Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    Förbjuda slöja?

    pyssel skrev 2020-07-31 21:03:05 följande:

    Fast lite uppfriskande var det allt att bli kallad för något helt nytt! Lite som motvikt till den repiga skivan om manshat då :) Och så rasist på det, fast tillhörande en minoritetsväljarbas, på en plats där SD vinner precis allt från skolvalet till uppåt i leden. Nu höll jag på att glömma islamofob ju! Jag ska fråga hur min exman, som är svart, tillika sekulär muslim, ställer sig till denna nya kunskap om mig.


    "Jag är inte rasist, min exman var svart.."

    "Jag är inte sexist, morsan min är ju kvinna.."

    Hm, undra vilka det brukar vara som skriver exakt så?
  • Anonym (Kvinna)
    EnAnonumius skrev 2020-07-31 21:20:32 följande:

    Ja du..., Självklart vet gemens svensk och även många invandra vad "sära-på-benen" betyder "att ha sex". Så det är inget du behöver "upplysa om".

    Men du behöver tydligen upplysning om uttrycket "sära-på-benen", 

    är ett negativt/nedvärderande uttryck för gemene svenskt. 

    Att någon tolkar "sära-på-benen" negativt är för att det är ett negativt uttryck i sig. Används enbart i nedvärderande sammanhang om just kvinnor. Det är mycket väletablerat bland svenska folket oavsett var i landet man bor. Så nej det är inte alls konstigt att pyssel reagerade negativt.


    Ok gomman, visste inte det men nu vet jag till nästa gång och kommer inte använda uttrycket i ett sammanhang som inte är negativt.
  • Anonym (Kvinna)
    pyssel skrev 2020-07-31 21:24:30 följande:

    Löjligt.

    "Slöja är inte internaliserat kvinnoförtryck"

    "Niqab är vackert när man valt det själv"

    "Småfluckor vill bara vara som mamma när de tar på sig slöja"

    "Kvinnokroppen är mer lockande, därför måste den döljas mer"

    Undrar vilka som brukar komma dragandes med det.


    Muslimer? Precis som citaten i mitt inlägg kommer från rasister och SDare. Ingen nyhet.
  • Anonym (Kvinna)
    KlantSmurfen skrev 2020-07-31 21:25:18 följande:

    Nja, om man utgår ifrån vad du själv skrivit handlar det inte om att "klä sig som man vill" det är obligatoriskt och andra ska se till att man följer reglerna, det handlar om din rätt att tvinga, det är som att du tycker att barn kan samtycka till att bli indoktrinerad med religion och slöjtvånget från vuxna är frivilligt från barnets sida men du tycker att det är helt fel att tjejer kan ha sex helt frivilligt (ganska svårt att tvinga dem att inte ha det) eftersom konsekvenstänket ännu inte är utvecklat.

    Du kanske ska tänka efter lite innan du kallar andra för hycklare.

    Vill man att folk ska bli för att slöjförbud ska man resonera som du gör.


    Läs mina inlägg en gång till.

    Har skrivit att slöjan är obligatorisk på samma sätt som t.ex bönen är det (dock är det inte en av Islams fem pelare som bönen och bönen är betydligt viktigare, men båda är obligatoriska enligt alla de etablerade tolkningar inom Islam som finns). Dvs muslimer kan fortfarande, i ett icke-shariastyrt land, avgöra själva vad de vill följa.

    Jag har inte skrivit att tjejer utan konsekvenstänk inte ska få ha frivilligt sex? Jag har skrivit att om det ska vara tillåtet (även skaffa barn), så borde samma sak gälla slöja (vilket det ju gör idag, bra) för tjejer i samma ålder. Eftersom slöja är ett betydligt lättare beslut att ta.
  • Anonym (Kvinna)
    EnAnonumius skrev 2020-07-31 21:37:57 följande:

    Fint, att du slutar att använda det utrycket..

    Så kan du förklara för mig varför du skällde ut mig för att jag ville ge dig en andra chans.

    Här från inlägg #216 citat.(slut citat)

    Jag hade ingen aning om att du ansåg det vara fel att ge någon en en till chans.


    För att du skriver som om jag vore din bitch?

