• Anonym (Undrar)

    Hade du struntat i att jobba om du vann massa pengar?

    Om du vann så mycket pengar att du inte skulle behöva jobba mer i hela ditt liv, hade du slutat jobba då eller fortsatt jobba? Varför/varför inte?

    Jag vet att sannolikheten för det är extemt låg men om vi leker med tanken..

  • Svar på tråden Hade du struntat i att jobba om du vann massa pengar?
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-25 23:04:52 följande:
    Har jag aldrig skrivit. Håll dig till sanningen.
    Och likväl skrev du "För mig låter det som en mardröm att inte jobba.". Vem håller sig till sanningen.
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-25 23:21:53 följande:
    Jag betalar mer. Det spelar ingen roll hur du räknar.

    De med höga inkomster slår i taket i föräldraförsäkring, pensionssystem, sjukförsäkring, vilket innebär att arbetsgivaravgiften blir att betrakta som skatt. Rika spenderar mer pengar och betalar därmed mer i moms, bensinskatt, elskatt, trängselskatt o.s.v.

    Ett skattefinansierat system som ordnar de grundläggande behoven till det bästa tror jag få motsätter sig. Aldrig hört en moderat klaga på den principen. Men det är dåligt skött av sosseriet. Systemen är urholkade av sådana som dig.

    Jag är definitivt en viktig pjäs i samhället, men inser ju att i det stora är jag inte så viktig.

    Skulle kunna flytta utomlands imorgon, men jag trivs med mina vänner och har så jag klarar mig. Sosseriet kan inte ta livets goda ifrån mig. Haha.

    Ja, en skillnad är att jag redan jobbar för att alla ska få det bättre. Jag har det redan bra. Behöver inga miljoner. Jag har det du vill ha.

    Jag tror samhället tjänade på att ta bort värnskatten, så det var nog bra. Unga personer i min närhet kämpar järnet på arbetsmarknaden. Det lönar sig. De har många tusenlappar på kontot. Vill man så går det.

    Kollar man det procentuellt då brukar det bli mindre. Man gjorde tex granskningar på en del kända affärsprofiler och dom betalade procentuellt mycket mindre skatt än sina anställda. Och det är procentuellt man ska räkna. Sen gör du troligen en massa avdrag och nyttjar allehanda kryphål för att slippa skatta. Sen att ni med höga inkomster slår i taket är för att ni tjänar väldigt mycket. Då är det ganska självklart att ni ska betala mer. Sen rika konsumerar ofta lyskonsumtion. Det är få dyra produkter. Sen hamnar en väldigt stor del på konton. Dom pengarna kommer aldrig i närheten av skattesystemet. Därför är skattesänkningar för er med höga inkomster inte speciellt gynnsamt för samhället i stort. För tar vi den skattesänkning du skrev om tidigare där du skulle fått 7500:- mer i månaden på grund av skattesänkning. Dom pengarna handlar du troligen inte upp utan en stor del av dom kommer du att lägga på sparande eller annat. Det kommer alltså inte skapa nya jobb eller välfärd det kommer bara göra dig mer övergödd. Det har ju till och med flera amerikanska miljonärer kommit på och därför börjat propagera för högre skatter för rika. Som en av dom sa "Jag behöver inte hur många hus och sportbilar som helst". Det tragiska är att när du fick skattesänkningar för 7500:- då fick tex många sjuka sin sjukpeng indragen. Hade men istället för att göra sjuka fattiga och låtit dom behålla deras sjukpeng som i många fall ligger kring det du får i skattesänkning. Då hade dom inte fått sin ekonomi förstörd. Dom hade sluppit att skuldsätta sig för att få det att gå runt. Och dom hade till skillnad från dig använt pengarna och allt hade gått in i systemet och ökat skatteintäkter och handel.

    Det är tragiskt att se hur giriga människor kan bli och hur ni kan tappa kontakten med samhället. Du behöver inte 7500:- i månaden. Du har redan mer än vad du behöver. Däremot finns det massor av låginkomsttagare som behöver en massa men som inte får det. Och att du med en sån hög lön klagar på att du skulle ha många omkostnader är bara skrattretande. För du betalar inte mer för bensinen än vad en med 20000:- i månaden innan skatt gör. En låginkomsttagare har inte mindre matbehov osv än vad du har. Och bensinskatten och annat är lika hög. Att du som har en så hög lön klagar på skatt medans människor har knappt råd att leva är ynkligt. Den skatt som du betalar hindrar inte dig från att leva lyxigt. Det känns betydligt mer för en fattig att betala en kommunalskatt som är högre än din. Och som ändå får sämre vård, skola m.m. Det är väl snarare dom som ska klaga.
    Och dom arbetar minst lika hårt som dig och i flera fall har dom viktigare arbeten. 

    Sen har jag hört flera moderater motsätta sig ett skattefinansierat system som tillgodoser grundläggande behov. Reinfeldt tex sa ju i ungdomen att svält skulle vara gränsen för när man gav bidrag. Och moderaterna drog ju in pengar för sjuka och arbetslösa. Tex var det en förlamad kille som hade fått avslag. När dom frågade varför så var svaret att han kunde stå till arbetsmarknadens förfogande han kunde ju röra en hand så det skulle finnas en massa jobb. Det fanns det inte. Dom drog även ner stödinsatser till handikappade. Psykisk sjuka har man i princip släppt helt. Har dom tur kan dom få lite pengar från soss. Någon vård är inte att tala om. Moderaterna drev på det system vi har nu med bra och dåliga skolor med bra och dålig vård. Mycket baserat på plånbok. Sen klagar du mycket på socialdemokratin men hade det inte varit för socialdemokratin då hade jag inte suttit här. Då hade jag troligen inte gått i skolan. Hade kanske inte haft rösträtt. Hade definitivt inte haft tillgång till ett välfärdssystem. För allt det har sådana som dig motsatt sig medans sossarna drev igenom det. Och skulle jag urholka systemet det är ju jag som försvarar välfärdssystem och som vill att vi åter ska bli jämlikt land. Det är ju du och ditt parti som vill urholka det. 

    Du är inte en viktigare pjäs i samhället än dom vanliga arbetarna. Skulle vi tex ta bort alla arbetare som jobbar med el systemet då skulle du kunna knappra på din dator hur mycket som helst. Det skulle inte hända mycket. Det är det som sådana som du inte fattar. Ni anser att ni är värd en lön som är mer än en hel drös arbetare. Men faktum är att ni är inte viktigare och ni jobbar inte hårdare. Ni råkar bara ha ett arbeta som marknaden betalar mer för. Och eftersom ni egentligen är överbetalda och många andra underbetalda då är det inte mer än rätt att ni betalar skatt så att dom som servar er med vård, barnpassning, städning osv åtminstone kan få vård och stöd när kroppen tar slut.

    Sen visst du kanske vill bo kvar för att du har vänner men då bör du sluta klaga på att det är synd om dig för att du inte får fylla på kontot bara för att dom hemska fattiga människorna vill få vård och annat. Sen kan jag iofs förstå att du drar dig för att flytta till USA eftersom det går en vänstervåg där. Speciellt bland unga. Det är lustigt när man ser demokratiska politiker som är mer vänster än sossarna.

    På vilket sätt skulle du arbeta för att alla skulle få det bättre? Det enda jag har sett dig göra är att argumentera för det motsatta. Du ville ju tex ha mindre skatt på bekostnad av människors liv. Det är inte direkt att vilja göra det bättre.

    Borttagandet av värnskatten har inte gjort ett skit. Det har gjort att en grupp människor fått mer på kontot. Det har gynnat dom och ingen annat. Hade man istället lagt pengarna på dom fattigaste i samhället så dom kunde betala sina räkningar köpa vinterkläder och annat då hade det gynnat både dom men också samhället eftersom pengarna hade gått tillbaka till systemet. Det finns gott om forskning som visar att skattesänkningar till rika göra lite skillnad eftersom dom lägger pengarna på hög. Sänker man skatter för fattiga däremot då har dom en massa behov att fylla och kommer sätta pengarna i systemet igen.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-26 22:46:27 följande:
    Senast jag kollade fick man sjukersättning vid sjukdom. Det är en fördel om man håller sig till sanningen.

