Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Förbjuda slöja?

    Anonym (ja) skrev 2020-07-29 13:29:31 följande:

    Så slöjan har både med hederförstyck att göra och du tycker det är fel (inlägg 103) OCH det har med religion att göra.

    OK?!

    Man skulle då kunna tro att det då finns en koppling mellan religionen och hedersförstrycket.


    Eller så missförstår du med flit.

    En tygbit kan användas för att förtrycka, precis som en långärmad tröja kan användas för att förtrycka (om tjejen inte får ha linne t.ex). Slöjan i sig har inget med hedersförtryck att göra.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (ja) skrev 2020-07-29 13:46:58 följande:

    Nej.Det är förståeligt att du som nyfrälst muslim vill försvara islam men i all praktisk mening hänger kvinnoförtrycket, islam och slöjan ihop.

    Det betyder inte att alla mulismer ägnar sig år kvinnoförtryck och det betyder inte att det inte finns kvinnoförtryck i andra grupper.

    Men nu var det slöjan du startade en tråd om och den är i huvudsak (sic) en muslimsk angelägenhet.


    Nyfrälst? Jag är född muslim och varit praktiserande muslim i många år.

    Jag vet att du inte menar att alla muslimer ägnar sig åt kvinnoförtryck. Jag däremot menar att Islam som religion inte har med kvinnoförtryck att göra. Däremot många kulturer i Mellanöstern.
  • Anonym (Kvinna)
    Sven19 skrev 2020-07-29 19:32:04 följande:

    Jag tror att det är väldig få tjejer under säg 25 som verkligen vill ha håret dolt under en duk HELA tiden. Förstår om man vill ha det ibland men knappast alltid.

    Man kan ju jobba med flera frågor samtidigt. När det gäller idrott så är det ju viktigt att unga rör på sig medan det är helt oviktigt att ha slöja på sig.

    Ett förbud i skolan för elever under 18 tror jag skulle vara en bra idé. Detta är något som fungerar fint i Frankrike så det bör ju även fungera här.


    Vi har den inte HELA tiden utan tar av den hemma. Och jag känner väldigt många under 25 som bär den frivilligt, finns betydligt fler också som jag inte personligen känner.

    Bara för att du inte kan tänka dig det så innebär det inte att ingen kan.

    Och det är absolut inte "oviktigt" för muslimer som vill följa sin religion.

    Jag vet inte vad du anser "funkar fint" men betydligt fler kvinnor skulle isoleras vid ett slöjförbud tills man fyllt 18. Även vuxna kvinnor (om slöja skulle förbjudas oavsett ålder på t.ex arbeten).
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-07-29 19:00:26 följande:

    Om bruket av slöja förbjuds kommer med säkerhet en hel del av de som anser slöjan vara viktig att hålla sina döttrar/hustrur/systrar/mödrar hemma, och på så sätt har vi effektivt hjälpt till att isolera flickorna/kvinnorna från de sammanhang där de kunde få möta oliktänkande.


    Inte bara det utan kvinnor som själva valt att bära slöjan pga religiösa skäl kommer också isoleras. Jag hade lätt skitit i allt och låtit inte bara mannen försörja mig utan även skattebetalarna, så kanske islamofoberna får äta sin egna skit om de anser det som rätt att begränsa mig som både kvinna och muslim.
  • Anonym (Kvinna)
    DanneHade skrev 2020-07-29 20:51:46 följande:

    Att det ska vara så jäkla svårt att ta seden dit man kommer. Ni är snabba med att kalla oss respektlösa, men vart fan är eran respekt? Vart är er respekt för landet ni lever i och dess principer. Slöjan är en grundprincip i den Islamska tron, okej. Jämställdhet mellan män och kvinnor är en grundprincip I SVERIGE. Slöjan går tvärt emot den grundprincipen. Den lägger ansvaret för männens sexuella frestelser/impulser på kvinnan. Männen ska inte lära sig behärska sig, nej nej, kvinnan ska täcka sig så att männen inte frestas.

    Det finns massvis med daterade muslimska regler och seder som ni väljer att inte följa. Saker som står i koranen men som tydligen inte spelar någon roll därför att ni godtyckligt valt bort dem.

    Ta koranvers 2:282 (gällande ekonomiska angelägenheter och överenskommelser).

    " And bring to witness two witnesses from among your men. And if there are not two men [available], then a man and two women from those whom you accept as witnesses - so that if one of the women errs, then the other can remind her ".

    Inte fan står ni utanför civilrättsliga instanser och protesterar och kräver att varje beslut där könsfördelningen inte är antingen enbart män eller 1:2 man/kvinna ska ogiltigförklaras. Varför? det står ju i koranen.

    Hur många av era ack så troende karlar springer inte runt med tatueringar? Vad tror ni allah tycker om det?

    Sen när Sverige börjar diskutera att göra de skattefinansierade klassrummen till områden där barn får känna sig fria ifrån religiöst tvång. Ja då ska de minsann isoleras, ja då hotar ni att avskilja era barn ifrån samhälle och utbildning och istället leva på svenska skattebetalare.

    Inte fan är det konstigt att man som svensk allvarligt börjat tröttna på Islam. Den som vill ha respekt, ger respekt. Folk börjar tröttna.


    Vem är jag respektlös mot? Jag är precis som du född i Sverige och ska ha exakt samma rättigheter som du har. Att klä mig på det sätt JAG anser att jag vill.

    Skillnaden är att det ena (slöja) är obligatorisk inom Islam medan det du citerar handlar om hur det skall fungera i en shariastat. Det tillämpas inte av enskilda muslimer.

    Det finns mycket som inte går ihop med Islam gällande den svenska lagstiftningen, t.ex månggifte. Men skillnaden där är att månggifte inte är ett måste, utan tvärtom bättre att undvika. På så sätt syndar man inte som muslim genom att låta bli att gifta sig med fler än en. Detta går inte att jämföras med slöjan.

    För övrigt råder det olika tolkningar angående tatueringar i Islam, precis som mycket annat. Och vem säger att det är just männen som går runt med tatueringar som säger detta? Vi är betydligt fler kvinnor som vill klä oss som vi vill utan att staten ska lägga sig i. Det drabbar inte männen, därför ser du oftare kvinnor som tar upp det.

    Jag ger 100% respekt när JAG får respekt.

    Idag har staten min fulla respekt, tycker det är otroligt bra att Sverige tillskillnad från andra skitländer i Europa inte förbjudit något. Men skulle det ske så kan man inte förvänta sig respekt när man begränsar oss och tar ifrån oss rätten att bestämma över våra egna jäkla kroppar!
  • Anonym (Kvinna)
    DanneHade skrev 2020-07-29 21:53:33 följande:

    Respektlösheten var mer menad åt personen jag citerade under dig. Borde förtydligat, ursäkta.

    Vi kanske talar om olika saker. Jag tycker inte att slöja borde förbjudas i samhället i det stora hela, utan jag talar om i klassrummet. På barn!

    Du och jag har lika rättigheter och skulle ha lika rättigheter även om vi förbjöd bärande av slöja för barn i skolan emellan 0-18 år, så det är inte en ursäkt.

    Mellan 0-18 års ålder får du inte bestämma över din "egen jäkla kropp" utan du hindras via lag ifrån en rad aktiviteter, beteenden och substanser som samhället anser skadliga för barn. Varvid att bli indoktrinerad i eller påtvingad en ideologi räknas med.

    Vad är obligatoriskt? Vissa delar kanske är viktigare än andra, men är inte allt uttryckt i koranen obligatoriskt? Det är allahs ord.

    Det faktum att nästan samtliga muslimer (precis som kristna) väljer att godtyckligt ignorera/tolka om de våldsammare och mer inkompatibla delarna av koranen ändrar inte det faktumet (ej kritik. Det är bra att ni gör det). Det är en "fullkomlig" bok och versen jag nämnde uttrycker hur vittnen vid ekonomiska civilrättsliga frågor ska behandlas utefter kön. Det är inte fritt att välja och en efterkommande hadith ifrån sahih bukhari (är du sunni så ser du den som trovärdig) förtydligar att det rör sig om kvinnors bristande förmåga till rationellt tänkande jämte männens.

    Månggifte är inte obligatoriskt i och med att det är uttryckt som att mannen "får", inte att mannen "ska". Det är en positiv rättighet "du får" och inte en negativ rättighet "du får inte/du ska". Så i detta exempel kan du inte förbjuda månggifte enligt islam. Iallafall inte med koranen som grund. Tyvärr gäller samma sak pedofili och en del andra beteenden vi idag ser som brottsliga.


    Du citerade mig 2 gånger.

    Barn är man tills man fyllt 18 år.

    Jag tycker det är hyckleri att tillåta barn ha sex och skaffa barn, men samtidigt är de för "små" för att avgöra om de vill bära en slöja. Hyckleri.

    Som samhället anser vara skadliga ja, och jag anser inte slöjan vara ett skadligt plagg. Shorts som sexualiserar barn, ska det förbjudas? Varför ska ett visst plagg vara förbjudet?

    Hur menar du? Givetvis är inte allt som står i Koranen obligatoriskt att göra, t.ex inte månggifte. Däremot ska man som muslim givetvis tro på allt i Koranen. Men det är inte samma sak som att något skulle vara obligatoriskt.

    Jag varken ignorerar eller omtolkar Koranen, jag är däremot medveten (tillskillnad från en del andra) att Koranen är inget en individ kan tolka utan vi behöver etablerade tafsir på verserna av kunnifa för att veta varför en vers uppenbarades och vad som menas. Koranen förespråkar inte våld, däremot förespråkar Koranen självförsvar vid krig (vilket man kan se av en del verser där Gud ger tillåtelse till muslimerna att försvara sig mot förtryckarna på den tiden).

    Jag anser inte sahih Bukhari vara en trovärdig källa nej, men män och kvinnor är olika och det hade absolut kunnat bero på att kvinnor är mer känslostyrda/känslomässiga. Det är inte negativt att vara det.

    Självklart kan man inte förbjuda månggifte enligt Islam, det jag menar är att som muslim boendes i Sverige så kan man fortfarande leva som praktiserande muslim även om månggifte är förbjudet. För man måste inte gifta sig med fler än en. Däremot om man vill komma närmare Gud och dyrka honom så är slöjan ett utav de obligatoriska stegen, som många då alltså vill begränsa.
  • Anonym (Kvinna)
    Maya84 skrev 2020-07-30 03:37:37 följande:

    Du har ju tydligen inte förstått varför man vill införa förbud. Det är inte därför att man vill "neka någon att välja själv", det är för att stå upp för de kvinnor som faktiskt INTE FÅR välja själva, då det faktiskt existerar. Vad tror du slöjan står för om inte just "heder"? Varför ska man kämpa för att låta en kultur växa där kvinnan är skyldig att dölja sig, bara för att hon råkar ha ett annat kön en en mans vara något vi tar avstånd för 2020 i ett land som uppfunnit ordet "hen" för att inte diskriminera ett visst kön?

    Tror du en 15åring som har slöja men samtidigt har makeup och åtsittande kläder som vilken svensk tjej som helst vill göra sig mindre attraktiv och väljer att ha slöja för att hon vill gömma sig?

    "ligga som hon vill"? Och sen när är sex något fel när man är ung? Ok, så man ska kontrollera unga tonåringars sexliv för att sex är fult, men att behandla tjejer och killar olika och att kämpa för att en medeltida kultur ska växa fram låter bättre enligt dig?

    Kan du också tala om var det går att läsa att slöjan är frivillig, i Koranen?


    Jag har skrivit flera gånger att jag inte tycker det är en bra idé att straffa en hel grupp som vill utöva sin religion pga att vissa lever med hederskultur.

    Menar du att alla eller ens de flesta 15-åringar som bär slöja bär tajta kläder och har smink? Det är dina fördomar.

    Sex är inte fel, men för en 13-åring, 15-åring och 17-åring (som vissa vill förbjuda slöja för) har sex betydligt fler konsekvenser än att välja att bära en _slöja_. Man kan inte få det ogjort medan man kan ta av sig plagget. Men ändå är det på riktigt folk här som anser att slöjan är ett tuffare val för en tonåring att ta än att ha sex. Vilket inte är annat än hyckleri och visar precis vilken agenda man har bakom sina åsikter.
  • Anonym (Kvinna)
    Maya84 skrev 2020-07-30 03:37:37 följande:

    Du har ju tydligen inte förstått varför man vill införa förbud. Det är inte därför att man vill "neka någon att välja själv", det är för att stå upp för de kvinnor som faktiskt INTE FÅR välja själva, då det faktiskt existerar. Vad tror du slöjan står för om inte just "heder"? Varför ska man kämpa för att låta en kultur växa där kvinnan är skyldig att dölja sig, bara för att hon råkar ha ett annat kön en en mans vara något vi tar avstånd för 2020 i ett land som uppfunnit ordet "hen" för att inte diskriminera ett visst kön?

    Tror du en 15åring som har slöja men samtidigt har makeup och åtsittande kläder som vilken svensk tjej som helst vill göra sig mindre attraktiv och väljer att ha slöja för att hon vill gömma sig?

    "ligga som hon vill"? Och sen när är sex något fel när man är ung? Ok, så man ska kontrollera unga tonåringars sexliv för att sex är fult, men att behandla tjejer och killar olika och att kämpa för att en medeltida kultur ska växa fram låter bättre enligt dig?

    Kan du också tala om var det går att läsa att slöjan är frivillig, i Koranen?


    Glömde svara på din sista fråga; Slöjan är obligatorisk enligt Islam men det är frivilligt (och enbart mellan kvinnan och Gud) ifall man vill följa detta, precis som alkohol är förbjudet men samtidigt mellan personen och Gud. Man kan alltså inte tvinga andra att följa reglerna om de själva inte vill, sålänge man inte lever i ett land där sharialagar existerar.

    Med andra ord begränsas kvinnor från att utöva sin religion korrekt ifall slöja förbjuds.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (.) skrev 2020-07-30 06:59:02 följande:

    Se det fetmarkerade. Det visar hur lite förståelse du har.

    Slöja är inte som vilket tyg som helst man bara kan plocka av sig. Det symboliserar en hel kultur människor lever i varje dag, varje andetag. På samma sätt påverkar den kultur du lever med dig varje dag och den påverkar din tankevärld.

    Gör ett tankeexperiment. Tänk dig att du en dag börjar använda burka. (Den där som även täcker ögonen). Din omgivning skulle reagera och du skulle bli kraftigt ifrågasatt av din egen familj, vissa skulle antagligen förskjuta dig. Är din frihet att bära burka så mycket värt det om du samtidigt skulle vara övertygad om att dina föräldrar skulle förskjuta dig?

    Så nej, slöja är inte bara något man kan ta bort.

    Sex å andra sidan är något som inte syns utanpå och det kan förbli en hemlighet för alla utom dig själv. Det är ingenting som måste påverka dig för resten av ditt liv. Visst kan man inte få det ogjort men det gäller ALLT du gör första gången. Lagar ett hål i tanden, säger något taskigt till bästa vännen osv.

    Så jag tycker att du ska fundera ganska mycket mer på vad kultur är och hur det påverkar oss alla.


    ÅTERIGEN är slöja, för den som vill praktisera sin religion mer, är något man sedan kan ångra sig över. Precis som många kvinnor i de flesta muslimska länderna går runt utan slöja UTAN att andra reagerar, så är det samma sak om inte bättre i Sverige.

    Att det sedan finns en minoritet som lever i en farlig hederskultur ska inte drabba alla andra muslimer. Då får man lösa problemet på andra sätt.

    Slöjan är det som inte påverkar hela ens framtid?

    Sex däremot när man saknar konsekvenstänk kan få negativa effekter. T.ex graviditet (behålla eller abort som också är påfrestande), könssjukdomar, att man har det med fel person och ångrar sig, inte har lika mycket självsäkerhet och kan bli utsatt för något man kanske inte vill göra osv osv.

    Det är jätteskumt att tycka att detta är okej att barn utsätts för men inte att de själva kan bära slöja.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-07-30 08:22:49 följande:

    Så fint att du är så säker på din egen förträfflighet samtidigt som du i ett antal inlägg visat sin oförmåga till förståelse för troende människor. Hade du haft en insikt om religionens betydelse skulle du tex inte bemött TS som du gjort och likställt hennes förmåga att välja att bära slöja med personer som lever i sekter. Otroligt respektlös kommentar.

    Kolonisatörer var de som tvingade på andra kulturer sin egen för att de ansåg den vara bättre och att de stackars vildarna inte förstod sitt eget bästa. Just som du och övriga slöjmotståndare i tråden gör när ni anser att kvinnor inte skulle kunna tänka sig att välja att bära slöja och att ni därför befriar alla med ett slöjförbud. På vilket sätt är slöjförbudet mer rätt än slöjtvånget? Båda säger att bäraren inte är kapabel att välja själv utan någon annan måste göra det.

    Det är inte slöjan som är problemet med det hedersrelaterade våldet. Precis som det inte är den utmanande klädseln på den svenska tonårstjejen som är problemet när hennes kille misshandlar och kontrollerar henne. Det handlar om mäns våld mot kvinnor. Fokusera på att bekämpa det istället för att ge dig på kvinnorna du också.


    Herregud vad klok du är. TACK. Precis så.
Svar på tråden Förbjuda slöja?