• Anonym (sandra)

    Om mannen kräver faderskapstest?

    Såg en tråd på ett annat forum, där killen ville ha dna-test på de ofödda barnet och flickvännen sagt att då gör hon hellre abort, han tog det då som ett säkert tecken på att något var fel, eftersom han trots allt inte haft koll på henne alla dygnets timmar. 

    Är det bara jag som tycker det är en chockerande inställning? 

    Faktum är att övervägande delen killar/män (och en del kvinnor) som läste hans inlägg höll med om att han skulle dna-testa barnet i smyg.

    Hur hade ni själva reagerat och tänkt om er partner krävde faderskapstest? Jag förstår ju att det kan vara en känslig fråga, samtidigt som det faktiskt är en myt att väldigt många barn har fel far enligt dna-tester. Det ska handla om max 3 % och vanligtvis 1% världen över.

    Märker man inte att det är fel far på andra sätt? 

  • Svar på tråden Om mannen kräver faderskapstest?
  • Anonym (sandra)
    Anonym (Kvinna 32) skrev 2020-09-01 18:32:12 följande:
    Tanken med DNA test är väl att det i så fall skulle vara sekretessbelagt inom vården ?

    Det ska ju inte delas ut på den offentliga marknaden ?
    Hur kan du garantera att så aldrig sker? Inte ens journaler är helt säkra.
  • Anonym (man)
    Anonym (Kvinna 32) skrev 2020-09-01 18:58:35 följande:
    Ja oavsett anledning till faderskap så tycker jag att en man är berättigad det om han vill. Vill man sen som kvinna gråta/bli arg/känna sig sviken för att man skulle bli misstrodd så varsågod. Jag själv väljer att bara rycka på axlarna.

    Ja äktenskapsförord kan ju också vara känsligt. Jag och min kompis som jag nämnde har väldigt olika tankar gällande det. Lite dubbelmoral har hon också för hon tycker att det är jättebra att min sambo skriver på samtidigt som hon själv blev arg och ledsen på sin man då han ville att hon skulle skriva på.

    Vad jag kan tycka så borde hon ju tycka att min sambo inte heller ska skriva på och att jag i denna fråga gör fel, men så tycker hon ju inte.
    Ja, folk tänker så jäkla irrationellt ibland så det kanske inte är någon idé att ens försöka förstå Flört Mina känslor/ära/ego är mycket viktigare än andras och "jag får givetvis göra eller känna saker andra inte får" verkar vara oerhört poppis.

    En bekant till mig bedrog sin fru och gjorde en annan kvinna på smällen, frun förlät honom och de var på väg att försöka reda ut problemen... tills han fick för sig att hon skulle adoptera barnet han fått med den andra kvinnan... när han berättade det så visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta.. tog en stund innan jag fattade att han menade allvar.Tomte
  • Anonym (Kvinna 32)
    Anonym (sandra) skrev 2020-09-01 19:00:39 följande:

    Hur kan du garantera att så aldrig sker? Inte ens journaler är helt säkra.


    Ja alltså skulle vården börja dela ut folks DNA till höger och vänster så skulle ju vården ha ett rätt stort problem att hantera framöver, tror det är lite väl riskabelt att släppa det hux flux ..

    Skulle du bli nekad en sjukdoms försäkring som du tecknar när du är fullt frisk men bolaget nekar dig pga du kommer få cancer om 12 år så vet du ju mkt väl att vården har läckt dina uppgifter. Förstår du vilka kostnader som vården skulle få punga ut då?

    Så jag tror det skulle vara rätt så säkert. Och nu tror jag inte att det kommer att ske heller (Alltså att dom kommer spara våra DNA)
  • Anonym (F)
    Anonym (Kvinna 32) skrev 2020-09-01 18:37:23 följande:

    Håller med dig.

    Nu tror jag (egen åsikt) att en man som i de flesta fall ber om ett test, har en anledning till misstro.

    Säger inte att det inte alltid behöver vara så, men i de allra flesta fall.

    Hade min sambo bett mig om ett test så hade jag inte haft nå invändningar. Nu har vi tre barn och han har aldrig bett om det, men jag skulle inte bry mig om han bad om ett heller.

