• Enkeli

    IVF hösten/vintern 2020

    GlitterLina skrev 2020-09-30 12:10:11 följande:

    Hej jag har ju testdag i helgen. Men smygtesta igår men då va det blankt. I morse fick jag detta, men tycker det är alldeles för svagt för att det ska va en bra graviditet :( va tror ni? Idag är ruvardag 9.


    Är alldeles för ny inom ivf världen men skulle ändå tänka att om den blir starkare så är det positivt.. kanske inte så smart svar men tycker ändå verkar positivt! Hur många försök har ni haft?
  • Enkeli

    Hej,

    Hur mår ni? Jag är inne på 8e kvällen idag- ökat dosen till 225 menopur! Och tagit fyremadel sen i söndags. Jag är bara supertrött på kvällarna, somnade nyss på soffan tex och svullen på kvällarna också.. någon mer som känner så?

  • Enkeli
    Chajsa skrev 2020-09-30 20:53:17 följande:

    Jag känner igen mig, ena dagen är jag helt SÄKER på att det kommer gå på första, nära kan jag inte ens visualisera mig själv med barn och tänker ?det här är säkert inte meningen?. Hur vet man om det är hög risk för överstimulering? När märker man det i så fall?


    Precis samma jag funderar på.. fy, tog precis mina sprutor och det var jobbigt med ena. Brukar ta is för att bedöva först och slarvade med det.. stack in men fick inte in den.. auts! Sen gick det dock
  • Enkeli
    Miilna15 skrev 2020-10-01 16:26:29 följande:

    Jag hakar på här i tråden, börjar få panik över att inte ha någonstans att prata av mig, vi har inte berättat för någon om våra problem.

    Vi påbörjade utredning i början av augusti, har nu varit i början av september på andra besöket då sambon lämnade spermaprov samt läkaren gjorde ultraljud på oss båda. Fick samma dag veta svaret på provet, ca 1 miljon simmare, så manlig faktor i vårt fall (än så länge).

    Nästa steg är att spola äggledarna, vilket jag väntar på att få göra nu, självklart bestämde då mensen sig för att vara 8 dagar sen så vi skulle få vänta så länge som möjligt innan vi bokade in nästa besök. Nu har den dock kommit och vi är inbokade på spolning dag 14, jag tyckte det var lite underligt då vi läst att det helst inte ska göras under ägglossning, men jag vill inte vänta till nästa mens och de hade ingen annan tid.

    Jag hoppas jag kan börja med behandlingen redan till nästkommande mens, men jag tvivlar på att de förberett allt sånt till äggledarspolningen, har än så länge inte fått någon information om hur IVF går till så jag antar att vi kommer få vänta minst ytterligare en månad innan vi kommer igång på riktigt.


    Går ni privat? Vi hade spolning för en månad sen - men började alltså ivf direkt vid nästkommande mens. Man orkar inte vänta!
  • Enkeli

    Jag ska imorgon på andra ultraljud- sjukt nervöst om blåsorna inte vuxit. Var i första ultra i tisdags.. hur ligger ni andra till?

  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-03 18:59:16 följande:

    Hur gick det för dig idag på UL?


    ack för att du frågar <3 det gick ok, var rätt besviken. 6 ok stora men totalt 17 på gång.. De andra var för små. Detta var nu andra ultraljudet. Ska tillbaka till tredje på tisdag- ska minska dosen lite nu för att inte bli överstimulerad. Hoppas hoppas det ser bra ut på tisdag! Var mer nervös än vad jag trodde idag.
  • Enkeli
    Astrid40 skrev 2020-10-03 21:46:49 följande:

    Hej, jag vill också passa på med lite pepp-talk. Jag är 41 år och vi har klassats som oförklarligt barnlösa, jag och min man. Inga barn sedan tidigare. Haft 5-6 missfall. Gjorde IVF på Nordiq i Gbg privat i mars (korta protokollet med gonal F). Plockade 7 ägg varav 3 befruktades. Ett embryo dog, ett klarade odling till blastocyst och ligger i frys. Det tredje återfördes som 2-dagars och det tog sig :D. Efter en turbulent och nervös tid med bl a hög DS-risk på KUB gjorde vi fostervattensprov och alla kromosomer var ok. Nu väntar vi en liten flicka som är beräknad 6 december och vi är så förväntansfulla och lyckliga!

    Ge inte upp, även om ni som i mitt fall ?bara? får tre befruktade ägg. Jag var sååååå besviken men guldägget fanns ju där :D.

    Så, IVF funkar, även om det känns tröstlöst och jobbigt med hormonsvaj, sprutor och det där jäkla kladdiga Lutinus. Önskar er som är mitt i behandling nu all lycka till, håller tummar och tår!!


    Vilket fint inlägg- tack för peppen! Och stort grattis för er kommande bebis... njut!! Vilken julklapp ni kommer få!!!
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-04 19:39:58 följande:

    Just denna dag behövs nog alla pepp-talk som går att få tag på känns det som...

    Ivf nr 3 ville sig inte heller, börja blöda lite smått idag med ökande mensvärk. På dag 10 efter ET,precis som förut...fan fan fan.

    Har bokat telefontid till en ny klinik imorgon, får se om de nu kan hjälpa oss.


    Vad tråkigt att höra!! Verkligen sorgligt.. skickar dig massa kramar
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-05 08:18:23 följande:

    Ok,men då hinner nog några fler växa till sig ska du se :) Det kan gå snabbt för de där små äggen. Uj ja,nervositeten är en ständig följeslagare när det kommer till detta. Kram till dig!


    Supernervös, ska in på ultraljud imorgon bitti som är den tredje.. hoppas på äggplock på torsdag eller fredag senast! Är rätt trött av medicinerna.. är orolig ändå för att de andra inte ha vuxit till sig, nu är dosen 187,5..
  • Enkeli
    Carro9194 skrev 2020-10-05 13:48:54 följande:

    Första ultraljudet idag visade EN enda äggblåsa :( så det blir inget äggplock... men, äggblåsan var 20 mm så ikväll ska jag ta ovitrelle och så får vi försöka på ?naturlig? väg. Känns lite sorgligt men hoppas såklart att det tar sig nu ändå!


    Men vilken besvikelse- vilken dos hade du? Hur många ivf har du gjort- hur är din historik osv? Massa kramar och massa lycka till, nu vet ni iaf att det finns en fin där- hoppas den tar sig naturligt, hade varit magiskt
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020