• Anonym (.)

    Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.

    Jag och min pojkvän ses bara på helger, på grund av distansen och jobb/studier vilket gör att jag vill prioritera vår tid tillsammans när vi väl ses. Jag åker till honom på fredag och åker hem söndag på kvällen. Oftast är det jag som åker till honom för att han har bättre boendesituation än mig.

    Förra helgen så skulle vi ses, som vanligt, så efter jobbet på fredag åkte jag till honom och längtade efter honom. När jag kommer dit så umgås vi ett tag, sedan säger han att han har lovat sin vän att han ska hjälpa honom att bygga på sitt hus (han håller på att renovera osv). Jag säger ?Okej men hur länge tar det då?? Han säger max två timmar. Jag tycker inte att det låter så farligt, så visst. Han åker iväg och jag väntar hemma hos honom på kvällen. Efter ett tag skriver han att det kommer att ta någon timme till och det slutar med att han är där i lite över fyra timmar totalt. Spendera alltså fredagskvällen ensam och när han kom hem var det i princip bara att gå och lägga sig. Hade ju jobbat så orkade inte vara uppe så länge heller.

    Blev lite sur på honom men jag släppte det och tänkte att vi har ju hela lördagen tillsammans och typ halva söndagen. Lördagen börjar bra. På dagen går han och tränar, men sedan visar det sig att han ska hjälpa sin syster att flytta. Jag blir lite less när han säger detta och jag säger då till honom att om jag visste att det skulle bli såhär så hade jag inte kommit. Han säger att han fattar det men att han vill hjälpa till. Han lovar mig att inte vara borta så länge men än en gång slutar det med att han är där i flera timmar. Fick äta middag ensam och sitta själv i hans lägenhet och glo på tv, vilket inte var jätteroligt...

    Söndagen åkte jag hem på kvällen och jag var väldigt upprörd efter detta. Jag sa till honom att jag tycker att hans beteende är respektlöst och att det är väldigt elakt av honom att låta mig sitta ensam i hans lägenhet medan han gör annat halva helgen. Sa till honom att för mig är det viktigt att vi prioriterar varandra när vi väl ses, eftersom att vi bara ses på helgerna. Han blev sur när jag sa det här och han tolkade det som att jag inte tycker att han ska hjälpa andra när de behöver hjälp.

    Vi tjafsar inte längre men det är fortfarande en sur stämning. Jag ska dit imorgon så jag hoppas verkligen inte att han gör om samma sak då. Han har lovat att han inte ska åka iväg någonstans nu när jag kommer, men jag känner mig fortfarande sur för jag har inte ens fått en ursäkt och han förstår mig verkligen inte i det här.

    Vad tycker ni? Är det jag som är helt ute och cyklar eller gjorde han faktiskt fel? Det är väl inte konstigt att jag blev upprörd?

  • Svar på tråden Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.
  • troja85

    Är kille, så tänkte att jag kommer med min åsikt om saken..

    Helt ärligt så känns det inte som att din pojkvän älskar dig helt och hållet. Tänker på om ni har sex när du kommer till honom och sedan efter det så drar han på sina ärenden? Då vill han förmodligen bara doppa och sedan göra andr saker, utan dig. Den bistra sanningen tror jag iallafall.

  • sextiotalist
    VickanD skrev 2020-07-31 16:20:41 följande:

    Men om man har en partner som man endast träffar på helgerna så är det inte rimligt att det ofta förekommer att man gör annat under helgerna. När ska man då ha tid för sin partner? Varannan helg? Det är väldigt sällan och uppenbarligen för sällan för ts, så då får de väl kanske göra slut då.

    Ts skrev ju att det har hänt några gånger tidigare att han har gjort såhär. Dessutom har hon också skrivit att hon även blev upprörd på grund av att han inte sa något innan hon kom dit. Varför ska hon behöva säga att hon vill veta i förväg? Det är väl hans plikt att meddela om han har planer? vem som helst fattar väl att man berättar om sina planer INNAN partnern kommer till en.


    När jag träffade min sambo så var han tvåbarnsfar.

    Vi träffades varje helg, men inte alltid hela helgen, kanske även i veckan om vi fick ihop det.

    Lägg till att vi båda då hade projekt där vi reste utomlands och jag var på kurs flera veckor.

    Vi bodde 8 mil från varandra.

    Det fungerade utmärkt. Men så är jag en person som inte behöver sitta klistrad.