    Man tror ju inte sina ögon när man läser att du talar om för andra hur mycket de tjänar.

    Jobbskatteavdraget var ett utmärkt exempel på skattesänkning riktad till låg och medelinkomsttagare.
    Du får för det mesta bara en period sen blir du utförsäkrad oavsett om du är frisk eller inte. Vi har ju till och med haft cancerfall som blivit utförsäkrade. Och nu när det är Corona finns det dom som fått behandlingar uppskjutna men ändå får sjukskrivning indragen, Har du psykisk sjukdom då är det skitsvårt att få igenom sjukskrivning. Eftersom det krävs synliga bevis. Dvs läkaren måste hitta saker som kan bekräfta att det krävs sjukskrivning. Så en som mår fruktansvärt dåligt men inte grinar vid besöket kan få avslag medans en som grinar kan få godkänt. Fast det inte finns något vetenskapligt stöd för sådana beslut. Jag jobbade för ett tag sen med dom som hade problem med att klara arbeten på grund av psykiska problem och det är väldigt många som inte får stöd.

    Sen var det du själv som skrev vad du tjänade.

    Sen när det gäller jobbskatteavdraget så visst låginkomsttagare fick del av det också men det dom fick i ena änden förlorade dom i den andra. Dom fick sämre arbetstrygghet. Sämre välfärd. Sämre villkor på arbetsmarknaden. Så den skattesänkningen åts upp flera ggr av försämringar. Dom som verkligen tjänade på skattesänkningar var höginkomsttagare. Och vissa skattesänkningar som rot tex tjänade dom mer på.
  • Anonym (vilken fråga)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-26 23:15:45 följande:
    Och likväl skrev du "För mig låter det som en mardröm att inte jobba.". Vem håller sig till sanningen.
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-25 23:21:53 följande:
    Jag betalar mer. Det spelar ingen roll hur du räknar.

    De med höga inkomster slår i taket i föräldraförsäkring, pensionssystem, sjukförsäkring, vilket innebär att arbetsgivaravgiften blir att betrakta som skatt. Rika spenderar mer pengar och betalar därmed mer i moms, bensinskatt, elskatt, trängselskatt o.s.v.

    Ett skattefinansierat system som ordnar de grundläggande behoven till det bästa tror jag få motsätter sig. Aldrig hört en moderat klaga på den principen. Men det är dåligt skött av sosseriet. Systemen är urholkade av sådana som dig.

    Jag är definitivt en viktig pjäs i samhället, men inser ju att i det stora är jag inte så viktig.

    Skulle kunna flytta utomlands imorgon, men jag trivs med mina vänner och har så jag klarar mig. Sosseriet kan inte ta livets goda ifrån mig. Haha.

    Ja, en skillnad är att jag redan jobbar för att alla ska få det bättre. Jag har det redan bra. Behöver inga miljoner. Jag har det du vill ha.

    Jag tror samhället tjänade på att ta bort värnskatten, så det var nog bra. Unga personer i min närhet kämpar järnet på arbetsmarknaden. Det lönar sig. De har många tusenlappar på kontot. Vill man så går det.

    Ja, att bara sitta på en hög pengar och parasitera på andra människor skulle vara en mardröm. Däremot är jag flexibel huruvida jag ska gå, cykla, eller åka bil till arbetet. Sitter jag med miljoner på baken behöver ser jag inte lönearbete som något måste. Det jag vill ha är någon form av givande arbete.

    Så nu har jag förhoppningsvis rett ut detta åt dig.
  • Anonym (vilken fråga)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-26 23:15:45 följande:
    Och likväl skrev du "För mig låter det som en mardröm att inte jobba.". Vem håller sig till sanningen.
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-25 23:21:53 följande:
    Jag betalar mer. Det spelar ingen roll hur du räknar.

    De med höga inkomster slår i taket i föräldraförsäkring, pensionssystem, sjukförsäkring, vilket innebär att arbetsgivaravgiften blir att betrakta som skatt. Rika spenderar mer pengar och betalar därmed mer i moms, bensinskatt, elskatt, trängselskatt o.s.v.

    Ett skattefinansierat system som ordnar de grundläggande behoven till det bästa tror jag få motsätter sig. Aldrig hört en moderat klaga på den principen. Men det är dåligt skött av sosseriet. Systemen är urholkade av sådana som dig.

    Jag är definitivt en viktig pjäs i samhället, men inser ju att i det stora är jag inte så viktig.

    Skulle kunna flytta utomlands imorgon, men jag trivs med mina vänner och har så jag klarar mig. Sosseriet kan inte ta livets goda ifrån mig. Haha.

    Ja, en skillnad är att jag redan jobbar för att alla ska få det bättre. Jag har det redan bra. Behöver inga miljoner. Jag har det du vill ha.

    Jag tror samhället tjänade på att ta bort värnskatten, så det var nog bra. Unga personer i min närhet kämpar järnet på arbetsmarknaden. Det lönar sig. De har många tusenlappar på kontot. Vill man så går det.

    Kollar man det procentuellt då brukar det bli mindre. Man gjorde tex granskningar på en del kända affärsprofiler och dom betalade procentuellt mycket mindre skatt än sina anställda. Och det är procentuellt man ska räkna. Sen gör du troligen en massa avdrag och nyttjar allehanda kryphål för att slippa skatta. Sen att ni med höga inkomster slår i taket är för att ni tjänar väldigt mycket. Då är det ganska självklart att ni ska betala mer. Sen rika konsumerar ofta lyskonsumtion. Det är få dyra produkter. Sen hamnar en väldigt stor del på konton. Dom pengarna kommer aldrig i närheten av skattesystemet. Därför är skattesänkningar för er med höga inkomster inte speciellt gynnsamt för samhället i stort. För tar vi den skattesänkning du skrev om tidigare där du skulle fått 7500:- mer i månaden på grund av skattesänkning. Dom pengarna handlar du troligen inte upp utan en stor del av dom kommer du att lägga på sparande eller annat. Det kommer alltså inte skapa nya jobb eller välfärd det kommer bara göra dig mer övergödd. Det har ju till och med flera amerikanska miljonärer kommit på och därför börjat propagera för högre skatter för rika. Som en av dom sa "Jag behöver inte hur många hus och sportbilar som helst". Det tragiska är att när du fick skattesänkningar för 7500:- då fick tex många sjuka sin sjukpeng indragen. Hade men istället för att göra sjuka fattiga och låtit dom behålla deras sjukpeng som i många fall ligger kring det du får i skattesänkning. Då hade dom inte fått sin ekonomi förstörd. Dom hade sluppit att skuldsätta sig för att få det att gå runt. Och dom hade till skillnad från dig använt pengarna och allt hade gått in i systemet och ökat skatteintäkter och handel.

    Det är tragiskt att se hur giriga människor kan bli och hur ni kan tappa kontakten med samhället. Du behöver inte 7500:- i månaden. Du har redan mer än vad du behöver. Däremot finns det massor av låginkomsttagare som behöver en massa men som inte får det. Och att du med en sån hög lön klagar på att du skulle ha många omkostnader är bara skrattretande. För du betalar inte mer för bensinen än vad en med 20000:- i månaden innan skatt gör. En låginkomsttagare har inte mindre matbehov osv än vad du har. Och bensinskatten och annat är lika hög. Att du som har en så hög lön klagar på skatt medans människor har knappt råd att leva är ynkligt. Den skatt som du betalar hindrar inte dig från att leva lyxigt. Det känns betydligt mer för en fattig att betala en kommunalskatt som är högre än din. Och som ändå får sämre vård, skola m.m. Det är väl snarare dom som ska klaga.
    Och dom arbetar minst lika hårt som dig och i flera fall har dom viktigare arbeten. 

