Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Förbjuda slöja?

    EnAnonumius skrev 2020-08-02 23:05:00 följande:

    Wow du hittade en text där han hade sagt det. Trevligt att du föll i fällan. Ja det var en fälla jag lade ut till dig. Du skall få reda på varför senare i texten. Men grattis för att du gick så snällt in i fällan.

    Dock så fråntar det inte att han växte upp i muslimsk familj då hela han släkt är muslimer, det citerade du fram själv. Men du avfärdar kunskaper från en person som är uppväxt med muslimer, bara för att han är själv ateist.

    Nu när jag SER att du kan faktiskt komma med bevis. (Tack vare min utlagda fälla till dig), s¨anser jag att det är på tiden att du bevisar detta.

    Jag citera dig och dina egna ord i citat box från inlägg #208:(slut citat)

    När skall du bevisa där jag har UNDRAT hur frivilligt det kommer att vara för dem i vuxen ålder.

    När jag frågade efter bevis så skrev du följande i inlägg #213:utdrag från inlägg #197:Så jag väntar fortfarande på bevis hur jag har undrat hur frivilligt det kommer att vara för dem i vuxen ålder.

    Du saknar stöd fån det helt och hållet från inlägg #197. För där har jag aldrig undrat det. Och jag läser mina andra inlägg så har jag aldrig undrat det i dem heller.

    P.S

    Lite fakta:

    Gomman, är ett namn på en klippa som ligger på en Ön Boskär, som tillhör kommundlen Nagu, som ligger i Pargas stad.. Staden Paragas ligger i Finland.


    Haha en fälla? Så du skrev att han var muslim och visste att jag skulle svara med att han var ateist, för att du sedan ska kunna "kräva" en annan källa av mig? Jag kommer med en källa när DU berättar hur jag hade fel angående fardh/wajib inom Islam som du slingrade dig ur, då du påstod att det var min egen definition.

    För övrigt kommenterade jag hans icke-tro eftersom du skrev att han var muslim, vilket han inte är. Tror man inte på Gud eller profeten Muhammed som sista sändebud så är man inte muslim. Han är inte muslim (vilket han själv skriver) och har knappast tolkningsföreträde. Det du skrev var inte korrekt. Erkänn bara att "Jaha oj, trodde han var muslim" istället för att bli så kränkt.

    Ok gomman, du är min klippa! Eller vad hade du tänkt att jag skulle göra med informationen? Kul att du skriver helt irrelevanta saker nu också.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-08-03 21:02:10 följande:

    Märkligt, det var inte förrän jag ställde frågor om hur du såg på vad konsekvenserna blivit av det franska förbudet du hållit fram som förebildligt som du började anklaga mig för att komma med banala ickefrågor. Var du ens, innan jag skrev om det, medveten om att de muslimska friskolorna i Frankrike ökat i antal efter att beslutet kom om ett slöjförbud i de statliga skolorna? Det verkar ju inte så i diskussionerna ni hade tidigare i tråden.

    Du säger att jag är bortser från andra följder, men det är ju precis vad du också gjorde när jag frågade dig om konsekvenserna av det franska slöjförbudet. Där hade du kunnat medge att det är ett problem om slöjförbudet drivit de föräldrar som lever med en hederskultur att ta sina barn ur de skolor där slöjförbudet används för att sätta dem i någon av alla de muslimska friskolor där staten inte har någon insyn. Istället förändrades förändrades din ton i inläggen märkbart och du blev tydligt agressiv, som om du kände dig trängd och utan argument.

    Att vägra se hela bilden, både positiva och negativa konsekvenser, är inget bra underlag för att få andra att anamma ens idéer.

    Det är heller inte särskilt fruktbart att lägga det smala perspektiv som du verkar ha av slöjbärare utifrån dina erfarenheter. Att inte tro personer om att kunna fatta egna beslut bara för att de besluten inte passar in i ens egen världsbild visar inte på en bred kunskap och erfarenhet. Den stora uppgiften är ju att hjälpa dem som påtvingat bär slöja, inte att begränsa det fria valet för de tonårsflickor/kvinnor som faktiskt själva valt att bära slöja utifrån sin personliga övertygelse.


    Jag. Älskar. Dig.

    Så bra skrivet.