    Och ja, det kunde dyka upp eller han hade glömt, saker när vi träffades.
  • molly50
    jrockyracoon skrev 2020-07-31 16:52:55 följande:
    Det finns tecken utifrån TS inlägg att hon har en kontrollerande personlighet. Nu säger jag inte att hon nödvändigtvis har det, men det finns små tecken. Jag undrar vad domen hade blivit om TS istället hade varit en man som krävde att flickvännen skulle vara med henne varje helg och inte tillät henne att umgås med sina vänner. Och att han hotade med att göra slut om hon inte gick med på hans krav eftersom hans behov av närhet var viktigare för honom än hennes behov av att hjälpa/umgås med vännerna.
    Jag kan bara tala för mig själv. Men jag hade haft samma åsikt om TS varit en man,
    Har man bara möjlighet att ses på helgerna så kan jag förstå att man vill kunna umgås så mycket som möjligt då.
    Jag har,som sagt,själv haft ett distansförhållande med min man innan vi flyttade ihop.
    Vill man umgås med sina vänner så kan man väl göra det under veckorna.
    Om den möjligheten inte finns så kan man väl åtminstone erbjuda sin partner att följa med till vännerna.
    Sen verkar det som att detta inte är första gången som TS pojkvän har gjort så här.
    Och sker det upprepade gånger så kan jag förstå om TS känner sig bortprioriterad till slut.
    Och då är det kanske bättre att göra slut.
  • jrockyracoon
    Anonym (Moa) skrev 2020-07-31 16:49:57 följande:
    När blev renovera åt en kompis eller flytta åt syrran att likställa med att ta hand om sitt eget barn eller sin egen tvätt?
    Du skrev såhär:
    "Ts kanske har ett extra krävande jobb och hon kanske är en person som faktiskt behöver få vila och ta det lugnt för att ladda om batterierna. Det är inget fel med det och det är inte konstigt."

    Du är alltså inne på att det finns personer med extra krävande jobb som behöver få vila och ladda batterierna. Det är en problematisk hållning när det går ut över någon annan som behöver anpassa sig, t.ex. i trådens fall pojkvännen, eller i mitt exempel mannens fru som behöver dra lasset hemma själv.

    Jag tycker det är dubbelmoral att tycka att en kvinna ska få ta det lugnt och ladda batterierna men inte en man. 

    Det bästa förhållningssättet är att man ser till bådas behov och inte enbart fokuserar på en av dem och struntar i den andres.
  • jrockyracoon
    molly50 skrev 2020-07-31 17:35:04 följande:
    Jag kan bara tala för mig själv. Men jag hade haft samma åsikt om TS varit en man,
    Har man bara möjlighet att ses på helgerna så kan jag förstå att man vill kunna umgås så mycket som möjligt då.
    Jag har,som sagt,själv haft ett distansförhållande med min man innan vi flyttade ihop.
    Vill man umgås med sina vänner så kan man väl göra det under veckorna.
    Om den möjligheten inte finns så kan man väl åtminstone erbjuda sin partner att följa med till vännerna.
    Sen verkar det som att detta inte är första gången som TS pojkvän har gjort så här.
    Och sker det upprepade gånger så kan jag förstå om TS känner sig bortprioriterad till slut.
    Och då är det kanske bättre att göra slut.
    Det hedrar dig att du håller samma standard för båda könen.

    Jag tycker det är en ganska extrem hållning att "tvinga" sin partner att lägga all sin lediga helgtid på en själv återkommande under varje helg med hot om att göra slut.

    Jag håller med dig om att partnern ska ges möjlighet att följa med på sådana aktiviteter, men pojkvännen vet ju redan att TS inte vill det.

    Om TS upprepade gånger har uppmanat sin pojkvän att meddela i förväg om aktiviteter och han inte har hörsammat det, så tycker jag att han har en skuld i detta. Om däremot TS har noterat detta tidigare men inte sagt något, är det första gången pojkvännen får veta hennes inställning och då är det lätt att förstå pojkvännens uppträdande. Han ville kanske både umgås med sin flickvän och hjälpa sin syster och kompis och i hans värld finns det ingen konflikt kring det.

    Vill man ha en relation med någon så kan man kompromissa om de här sakerna. Att vilja hjälpa sin syster och sin kompis visar ju på en bra och hjälpsam personlighet, och varför kan t.ex. TS inte njuta med någon härlig film under tiden - världen går inte under för att hon är ensam några timmar, så kan de mysa när han är tillbaka.

    Samtidigt finns det förstås en gräns. Skulle pojkvännen vara borta med kompisar mycket ofta istället för att prioritera TS är gränsen nådd. Om det sker enstaka gånger är det inget att hetsa upp sig över, men pojkvännen behöver meddela i förväg även om han tycker det känns jobbigt när TS reagerar så starkt.
  • jrockyracoon
    Anonym (Fkkf) skrev 2020-07-31 17:17:22 följande:
    Hon är väl för hela friden inte kontrollerande. Hon vill vara umgås med honom och hon åker ju till honom för att vara med honom, inte för att sitta där ensam. Om han vill göra annat kan han ju säga det i förväg. Vill man vara med varann så är man med varann. Han ska såklart få göra mer än att vara med henne men de ses väldigt sällan. Att kalla någon kontrllleranfe för en sådan sak är ju bara löjligt. Eller jag tror att det missförstås. Så det är därför. Hon skrev ju klart och tydligt att hon bara vill umgås med honom och vill han göra annat kan han ju säga det innan.

    Det är ju helt fel att bara dra iväg utan att ens fråga vad den andre ska göra. Självklart har man rätt till det. Men man kan ju planera lite. De ses ju sällan. Han kunde gjort de andra sakerna någon annan gång eller sagt att hon kunnat komma senare då. Att låta henne sitta där själv är inte schysst.
    Känner du TS. I så fall har du kanske mer information om henne än vi andra.

    Om du inte känner henne vet du inte vilken typ av personlighet hon har, och då vet du inte om hon är kontrollerande eller inte.

    Jag har inte påstått att hon är kontrollerande, utan att det finns små tecken som tyder på det. Jag kan alltså både hantera att jag inte vet säkert, och formulera mig nyanserat, men det klarar inte du. Du gör tvärsäkra uttalanden utan att veta, och därmed faller din trovärdighet helt. 

    Jag håller med om att pojkvännen borde ha sagt till innan. Där är vi överens.

    Men jag undrar om det verkligen är nödvändigt att man behöver sitta fast vid partnern som lim på ett frimärke. Jag är en person som klarar mig själv några timmar utan att förgås av leda eller att klättra på väggarna. Jag skulle antagligen tycka det var rätt fräckt att få vara i min partners lägenhet och roa mig själv en stund och vänta på lite mys, under tiden denne är borta. Det är inte som att han gick på krogen med sina polare och drack öl, och lämnade henne ensam hemma. Han utförde viktiga uppgifter som kompis och bror och var antagligen hela tiden tillgänglig via telefon.

    Han visade också förståelse för TS inställning och sade att han "fattade" att det var jobbigt för henne. Jag ser inte att han gjort något särskilt fel, förutom att han inte meddelat henne i förväg. Det behöver han förstås ändra till en annan gång. Om TS pojkvän läste här skulle jag ge honom rådet att fortsätta hålla kontakten med sina vänner, syster och andra nära relationer. Man ska inte låta ens partner isolera en från världen. De som försöker kontrollera en på det sättet ska inte få sin vilja igenom - bättre då att skaffa en ny flickvän som förstår värdet av nära relationer och inte enbart tänker på sina egna behov.
  • korngryn

    Jag tycker att han måste kunna fortsätta med sitt liv även om han har ett förhållande. Samtidigt förstår jag att det inte är så kul att sitta ensam i hans lägenhet. Men kunde ni inte göra saker tillsammans? Kunde inte du följa med och hjälpa till med flytten etc?

  • Anonym (Fast)
    molly50 skrev 2020-07-31 17:25:36 följande:
    Ja,men har man bara möjlighet att ses på helgerna så bör man väl tala om för sin partner om man har andra planer. Och inte vänta tills partnern väl är på plats.
    Min man och jag hade ett distansförhållande innan vi bestämde oss för att flytta ihop.
    Och för oss var det en självklarhet att tala om för varandra om det dök upp något annat under helgerna när vi kunde ses.
    Och försöka involvera varandra i våra planer om möjligheten fanns.
    Det är inte en fråga om att vilja sitta ihop dygnet runt utan om att vilja umgås med varandra när vi hade möjligheten att göra det.
    Ännu en gång, jag instämmer med att han skulle ha informerat henne. Men det är ju inte det TS vänder sig mot, utan att han inte PRIORITERAT HENNE. Han var borta några timmar för viktiga saker under helgen och hon blev väldigt upprörd över detta.
  • VickanD
    Anonym (Fast) skrev 2020-07-31 19:03:32 följande:

    Ännu en gång, jag instämmer med att han skulle ha informerat henne. Men det är ju inte det TS vänder sig mot, utan att han inte PRIORITERAT HENNE. Han var borta några timmar för viktiga saker under helgen och hon blev väldigt upprörd över detta.


