• Enkeli

    IVF hösten/vintern 2020

    Sirest01 skrev 2020-10-11 19:37:54 följande:

    Om ca 1 vecka har vi vårt första möte på Sahlgrenska. Vi har fått hem en hel del papper att fylla i, bland annat en hälsodeklaration. I den finns det frågor om tidgare/nuvarande sjukdomar och det finns en för ruta för psykisk ohälsa. Efter jag slutade skolan hade jag en kort period då jag mådde dåligt psykiskt och jag gick hos en läkare/kurator några gånger (finns alltså i min journal) . Jag har inga sådana psykiska problem längre, inte nått alls. Jag har läst om andra som typ blivit nekade pga psykisk ohälsa, och jag nojjar så över detta nu. Antar att läkaren kommer fråga om det, men vad kan hända? Det är liksom över 6 år sedan.

    Hoppas de tär ok att fråga om det här :)


    Det är bara säga till läkaren att det var en tid då, att du bearbetat och mognat. Säg att det var för att du var vilse i livet så och fick ångest därför men att åren har gjort att du mognat och hittat livet! Ångest kan alla ha ibland
  • Enkeli
    Sirest01 skrev 2020-10-11 21:08:18 följande:

    Precis så var det. Ångest efter skolan var slut och jag inte visste vad jag ville, men på några månader bara så gick allt över. Det var liksom inga riktigt allvarliga problem, vilket framgår tydligt i journalen. Tack så mkt, känner mig lugnare.


    Lycka till!
  • Enkeli
    Scasm skrev 2020-10-12 20:28:47 följande:

    Här är jag på ruvardag 3.

    Lutinusen har gjort mina bröst väldigt känsliga men jag känner att jag fått in rutinen med att stoppa upp tabletten 3 ggr om dagen. Kladdet som kommer ut är mindre trevligt men man får väll stå ut.

    Nästa målstolpe för mig är att få hem brevet om hur många befruktade som klarade sig till frysen förutom det 2 dagars de frös direkt. Jag har någon tanke om att det skulle kunna säga något om hur bra kvalitet mina ägg har. Att liksom få se om de överlever utanför kroppen en sväng gör det mer troligt att det jag har i mig nu skulle kunna leva fortfarande. Man blir nog lite knäpp av att vara i denna karusell :')


    Mysigt med ruvardagar.. längtar också! Onsdag har jag ET. Jag började lutinus igår- men tycker det funkar, har trosskydd
  • Enkeli
    eeerica skrev 2020-10-13 08:12:36 följande:

    Hej alla kämpar här inne!!

    Skulle vilja veta hur ni tänker kring graviditetstest som ju ska tas på morgonurin. Jag fick FET förra måndagen och har testdag nu på lördag, är inte det lite tidigt? Men men, mitt stora problem är att jag sover så sjukt dåligt och vaknar 2-3 gånger per natt och minst 1 gång måste jag upp och kissa allt mellan 12-04 brukar det bli. Brukar gå upp mellan 5-5.30 normalt. Är det någon som har nån som helst koll på vad jag skulle kunna räkna som morgonurin? Kl 4 är ju självklart morgon...men kl 2 vad hade ni räknat det som?


    Får du positivt då så finns risken att du inte sover mer den natten ;) lycka till!!
  • Enkeli
    Chajsa skrev 2020-10-13 18:07:23 följande:

    Håller verkligen tummarna för oss! <3 vågar inte hoppas på någonting, förstår inte hur jag skulle kunna urskilja några graviditetstecken då lutinus har satt hela kroppen ur spel! Har testdag 27/10, såå länge! Men kanske testa om nån vecka ändå. Tycker också kvällarna är värst, ligger och läser o läser o läser om ivf och andras upplevelser- inte bra! Uppdatera hur det går! :)


    Vad har du för symtom med lutinus? Jag känner typ inget av det.. kladd såklart!
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-13 20:21:47 följande:

    Lycka till imorgon på ET


    Men åhh att du kommer ihåg, tack vad gullig du är<3
  • Enkeli
    Chajsa skrev 2020-10-14 10:50:42 följande:

    Eller just det du har ET idag? Lycka till!!! <3

    Är så dålig på att posta i rätt tråd, råkade nyss skicka meddelande till mig själv haha! Hoppas detta når dig.


    Tack.. alldeles snart har jag ET. Pirrigt!
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-14 17:47:01 följande:

    Hur gick det? :)


    Det gick fint. Gjorde mer ont än ngt annat haha, eftersom man inte hade några mediciner. Totalt 5 st som klarat sig så här långt, och ett av de fick jag i mig. Blev lite rörd när jag såg blastisen på tv:n och i bilen började jag prata lite till magen, fånigt jag vet. Nu börjar den jobbiga väntan då..
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-14 20:55:54 följande:

    Så var det ja :) Ja jag vet hur det är, bättre att inget hoppas så blir fallet lite mildare..kramar

    Mår faktiskt sådär just nu, trött och håglös med en ångest som lurar runt hörnet nästan dagligen, lever med en viss panikångest som just nu är mer påtaglig. Men ska vara ledig nu med barnen från imorgon och veckan ut.

    Ska bli skönt att få fokusera på bara dom utan jobb och skola några dagar.

    Försöker leva i nuet med de barn jag faktiskt har haft  tur och lyckan att få,men det är svårt just nu när så mycket annat är runt en med behandlingar,resor och en viss oro.

    Men jag brukar börja må bättre mentalt sen när nästa ivf behandling börjar,då tänds ett litet hopp i mig igen och det känns bra när man får göra nått konkret och tiden går snabbare igen

    Sorry, där fick du inte bara ett "jag mår bra" utan en hel utläggning


    Vad jobbigt att du mår så! Hur många barn har du? Är de ivf eller naturligt tillkomna?
  • Enkeli
    eeerica skrev 2020-10-14 19:27:44 följande:

    Jag gjorde FET förra måndagen, så är väl på dag 10 nu...testar på lördag. Har lite illamående annars inga symptom, men det hade jag heller inte i början av min graviditet när jag fick min dotter, som är en FET. Har inga problem alls med lutinus.


    Så spännande!!! Är lördag officiella testdagen? Vad säger magkänslan?

    Jag har inte heller symtom av lutinus
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020