    Först försöka hävda att det funkar perfekt i Frankrike och när det motbevisas försvinner argumenten. Återigen som jag skrivit tidigare så märker man vad syftet bakom detta förbud är, när man egentligen knappast bryr sig om konsekvenserna tjejer i hederskulturer kommer riskera OCH tjejer som får sin religionsfrihet begränsad.
  • Anonym (Kvinna)
    EnAnonumius skrev 2020-08-04 06:52:29 följande:

    Det som är märkligt är att ingen i tråden har hävdat att det fuinkar "superbra" och/eller "perfekt". 

    Det finns dem som säger att det funkar bra...

    Inte riktigt samma sak som "perfekt" och/eller "superbra" som vissa vill (ljuga fram) att det sagts för att skaffa billiga småsinta poänger.

    Eller kan du bevisa (med citat och inläggsnummer) u kan bevisa att folk i denna tråden sagt att det  funkar "superbra"?


    Inlägg 102 använder personen ordet "finfint".

    Gör du förresten ingenting annat än att märka ord och får hela ditt inlägg att handla specifikt om ordet för att du saknar argument? Spelar det någon roll om man använder "bra" eller "superbra"? Uppenbarligen, vad som visats i tråden, fungerar det inte "bra" heller.
  • Anonym (Kvinna)
    EnAnonumius skrev 2020-08-04 09:33:17 följande:

    Okey..

    Ja det var ju dumt.Okey om man skall ta det på DEN nivån DU valde här....

    Gör du inget annat än att tillskriva folk åsikter och utlåtanden de aldrig har haft i sina inlägg? För att sedan hålla det du tillskriver emot dem du svarar? Du har gjort det upprepat b.la mot mig.

    Ja om du inte förstår skillnaden mellan "superbra" och "bra", endast då går det att förstå ditt gnällande du gör här, annars inte. f Jag ställde bara en enkel fråga.


    Svaret på din fråga är nej.

    Du kanske också vill svara på min?

    Superbra är lite bättre än bra ja, varför skulle det spela någon roll? En person argumenterar emot att lagen i Frankrike skulle fungera bra, Maryam använder ordet "superbra" och istället för att bemöta det så påpekar du enbart ordet och vill ha bevis för att någon använt just ordet "superbra" eller "perfekt. Spelar det någon roll?
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Sverige) skrev 2020-08-04 09:55:36 följande:

    Självklart ska slöja förbjudas som täcker hela ansiktet. Hur skulle det se ut om jag gick in med mc hjälm på banken med mörkt visir?

    När man skulle betala i kassan förr när man tankade mc på macken så fick man inte tanka om man hade mc hjälmen på sig utan dem skulle tas av så dom såg ansiktet.

    Jobbar en muslimsk kvinna inom skolan som lärare så vägrar dom att ta en man i hand.

    Vad är det för jävla sätt om man ska jobba som lärare i en skola. Kommer man till Sverige då får man också anpassa sig.


    Sedan när täcker en slöja hela ansiktet? Det är burkan som gör, niaqaben visar ögonen. Slöja visar hela ansiktet.
  • Anonym (Kvinna)
    pyssel skrev 2020-08-04 10:48:55 följande:

    De kallas alla för slöjor och de varianter som döljer ansiktet kallas även "ansiktsslöjor".


    När man skriver "slöja" utgår man ifrån slöjan man har runt huvudet om inte annat påpekats, de andra brukar muslimer som icke-muslimer benämna som niqab och burka.

    Anonym (Sverige) hade blandat ihop det, vilket kan ske men nu vet hen.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-08-04 10:56:54 följande:

    Tack TS! <3

    Ja, som KillBill så klokt skriver i inlägg 404 så är viljan att tvinga kvinnor att bära slöja och viljan att förbjuda kvinnor att bära slöja bara två sidor av samma mynt. Vill man bekämpa förtryck är det en dålig idé att föreslå att andras rättigheterna istället skall kränkas.

    Sedan är det ju lite intressant att se att i Skurup, där slöjförbud infördes i skolor av den politiska majoriteten i kommunen, gick slöjanvändandet upp på kommunens största skola efter att beslutet fattats -från fem till tjugo elever. Rektorn (som inte står bakom förbudet) kommenterade det med att han tolkade det som att flickorna är stolta över sig själva och sin kultur och att de vill visa att de bestämmer över sig själva och sina kroppar.

