• Enkeli

    IVF hösten/vintern 2020

    Vemvet20 skrev 2020-10-10 08:52:56 följande:

    Eeerica! Vad roligt att ni lyckades Med ivf och fick en dotter, grattis! Det ger mig hopp..Lycka till med syskonförsöket nu! Jag frågade om det med åldersgränsen och sköterskan svarade att alla måste ske innan man fyller 40. Hade hoppats det var att man fick fortsätta om man börjat innan...

    Orkar du förklara för mig hur man gör om man vill svara någon i tråden? När jag citerar går det inte att skriva något, det går inte att göra skiljetecken. Därför jag råkade citera dig utan att skriva något....har inte fattat hur man gör.

    Igen, lycka till!??


    Hej, menar du det lanstingsfinansierade? För annars vet jag privata kliniker tillåter högre ålder, och särksilt utomlands
  • Enkeli
    eeerica skrev 2020-10-10 08:34:23 följande:

    Så tråkigt att läsa, beklagar verkligen!!

    Jag är äldre, började min resa när jag var 38, fick på mitt tredje försök (fryst återföring) en liten dotter en månad innan jag fyllde 40. Dock fick jag höra att sålänge man påbörjat ivf-resan innan åldersgränsen så får man sina försök (är det olika i kommunerna? Eller kanske ändrat..) Jag hade två kvar i frysen från då, och nu fick vi ett syskonförsök insatt i måndags och jag har hunnit fylla 44

    Styrka och kramar till dig <3


    Åhh, förstår att det är enormt mycket på spel. Hoppas innerligt allt går fint nu för er!! Lova uppdatera här hur det går? Hittade en podd på spotify för underhållning under ruvardagar- den heter ruvarpodden och avsnitt 14! Testa den :)
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-10 10:32:27 följande:

    Har du fått höra nått hur de har gått med alla dina ägg? Du tog Menopur denna gång va?


    12 var mogna- 11 befruktade. Supernöjd med det! Har inte heller några överstimuleringssymtom så vågar tro vi klarar oss.. de var hela tiden försiktiga pga det! Insättning på onsdag..
  • Enkeli
    Vemvet20 skrev 2020-10-10 18:39:29 följande:

    Lyckatill!jagkanintegöraskiljeteckennärjagsvararedcitathaha!


    Haha jag hade nyligen samma problem- starta om

    Sidan- det hjälpte mig :)
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-10 20:43:35 följande:

    Ja det ska du vara, fint resultat! Vilken skönt att det blir färskförsök , så då får du tillbaka en blastocyst på onsdag?

    Jag har fått Menopur utskrivet av den nya kliniken denna gång samt Elonva då. Känns sådär för mig, sist jag hade menopur var det 2 mogna ägg av 9 st :( men äggkvaliteten ska kunna bli bättre av Menopur. Så jag får väl ge det en chans till. Förhoppningsvis var det bara tillfället som gjorde det..


    Precis- onsdag it is! Njuter av lite vin nu och hoppas det är det sista på länge!

    Hoppas också det var bara tillfället- varför bytte ni klinik?
  • Enkeli

    Någon mer som blivit deppig och fått typ ångest ägguttag? Jag känner mig så nere och mår inte bra..

  • Enkeli
    Vemvet20 skrev 2020-10-11 16:09:56 följande:

    Jobbigt! Jag minns inte riktigt, trots att det bara är några veckor sen. Jag var väldigt gasig och spänd i kroppen. Det högg i bröstet och halsen när jag skrattade och hostade. Väldigt öm. Men mentalt var jag nog mest spänd på fortsättningen, att äggen skulle befruktas bra osv. Hoppas du mår bättre snart!


    Tack! Ja, jag antar det olika. Jag är väldigt känslig mot pms symtom också, kan bli deppig.. blivit värre med åldern. Tänker att det inte vore så konstigt om man mår dåligt, fick ändå massa hormoner- producerade ägg aom sedan togs ifrån.. tänker att ändå att man kan reagera på det. Vad jobbigt att det högg i brösten osv för dig, vet du varför?
  • Enkeli
    Vemvet20 skrev 2020-10-11 17:58:22 följande:

    Ja, himla pandemi. Jag sörjer så att min kille inte fått eller kommer få vara med inne på kliniken. Det är hårt..och svårt att acceptera helt när man samtidigt tvingas åka på fulla t-banetåg till jobbet...


    Vad tufft! Vad jobbar ni med? Vilken tid åker ni då det är så fulla tunnelbanetåg?
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-11 17:11:26 följande:

    Just nu är jag oxå mer orolig och nere mentalt, coronasmittan ökar i fasta Finland,mera i Nyland nog.

    Men jag är så orolig att vårt nästa ivf försök är i risk. Tänk om de stänger gränser så vi inte kan komma dit? Nog för att Åbo inte har många fall ännu,men fan vad trött jag är på den här Coronan just nu,den ställer till för så många och gör så många ledsna på så många olika vis...


    Bor ni på Åland nu? När har ni IVF? Känner med er ??
  • Enkeli
    Sussna85 skrev 2020-10-11 19:40:36 följande:

    TackJo vi bor på Åland,förhoppningsvis ska vi få komma igång i början av november,mensen borde dyka upp då precis i början av den månaden.

    Men det känns som en tickande bomb med allt nu. Vi har fått konstaterad samhällsmitta här på Åland,igen, blev det idag. Och coronan ökar nu stadigt i fasta finland. Usch och blä för denna ovisshet.


    Vad trist att höra! Jag älskar Åland- vi har åkt i 5 år varje sommar dit och hyrt stuga ..förutom i sommar då! Försök att inte stressa upp dig, vet att det är svårt men det går säkert att lösa iaf..att åka till Finland! Inom finland borde man få resa och ni har godtagbara skäl? Går säkert att fixa ett intyg!
Svar på tråden IVF hösten/vintern 2020