    Sen har jag hört flera moderater motsätta sig ett skattefinansierat system som tillgodoser grundläggande behov. Reinfeldt tex sa ju i ungdomen att svält skulle vara gränsen för när man gav bidrag. Och moderaterna drog ju in pengar för sjuka och arbetslösa. Tex var det en förlamad kille som hade fått avslag. När dom frågade varför så var svaret att han kunde stå till arbetsmarknadens förfogande han kunde ju röra en hand så det skulle finnas en massa jobb. Det fanns det inte. Dom drog även ner stödinsatser till handikappade. Psykisk sjuka har man i princip släppt helt. Har dom tur kan dom få lite pengar från soss. Någon vård är inte att tala om. Moderaterna drev på det system vi har nu med bra och dåliga skolor med bra och dålig vård. Mycket baserat på plånbok. Sen klagar du mycket på socialdemokratin men hade det inte varit för socialdemokratin då hade jag inte suttit här. Då hade jag troligen inte gått i skolan. Hade kanske inte haft rösträtt. Hade definitivt inte haft tillgång till ett välfärdssystem. För allt det har sådana som dig motsatt sig medans sossarna drev igenom det. Och skulle jag urholka systemet det är ju jag som försvarar välfärdssystem och som vill att vi åter ska bli jämlikt land. Det är ju du och ditt parti som vill urholka det. 

    Du är inte en viktigare pjäs i samhället än dom vanliga arbetarna. Skulle vi tex ta bort alla arbetare som jobbar med el systemet då skulle du kunna knappra på din dator hur mycket som helst. Det skulle inte hända mycket. Det är det som sådana som du inte fattar. Ni anser att ni är värd en lön som är mer än en hel drös arbetare. Men faktum är att ni är inte viktigare och ni jobbar inte hårdare. Ni råkar bara ha ett arbeta som marknaden betalar mer för. Och eftersom ni egentligen är överbetalda och många andra underbetalda då är det inte mer än rätt att ni betalar skatt så att dom som servar er med vård, barnpassning, städning osv åtminstone kan få vård och stöd när kroppen tar slut.

    Sen visst du kanske vill bo kvar för att du har vänner men då bör du sluta klaga på att det är synd om dig för att du inte får fylla på kontot bara för att dom hemska fattiga människorna vill få vård och annat. Sen kan jag iofs förstå att du drar dig för att flytta till USA eftersom det går en vänstervåg där. Speciellt bland unga. Det är lustigt när man ser demokratiska politiker som är mer vänster än sossarna.

    På vilket sätt skulle du arbeta för att alla skulle få det bättre? Det enda jag har sett dig göra är att argumentera för det motsatta. Du ville ju tex ha mindre skatt på bekostnad av människors liv. Det är inte direkt att vilja göra det bättre.

    Borttagandet av värnskatten har inte gjort ett skit. Det har gjort att en grupp människor fått mer på kontot. Det har gynnat dom och ingen annat. Hade man istället lagt pengarna på dom fattigaste i samhället så dom kunde betala sina räkningar köpa vinterkläder och annat då hade det gynnat både dom men också samhället eftersom pengarna hade gått tillbaka till systemet. Det finns gott om forskning som visar att skattesänkningar till rika göra lite skillnad eftersom dom lägger pengarna på hög. Sänker man skatter för fattiga däremot då har dom en massa behov att fylla och kommer sätta pengarna i systemet igen.
    Du kan ju inte jämföra affärsprofiler med lönearbetare. Sosseriet har ju genom åren säkerställt att multimiljonärer ska betala 30% kapitalskatt. Det är därför deras skatt blir lägre. 

    En vanlig arbetare kan inte göra några avdrag. Om jag sparar pengar så blir det skatt på avkastningen som kommer samhället till del. Hur dåligt kan det vara. Med lägre skatt på arbete så kommer fler motiveras att ta omaket med mer avancerade arbetsuppgifter, vilket ger oerhört mycket mer pengar till statskassan. Alternativet är att jobb flyttar utomlands eftersom folk hellre ligger på soffan än betalar totalt 70%-80% i skatt.

    Jag är helt på att höja skatten rejält för de riktigt rika. Säg vid 10 miljoner om året kan man tänka sig 70% skatt.

    Det är klart man handlar upp pengara, vad tror du t.ex en drömstuga i skärgården kostar?

    Det är inte upp till dig att avgöra om jag behöver 7500 i månaden. Det räcker ju inte ens till en flaska Champagne på krogen.

    Visst är det förjävligt att vanliga låginkomsttagare inte ens har råd att köra bil? Klaga inte på mig. Klaga på sosseriet som skapat den skiten.

    Jodå, jag är klart viktigare än genomsnittarslet sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Men elarbetarna är ju inte helt onödiga, vissa av dem iallafall. Det är ju inte direkt omöjligt att dra sin eegen elkabel om nöden så kräver.

    Jag jobbar kanske inte hårdare. Men jag jobbar smartare.

    Tror du folk får det bättre för att alla betalar mer skatt? Det är en väldigt vanlig missuppfattning. Jämför samhället idag mot samhället år 1900. Vad är det som gör att folk har det bättre idag? Tänk, det är fortfarande lagligt.
  • Anonym (vilken fråga)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-26 23:27:09 följande:
    Du får för det mesta bara en period sen blir du utförsäkrad oavsett om du är frisk eller inte. Vi har ju till och med haft cancerfall som blivit utförsäkrade. Och nu när det är Corona finns det dom som fått behandlingar uppskjutna men ändå får sjukskrivning indragen, Har du psykisk sjukdom då är det skitsvårt att få igenom sjukskrivning. Eftersom det krävs synliga bevis. Dvs läkaren måste hitta saker som kan bekräfta att det krävs sjukskrivning. Så en som mår fruktansvärt dåligt men inte grinar vid besöket kan få avslag medans en som grinar kan få godkänt. Fast det inte finns något vetenskapligt stöd för sådana beslut. Jag jobbade för ett tag sen med dom som hade problem med att klara arbeten på grund av psykiska problem och det är väldigt många som inte får stöd.

    Sen var det du själv som skrev vad du tjänade.

    Sen när det gäller jobbskatteavdraget så visst låginkomsttagare fick del av det också men det dom fick i ena änden förlorade dom i den andra. Dom fick sämre arbetstrygghet. Sämre välfärd. Sämre villkor på arbetsmarknaden. Så den skattesänkningen åts upp flera ggr av försämringar. Dom som verkligen tjänade på skattesänkningar var höginkomsttagare. Och vissa skattesänkningar som rot tex tjänade dom mer på.
    Du har ju fel. Hela tiden. Jag har inte skrivit vad jag tjänar och du har missuppfattat allt annat också.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-26 23:32:14 följande:
    Ja, att bara sitta på en hög pengar och parasitera på andra människor skulle vara en mardröm. Däremot är jag flexibel huruvida jag ska gå, cykla, eller åka bil till arbetet. Sitter jag med miljoner på baken behöver ser jag inte lönearbete som något måste. Det jag vill ha är någon form av givande arbete.

    Så nu har jag förhoppningsvis rett ut detta åt dig.
    Fast det är där jag tycker att du är okreativ. För om man har en hög med pengar vad gör då mest nytta. Att du jobbar och lägger ännu mer pengar på hög. Eller att du använder pengarna och försöker fixa problem som finns i världen. Jag vet vad jag skulle göra och det skulle inte vara lönearbete för att göra någon rikare.
  • Anonym (vilken fråga)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-27 00:15:07 följande:
    Fast det är där jag tycker att du är okreativ. För om man har en hög med pengar vad gör då mest nytta. Att du jobbar och lägger ännu mer pengar på hög. Eller att du använder pengarna och försöker fixa problem som finns i världen. Jag vet vad jag skulle göra och det skulle inte vara lönearbete för att göra någon rikare.
    Vem har sagt att det måste vara lönearbete. Tror jag skrivit det ganska många gånger nu. Fixa problem i världen? Kanske det. Eller på hemmaplan. Spelar det någon roll? Bara det är givande så är jag nöjd. Tänker inte bli nån fucking godhetsknarkare bara för det ramlar in lite pengar.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-26 23:56:30 följande:
    Du kan ju inte jämföra affärsprofiler med lönearbetare. Sosseriet har ju genom åren säkerställt att multimiljonärer ska betala 30% kapitalskatt. Det är därför deras skatt blir lägre. 

    En vanlig arbetare kan inte göra några avdrag. Om jag sparar pengar så blir det skatt på avkastningen som kommer samhället till del. Hur dåligt kan det vara. Med lägre skatt på arbete så kommer fler motiveras att ta omaket med mer avancerade arbetsuppgifter, vilket ger oerhört mycket mer pengar till statskassan. Alternativet är att jobb flyttar utomlands eftersom folk hellre ligger på soffan än betalar totalt 70%-80% i skatt.

    Jag är helt på att höja skatten rejält för de riktigt rika. Säg vid 10 miljoner om året kan man tänka sig 70% skatt.

    Det är klart man handlar upp pengara, vad tror du t.ex en drömstuga i skärgården kostar?

    Det är inte upp till dig att avgöra om jag behöver 7500 i månaden. Det räcker ju inte ens till en flaska Champagne på krogen.

    Visst är det förjävligt att vanliga låginkomsttagare inte ens har råd att köra bil? Klaga inte på mig. Klaga på sosseriet som skapat den skiten.

    Jodå, jag är klart viktigare än genomsnittarslet sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Men elarbetarna är ju inte helt onödiga, vissa av dem iallafall. Det är ju inte direkt omöjligt att dra sin eegen elkabel om nöden så kräver.

    Jag jobbar kanske inte hårdare. Men jag jobbar smartare.

    Tror du folk får det bättre för att alla betalar mer skatt? Det är en väldigt vanlig missuppfattning. Jämför samhället idag mot samhället år 1900. Vad är det som gör att folk har det bättre idag? Tänk, det är fortfarande lagligt.
    Det är inte bara affärsprofiler som kan göra avdrag och göra skattetekniska finter. Sen om du har pengar på banken då kommer det dels inte bli någon skatt förrän du säljer fonderna eller aktierna så ligger dom bara där då ger dom inte skatteintäkter. Sen har det visat sig att även vanliga höginkomsttagare lägger pengar i skatteparadis där dom gör noll nytta. Sen även när det gäller konsumtion så ger det mer för staten att sänka skatten för låginkomsttagare än att sänka den för dig. När man sänker den för dig då köper du en sommarstuga i skärgården. Det gör du för en engångssumma. Den går till en annan med mycket pengar. Den personen kommer att lägga dom pengarna på hög eller köpa en annan dyr sommarstuga. Det staten tjänar på det är den eventuella vinstskatten som säljaren kan få. Men det beror på om han gör en vinst. Skulle dom pengarna istället vara hos personer med låginkomst då skulle det gå till saker som ger mycket jobb och skatt. Dom skulle tex köpa mer mat. Det ger jobb inom handeln och jordbruket. Dom skulle köpa kläder vilket också ger pengar till handeln. Sen skulle det även där ge skattepengar. På det hela så kommer samma summa pengar som du skulle köpa en svindyr sommarstuga som ev skulle ge lite skattepengar i händerna på låginkomsttagare skapa flera arbeten fler rörlighet i ekonomin. Mer skatt.

    Att du tycker att det är viktigare att du ska kunna vaska en flaska för 7500:- än att dom pengarna gör nytta visar varför du har för mycket pengar. För det första så är det den sortens av konsumtion som skapar många av dom problem vi har nu. Sen anser jag att så länge folk inte har pengar att klara sig eller tillgång till vård ja då är det viktigare än ditt lyxliv. Sen måste jag säga att du är rätt blåst om du lägger så mycket pengar på champagne.

    Sen är det inte förjävligt att låginkomsttagare inte kan köra bil. Det är förjävligt att dom ibland in en klarar av basbehov. Det är förjävligt att dom inte får den vård dom behöver. Samtidigt som du vaskar champagne för 7500:-. Det är inte sosseriets fel. Det är tack vare socialdemokratin som dom överhuvudtaget har välfärd. Det är du och moderaterna och övrig högers fel. Sen visst sossarna har dragit till höger så till viss del är det även deras fel.

    Sen tror jag du överdriver din viktighet även den ekonomiska. Det är vanligt folk som drar hjulen runt. Och du menar att du skulle kunna dra elkabel. Så du menar om vi tog bort alla vanliga arbetare och det bara vore ni höginkomsttagare kvar då skulle du kunna göra nytta på ditt jobb. Du skulle alltså sköta kraftverket, Sköta allt underhåll, all röjning kring ledning m.m och sen sköta ditt jobb. Jag säger lycka till.

    Och du jobbar varken hårdare eller smartare. Du råkar bara jobba med något som ger hög lön. 

    När det gäller hur samhället förändras till det bättre sedan 1900 så är det komiskt när du tycker jag ska tänka efter. För det är ju uppenbarligen du som inte har gjort det. För det är ju just det exemplet som visar att du har fel. För vad var det som gjorde att vi fick ett bättre och mer jämlikt samhälle. Ja inte var det dom rika övergödda utan det var socialdemokratins intåg. I princip alla förbättringar som gjordes under 1900-talet gjordes av socialdemokraterna medans högern röstade emot. Att jag har kunnat studera och läsa på högskola och haft tillgång till vård har jag helt och hållet socialdemokraterna att tacka för. Jag har hört från äldre arbetare hur det var då vi hade ett system mer likt det moderaterna vill ha och det var inte roligt. Och ser man i dom samhällen som har en sån politik så har det inte gått bra. Att det går bra för dom skandinaviska länderna beror på socialdemokratiska reformer. Det är först nu då högern har fått styra som det har börjat vända och gå åt andra hållet.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-27 00:26:00 följande:
    Vem har sagt att det måste vara lönearbete. Tror jag skrivit det ganska många gånger nu. Fixa problem i världen? Kanske det. Eller på hemmaplan. Spelar det någon roll? Bara det är givande så är jag nöjd. Tänker inte bli nån fucking godhetsknarkare bara för det ramlar in lite pengar.
    Du skrev ju att det skulle vara en mardröm att inte jobba inom ett företag. Visst det kan vara ägande också men det är ju lika styrt.
  • Anonym (vilken fråga)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-27 00:48:48 följande:
    Det är inte bara affärsprofiler som kan göra avdrag och göra skattetekniska finter. Sen om du har pengar på banken då kommer det dels inte bli någon skatt förrän du säljer fonderna eller aktierna så ligger dom bara där då ger dom inte skatteintäkter. Sen har det visat sig att även vanliga höginkomsttagare lägger pengar i skatteparadis där dom gör noll nytta. Sen även när det gäller konsumtion så ger det mer för staten att sänka skatten för låginkomsttagare än att sänka den för dig. När man sänker den för dig då köper du en sommarstuga i skärgården. Det gör du för en engångssumma. Den går till en annan med mycket pengar. Den personen kommer att lägga dom pengarna på hög eller köpa en annan dyr sommarstuga. Det staten tjänar på det är den eventuella vinstskatten som säljaren kan få. Men det beror på om han gör en vinst. Skulle dom pengarna istället vara hos personer med låginkomst då skulle det gå till saker som ger mycket jobb och skatt. Dom skulle tex köpa mer mat. Det ger jobb inom handeln och jordbruket. Dom skulle köpa kläder vilket också ger pengar till handeln. Sen skulle det även där ge skattepengar. På det hela så kommer samma summa pengar som du skulle köpa en svindyr sommarstuga som ev skulle ge lite skattepengar i händerna på låginkomsttagare skapa flera arbeten fler rörlighet i ekonomin. Mer skatt.

    Att du tycker att det är viktigare att du ska kunna vaska en flaska för 7500:- än att dom pengarna gör nytta visar varför du har för mycket pengar. För det första så är det den sortens av konsumtion som skapar många av dom problem vi har nu. Sen anser jag att så länge folk inte har pengar att klara sig eller tillgång till vård ja då är det viktigare än ditt lyxliv. Sen måste jag säga att du är rätt blåst om du lägger så mycket pengar på champagne.

    Sen är det inte förjävligt att låginkomsttagare inte kan köra bil. Det är förjävligt att dom ibland in en klarar av basbehov. Det är förjävligt att dom inte får den vård dom behöver. Samtidigt som du vaskar champagne för 7500:-. Det är inte sosseriets fel. Det är tack vare socialdemokratin som dom överhuvudtaget har välfärd. Det är du och moderaterna och övrig högers fel. Sen visst sossarna har dragit till höger så till viss del är det även deras fel.

    Sen tror jag du överdriver din viktighet även den ekonomiska. Det är vanligt folk som drar hjulen runt. Och du menar att du skulle kunna dra elkabel. Så du menar om vi tog bort alla vanliga arbetare och det bara vore ni höginkomsttagare kvar då skulle du kunna göra nytta på ditt jobb. Du skulle alltså sköta kraftverket, Sköta allt underhåll, all röjning kring ledning m.m och sen sköta ditt jobb. Jag säger lycka till.

    Och du jobbar varken hårdare eller smartare. Du råkar bara jobba med något som ger hög lön. 

    När det gäller hur samhället förändras till det bättre sedan 1900 så är det komiskt när du tycker jag ska tänka efter. För det är ju uppenbarligen du som inte har gjort det. För det är ju just det exemplet som visar att du har fel. För vad var det som gjorde att vi fick ett bättre och mer jämlikt samhälle. Ja inte var det dom rika övergödda utan det var socialdemokratins intåg. I princip alla förbättringar som gjordes under 1900-talet gjordes av socialdemokraterna medans högern röstade emot. Att jag har kunnat studera och läsa på högskola och haft tillgång till vård har jag helt och hållet socialdemokraterna att tacka för. Jag har hört från äldre arbetare hur det var då vi hade ett system mer likt det moderaterna vill ha och det var inte roligt. Och ser man i dom samhällen som har en sån politik så har det inte gått bra. Att det går bra för dom skandinaviska länderna beror på socialdemokratiska reformer. Det är först nu då högern har fått styra som det har börjat vända och gå åt andra hållet.
    Lär dig hur saker och ting fungerar så kommer du också rösta på moderaterna. Ränta, utdelning och ISK ger skatteintäkter till staten varje år, så vad klagar du över. Ju mer pengar de rika har desto mer till staten.

    Vet du ens vad en höginkomsttagare är. En sjuksköterska med 42000 i månaden lägger nog inga pengar i skatteparadis. Ändå ska hen ha marginalskatt på 50%.

    Det kostar staten enorma belopp att sänka skatten för låginkomsttagare och det ger relativt lite. Sänker man istället trösklar så att det lönar sig för en sjuksköterska att jobba över några timmar så tjänar staten på skattesänkningen.

    Vad yrar du om? Hur skulle någon kunna köpa en sommarstuga i skärgården för en skattesänkning? Skatterna höjs ju hela tiden. Var god läs på.

    Jag skapar redan jobb. Kan du låta mig göra vad jag vill med mina pengar?

    Klart 7500 för en vaskad flaska gör nytta. Det blir ~1500 kr i moms, resten går till stor del till andra skatter. Har du problem med det?

    Vad får dig att tro att du avgör om jag har för lite/mycket pengar. Skit i det du. Jag jobbar så mycket jag vill.

    Om skattepengarna först gick till vård, skola omsorg skulle det aldrig saknas pengar till detta.

    Om det bara vore höginkomsttagare kvar så skulle ju alla tjäna ungefär lika och därmed inga höginkomsttagare kvar. Men ja, att driva ett kraftverk kan nog många fixa.

    Jag jobbar mycket smartare än vad du gör. Att jobba för låg lön verkar ju inte så smart.

    Socialdemokratins intåg lyckades möjligen bromsa utvecklingen en aning. Men inte ens sosseriet kunde hindra smarta uppfinningar att göra livet lättare för alla.

    Var det sosseriet som uppfann bilen, datorn, internet o.s.v skulle inte tro det.
  • Anonym (vilken fråga)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-27 00:51:38 följande:
    Du skrev ju att det skulle vara en mardröm att inte jobba inom ett företag. Visst det kan vara ägande också men det är ju lika styrt.
    Vad yrar du om? Vem säger att arbetet måste vara betalt överhuvudtaget? Vem säger att man ska gå dit? Man kan ju åka bil? Vem säger att man ska vara anställd? Kan vara en förening eller ett ägande.

    Men nånting meningsfullt behöver det vara. Annars är det inte så intressant.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-27 19:50:08 följande:
    Lär dig hur saker och ting fungerar så kommer du också rösta på moderaterna. Ränta, utdelning och ISK ger skatteintäkter till staten varje år, så vad klagar du över. Ju mer pengar de rika har desto mer till staten.

    Vet du ens vad en höginkomsttagare är. En sjuksköterska med 42000 i månaden lägger nog inga pengar i skatteparadis. Ändå ska hen ha marginalskatt på 50%.

    Det kostar staten enorma belopp att sänka skatten för låginkomsttagare och det ger relativt lite. Sänker man istället trösklar så att det lönar sig för en sjuksköterska att jobba över några timmar så tjänar staten på skattesänkningen.

    Vad yrar du om? Hur skulle någon kunna köpa en sommarstuga i skärgården för en skattesänkning? Skatterna höjs ju hela tiden. Var god läs på.

    Jag skapar redan jobb. Kan du låta mig göra vad jag vill med mina pengar?

    Klart 7500 för en vaskad flaska gör nytta. Det blir ~1500 kr i moms, resten går till stor del till andra skatter. Har du problem med det?

    Vad får dig att tro att du avgör om jag har för lite/mycket pengar. Skit i det du. Jag jobbar så mycket jag vill.

    Om skattepengarna först gick till vård, skola omsorg skulle det aldrig saknas pengar till detta.

    Om det bara vore höginkomsttagare kvar så skulle ju alla tjäna ungefär lika och därmed inga höginkomsttagare kvar. Men ja, att driva ett kraftverk kan nog många fixa.

    Jag jobbar mycket smartare än vad du gör. Att jobba för låg lön verkar ju inte så smart.

    Socialdemokratins intåg lyckades möjligen bromsa utvecklingen en aning. Men inte ens sosseriet kunde hindra smarta uppfinningar att göra livet lättare för alla.

    Var det sosseriet som uppfann bilen, datorn, internet o.s.v skulle inte tro det.
    Lär dig hur saker och ting fungerar så kommer du också rösta på moderaterna. Ränta, utdelning och ISK ger skatteintäkter till staten varje år, så vad klagar du över. Ju mer pengar de rika har desto mer till staten.

    Jag vet hur saker och ting fungerar och forskningen har redan visat att den gamla myten att gör man dom rika rikare så skulle det även gynna dom längre ner. Det är redan bevisat att det inte fungerar så. Pengarna sprids inte neråt dom stannar uppe. Däremot visar forskning att bara en liten förbättring för dom i botten skapar mer rörelse i ekonomin. Detta eftersom dom i botten har en massa behov som dom inte kan fylla och kommer därför använda alla extra pengar till att tex köpa mer mat nya kläder osv. Dom som har mycket däremot lägger pengarna på hög. Samma med ränta och utdelning. Visst när det blir avkastning så skattas det på det. Dock spelar det ingen roll om det är vanligt folk som får utdelning genom tex pensionsfonder eller om det är en rik. Snarare tvärtom eftersom rika ofta har olika upplägg som gör att dom betalar så lite som möjligt till staten. 

    Det kostar staten enorma belopp att sänka skatten för låginkomsttagare och det ger relativt lite. Sänker man istället trösklar så att det lönar sig för en sjuksköterska att jobba över några timmar så tjänar staten på skattesänkningen.

    Det kostar det inte enormt att sänka skatt för låginkomsttagare. För dels per person är det betydligt mindre kostnad än om man räknar per person av sådana som dig. Men sen går skattesänkningen ut i systemet igen och gynnar handel och annat om man sänker för låginkomsttagare. Sen ger det även andra fördelar. Låginkomsttagaren kommer att må bättre eftersom den får drägligare livsförhållanden. Barnen till låginkomsttagaren kommer få en bättre start och kommer troligen lyckas bättre. Låginkomsttagaren kommer att må bättre vilket ger mindre belastningar för vården. Vad ger en skattesänkning för höginkomsttagare? Dom lägger pengar på hög där dom inte gör nytta. Och dom vräker pengar över sina ungar som blir mer odrägliga. Sen när det gäller sjuksköterskan som jobbar över då är det bättre att lägga pengar på flera sjuksköterskor och bättre scheman så dom inte behöver jobba över.

    Vad yrar du om? Hur skulle någon kunna köpa en sommarstuga i skärgården för en skattesänkning? Skatterna höjs ju hela tiden. Var god läs på.

    Du måste träna på läsförståelse för jag skrev inte att någon skulle köpa en sommarstuga för själva skattesänkningen. Jag skrev att sänker man skatter för redan rika då kommer dom lägga pengarna på hög. Och köper dom något är det lyxkonsumtion som ger få arbeten och lite till staten. Jag tog en sommarstuga i skärgården som ex eftersom du gjorde det. För ett köp av en sommarstuga ger lite till staten speciellt efter Alliansens ändring av fastighetsskatten. Du skrev att en skattesänkning för dig skulle göra att du skulle handla och skapa arbeten. Och du skrev att du köpt sommarstuga. För det köpet av sommarstugan skapades noll arbeten förutom för kanske en mäklare. Pengarna för stugan gick till den tidigare ägaren. Gjorde han en vinst då kan det ge lite skatt. Men hade man istället sänkt skatten för låginkomsttagare då hade dom lagt pengarna på saker som är betydligt mer arbetsskapande. Tex mat som ger jobb i handeln, logistik och lantbruk. Och skatterna höjs inte hela tiden dom har sänkts ända sedan alliansens tid.

    Jag skapar redan jobb. Kan du låta mig göra vad jag vill med mina pengar?

    Du är inte en stor jobbskapare. Dels har du inte anställt en enda vad jag vet. Och om du syftar på det du lägger dina pengar på ja då är du inte mer jobbskapare än andra. Troligen mindre eftersom du lägger pengar på lyxkonsumtion som är väldigt låg jobbskapande.

    Klart 7500 för en vaskad flaska gör nytta. Det blir ~1500 kr i moms, resten går till stor del till andra skatter. Har du problem med det?

    Att hälla ut en flaska champagne är fel på så många sätt. För det första så måste vi slösa mindre på jordens resurser inte mer. Nu är du väl troligen klimatskeptiker om jag ska göra en gissning utifrån allt annat du skriver. Men det är fakta att vi överanvänder våra resurser. Att skapa en flaska champagne gör att man tar upp åkermark. Man använder diesel och annat under framställning av druvor och i produktion. Så när flaskan är klar då har den gjort ett ganska stort klimatavtryck. Att då bara hälla ut den är rent ut sagt vidrigt. För att inte säga korkat eftersom det är så meningslöst. Och provocerande för dom som inte har så mycket mer efter skatt än vad du skulle hälla ut. Men sen kan vi inte ha folk som håller på så vi måste sluta slösa på resurser. Och det är ännu en anledning till att du mfl inte ska ha mer skattesänkningar. Ni kan inte hantera det. Och ni är ju uppenbarligen rätt korkade också som lägger 7500 på något som inte har det värdet om det inte vore för märket och att odlarna håller nere produktionen.

    Vad får dig att tro att du avgör om jag har för lite/mycket pengar. Skit i det du. Jag jobbar så mycket jag vill.

    Vad som gör att jag kan avgöra om du har för mycket pengar eller inte? Tja dels verkar du inte kunna hantera att ha mycket pengar utan verkar mest använda det till skit. Men sen kan jag vända på det. Varför ska du avgöra vilka som ska vara fattiga och vilka som ska vältra sig i pengar? Detta upplägg fungerar bara på grund av en sak och det är att folk än så länge accepterar det och att många människor är rädda för vad som händer om man ändrar på det system vi har. Dock så håller det bara så till en viss nivå. Vi ser redan problem med kriminalitet i fattiga områden. Ju mer ojämlikhet i ett land ju sämre stabilitet. 

    Sen vad har hur mycket du jobbar mer saken att göra. Du jobbar troligen mindre än många låginkomsttagare och då kan man fråga sig varför ska du ha det så mycket bättre än dom. Det är det som är frågan.

    Om skattepengarna först gick till vård, skola omsorg skulle det aldrig saknas pengar till detta.

    Om skattepengar bara gick direkt till vård skola och omsorg då skulle det ändå saknas pengar eftersom du och andra ändå skulle klaga och kräva skattesänkningar.

    Om det bara vore höginkomsttagare kvar så skulle ju alla tjäna ungefär lika och därmed inga höginkomsttagare kvar. Men ja, att driva ett kraftverk kan nog många fixa.

    Om alla tjänade lika ja då har du rätt i att det inte skulle finnas några höginkomsttagare. Men det skulle troligen vara lite mer rättvist iallafall och inte som nu när dom som sliter hårdast tjänar dåligt. Sen att du tror att du skulle kunna driva ett kraftverk och underhåll av elnät m.m på egen hand visar vilken uppblåst självsyn du har. Mitt ex var att om man tar bort dom arbetare som gör så att du kan jobba då skulle du ha svårt att kunna jobba. Det var det jag ville ha fram när du skrev att dra fram en kabel inte skulle vara några problem. Det verkar som du lever lite i en rikemansbubbla.

    Jag jobbar mycket smartare än vad du gör. Att jobba för låg lön verkar ju inte så smart.

    Sen när det gäller vem som är smart av oss så för det första har du ingen aning om vilken lön jag har jag har aldrig skrivit vad jag själv har. Jag kan vara höginkomsttagare jag kan vara ekonomiskt oberoende eller bostadslös. Du vet inte vad jag är men för att du inte ska behöva grubbla så är jag inte fattig men inte heller höginkomsttagare. Men vad lön har med intelligens att göra vet jag inte. Flera av dom smartaste i världshistorien tyckte inte pengar var det viktiga utan vetenskapen och att göra nytta för alla. Tänk om man kunde ge alla nutidens Teslor chanser istället för att bara satsa på pengakåta statusjagande idioter. Sen sosseriet har skapat mycket av det tekniska vi har nu eftersom många av dom som skapat den tekniken har fått sin utbildning tack vara socialdemokratiska reformer. Ta sverige tex den mesta teknik som utvecklats här har gjorts av människor som om det inte vore för socialdemokratin inte skulle fått utbildning. Det går ganska tydligt att se en enorm förbättring av samhällena när dom genomgått en socialdemokratisk reformtid.
    Vad yrar du om? Vem säger att arbetet måste vara betalt överhuvudtaget? Vem säger att man ska gå dit? Man kan ju åka bil? Vem säger att man ska vara anställd? Kan vara en förening eller ett ägande.

    Men nånting meningsfullt behöver det vara. Annars är det inte så intressant.


    Du ändrar dig hela tiden om hur du tycker. För från början så lät det som du inte skulle kunna leva utan ett arbete. Nu låter det som om det bara handlar om något meningsfullt att göra. Och då har du ju helt svängt. För då håller du ju med om att det inte är några som helst problem om man inte jobbar. Dvs om man tex blev ekonomisk oberoende då skulle man kunna säga upp sig eftersom man ändå har annat att göra.
  • Anonym (Absolut)

    Hade jag vunnit så mycket pengar att jag och familjen kan leva gott i så många år hade jag absolut slutat jobba. Så mycket som ger mig mer, familjen, ta hand om och umgås med mina barn, skriva, börja måla igen.

  • Anonym (Jo)
    Anonym (Absolut) skrev 2020-11-29 10:52:03 följande:
    Hade jag vunnit så mycket pengar att jag och familjen kan leva gott i så många år hade jag absolut slutat jobba. Så mycket som ger mig mer, familjen, ta hand om och umgås med mina barn, skriva, börja måla igen.
    Du har en poäng.
  • Anonym (vilken fråga)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-11-29 03:02:43 följande:
    Lär dig hur saker och ting fungerar så kommer du också rösta på moderaterna. Ränta, utdelning och ISK ger skatteintäkter till staten varje år, så vad klagar du över. Ju mer pengar de rika har desto mer till staten.