    Det är förvånande att de som tycker att slöjförbud fungerar finfint inte ens verkar ha reflekterat över hur de svenska försöken har tagits emot.


    Ja, jag läste det angående slöjförbudet i Skurup.

    Starka tjejer som vågar visa att ingen kan bestämma över deras kroppar. Men detta kanske är definitionen av att funka "finfint" enligt vissa här.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Maria) skrev 2020-08-04 19:11:37 följande:

    Ja, jag känner mig väldigt dubbel i denna fråga. För den är svår. Jag har muslimska vänner som lever utan slöja och är ganska otroende egentligen och även ett fåtal med slöja som upplevs mer troende. Min känsla är att de är ganska ofria. Måste ständigt tänka på det ena än det andra. De är fria och glada hemma och fräcka, roliga som vem som helst och slöjfria också, men när vi ska ut i samhället så stängs de. Kan vara generationsskillnad här såklart, De jag umgås är från ca 35 år och uppåt en bit. Kanske annorlunda hos yngre.

    Detta är min uppfattning bara. De får inte göra saker utan deras män. Allt utanför hemmet måste männen vara med på. Tråkigt. Men antar att det hade gått bra om jag varit muslim då hade vi troligtvis fått lov att träffas på annat sätt.

    Det med smycket är ju just inom arbetsituation för att inte någon ska behöva bekymra sig om att den skulle få sämre vård osv pga av man har olika religion och tror sig kanske bli sämre behandlad. Privat använder han det, också ute utan problem.

    Tyvärr finns en del problem med detta inom vården, män som inte låter sina kvinnor gå till läkare om det inte finns kvinnlig sådan tex. Män som själva vägras vårdas av kvinnliga läkare för att de ses som mindre vetande. Ja, mängder av märkliga resonemang och unkna värderingar.

    Ja tyvärr finns det många idioter oavsett religion. Det håller jag verkligen med om. Sedan tycker jag djupt illa om de som trakasserar människor pga deras tro. Oavsett tro. En seriös diskussion kan man ha. Men att flyga på folk på stan eller skrika dumheter för en slöja, Kipa el vad det nu kan vara. Det är illa.

    Konstigt nog i Sverige är det normaliserat att driva med Kristna och håna dem och kalla dem bakåtsträvare m.m. Det är tydligen roligt bara. Sverige är lite märkligt ibland.


    Menar du alltså att varje gång ni går ut tillsammans så drar ni med männen för att de ska vakta er? Jag kommer själv från Mellanöstern och är inte enbart bekant med specifikt min kultur utan Mellanösterns generellt och det där är definitivt inte normalt. Förutom att det inte har med religion att göra så är det inte heller kulturellt, för kulturellt ses det snarare som "3aib" (kan översättas typ skamligt) för en man att umgås själv med kvinnor/hans frus väninnor och följa efter dem och tvärtom (en kvinna bland mannens vänner). Finns givetvis mer icke-kulturella som inte bryr sig om sådant men då umgås man för att umgås, inte för att kontrollera.

    Hur kan du gå med på det? När jag är ute med mina vänner så vill jag känna mig "fri", kunna säga och göra som jag vill utan att ha någon annans man som ska vakta. Låter helt sjukt.

    Sedan angående läkare; Aldrig funderat på att religiösa kvinnor inte själva vill ha manliga läkare? Eller är det alltid så att du tror att kvinnor inte har förmågan att ta egna beslut utan måste ha sina män som bestämmer över dem?

    Det är inte alla kvinnor som vill visa sitt underliv för en manlig gynekolog, eller klä av sig något plagg inför en manlig lärare.

    Samma sak gäller religiösa män, de vill inte heller ha fysisk kontakt med kvinnor - handlar inte om att de skulle vara mindre vetande. Finns ingen annan läkare och det är akut så är det en annan sak, men ser verkligen inte problemet annars.
  • Anonym (Kvinna)
    Maya84 skrev 2020-08-05 02:09:38 följande:

    Så att anse att kvinnor ska ha samma rätt att synas, höras och inte klä sig efter en kod mannen har rätt att slippa efterssom kön ska behandlas olika enligt Islam, är att ha en "fruktansvärd syn" på kvinnorna...

    Du nämner hederskultur. Att du inte förstår att slöjan hänger ihop med "heder" är också kul.


    Att anse detta och att försöka tysta ned andra kvinnor som säger att de frivilligt bär plagget är inte samma sak. Men jag vet att ni kvinnohatare gillar när enbart vissa kvinnor ska "veta" och "bestämma" allt, för att ni tror att ni är bättre vetande. Dvs fruktansvärd människosyn också och inte enbart kvinnosyn.

    Att du inte förstår att hederskultur existerar bland folk som tror på ett flertal religioner och bland icke-troende, och är snarare beroende på kultur och geografi är "kul".
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Maria) skrev 2020-08-05 07:07:33 följande:

    Absolut drar jag INTE med min man, varför skulle jag behöva det?

    Men några av dessa kvinnor och barn kan inte, får inte umgås med mig och mina barn eller hela familjen utan sina män. Nä, förstår verkligen inte hur man kan gå med på det?

    Därför blir ju umgänget ganska begränsat tyvärr med just dessa vänner. Sedan finns andra vänner och familjer som är alltifrån muslimer, kristna, religionslösa, religionen är för vissa liksom bara en bi-sak i livet, vi kan umgås på ett för mig vanligt sätt. Oavsett vad deras män gör eller inte gör. Vi gör vad vi vill, när vi vill utifrån hur livet ser ut i övrigt tex arbete, barn och annat. Inte utifrån vad våra män tycker eller bestämmer.

    Vill vi ta en fika hos mig så är det ok. Inte måste mannen vara med att kontrollera. Det är ju sjukt faktiskt.

    Läste du mitt inlägg ens?

    Självfallet kan man som kvinna el man önska ett visst kön för olika undersökningar. Men det är inte på samma grund alltid som denna önskan finns. Tex att man känner sig mer bekväm med en kvinnlig gynläkare oavsett tro, kultur eller något sådant. Det är ju fullt normalt. (även om de flesta faktiskt inte bryr sig när man väl är sjuk)

    Utan när det är pga av gamla religiösa teorier, värderingar och intolerans, okunskap man vill ha ett visst kön som det kan bli väldigt fel.

    Är du medveten om att faktiskt inte alla kvinnor FÅR ta egna beslut i Sverige? Jag är fullt medveten om att kvinnor kan ta egna beslut eftersom du frågade.

    Vet ett bl a ett fall där kvinnan nekades vård pga sin man pga olika religiösa/kulturella skäl, detta trots hon att själv inte brydde sig utan hade tagit vilken läkare och annan vårdpersonal som helst. Men då såsmåningom gick tiden och sedemera hade denna sjukdomen redan gått så långt att enbart palliativ vård var aktuellt.

    Då borde religiösa män inse att de behöver uppdatera sig, att en läkarundersökning ofta innebär fysisk kontakt annars riskerar man sämre vård. Varför kan de (inte alla, men finns många radikala religiösa i Sverige) inte acceptera fysisk kontakt med en kvinna i en professionell yrkesroll?


    Jag skrev inte att du drar med din man, jag frågade hur du kunde vara okej med att de drar med sina män? Du behöver ju inte umgås med dem för det där låter bara konstigt.

    Menar du att man ska få begära en kvinnlig gynekolog om man känner sig obekväm med en manlig, men om det är pga religiösa skäl så ska det inte vara okej?

    Jag vet att många kvinnor inte får ta egna beslut, det du inte verkar veta är att det inte är alla eller ens majoriteten. Därför låter det bara korkat att gång på gång ta upp saker som kvinnor pga sina män inte får göra pga religion när det oftast är kvinnor som inte vill. Kvinnor kan också vara religiösa om du missat det.

    Nej, de ska inte behöva uppdatera sig.

    Är undersökningen inte akut så kan personen själv tacka nej/komma någon annan dag och är det akut och det inte finns någon manlig läkare så är det även okej enligt Islam. Precis som en kvinna som föder borde få en kvinnlig barnmorska, men finns inte någon tillgänglig så är det okej med en manlig. Det är inte så att man förespråkar att någon hellre ska dö istället.