    Det är inte kul att diskutera med någon som skriver "Jag KRÄVER" upprepade gånger och "Jag ger dig en chans till!" på ett aggressivt sätt i en diskussion som om jag skulle få konsekvenser om jag inte gjorde som du sa. Det förstår du väl själv?
  • Anonym (Kvinna)
    pyssel skrev 2020-07-31 21:46:52 följande:

    Rasisterna i SD får du allt ha för dig själv. De skyr feminister, inte mig emot, och bryr sig väldigt lite om ett barnrättsperspektiv och oss som arbetar mot kvinnoförtryck och med hbtq-personer i religiöst förtryck.

    Bland araber finns f.ö de värsta rasisterna man träffar på som blandat par, svart/vit. Men det är typiskt vissa rasister att själva försöka dra rasistkortet när social kontroll och barn-och kvinnoförtryck nagelfars i en kultur. Precis som att man förväntas ta att kallas både islamofob och antisemit när man vill förbjuda även manlig religiös könsstympning av barn.


    Ja, jag håller med om att rasismen mot svarta bland araber är vidrig.

    Menar du att du är arab och inte SDare? Eller hur är det relevant?

    Sedan fattar jag att du inte är SDare, även om du är ganska lik dem i din islamofobi.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-07-31 21:31:47 följande:

    Läs igenom vad jag skriver, reflektera en smula på vad jag faktiskt skriver, så kanske till och med du förstår.

    Specialinstruktion till EnAnonumius: TS lyfter frågan om slöjförbud för kvinnor (och flickor som är gamla nog att ha sex), det är den frågan vi diskuterar i tråden.


    Habibti vad jag älskar dig just nu. Tack för att du förstår och inte försöker misstolka med mening.
  • Anonym (Kvinna)
    pyssel skrev 2020-07-31 22:05:59 följande:

    Det är inte fobi att vara kritisk mot religiöst förtryck.

    Jag menar att med fd partner utsatt, och som par utsatt, för arabers rasism mot svarta är det bara dumt av dig och den andra att komma farande med rasism- och SD-kortet i en diskussion där jag har ståndpunkter om internaliserat förtryck och påtvingat förtryck, och du har ståndpunkten frivillighet. Meningsskiljaktigheter av den här sorten är inte främlingsfientlighet, det är inte ens något "främmande", som i främlingsfientlighet, för den som varit gift med en muslim, levt med en muslimsk släkt, har muslimska vänner, har och har haft muslimska chefer.


    Jag har inte kallat dig för rasist eller främlingsfientlig, jag skrev att din kommentar om din svarta exman (i syfte att få lite extrapoäng) lät som något SDare och rasister kommer med i diskussioner.

    Din syn på muslimer, speciellt muslimska kvinnor, är islamofobisk.
  • Anonym (Kvinna)
    EnAnonumius skrev 2020-07-31 22:07:19 följande:

    Du skriver att det är "obligatoriskt enligt alla etablerade tolkningar inom islam".

    Om nu något är obligatoriskt, så kan man inte välja bort något, och/eller välja vad man vill följa.


    Med obligatoriskt menas att det kommer bli straff på domedagen. Inte att man i detta liv riskerar någonting.

    Du måste be som muslim, men ingen tvingar dig att be och skulle du välja att inte be så är det ditt val, med den fria viljan du fått av Gud, och kommer möta dina konsekvenser efter du dött. (Med du menar jag som muslim och inte specifikt EnAnonumius, så du inte missförstår).
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Io) skrev 2020-07-31 22:21:20 följande:

    Det är just detta med att tolka allt illvilligt bara för att det uttalas av en person med en tro som blir så tråkigt i trådar som denna. Den som hela tiden diskuterar med ett utifrån-perspektiv och inte har en förståelse för trosaspekten för en religiös person är ohjälpligt en analfabet och har denne då inte heller självinsikt nog att inse den bristen så blir det snabbt väldigt polariserat och man pratar om varandra.

    Men, jag får ändå säga att det här har roat mig lite. Vilka är det som hela tiden hackar och missförstår dig: En liten religionsfobiker som tror sig vara smart för att hen hittat länkar på nätet, en hjälpare som skall bestämma över andra eftersom de inte förstår sitt eget bästa och en aggressiv typ som nog tullat för hårt på bag-in-boxen. :D


    Hahahah kunde inte beskriva det bättre. Exakt så.
Svar på tråden Förbjuda slöja?