    Den dagen vi gifter oss så vill jag att vi skriver äktenskapsförord då jag har pengar att ärva efter släkt, min sambo accepterar utan problem. Har inget att göra med att jag inte litar på honom att göra utan det är bara för att min släkt ska veta att pengarna inte försvinner om något skulle ske mellan oss (vilket jag inte räknar med att det gör)

    Däremot så höll min kompis på att göra slut med sin nuvarande man innan giftermål för att han ville skriva ett äktenskapsförord då han kommer ärva sin far. Hon tyckte inte han lita på henne osv osv så det blev inget med det.

    Lite samma lika kan jag tycka


    Då tycker jag att mannen ska säga åt sin pappa att skriva testamente på att arvet är enskild egendom.
  • Blåbil

    Fruktansvärt barnsligt att vilja lämna mannen bara för att han vill vara säker på att barnen är hans. För mig var det självklart att ett faderskapstest skulle göras men mannen sa nej.

    Det handlar inte om att han tror att partnern varit otrogen, utan om att han vill vara lika säker som mamman på att barnet är hans. Det kan väl inte vara så svårt att förstå? Jag som kvinna kan absolut förstå det.

  • Anonym (Kvinna 32)
    Anonym (man) skrev 2020-09-01 19:06:42 följande:

    Ja, folk tänker så jäkla irrationellt ibland så det kanske inte är någon idé att ens försöka förstå  Mina känslor/ära/ego är mycket viktigare än andras och "jag får givetvis göra eller känna saker andra inte får" verkar vara oerhört poppis.

    En bekant till mig bedrog sin fru och gjorde en annan kvinna på smällen, frun förlät honom och de var på väg att försöka reda ut problemen... tills han fick för sig att hon skulle adoptera barnet han fått med den andra kvinnan... när han berättade det så visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta.. tog en stund innan jag fattade att han menade allvar.


    Haha men herregud ! Haha ja man kan aldrig sluta bli förvånad.

    Min killkompis blev uppringd en dag av ett gammalt KK som sade att hon hade fått ett barn och att han var pappan.

    Denna tjej hade alltså vart med 2 killar. Kille A och min kompis. Hon var övertygad om att pappan var kille A. Han följde med på läkarbesök, ultraljud och var med på förlossningen. Var med och köpte vagn, vagga allt nödvändigt. När bebisen var ca 1 månad så började han likna min killkompis och strax efter så fick han samtalet att han skulle komma och testa sig. Fatta att ha missat så mycket av tiden och förstå kille A som var med från start och sen fick han bara lämna över..
  • Anonym (F)

    Vid graviditet 2 ville sambon ha ett faderskapstest då vi haft det väldigt knackigt en tid innan pga tidigare missfall med efterföljande problem (myom som skulle tas bort). Jag visste att det var hans barn men han ville ha det ändå. Självklart sa jag. Nu gick även den graviditeten åt skogen men det är en annan sak. Nästkommande graviditet var inte faderskapstest på kartan.

  • Anonym (Kvinna 32)
    Anonym (F) skrev 2020-09-01 19:10:05 följande:

    Då tycker jag att mannen ska säga åt sin pappa att skriva testamente på att arvet är enskild egendom.


    Det hoppas jag med. Att han inte stod på sig mer om underskrift kan jag tycka är lite fel av honom men han är lite överkörd av min kompis
  • Anonym (Kvinna 32)
    Blåbil skrev 2020-09-01 19:12:09 följande:

    Fruktansvärt barnsligt att vilja lämna mannen bara för att han vill vara säker på att barnen är hans. För mig var det självklart att ett faderskapstest skulle göras men mannen sa nej.

    Det handlar inte om att han tror att partnern varit otrogen, utan om att han vill vara lika säker som mamman på att barnet är hans. Det kan väl inte vara så svårt att förstå? Jag som kvinna kan absolut förstå det.


    Ja jag håller med.
  • Anonym (S)

    Jag tänker om mannen sagt detta om testning långt innan kvinnan är gravid, nör man pratar om attev blir föräldrar så är det kanskelättafe.Då blirdet tydligare att det är en principsak.

    För man kan juändåi tekommaifrån att ett sådant krav innebär att man inte litar på sinpartner..

    Jag förstår att det blir svårt att leva med någon som tror att man är kapabel att ljuga om en sån sak, inte minst för det egna barnet.

Svar på tråden Om mannen kräver faderskapstest?