare skumt. David Icke, m.fl. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-07 14:59:18 följande:
    Den främsta orsaken till att ingen ska kopiera oss är våra resultat. Vill man kopiera nåt är det förmodligen för att det ger bra resultat.
    Om du hade LÄST artikeln, så skulle du veta att det inte alls var anledningen. Kollar du inte när folk försöker belägga sin åsikt med en länk, om den verkligen innehåller det som titeln kanske lovar? Det gör inte den här, och det händer inte sällan att det låter mer än vad det är (när det gäller kvällstidningarna). 

    Det skulle vara farligt för länder som Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland. De är mycket tätbefolkade. Men förutom Tyskland har de ju inte fått usla resultat av sin lockdown också.
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-07 17:14:15 följande:
    Innan det kom hit mellanlandade den i Italien och då visste vi att den hade kommit till Europa och gjorde ändå inte ett skit. Utan fall agerar man kanske inte men när den kommit till Europa så kunde man ju kanske börjat agera istället för att pilla navelludd.
    Det var en man i Frankrike som tros har haft det i November.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-05-07 18:43:29 följande:

    Ledsen, det var redan här.
    Och Italien är inte de som smittat Sverige mest, bara en sådan sak.

    Fanns inget man kunde göra, då smittan redan var introducerad.
    Men skoj man inbillar sig annat.


    Det är det jag börjar misstänka också. Att det där med Italien inte spelade någon större roll ens. 
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-05-07 20:46:19 följande:
    Hur menar du att det inte skulle spela roll? Det är väl en enorm skillnad på ett stort utbrott och en enstaka smittad? Den smittade fransmannen kan ju inte ha smittat många andra för då hade det ju i stället varit Frankrike som haft Italiens våldsamma och snabba förlopp redan i november. 
    Om det har funnits och vi har inte ens märkt det - hur ska vi då veta om det bara var en enstaka? Det kan ha varit många! 
  • AndreaBD
    Anonym (.) skrev 2020-05-07 20:58:33 följande:
    Här står lite mer (Norovirus är en sorts calicivirus, den som ger mest infektion, tillsammans med sapovirus). Det som slog mig är hur van man kan bli vid de virus som funnits länge, men som trots allt orsakar stor skada. Tyvärr har jag inga siffror på dödsfall i Sverige orsakade av Calici per år (ca 4-8000 diagnosticerade fall årligen, men då är nog en stor del fall aldrig föremål för tester).
    I USA: Norovirus causes an average of 570?800 deaths, 56,000?71,000 hospitalizations, 400,000 emergency department visits, 1.7?1.9 million outpatient visits, and 19?21 million total illnesses per year.
    wwwnc.cdc.gov/eid/article/19/8/13-0465_article

    Norovirus is ubiquitous, associated with 18% (95% CI: 17-20%) of diarrheal disease globally, with similar proportions of disease in high- middle- and low- income settings. Norovirus is estimated to cause approxi­mately 200,000 deaths annually worldwide, with 70,000 or more among children in developing countries.
    www.cdc.gov/norovirus/downloads/global-burden-report.pdf

    Norovirus causes 685 million cases of acute gastroenteritis, making it the most common cause of acute gastroenteritis worldwide. About 200 million cases are among children under 5, leading to an estimated 50,000 child deaths every year, mostly in developing countries. However, norovirus illness is a problem in both low and high income countries. Every year norovirus is estimated to cost $60 billion worldwide due to healthcare costs and lost productivity.
    web.archive.org/web/20181207223320/https://www.cdc.gov/norovirus/trends-outbreaks/worldwide.html


    Detta är dock OT, så jag tänker inte prata vidare om calici.
    Den där jäkeln hade jag för tre månader sen - inte kul. 
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-05-07 22:44:26 följande:
    Tja, det verkar ju onekligen som om det märks när det är många, eller hur. Men alldeles oavsett hur många det från början var så blev det väldigt märkbart i och med Italiens utbrott och åtgärder borde ha vidtagits då. FHM:s ickeagerande då är klandervärt och vad som försatt oss i den tragiska sits vi befinner oss i nu.
    Nej, just inte! Om 98 % inte har svåra symptom! Det var ju senaste budet.

    Min man hade något under julen som mycket väl kan ha varit Corona. En sån konstig hosta har jag aldrig sett tidigare. Tänk om det är många andra som har haft "jobbiga förkylningar" som de inte visste vad det var. 
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-05-07 22:44:26 följande:
    Tja, det verkar ju onekligen som om det märks när det är många, eller hur. Men alldeles oavsett hur många det från början var så blev det väldigt märkbart i och med Italiens utbrott och åtgärder borde ha vidtagits då. FHM:s ickeagerande då är klandervärt och vad som försatt oss i den tragiska sits vi befinner oss i nu.
    Tänk om de VISSTE att det redan hade spritt sig så långt att det inte gick att spåra och att några italien-resenärer mer eller mindre inte gjorde så mycket skillnad? 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-08 01:05:19 följande:
    Fast sannolikheten för det är nog inte så hög, med tanke på hur snabbt dödstalen ökar när smittan är mer utbredd. Det börjar ske redan efter ca 2-3 veckor efter att en grupp smittats, så det går ganska fort.
    Jag vet, men man ska ändå inte helt utesluta den möjligheten. Man ska tänka lateralt. Jag är inte heller såå väl insatt i hur exakt ett sånt virus sprider sig. Det finns olika mönster beroende på hur exakt man smittas - vilket ju fortfarande inte är helt säkert (ganska säkert numera förstås). Det kan finnas faktorer som ändrar på det, t.ex. om du har en invandrartätt förort där folk bor i stora familjer över flera generationer, så har du mer spridning än vad man räknat med. Även experterna var ju inte så säkra hur snabbt det skulle sprida sig. Eller så ville de inte säga det så tydligt. 
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-05-08 08:13:40 följande:
    AndreaBD skrev 2020-05-07 23:06:36 följande:
    Tänk om de VISSTE att det redan hade spritt sig så långt att det inte gick att spåra och att några italien-resenärer mer eller mindre inte gjorde så mycket skillnad? 

    Wow, det är som om du lever i en musikal med konspirationstema. 
    Det är du som inte fattar att andra människor inte tror på första bästa grej, utan tänker på olika möjligheter. Dessutom har det ju inte ett dugg med konspirationsteorier att göra. Jag föreslår att du kollar upp vad ordet betyder. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin