• Anonym (Undrar)

    Hade du struntat i att jobba om du vann massa pengar?

    Om du vann så mycket pengar att du inte skulle behöva jobba mer i hela ditt liv, hade du slutat jobba då eller fortsatt jobba? Varför/varför inte?

    Jag vet att sannolikheten för det är extemt låg men om vi leker med tanken..

  • Svar på tråden Hade du struntat i att jobba om du vann massa pengar?
  • Anonym (H)
    anonymatom skrev 2020-11-19 03:20:09 följande:

    Hade slutat jobba och blivit en hemmafru, har ändå alltid gillat att vara hemma och fixa. Hade älskat att kunna stå i köket hela dagen och baka och laga mat, göra diy's till huset och göra det superfint. Ta ut mina barn och fika, hämta de tidigt från skola och dagis. Hade helt klart älskat det


    Undrar vad dessa bittra hemmafruhatare får ut av att trycka röda pil på ditt inlägg.

    Man kan knappast skylla på kostnader för skattebetalarna folk brukar klaga på i ? hemmafrutrådar? om man pratar om en hypotetisk scenario där man är jätterik.
  • Anonym (JA!)
    Anonym (H) skrev 2020-11-19 10:37:34 följande:
    Undrar vad dessa bittra hemmafruhatare får ut av att trycka röda pil på ditt inlägg.

    Man kan knappast skylla på kostnader för skattebetalarna folk brukar klaga på i ? hemmafrutrådar? om man pratar om en hypotetisk scenario där man är jätterik.
    Jag undrade detsamma! Hur kan man klanka ner på en annan människas dröm och önskan? Helt ofattbart!
  • Just Precis

    Ja gud ja!

    Har ändå ett jobb som jag trivs på men hade betydligt hellre haft friheten. Jag hade säkert vilja engagera mig några timmar i veckan i något som hjälper utsatta, och så hade jag försökt skriva en bok. Jag hade kanske lärt mig spela ett instrument, tagit sånglektioner och sjungit i kör. Skaffat hund. Trädgårdsarbetat -haha, vilken tant jag är!

    Det finns så oerhört mycket jag skulle vilja göra som jobbet tyvärr omöjliggör just nu. Hade haft NOLL problem med att fylla dagarna.

  • Velouria

    Absolut hade jag slutat jobbet! Hem och familj är mycket viktigare för mig egentligen och som det ser ut i dagsläget tvingas jag sätta jobbet före plus att jobbet upptar större delen av min dag och energi. Så vill jag inte ha det egentligen.


    Integrerbart DNA
  • Anonym (Jamä)
    Anonym (.) skrev 2020-11-19 10:21:32 följande:

    Precis.

    Det skulle inte spela så stor roll om man får köpare eller inte.

    Som jag brukar svara på jobbet när de frågar om de får köpa: "Det har ni inte råd med". Sen nämner jag att jag tar 4-5000.

    De brukar bli ganska chockade och säga att man kan köpa samma i vilken affär som helst för i stort sett inga pengar alls.

    Då brukar jag tala om hur lång tid det tog att bli så här skicklig och hur lång tid det tar att producera. Sen erbjuder jag mig att lära upp dem. Ingen har nappat hittills


    Haha, lite liknande när jag sålt på marknader och nån sagt till sin kompis, - såna där kan man ju göra själv. Visst, prova, har jag lust att säga. Om du har lust att lägga ut 2-3 gånger så mycket i startkostnad för allt material du behöver, och flera år för att lära upp dig själv. :p
  • Utvandraren2

    Jag hade fortsatt jobba, dock typ 60% eftersom barnen är små. Hade tagit ledigt mycket och rest mycket med familjen till olika delar av världen. (Om vi låtsas som att corona inte fanns.)

    Jag älskar mitt jobb och bor i det hus jag vill bo i resten av livet.

    Ska vara hemma 1,5 år nu med barn nr. 2, men känner att det kommer att bli lite ensamt. Dock kommer jag få mycket tid med barnen när de är små, och det är viktigt.

  • Postman

    Oja jag hade slutat på stört. Har aldrig tyckt om att arbeta överhuvudtaget så det skulle vara en befrielse om jag blev ekonomiskt oberoende.

  • Anonym (Undrar)

    Verkar vara många i tråden som inte gillar att jobba. Har erat jobb orsakat psykisk ohälsa för er?

  • Silverjenny
    Anonym (Undrar) skrev 2020-11-19 13:41:13 följande:

    Verkar vara många i tråden som inte gillar att jobba. Har erat jobb orsakat psykisk ohälsa för er?


    Nej absolut inte men det finns mycket annat som är viktigare i livet. Att ha tid med barnen, maken, att ta hand om sig själv. Mycket man skulle vilja göra som det helt enkelt inte finns tid för.

    Vi jobbar för mycket i Sverige, det är dyrt att leva här och små möjligheter att minska kostnaderna och gå ner i tid. Hyrorna och andra fasta kostnader är höga. Många får knappt något över fast man jobbar heltid så du kan inte ens unna dig en givande fritid. Hela livet går ut på att slava ihop till överlevnad och kanske en resa, ett par skor och en semesterresa ibland.

    Sedan dör vi ensamma för inte kommer din f.d chef och hälsar på dig på ålderdomshemmet även fast du offrat familj och relationer för att jobba mer i hela ditt liv.
Svar på tråden Hade du struntat i att jobba om du vann massa pengar?