• Enkeli

    IVF hösten/vintern 2020

    MsShepard skrev 2020-10-05 20:15:46 följande:

    Lite uppdatering från mig. Jag fick 4 av 5 ägg befruktade. Ett till frysen och en femdagars blastocyst som återfördes den 29/9. Har testdag 12/10. Tar lutinus vilket fungerar bra. Har idag fått superont i brösten och huvudvärk. Har haft spänningar i livmodern och varit väldigt trött sedan återförandet. Tycker att tiden går väldigt långsamt men är glad över att jag på det stora hela har mått och mår bra! Funderar på att tjuvkika med teststicka om några dagar.


    Åhh vad härligt! Bådar gott. Hur upplever du lutinus? Hur var äp?
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-06 08:24:16 följande:

    Håller mina tummar för dig just nu! <3


    Men tack snälla, vad gulligt! Jag ska ta en dag till menopur och fyremadel, och imorgon suprefact och bara 1/4 av ovitrelle för de måste kolla att jag inte blie överstimulerad. Då blir det nedfrysning och det skulle kännas så trist! De ska bevaka hur jag mår- om jag blir mer svullen och om vikten ökar- någon mer som haft det så? Jag har varit nervös, högre puls idag- vaknade tidigt av nervösitet och behövde springa på toa ?diarré ? .. rädd för överstimulering.. några tips att undvika?
  • Enkeli
    Clemmentina skrev 2020-10-07 11:09:40 följande:

    Åh vad roligt! Härliga nyheter.


    Men åhh, magiskt!! Stort grattis!
  • Enkeli
    Chajsa skrev 2020-10-07 10:59:32 följande:

    Liten update från mig efter ÄP igår, av nio ägg hade sju blivit befruktade och de ska låta de odla vidare till söndag så jag är superglad! Får hoppas att allt går vägen nu, jag tillåter mig själv att drömma korta stunder men håller det känslomässigt ifrån mig ganska mycket för att inte hamna i ett djupt hål om det inte går. Hur vanligt är det att tillväxten avstannar och det inte blir nånting efter fem dagar, har det hänt någon av er? Någon annan som har återföring denna vecka?


    Hur mår du nu? Hur kändes det med ÄP? Mitt ÄP är imorgon..
  • Enkeli
    Scasm skrev 2020-10-07 10:19:49 följande:

    Då var äggplock gjort. Det kändes en hel del måste jag säga. Men det gick snabbt och personalen var så trevlig.

    13 ägg fick de ut och har återförande på fredag. Jag hoppas att de inte ringer innan och säger att det inte var något som växte. Men av 13 så borde ju något av dem ta sig? IVF är verkligen ett tålamodsprov.


    Hej, hur har det gått? Spännande med återföring imorgon!! Själv har jag ÄP imorgon.. känns det annorlunda efter ÄP?
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-08 08:27:30 följande:

    Spännande att det börjar närma sig för dig med :)

    Jag har haft lite ont efter ÄP har hållit i sig nästan 1 vecka. Har känts som en konstig kramp blandat med mensvärk typ. Men inget som har stoppat mig på nått sätt.


    Har du fått åter blasto/embryo eller fryst?
  • Enkeli
    Chajsa skrev 2020-10-08 14:21:39 följande:

    Jag mår bra, fortfarande öm i äggstockarna, särskilt när jag är kissnödig konstigt nog! Äggplocket gick lättare än jag trodde och då det stack gav de mig en extra puff morfin :) Kändes lite mer i ena äggstocken men fokuserade på andningen och pratade med läkaren för att distrahera mig. Gick hem direkt efter mackan 30 min senare, lite trött under dagen men kunde skrota runt hemma. Du kommer klara det galant! Håller tummarna för dig.


    Är man helt hög efter eller hur känns det? Jag hade blindtarmsoperation för drygt ett år sen(troligen därför infertil) och behövde mycket morfin för att inget bet på mig. Vad gör man när man kommer dit?
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-08 13:12:33 följande:

    Tyvärr inget till frys,av alla mina utplockade ägg (mellan 8-11 på dessa 3 försök )så har bara 1 lyckats dela sig vidare till en morula och fått insättning på dag 4. På andra försöket blev tyvärr alla embryon kasserade.


    Vad tufft!! Hur är status nu?
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-08 18:14:29 följande:

    Jo,det tär... Men tur att envisheten finns i mig djupt rotad,hehe, jag,vi, ger inte upp än! De finns så många kämpar därute med så många fler ivf i bagaget

    Nu börjar vi vårt 4:de försök på en annan klinik i Åbo så fort mensen dyker upp i November. Ett helt nytt upplägg väntar med både mediciner och så tror jag vi ska pröva ICSI.


    Du är finska ja- det är jag med, kan krävas lite sisu med dessa. Har en kompis som efter 9 års försök får sitt ivf barn nu i november
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020