    Jag vet hur saker och ting fungerar och forskningen har redan visat att den gamla myten att gör man dom rika rikare så skulle det även gynna dom längre ner. Det är redan bevisat att det inte fungerar så. Pengarna sprids inte neråt dom stannar uppe. Däremot visar forskning att bara en liten förbättring för dom i botten skapar mer rörelse i ekonomin. Detta eftersom dom i botten har en massa behov som dom inte kan fylla och kommer därför använda alla extra pengar till att tex köpa mer mat nya kläder osv. Dom som har mycket däremot lägger pengarna på hög. Samma med ränta och utdelning. Visst när det blir avkastning så skattas det på det. Dock spelar det ingen roll om det är vanligt folk som får utdelning genom tex pensionsfonder eller om det är en rik. Snarare tvärtom eftersom rika ofta har olika upplägg som gör att dom betalar så lite som möjligt till staten. 

    Det kostar staten enorma belopp att sänka skatten för låginkomsttagare och det ger relativt lite. Sänker man istället trösklar så att det lönar sig för en sjuksköterska att jobba över några timmar så tjänar staten på skattesänkningen.

    Det kostar det inte enormt att sänka skatt för låginkomsttagare. För dels per person är det betydligt mindre kostnad än om man räknar per person av sådana som dig. Men sen går skattesänkningen ut i systemet igen och gynnar handel och annat om man sänker för låginkomsttagare. Sen ger det även andra fördelar. Låginkomsttagaren kommer att må bättre eftersom den får drägligare livsförhållanden. Barnen till låginkomsttagaren kommer få en bättre start och kommer troligen lyckas bättre. Låginkomsttagaren kommer att må bättre vilket ger mindre belastningar för vården. Vad ger en skattesänkning för höginkomsttagare? Dom lägger pengar på hög där dom inte gör nytta. Och dom vräker pengar över sina ungar som blir mer odrägliga. Sen när det gäller sjuksköterskan som jobbar över då är det bättre att lägga pengar på flera sjuksköterskor och bättre scheman så dom inte behöver jobba över.

    Vad yrar du om? Hur skulle någon kunna köpa en sommarstuga i skärgården för en skattesänkning? Skatterna höjs ju hela tiden. Var god läs på.

    Du måste träna på läsförståelse för jag skrev inte att någon skulle köpa en sommarstuga för själva skattesänkningen. Jag skrev att sänker man skatter för redan rika då kommer dom lägga pengarna på hög. Och köper dom något är det lyxkonsumtion som ger få arbeten och lite till staten. Jag tog en sommarstuga i skärgården som ex eftersom du gjorde det. För ett köp av en sommarstuga ger lite till staten speciellt efter Alliansens ändring av fastighetsskatten. Du skrev att en skattesänkning för dig skulle göra att du skulle handla och skapa arbeten. Och du skrev att du köpt sommarstuga. För det köpet av sommarstugan skapades noll arbeten förutom för kanske en mäklare. Pengarna för stugan gick till den tidigare ägaren. Gjorde han en vinst då kan det ge lite skatt. Men hade man istället sänkt skatten för låginkomsttagare då hade dom lagt pengarna på saker som är betydligt mer arbetsskapande. Tex mat som ger jobb i handeln, logistik och lantbruk. Och skatterna höjs inte hela tiden dom har sänkts ända sedan alliansens tid.

    Jag skapar redan jobb. Kan du låta mig göra vad jag vill med mina pengar?

    Du är inte en stor jobbskapare. Dels har du inte anställt en enda vad jag vet. Och om du syftar på det du lägger dina pengar på ja då är du inte mer jobbskapare än andra. Troligen mindre eftersom du lägger pengar på lyxkonsumtion som är väldigt låg jobbskapande.

    Klart 7500 för en vaskad flaska gör nytta. Det blir ~1500 kr i moms, resten går till stor del till andra skatter. Har du problem med det?

    Att hälla ut en flaska champagne är fel på så många sätt. För det första så måste vi slösa mindre på jordens resurser inte mer. Nu är du väl troligen klimatskeptiker om jag ska göra en gissning utifrån allt annat du skriver. Men det är fakta att vi överanvänder våra resurser. Att skapa en flaska champagne gör att man tar upp åkermark. Man använder diesel och annat under framställning av druvor och i produktion. Så när flaskan är klar då har den gjort ett ganska stort klimatavtryck. Att då bara hälla ut den är rent ut sagt vidrigt. För att inte säga korkat eftersom det är så meningslöst. Och provocerande för dom som inte har så mycket mer efter skatt än vad du skulle hälla ut. Men sen kan vi inte ha folk som håller på så vi måste sluta slösa på resurser. Och det är ännu en anledning till att du mfl inte ska ha mer skattesänkningar. Ni kan inte hantera det. Och ni är ju uppenbarligen rätt korkade också som lägger 7500 på något som inte har det värdet om det inte vore för märket och att odlarna håller nere produktionen.

    Vad får dig att tro att du avgör om jag har för lite/mycket pengar. Skit i det du. Jag jobbar så mycket jag vill.

    Vad som gör att jag kan avgöra om du har för mycket pengar eller inte? Tja dels verkar du inte kunna hantera att ha mycket pengar utan verkar mest använda det till skit. Men sen kan jag vända på det. Varför ska du avgöra vilka som ska vara fattiga och vilka som ska vältra sig i pengar? Detta upplägg fungerar bara på grund av en sak och det är att folk än så länge accepterar det och att många människor är rädda för vad som händer om man ändrar på det system vi har. Dock så håller det bara så till en viss nivå. Vi ser redan problem med kriminalitet i fattiga områden. Ju mer ojämlikhet i ett land ju sämre stabilitet. 

    Sen vad har hur mycket du jobbar mer saken att göra. Du jobbar troligen mindre än många låginkomsttagare och då kan man fråga sig varför ska du ha det så mycket bättre än dom. Det är det som är frågan.

    Om skattepengarna först gick till vård, skola omsorg skulle det aldrig saknas pengar till detta.

    Om skattepengar bara gick direkt till vård skola och omsorg då skulle det ändå saknas pengar eftersom du och andra ändå skulle klaga och kräva skattesänkningar.

    Om det bara vore höginkomsttagare kvar så skulle ju alla tjäna ungefär lika och därmed inga höginkomsttagare kvar. Men ja, att driva ett kraftverk kan nog många fixa.

    Om alla tjänade lika ja då har du rätt i att det inte skulle finnas några höginkomsttagare. Men det skulle troligen vara lite mer rättvist iallafall och inte som nu när dom som sliter hårdast tjänar dåligt. Sen att du tror att du skulle kunna driva ett kraftverk och underhåll av elnät m.m på egen hand visar vilken uppblåst självsyn du har. Mitt ex var att om man tar bort dom arbetare som gör så att du kan jobba då skulle du ha svårt att kunna jobba. Det var det jag ville ha fram när du skrev att dra fram en kabel inte skulle vara några problem. Det verkar som du lever lite i en rikemansbubbla.

    Jag jobbar mycket smartare än vad du gör. Att jobba för låg lön verkar ju inte så smart.

    Sen när det gäller vem som är smart av oss så för det första har du ingen aning om vilken lön jag har jag har aldrig skrivit vad jag själv har. Jag kan vara höginkomsttagare jag kan vara ekonomiskt oberoende eller bostadslös. Du vet inte vad jag är men för att du inte ska behöva grubbla så är jag inte fattig men inte heller höginkomsttagare. Men vad lön har med intelligens att göra vet jag inte. Flera av dom smartaste i världshistorien tyckte inte pengar var det viktiga utan vetenskapen och att göra nytta för alla. Tänk om man kunde ge alla nutidens Teslor chanser istället för att bara satsa på pengakåta statusjagande idioter. Sen sosseriet har skapat mycket av det tekniska vi har nu eftersom många av dom som skapat den tekniken har fått sin utbildning tack vara socialdemokratiska reformer. Ta sverige tex den mesta teknik som utvecklats här har gjorts av människor som om det inte vore för socialdemokratin inte skulle fått utbildning. Det går ganska tydligt att se en enorm förbättring av samhällena när dom genomgått en socialdemokratisk reformtid.
    Vad yrar du om? Vem säger att arbetet måste vara betalt överhuvudtaget? Vem säger att man ska gå dit? Man kan ju åka bil? Vem säger att man ska vara anställd? Kan vara en förening eller ett ägande.

    Men nånting meningsfullt behöver det vara. Annars är det inte så intressant.