    Låt folk själva avgöra vad de vill och inte och sluta lägg näsan i blöt när det gäller ALLT.
  • Anonym (Kvinna)
    Maya84 skrev 2020-08-14 01:12:28 följande:

    Forklara for mig hur ett kladesplagg som ar OBLIGATORISKT enligt en religion, endast menat for kvinnor, vars syfte ar att gora det enklare for mannen att kontrollera sina lustar, helt plotsligt ar något man kan "valja sjalv"?

    Forklara for mig varfor du ser mig som en "kvinnohatare" då det ar tydligt att jag ar den som anser att kvinnor inte har en skyldighet att bara plagg vars syfte ar att gomma sig och bete sig på ett sådant satt som mannen kan tolerera och "godkanna"?

    Hur blåst kan en manniska vara som blir upprord over nar man står upp for kvinnors ratt att komma ur en medeltidskultur dar mannen har ratt att kla sig och bete sig annorlunda an en kvinna 2020, och dar kvinnan ska gomma sig?

    Hur vore det om du borjade andvanda huvudet och ifrågasatta en kultur/religion som vill skilja på man och kvinnor, istallet for att ta den enkla vagen och anklaga svenskar som vagar stå upp emot ett vidrigt synsatt som inte hor hemma i Sverige?

    Du ar bara feg och ditt svek mot de kvinnor som lever i den kulturen dagligen ar vidrig!


    Hade du läst mina inlägg så hade du sluppit ställa frågan.

    Något som är obligatoriskt enligt en religion man själv väljer att följa innebär att man, när man är praktiserande, ska följa det. Men det finns inga konsekvenser i detta liv för den som inte väljer att bära den, såvida man inte lever i ett shariastyrt land där det kan vara straffbart. Med andra ord blir det därmed frivilligt om man vill följa det som religionen anser vara obligatorisk.

    Jag bryr mig inte ett skit om vad du tycker en kvinna bör eller inte. Jag tycker att du och andra som håller med dig är kvinnohatare eftersom ni förminskar andra kvinnors åsikter och känslor när de säger att de SJÄLVA VILL följa sin religion, för att NI inte anser det vara bra. Ni hävdar att ni gör det för kvinnors skull men det är bullshit. Man kan vara emot kvinnoförtryck och hedersförtryck utan att förminska andra kvinnor som inte har samma värderingar som ni har.

    DU är blåst som inte fattar hur betydelsefull religion är för andra människor och att de faktiskt VILL leva så som Gud sagt åt människor att leva. Och att kvinnor, tro det eller ej, har hjärnor att använda själva och inte behöver bli styrda och hjärntvättade av män.

    Jalla stick härifrån och fortsätt du med dina föreläsningar om "kvinnors rätt" som enbart verkar gälla vita kvinnor någon annanstans. Jag är inte intresserad av din bullshit.
  • Anonym (Kvinna)
    Maya84 skrev 2020-08-14 02:01:06 följande:

    Skillnaden mellan dig och mig ar att jag ser det som mer viktigt att stå upp for de som faktiskt blir tvingade, an att de som valjer själva har ratten att ga runt i ett plagg som ska baras av ett kon, inte det andra. Praktisera din religion hur fan du vill, men inte till det pris att andra kvinnor får lida for det, for att du ska kanna dig viktig.

    Att gå runt och vara "stolt" over att leva efter mannens synsatt, oavsett kultur och religion ar att vara hjärntvättad. En massa makeup på det, for att gora sig attraktiv ar val också härligt! Inte alls hyckleri. Haha, "jalla" vi avslutar har. Du har inget att komma med.


    Skillnaden mellan dig och mig är snarare att jag, tillskillnad från dig, inser att man kan hjälpa kvinnor som blir påtvingade kläder istället för att göra samma sak mot andra kvinnor och tvinga av dem kläder. Där har du skillnaden som inte verkar gå in i era hjärnor.

    Man lever inte efter mannens synsätt utan efter hur Gud sagt åt oss att leva. Stor skillnad.

    Sedan av egen erfarenhet är det knappast vi som lever "för männen". Påminner mig om en icke-muslimsk, svensk tjej som häromdagen ställde frågan om varför hennes muslimska vän som bär täckande klädsel och styrketränar varje dag gör det eftersom ingen man ju kan se hennes kropp. Förklarar vem det är som är så beroende av vad mannen säger. Men fortsätt du gå runt och tro att du är så "fri".
  • Anonym (Kvinna)
    pyssel skrev 2020-08-15 06:49:13 följande:

    Jag vet exakt vad jag skrev och blev nyfiken på om jag misstolkat ditt "engagemang" och om din argumentation istället bygger på ultraliberalism. Det gjorde den nu alltså inte, utan det var den gamla vanliga, verklighetsfrånvända och kvinnoförtryckande "välviljan". Att problematisera fri vilja undviks på bara vissa områden av kulturrelativister som går förtryckares ärenden. Du applåderas som nyttig idiot av varenda salafist och wahabist, men i det dolda även av SD som tyvärr mobiliserar krafter och nya väljare tack vare ängslighetens, den missriktade välviljans och kulturrelativismens genomslag.


    Haha men skärp dig. Det är snarare du som applåderas av SD, inte personen du citerar. Eftersom de, precis som du, är emot allt som har med Islam att göra och hade gärna förbjudit slöjan.

    Sedan är det komiskt att du väljer att ta upp salafister och wahhabis när det faktiskt är varenda praktiserade muslim som kommer hålla med henne, eftersom praktiserande muslimer vill kunna få utöva sin religion utan att sådana som du ska försöka sätta stopp.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-08-15 07:36:02 följande:

    Tja, enligt dig måste man ju välja mellan att antingen tvinga på eller tvinga av kvinnor kläder. Jag ser ingen skillnad i synen på och sättet att vilja behandla kvinnor mellan dig och dem du vill klumpa ihop mig med för att svartmåla mig.

    Eftersom du har samma typ av svartvita syn och inte anser att kvinnor är kapabla att göra egna val förstår jag inte varför din värld av tvång är så mycket bättre? Du vill ju, liksom dem tvinga kvinnor att leva efter din syn på världen.

    Turligt nog har varken dem eller du tolkningsföreträde i vårt samhälle. Vi som vill värna mänskliga rättigheter gör bäst i att ifrågasätta alla extremister som vill frånta kvinnor rätten till självbestämmande.


    Måste upprepa igen att jag ÄLSKAR DIG.

    Exakt så är det!
  • Anonym (Kvinna)
    pyssel skrev 2020-08-15 10:53:28 följande:

    Trodde man skulle hålla sig till sanningen i din religion. De där gapiga tonårsfasonerna går nog över när du varit modest och mild tillräckligt länge.


    Vilket är precis det jag gör. <3

    De där "gapiga tonårsfasonerna" är ett resultat av att jämt bli förminskad som muslimsk kvinna av sexister och islamofober som påstår sig stå för kvinnors rätt. Att du däremot kallar det för "gapiga tonårsfasoner" när en kvinna inte alltid vänder andra kinden till har att göra med din egna kvinnosyn (ingen nyhet, vi har ju fått ta del av den i tråden).
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-08-15 11:37:05 följande:

    Bra att du står upp för dig själv, TS. Jag är dock ledsen att du blir bemött på det där respektlösa klappa-på-huvud-sättet för att du inte viker ner dig.

    Men, det inlägget du svarade på befäster bara bilden av en person som inte bryr sig om andras erfarenheter och heller inte är intresserad av att på riktigt hjälpa dem som är utsatta. Som sagt, slöjtvång och slöjförbud är bara två sidor av samma mynt.


    Tack fina du. Precis så.. påstår sig vara för kvinnors rätt men är egentligen, som du själv skriver, inte intresserad av att faktiskt hjälpa de drabbade.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-08-15 17:17:30 följande:

    Tja, jag är i alla fall inte driven av att försöka tvinga andra att leva som jag själv gör. Du och de som omfattar hederskulturer har ju det gemensamt. Tvång att ta på eller av, det är ju samma skit ni sysslar med.

    Därför ser jag det som en komplimang om en sådan som du kallar mig okunnig. Det betyder att jag inte delar den vidriga kvinnosyn och unkna världsbild som du här i tråden visat dig representera. Så tack pyssel för att du bekräftar att jag inte är som du. Vilken befrielse!


    Haha ja du borde verkligen ta det som en komplimang! <3
Svar på tråden Förbjuda slöja?