• AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Kermit1561 skrev 2020-05-05 18:03:01 följande:
    Men det är inte bara att "plocka in" från en dag till annan. Du måste hitta alla dessa pensionerade, plocka ut de med rätt kompetens, ta reda på om de kan, om de vill, utbilda dem i de system som används etc. 
    Men jag förstår att allt är lätt när man inte är den som skall fixa det... 
    Det tar i alla fall lite tid, går inte att fixa inom någon dag eller två. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-05 18:05:55 följande:
    Vadå så vi ska bara låta folk dö som flugor och se vad som händer i slutändan?
    Du tror inte det är lite sent att RÄDDA liv då?

    Hela din argumentation stinker av obefintlig respekt för människoliv, du verka tycka att det är helt ok att offra människor för pengar. Några tusen hit eller dit, vad spelar det för roll lixom, låt dem dö i "lagomt" antal så får vi se i efterhand hur många det blev. Det viktiga är att ekonomin klarar sig.
    En kraschad ekonomi kostar MÅNGA människoliv. Personligen tänker jag uteslutande på människoliven. Och därför skulle jag just inte vilja ha en lock-down. Det kostar fler människoliv. Det är bara min bedömning....
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-05 18:16:28 följande:
    Ja det vet vi men du vägrar fortfarande svara på vad man ska göra när det helt plötsligt börja dö en jävla massa folk på kort tid. Allt du gör är att tjata om ekonomi.

    Så jag frågar igen, Hur många ska man offra för att rädda ekonomin?
    1000, 10 000, 100 000, 1 mljon, 10 miljoner?
    Och hur många dör om vi inte räddar ekonomin? 5000, 10000, 15000? Absolut realistiska siffror. 

    Man kom ju nu fram till att bara 0,2 % dör i covid-19. Det kan inte riktigt stämma, för då skulle inte mer än 2000 kunna dö i Sverige, men jag ser en real risk att det skulle bli fler döda om man inte håller en viss balans och tar hand om hela samhället, även ekonomin. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-05-05 19:07:16 följande:
    Hmm, räknar du inte fel på en nolla där

    0,002 * 10000000 = 2 * 10000 = 20.000
    Var det det som var fel? Det förklarar saken. Självklart... nu ser jag det också....
  • AndreaBD
    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-05-05 19:50:06 följande:
    Samtidigt som man hejdar smitta så räddar man också människoliv. Så hur kan ni så säkert veta att en locktoner dödar fler?
    https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/sjunkande-halter-av-luftfororeningar-kan-radda-fler-liv-an-coronaviruset-tar
    Jag kan inte säga om en lock-down dödar fler, jag säger bara det dödar också många. Om det är lite fler eller lite mindre, kan nog ingen säga, men även om det skulle ligga på samma nivå så är det ju då inte värt det. Och jag kan inte tänka mig att det skulle bli mycket färre, eftersom det händer så mycket, dvs. det är så himla mycket som påverkas i samhället. Och inte bara här. Allt som vi annars hjälper folk i dem fattigaste länderna med - de pengarna kommer vi ju inte att ge då, det kommer inte att finnas utrymme för det. Så då dör fler i Afrika och i andra delar av världen. Inte bara i Sverige. 
  • AndreaBD
    Tecum skrev 2020-05-05 21:05:14 följande:
    Eller är det tvärtom. ju mer lockdown desto snabbare stryper vi smittan. Ingen vet väl vad som är minst dåligt.
    Om den inte skulle finnas kvar då, skulle man förstås kunna strypa den helt. Men det verkar inte gå med den här, då den alltid finns kvar någonstans. Om det inte fanns någon immunitet, då skulle man också kunna tycka att lock-down verkar vara ett alternativ. Men om vi kommer till flockimmunitet eller vaccination relativt snart, så kan den nuvarande svenska strategin vara den bästa. 
  • AndreaBD
    Tecum skrev 2020-05-05 20:23:44 följande:
    Men det finns något annat som kommer att kosta människoliv, att folk inte vågar eller får söka hjälp för andra sjukdomar. Operationer skjuts upp, kontroller som mammografi skjuts fram. Man bygger upp ett berg av vårdbehov och risken finns att människor med allvarliga men diffusa symptom avstår att söka läkare. T ex misstänkt cancer, högt blodtryck, hjärtproblem. Jag ser detta som det största framtida problemet, en eftersläpning som kommer att ta år att hämta in. Hur många kommer att dö under väntetiden? Och ju längre pandemin dras ut, desto fler hamnar i detta berg.
    Ekonomi går alltid att reda ut, en för långt gången cancer betyder döden!
    Visst. Det får inte hända. Men det motarbetar man ju redan. 
  • AndreaBD
    Tecum skrev 2020-05-05 22:03:51 följande:
    Hur menar du?
    De har upprepat det flera gånger, på presskonferenser bl.a. att man absolut ska ringa/söka vård om man har symptom på något som man måste söka vård för. Det togs också upp om hjärtinfarkt - att det är för riskabelt om folk inte söker vård om de får ont i bröstet. Man har uppmuntrat folk ganska mycket nu att söka vård oasett Corona.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-05-06 08:21:20 följande:

    WHO riktar kritik mot FHMs rekommendation om 48 timmars symptomfrihet innan återgång till jobb, skola, annan sysselsättning och vanligt liv. Jag håller med om att den tidsgränsen förefaller vara väldigt godtyckligt satt. 

    ECDC meddelar att Sverige är ett av fem länder där smittspridningen inte minskar. 


    Jag hittar inte det, har du en länk. 
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-05-06 09:31:54 följande:
    Som sagt, vi får se vad IVO kommer fram till. Att du fortsätter att påstå att jag skrattat åt den här tragedin när jag redan berättat för dig att det naturligtvis inte alls är så gör att jag avfärdar det och dig som en avledningsmanöver och en ohederlig diskussionstaktik. Det är JAG inte så road av. 
    Du pratar om ohederlig diskussionstaktik? Börja först diskutera seriöst själv! 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin