• AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-05-04 16:48:22 följande:
    Haha, eller hur Drömmer

    Som om du har koll på vad som händer bakom kulisserna eller ens bryr dig om antal svältande i Afrika så länge vi har det bra si Sverige. Dina argument är oerhört cyniska.
    Om man inte har sovit i skolan, i högstadiet, då kan man veta sånt. Och det är faktiskt så. 
  • AndreaBD
    Kermit1561 skrev 2020-05-04 16:50:56 följande:
    Det är inte så svårt om man läser på lite, men jag förstår att det inte är din grej att faktiskt läsa på.. 
    Man kan t.o.m. klara sig med det man lärt sig i skolan. Om man lärt sig...
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-04 16:52:28 följande:
    Jodå, skillnaden är at jag försöker se helheten och inte bara snöa in mig på våran lilla plutt
    Helheten? Tack för det! Det är nämligen just det du inte ser. Du tittar på två månader, när det kan hända vad som helst under resten av pandemin. Du tittar på antal döda på dessa två månader utan att tänka på hur mycket alla kommer att påverkas av krisen. 
  • AndreaBD
    Anonym (Jacaranda) skrev 2020-05-04 17:16:36 följande:
    Det har rätt länge funnits ett uttalat mål att  alla, inklusive vikarier  som jobbar i hemtjänsten, ska ha undersköterskekompetens , vilket man ju får av  gymnasiets omvårdnadsprogram eller motsvarande inom vuxenutbildningen. Jag tvivlar starkt på att det målet någonsin kommer att uppnås och nu känns det längre bort än någonsin.

    De som har en vårdutbildning som ger undersköterskekompetens har oftast möjlighet att få jobb på andra ställen, som på ålderdomshem, demensboenden, sjukhus, LSS-boenden, kommunpsykiatri och i liten utsträckning behandlingshem, om man valt psykiatriinriktning och vårdcentral om man valt akutsjukvård som inriktning.

    Och väldigt väldigt många som har den möjligheten tar den möjligheten. Jag gick själv omvårdnadsprogrammet för länge, länge sedan och minns hur i stort sett  alla gamla  skolkamrater som började i hemtjänsten lämnade hemtjänsten så fort de fick chansen till ett bättre vårdjobb. Och idag är nog arbetsvillkoren i hemtjänsten ännu mycket värre än vad de var på den tiden.
    Precis. Även jag jobbade inte längre än nödvändigt i hemtjänsten, även som deltids-jobb bredvid studierna, mest helger och lov. Då fortsatte jag också till LSS-boenden och att jobba som personlig assistent. Men för så där 10 år sedan gjorde jag en sommar i hemtjänsten. En förbättring var dock att de hade bil numera. Men det beror nog också på hur stort område det är. 
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-05-04 16:30:43 följande:
    Har du blivit av med jobbet? Du skriver ju här dagarna och kvällarna i ända?
    Nej, inte alls. Jag skriver däremot snabbt. Dessutom är det ganska lugnt just nu. 
  • AndreaBD
    Anonym (.) skrev 2020-05-04 17:54:57 följande:
    Tyvärr är det uppskattningsvis 30% av de som läggs in på iva som har typiska symtom, typisk bild på röntgen men negativt test. Man kan behöva testa både två och tre gånger för att det skall bli positivt.
    Ahhh... det är ju illa. Om man inte kan lita på testen. 

    Just det... det var ju det som Tegnell sa, varför man inte ville masstesta - för att det visar negativt ibland när det inte är så. Fast jag är inte helt säker om det gällde det här testet eller antikroppstestet (den visar då felaktigt positivt). 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-04 18:17:13 följande:
    Nej, vi har aldrig gjort generös testning, för det fanns aldrig resurser till det.
    Det fanns inga test. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-05 17:22:26 följande:
    Ja alla försäkringar kostar. Du sitter ju inte och betalar bilförsäkring år efter år för att du tror att du kommer smälla, de pengarna hade du oxå kunnat använda på annat. 

    Lite märkligt att du tycker det är jättesvårt att man skulle vilja betala för att ha bättre beredskap i vården (försäkring) men hur naturligt som helst att vilja betala privata försäkringar till din bil.

    Så typiskt nyliberalistiskt att tycka allmänna försäkringar är omöjligt, men privata försäkringar hur enkelt som helst. Att lägga 20 spänn mer i skatt för att ha råd med bättre vård och beredskap är heeeeelt omöjligt, men att betala 600 spänn i privata försäkringar som man kanske inte någonsin löser ut, det är ju hur naturligt som helstDrömmer
    Så du vill att man förbereder sig på allt som kan hända? Och då förstås inte bara såna sorters virus (som slår på luftvägarna) utan även andra sjukdomar? Men kanske blir det inte en sjukdom, utan en annan slags katastrof, och då förbereder vi oss på alla dessa också....

    Problemet är bara - det kostar mer än vad något land har råd med! Även före Corona-krisen. Inte att tala om efter! 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-05-05 17:50:40 följande:
    Vadå onödiga pengar? På vilket sätt är en allmän försäkring mer onödig än en privat?
    Han skrev "onändlig". 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin