Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Förbjuda slöja?

    EnAnonumius skrev 2020-07-30 21:10:27 följande:

    Suck. Då tar vi det ett varv till.  Jag citerar mig och mina egna ord från inlägg #203:

    "Det jag kan säga i stället. Bara för att du är muslim själv så betyder det INTE att du är "kunnig/expert" på hur det ser ut i alla landsdelar i Sverige, och är kunnig på alla muslimska kulturer som finns i Sverige för den saken skull. "

    (slut citat)

    Återkom gärna med frågor, kring vad som är skrivet, om du inte förstår texten.

    Just det du vet inte "allt". Men bara för att man noterar och observerar något  och du inte "märkt detta själv", så ger det dig ingen rätt att indirekt hävda att motparten har fel per se för den saken skull. Utan du får lära dig att inse att andra kan se något du själv inte sett/noterat.Din rubrik säger "Förbjuda slöja?"

    Jag valde då att diskutera just slöjan. Hur blir det relevant med övrig klädsel kring mitt inlägg? Jag höll mig enbart till slöjan som sagt jag gav inte ett pip om övrig klädsel. Svara i analogt till vad jag faktiskt skriver. Om några andra i tråden tagit upp om annan klädsel än slöjan då får det stå får dem. Så jag kommer konsekvent ignorera ditt irrelevanta inslag om övrig klädsel om du svara mig igen. 

    Och hur kan det vara ett problem för dig att förstå att det inte är så för alla muslimska flickor i dessa låga åldrar? Det du dra upp stämmer inte överens med det jag sett och observerat i förorten jag bor på.

    Utan jag ser flickor i 5-6 års ålder bära slöja hela dagarna. 

    Varför har du så allvarligt svåra problem att ta till dig att det någon ser och notera måste inte stämma överens med hur DU anser att det "skulle egentligen vara" och med "dina kunskaper"?.

    Det som är märkligt är att du avfärdar det jag ser och notera utan att varit här och tittat själv på hur det ser ut. Utan du bar aviftar bort det med lite halvdumma kommentarer som:

    *) " jag har mer kunskaper än er"

    *) "men det handlar ju bara pm någon timme".

    Jag var tydligen inte heller ensam om, i denna tråden, att observerat små flickor bär slöja hela dagarna. Ja och om du observerar så är INTE jag en av de människorna som vill förbjuda slöja på en vuxen kvinna. Jag var extremt tydlig med detta. Om du vill diskutera eventuellt slöjförbud på vuxen kvinna så ta upp det med dem som vill ha detta. Ta det inte med mig i fortsättning. Och nej jag vill inte höra någon dum kommentar i stil med "jag ville bara påpeka detta".

    Okey du har en liten poäng där med våran 15-årsgräns för sex och straffmyndighet. Jag kan sträcka mig till att sänka till 15årsgräns fär även slöja. Men inte könsstympning (manlig som kvinnlig) det skall fortfarande vara 18årsgräns. Och den enda godkända könsstympning (oavsett om den är manlig eller kvinnlig) skall vara av medicinska skäl.

    Dock så anser jag att då skollagen säger att skolan skall vara fri från religiösa och politiska symboler så skall det råda slöjförbud i skolorna och övriga muslimska symboler skall vara förbjudna. Ja jag anser att även kristna och judiska symboler skall vara förbjudna i skolorna. (Och ja självklart även politiska symboler skall ju vara förbjudna).


    Jag har svarat och diskuterat med flera i tråden, tror du jag minns exakt vad just du skrivit? Jag svarar enbart på inlägget jag citerar, bara för att DU finner det irrelevant så gör inte jag det.

    När du tar upp småflickor med slöja och sedan undrar hur "frivilligt" det kommer vara för dem i vuxen ålder så antar du indirekt att detta skulle vara ett stort problem och att de äldre tonåringarna/vuxna kvinnorna bär slöjan för att de inte vet bättre och är vana vid det för att deras föräldrar fått dem bära slöjan som barn. Jag uppfattade din kommentar så och jag håller inte med dig, sedan om du inte menade så är inte mitt problem.
  • Anonym (Kvinna)
    Xenia skrev 2020-07-30 23:38:44 följande:

    TS, du tycks vilja läxa upp oss som är emot slöja, i synnerhet för barn. Du vet mer om feminism än vi feminister. Du godtar inga argument och tycks varken vilja lära dig själv mer eller lära oss mer. Hur kan det komma sig att en del muslimska kvinnor inte bär slöja? Jo, för att man har tolkat olika. Uppenbarligen går det att tolka islams krav olika.

    I koranen står det inget om att kvinnor ska bära slöja. Det står så här i An- Nur (sura 24:31):

    Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorssöner, sina systersöner, närstående kvinnor, dem som de rättmätigt besitter och sådana manliga tjänare, som inte längre känner begär efter kvinnor, eller barn som ännu inte har begrepp om kvinnlig nakenhet. Och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag. Troende! Vänd er till Gud i ånger [över era fel och synder]; kanske skall det gå er väl i händer! 

    1. Det står inget om att barn måste dölja sig.

    2. Det står att kvinnorna ska täcka barmen och inte gå med svajande gång. Alltså inget om att täcka håret.

    Det är f ö intressant att läsa om hur mycket det står att kvinnorna ska tänka på jämfört med männen:

    SÄG till de troende männen att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv. Gud är underrättad om vad de gör.


    Jag ska ta det här en enda gång och sedan ignorera svaren som kommer. Det finns återigen så mycket information ni själva kan få fram men ändå är det jag som måste utbilda er. Det hade jag gärna gjort om ni verkligen var nyfikna, men när ni struntar i svaren och enbart vill kritisera och leka hobbyimamer utan att förstå hur det fungerar inom Islam så blir man riktigt trött. Men jag gör det en enda gång nu eftersom att du frågar.

    Dessutom har jag aldrig påstått att jag kan mer om feminism?

    För det första, att många muslimska kvinnor inte bär slöja beror inte på att det skulle finnas olika tolkningar. En del av dem är inte där än, känner sig inte redo för att möta islamofobin som vissa i tråden visar tillexempel. Andra kvinnor vill helt enkelt inte även om de själva tror att slöja är obligatoriskt. Precis som det finns muslimer som begår andra synder - en del vill helt enkelt inte följa allt, det är mellan dem och Gud och inget vi andra ska döma. Men det innebär återigen inte att det skulle vara en annan tolkning. Med "tolkning" här menar jag etablerade tolkningar, det finns inte plats för individers egna tolkningar inom Islam då de saknar kunskap om Koranen, historia osv - något andra har ägnat nästan hela sitt liv åt för att bli kunniga om.

    Exempel: Finns många muslimer som dricker alkohol. Inom Islam är man överens om att alkohol är förbjudet. Betyder det att det råder olika tolkningar för att vissa muslimer inte följer det? Nej, det innebär att de helt enkelt inte vill avstå alkohol. Eller gör en egen "tolkning" som inte är godkänd.

    Först vill jag poängtera att Islam inte är som exempelvis Kristendomen. Där hittar du lika många tolkningar på Bibeln som det finns kristna. Inom Islam däremot är det flera aspekter generellt som räknas in.

    Vi har rättsskolor (alla muslimer följer/tillhör någon rättsskola) som är etablerade och för det mesta överens om saker inom Islam, råder ingen osämja förutom i ett antal oftast mindre frågor.

    Man utgår från Koranen och hadither bland annat.

    I versen du hänvisar till så använder Gud ordet khimar på arabiska. Denna vers uppenbarades för att komplettera en klädsel kvinnorna bar på den tiden. De fäste khimaren över sitt hår men bar djup urrigning som prydnad och därför uppenbarades versen, Gud säger alltså till dem att ha på sig samma plagg men även täcka barmen.

    De som kritiserar denna vers verkar dock inte själva överens, ena säger att det handlar om bröstkorgen, dvs ingen djup urrigning (trots klädseln kvinnorna bar då och att det ingenstans i den versen står att kvinnorna ska visa håret, eftersom de redan täckte sitt hår) medan andra hävdar att det handlar om tuttarna. Jag vet inte hur det är med vissa andra men det är inte normalt att visa upp sina tuttar för männen du citerar i versen. Varken idag eller för 1400 år sedan i Mellanöstern.

    Sedan har vi denna:

    "Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar ? och till [alla] troende kvinnor ? att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg (jilbab); på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig" - 33:59

    Där kan du även se att ordet jilbab används på arabiska.

    Dessutom har man hadither, och även om alla muslimer inte anser samma hadither vara autentiska så finns det fortfarande samma åsikt angående slöjan, oavsett vad för sorts hadither man anser vara autentiska. Där får man även förklaringar samt få reda på hur de muslimska kvinnorna faktiskt började klä sig.

    Slutligen:

    Alla tolkningar från de _etablerade rättsskolorna_ inom Islam är överens om att slöjan är obligatorisk för kvinnan.

    Att det sedan finns enstaka individer som förnekar detta innebär inte per automatik att det är en "tolkning" inom Islam. Snarare en egen som inte har med de etablerade tolkningarna att göra, och därmed inte godkänd.

    Såg att jag missade en av dina frågor också: När man anses vara baligh som barn är olika beroende på rättsskola.

    Brukar dock vara när tjejen får sin första menstruation eller som generell ålder, 9 år.
  • Anonym (Kvinna)
    EnAnonumius skrev 2020-07-31 00:58:12 följande:

    Du citera inläggen du svar på, då kan du också klara av läsa det du citera och svara i analogt med det du citerar och läser. Så slipper du beklaga dig över att "komma ihåg vad folk skriver".

    Så JA, när du svarar på ett inlägg, du citerar, så är det inte för mycket begärt att du kommer ihåg vad du svara på i det citerade inlägget, och svara på det folk faktiskt skriver.

    Något de flesta klara av att göra.

    Om du inte "kommer ihåg" vad enskild människa har skrivit, så kan du ta och trycka på "visa endast" under en person inlägg så får du fram BARA den personen inlägg i tråden så kan du fräscha upp minnet.Vilket inlägg undrade jag detta? Jag har suttit och läsa mina egna inlägg och inte hittat det du påstår att jag undra över ENLIGT DIG.

    Citera den texten och lägg med inläggsnumret också. Jag KRÄVER av dig att du gör detta. Det skall vara min text i citatbox i kombination med inläggsnummer. 

    Bevisa att jag har skrivit och undra just detta du påstår här. Alternativt så kan du lära dig att hålla isär på vem som skriver vad i framtiden även om det är många, så finns det faktiskt då tricket "visa endast" under nicket som finns vid varje inlägg.


    Läs inlägg 197 där du skriver "Jag ser det dagligen hemma på gården små flickor på mellan 5-6 år som bär slöja dagligen och växer upp med "slöjan på"... Vilket VAL har dessa BARN?"

    Vad menade du annars med detta? Hur är det relevant när vi snackar om förbud mot slöja och jag tar upp kvinnor som bär den frivilligt pga religiösa skäl? Du skriver ju tydligt att dessa barn växer upp med slöjan på och därför inte har något val, vilket indirekt innebär att de som äldre inte kan bestämma själva då du skriver "växer upp med slöjan på". Läs igenom dina inlägg igen innan du blir aggressiv, jalla godnatt.
  • Anonym (Kvinna)
    EnAnonumius skrev 2020-07-31 13:35:16 följande:

    Så jag tar bara detta stycket. Och nej du har inget att "utbilda oss i".

    Och den (manliga) Imamen som den muslimska kvinna har i en intervju på YouTube kanalen "Let Quran speak", sitter då och medvetet ljuger på lyssnarna och en kvinna upp i ansiktet?

    Han själv säger ju att i Koranen så står det att kvinna skall täcka sin barm (bossom), och att det inte finns påbud i koranen att kvinna måste täcka sitt hår också.

    Vem skall man lita på EN kvinna, på FL eller en Imam?

    Jag väljer att lita på en Imam om jag vill lära mig om islam.


    Läste du ens hela mitt inlägg? Rättsskolorna inom Islam är mer tillförlitliga än vad någon enstaka person hävdar, vill du veta vad rättsskolorna anser om det så googla så får du fram massvis med bevis. Det handlar inte om vad en person på familjeliv skriver, jag hänvisar ju till rättsskolorna. Det är en etablerad åsikt att slöjan är obligatorisk inom Islam. Tänker inte fortsätta diskussionen med en person som har så dålig koll på Islam och inte vet rättsskolornas betydelse för Islam.

    För övrigt angående ditt andra inlägg så har jag redan citerat ditt ena inlägg och förklarat. Tänker inte göra det en gång till och vem fan är du för att ge mig en till chans?
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (ja) skrev 2020-07-31 14:45:16 följande:

    Så om du inte får som du vill har du rätten att stjäla bidrag från andra

    Bra att du inte spär på fördomar om muslimer och bidrag från svenska skattebetalare ...

    *ironi*


    Du förstår inte skillnaden mellan att inte få som man vill och att inte kunna gå ut utan att riskera böter? Dvs helt omöjligt att kunna jobba utan slöja på. Väldigt konstigt isåfall om du inte ser skillnaden.

    Fördomarna kan du behålla eller köra upp någonstans, jag föddes inte för att bevisa någonting för dig. Och att du nämner just fördomarna bevisar ytterligare att det faktiskt inte är slöjan det är problem med utan det faktum att det är kopplat till Islam och muslimer.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (ja) skrev 2020-07-31 14:52:36 följande:

    Det är ingenting jag antar utan det kommer från attitydundersökningar bland muslimer i västerlandska länder.

    Det är få muslimer som är så pass fanatiska att de svarar att de hellre låser in sina kvinnor och döttrar än låter dem anpassa sig till västerländska lagar, seder och bruk - när det väl kommer till kritan.

    Och det kulturella kriget har islam redan förlorat.

    Det är muslimska barn som drömmer om hamburgare, jeans och rap.

    Inte västerländska barn som drömmer om falafel, abaya och rai.


    Kom gärna med sådana undersökningar som bevisar att de flesta av de slöjbärande gärna skulle tagit av sig slöjan vid ett förbud.

    Inget om hur män tänker över saken eller hederskultur utan slöjbärande kvinnor. Gärna svenska också eftersom vi pratar om Sverige.

    Vad för kulturellt krig snackar du om? Kunde inte bry mig mindre faktiskt. Känns tillräckligt bra hur många det faktiskt är som konverterar till Islam. Kul för dem som hittar ljuset till slut.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-07-31 15:27:35 följande:

    Det är sorgligt att se hur du blir bemött, TS, och jag imponeras av att du fortsätter stå upp för dig själv och dina val. Jag tror dock tyvärr inte att du kommer att möta någon förståelse oavsett hur väl du förklarar. I trådar om religiösa frågor samlas alltid ett gäng religionsfobiker för att häckla dem som har en tro. De tror alltid att de vet mer än dem som själva bekänner sig till en tro, och får de inte som de vill kan de alltid dra till med att du är lite dum i huvudet om du tror.

    Jag är själv inte muslim, men kan se att många av de muslimska kvinnor jag möter skulle få svårt att kunna arbeta och studera om slöjförbud infördes. För mig är ett samhälle som sätter upp förbud om människors val av kläder ett samhälle som öppnar dörren för att förbjuda och inskränka individens rättigheter. Vi vore inte bättre än totalitära stater där kvinnor tvingas bära slöja om vi här skulle förbjuda den.


    Tack så mycket fina du, blir väldigt glad över att se människor som tänker som du gör. Jag vet att det är onödigt att tala till döva öron, så jag kommer nog sluta svara nu eftersom jag redan skrivit allt jag vill. Får inget vettigt tillbaka. Men tack återigen.

    Precis, vi är många som inte skulle kunna fortsätta jobba vid ett förbud. Men förhoppnings kommer inget förbud, känns väldigt långsökt i ett land som Sverige. Men ändå synd att det ändå finns människor som vill förbjuda slöjan. De är inte bättre än männen som tvingar på kvinnor täckande klädsel.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-07-31 17:33:26 följande:

    Jag ser ingen anledning att införa slöjförbud utan anser att vi skall fortsätta arbeta inom de demokratiska ramar vi har, så som sker i Sverige idag. Det är du som vill begränsa kvinnors valfrihet med förbud, alltså är det väl upp till dig att komma med hållbara argument till varför du vill omyndigförklara muslimska kvinnor och deras rätt att klä sig som de vill, och dessutom inskränka deras religionsfrihet.

    Du får förklara varför du anser att du har större rätt att säga hur de skall vara klädda än vad de själva har.


    Klockrent skrivet.

    Det är redan tydligt att man anser den vita kvinnan vara den som vet bäst och ska tala istället för andra kvinnor, white feminism. Vad man själv säger spelar ingen roll med andra ord eftersom vi inte vet bättre utan ska få det förklarat av andra kvinnor hur vi egentligen vill ha det. Precis som män gör. Smutsigt.
  • Anonym (Kvinna)
    pyssel skrev 2020-07-31 19:37:36 följande:

    Har du inte läst trådstarten? Gör det. Återkom när DU fattat. TS kröner ju t.o.m halva innebörden av sin text med ett lite föraktfullt "sära på benen", för att vara riktigt tydlig med sin sexuella moral syn på andra och specifikt hur hon ser på tonårsflickor som inte följer kyskhetsföreskrifter. Hur ska du nu kunna kämpa för stämplade sära-på--benen-Lisa samtidigt i din relativa feminism..?


    Att sära på benen betyder att ha sex, förstår inte varför du tolkade det som att jag menade något negativt. Min poäng är att det är konstigt att sex och skaffa barn ska anses vara okej och inte förbjudet medan samma tjej i samma ålder inte kan bära slöja, om förbudet blir verkligt. Utan måste vänta tills denne fyller 16 eller t.o.m 18 enligt andra i denna tråd bara.

    Jag menade att sex och barn är större beslut att kunna ta än att bära slöja.

    Intressant dock hur du poängterar sära-på-benen-Lisa när jag inte skrivit något negativt om henne alls men skiter totalt i vill-bära-slöja-Fatima. Jag är dock inte förvånad.
  • Anonym (Kvinna)
    pyssel skrev 2020-07-31 20:19:59 följande:

    Din ton om hur du ser på sexuella handlingar hos tonårstjejer framgår med all tydlighet - särskilt när din trådstart handlar om..tadaa, KYSKHET!

    Jo, det ÄR ett stort steg att underkasta sig män och pojkar, med både mkt tydliga attribut och i sin dagliga livsföring. Det är på grupp- och samhällsnivå även mkt trista symbolhandlingar som verkar mot kvinnors frihet och mot kvinnors ställning gentemot mannens.


    Precis vad jag gissade alltså.

    Tjejer i en viss ålder ska ha rätt till att ligga och skaffa barn som kan leda till konsekvenser pga att konsekvenstänket ännu inte är utvecklat, medan andra tjejer inte ska ha rätt till att följa sin religion och klä sig som de vill för att DU anser att det är att underkasta sig män. Du är verkligen ingenting annat än en hycklare som gör skillnad på tjejer.
Svar på tråden Förbjuda slöja?