    Klart att hon blev upprörd, det hade jag och många andra också blivit. Hon blev upprörd för att han i princip lurade dit henne. Hon fick sitta ensam halva helgen. Väldigt nödvändigt att komma dit då.. not. Och nej, jag tycker inte att hon borde ha följt med honom och hjälpt till att flytta. Hon kanske inte kände för att hålla på och flytta på sin lediga tid och det är givetvis helt ok.

    Om man bara ses på helgerna så ska man ju umgås med sin partner då. Han kan passa på att göra annat under de andra dagarna. Visst, om det händer någon gång att han gör lite annat på helgerna så gör det väl ingenting, men det har ju hänt FLERA gånger och då är det inte konstigt att ts reagerar. Man vill ha en partner som prioriterar en och jag tycker inte att det verkar som att ts pojkvän gör det. Säger inte att de ska göra slut, men kanske hon ska överväga detta om de vill ses olika mycket och när han håller på såhär.
  • VickanD
    jrockyracoon skrev 2020-07-31 18:17:59 följande:

    Känner du TS. I så fall har du kanske mer information om henne än vi andra.

    Om du inte känner henne vet du inte vilken typ av personlighet hon har, och då vet du inte om hon är kontrollerande eller inte.

    Jag har inte påstått att hon är kontrollerande, utan att det finns små tecken som tyder på det. Jag kan alltså både hantera att jag inte vet säkert, och formulera mig nyanserat, men det klarar inte du. Du gör tvärsäkra uttalanden utan att veta, och därmed faller din trovärdighet helt. 

    Jag håller med om att pojkvännen borde ha sagt till innan. Där är vi överens.

    Men jag undrar om det verkligen är nödvändigt att man behöver sitta fast vid partnern som lim på ett frimärke. Jag är en person som klarar mig själv några timmar utan att förgås av leda eller att klättra på väggarna. Jag skulle antagligen tycka det var rätt fräckt att få vara i min partners lägenhet och roa mig själv en stund och vänta på lite mys, under tiden denne är borta. Det är inte som att han gick på krogen med sina polare och drack öl, och lämnade henne ensam hemma. Han utförde viktiga uppgifter som kompis och bror och var antagligen hela tiden tillgänglig via telefon.

    Han visade också förståelse för TS inställning och sade att han "fattade" att det var jobbigt för henne. Jag ser inte att han gjort något särskilt fel, förutom att han inte meddelat henne i förväg. Det behöver han förstås ändra till en annan gång. Om TS pojkvän läste här skulle jag ge honom rådet att fortsätta hålla kontakten med sina vänner, syster och andra nära relationer. Man ska inte låta ens partner isolera en från världen. De som försöker kontrollera en på det sättet ska inte få sin vilja igenom - bättre då att skaffa en ny flickvän som förstår värdet av nära relationer och inte enbart tänker på sina egna behov.


    Vet att detta inlägget inte var till mig men svarar ändå.

    Du skrev tidigare att det finns små tecken som tyder på att ts har en kontrollerande personlighet. Okej, det tycker du, men du vet ändå inte om hon faktiskt är kontrollerande eller inte, så vart vill du komma med att spekulera angående det? Ingen här vet.

    Jag tycker inte alls att hon verkar vara kontrollerande.

    Givetvis hade det varit helt okej om det hände någon enstaka gång att han gjorde annat under helgerna, men det har ju hänt flera gånger och eftersom att de endast ses under helgerna så tycker jag inte att ts reaktion är konstig alls. Jag hade känt mig bortprioriterad och jag antar att det är så ts känner. Sedan förstår jag också att det inte är så kul för henne att sitta och vänta i hans lägenhet medan han hjälper andra. Hon kom väl dit för att träffa honom, inte för att sitta ensam och glo på tv?

    Han kunde ha gjort dessa saker någon annan gång, inte när hans flickvän skulle komma och hälsa på.

    Ts har väl inte försökt kontrollera honom? Inte vad jag kan se här. Hon blev bara besviken för att hon kom till honom och förväntade sig att de skulle umgås mestadels av tiden, men det blev inte så och då förstår jag att hon blev upprörd. Det är INTE mycket begärt av ts att vilja umgås med sin pojkvän när de väl träffas. Så ofta träffas de ändå inte. Kan han inte prioritera henne så får de väl göra slut. Sedan var han väl inte alls särskilt förstående. Det står ju i hennes inlägg att han blev sur när hon berättade hur hon känner.

    Tycker faktiskt inte att pojkvännen verkar nice alls. Han verkar lite egoistisk (i alla fall när det gäller ts och hans relation) och han verkar inte prioritera sin partner. Dealbreakers.
Svar på tråden Sur på min pojkvän. Han förstår mig inte.