    Du ändrar dig hela tiden om hur du tycker. För från början så lät det som du inte skulle kunna leva utan ett arbete. Nu låter det som om det bara handlar om något meningsfullt att göra. Och då har du ju helt svängt. För då håller du ju med om att det inte är några som helst problem om man inte jobbar. Dvs om man tex blev ekonomisk oberoende då skulle man kunna säga upp sig eftersom man ändå har annat att göra.
    Shit vilka långa haranger. Jag utelämnar det jag finner totalt ointressant.

    Absolut finns det en poäng i att låginkomsttagare kommer konsumera en skattesänkning och att detta är bra för tillväxten. Det är ju ingen hemlighet att höga skatter hämmar tillväxten. Med tanke på din oro för en vaskad Champagne-flaskas påverkan på miljön är det dock lite förvånande att du vurmar för att låginkomsttagare ska köpa mer skräp på Rusta.

    Du lyckas fortfarande inte förklara varför en sjuksköterska ska betala 50% marginalskatt. Att sänka skatten för henne är bara rättvist, för hon är ingen höginkomsttagare, bara hårt arbetande. Och det är verkligen inte din sak att avgöra om hon vill jobba över för att få råd med en härlig semester.

    Får man upplysa om att alla har rätt att göra vad de vill med sin inkomst. 

    Jag har inte sett att några vanliga arbetare börjar råna folk bara för att grabbarna från orten tjänar väldigt mycket pengar och glider runt i miljonbilar på stan. Så det verkar inte stämma att stora inkomstklyftor leder till stora motsättningar. Det måste vara något annat.

    Du tror inte att en sommarstuga behöver vatten, el, avlopp, renoveringar. Båten ska tankas och mat ska handlas i skärgårdsbutiker. Jag skulle säga att dessa sommarhus omsätter ganska mycket pengar. Du verkar mest avis.

    2018 var totala skatteuttaget 2018 Miljarder. Rekord. Frågor på det?

    Jag är en ganska stor jobbskapare då jag anställt 5 pers senaste året.

    Det fina med egna pengar är att man kan göra vad man vill med dem. Du kan tycka det är skit men du kan inte göra något åt saken.

    Jag tror inte heller att intelligens är direkt kopplat till inkomst. Men dina resonemang är delvis rena katastrofen. Om alla t.ex skulle tjäna exakt lika mycket så kommer den totala motivationen i samhället att sjunka till samma träsknivå som du uppvisar.

    Jag tror absolut att vårat utbildningssystem gynnat oss och anser att det borde byggas ut några snäpp. Men det är mycket sosseriet gjort dåligt också. Som hämmar utvecklingen. Straffskatterna som kickar in väldigt tidigt i inkomsttrappan för en högutbildad är t.ex riktigt dålig.

    Jag tycker jag håller ihop mitt resonemang bra ang. arbete. Det är du som inte förstått vad jag skrivit. Det jag gör idag skulle jag kunna göra gratis om jag var ekonomiskt oberoende, men isåfall vill jag ju att utkomsten kommer någon annan till godo. Varför inte i form av löneökningar till andra hårt kämpande medarbetare.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (vilken fråga) skrev 2020-11-29 20:01:47 följande:
    Shit vilka långa haranger. Jag utelämnar det jag finner totalt ointressant.

    Absolut finns det en poäng i att låginkomsttagare kommer konsumera en skattesänkning och att detta är bra för tillväxten. Det är ju ingen hemlighet att höga skatter hämmar tillväxten. Med tanke på din oro för en vaskad Champagne-flaskas påverkan på miljön är det dock lite förvånande att du vurmar för att låginkomsttagare ska köpa mer skräp på Rusta.

    Du lyckas fortfarande inte förklara varför en sjuksköterska ska betala 50% marginalskatt. Att sänka skatten för henne är bara rättvist, för hon är ingen höginkomsttagare, bara hårt arbetande. Och det är verkligen inte din sak att avgöra om hon vill jobba över för att få råd med en härlig semester.

    Får man upplysa om att alla har rätt att göra vad de vill med sin inkomst. 

    Jag har inte sett att några vanliga arbetare börjar råna folk bara för att grabbarna från orten tjänar väldigt mycket pengar och glider runt i miljonbilar på stan. Så det verkar inte stämma att stora inkomstklyftor leder till stora motsättningar. Det måste vara något annat.

    Du tror inte att en sommarstuga behöver vatten, el, avlopp, renoveringar. Båten ska tankas och mat ska handlas i skärgårdsbutiker. Jag skulle säga att dessa sommarhus omsätter ganska mycket pengar. Du verkar mest avis.

    2018 var totala skatteuttaget 2018 Miljarder. Rekord. Frågor på det?

    Jag är en ganska stor jobbskapare då jag anställt 5 pers senaste året.

    Det fina med egna pengar är att man kan göra vad man vill med dem. Du kan tycka det är skit men du kan inte göra något åt saken.

    Jag tror inte heller att intelligens är direkt kopplat till inkomst. Men dina resonemang är delvis rena katastrofen. Om alla t.ex skulle tjäna exakt lika mycket så kommer den totala motivationen i samhället att sjunka till samma träsknivå som du uppvisar.

    Jag tror absolut att vårat utbildningssystem gynnat oss och anser att det borde byggas ut några snäpp. Men det är mycket sosseriet gjort dåligt också. Som hämmar utvecklingen. Straffskatterna som kickar in väldigt tidigt i inkomsttrappan för en högutbildad är t.ex riktigt dålig.

    Jag tycker jag håller ihop mitt resonemang bra ang. arbete. Det är du som inte förstått vad jag skrivit. Det jag gör idag skulle jag kunna göra gratis om jag var ekonomiskt oberoende, men isåfall vill jag ju att utkomsten kommer någon annan till godo. Varför inte i form av löneökningar till andra hårt kämpande medarbetare.
    Skillnaden är att en låginkomsttagare köper sånt som den behöver. Tex kläder till familjen, mat osv. Dvs det ger tillväxt samtidigt som det ger människor drägliga liv. En skattesänkning till dig för att du ska vaska champagne ger inget förut att du får känna dig rik och en champagnetillverkare blir rik. Det är alltså en enormt stor skillnad på att sänka skatt för dom som behöver skattesänkning jämfört med skattesänkning till dom som redan har mer än dom behöver. Sen har du rätt i att vi måste handla mindre. Och det kan vi för handlar vi mindre då klarar vi oss på mindre. Folk generellt överkonsumerar. 

    Har sköterskan så hög lön att hon får betala så mycket lön då är hon höginkomsttagare. Då har hon råd med en semester utan problem utan skattesänkning. Shit skulle en person som drar in så mycket leva som en låginkomsttagare då skulle  dom kunna vara ledig större delen av året och tillbringa den tiden utomlands i solen. Jag tror du och andra höginkomsttagare har tappat greppet om pengar och vad lite man kan leva på. Du tycker att det är synd om någon som har 40000:- och som får skatta mer. Samtidig röstar du på partier som tycker att folk ska leva på 8-9000:- efter skatt för en heltid. Är det några som ska klaga så är det dom.

    Sen finns det väldigt mycket forskning som visar att hög ojämlikhet i ett samhälle skapar motsättningar. Det finns en anledning till att skandinavien legat bra till i många listningar medans länder med hög ojämlikhet legat i botten. Och när Sverige var mer så som du vill ha det då hade vi rätt så mycket oroligheter här också. 

    Sen oj vilken skillnad det är när du handlar mat i skärgårdsaffären jämfört med inne i stan. Det blir en så stor skillnad för samhället. Sen lägg av med det vanliga att påstå att folk är avundsjuk. Varför skulle jag vara det? Jag är inte intresserad av ett hus i skärgården. Jag är inte intresserad av att ha en massa pengar. Det som är värt något för mig kostar inte en massa pengar. Och jag vill inte samla på mig en massa skit som pajar miljön.

    Sen visst det var ett stort skatteuttag men på grund av att högern styr sedan länge så går inte pengar till det som det ska. Det trillar i många fall tillbaka till sådana som dig.

    Du skriver att du är en jobbskapare för att du anställt 5 st. Visst så kan man se på det. Men man kan vända på det. Att det är du som utökat dina intäkter för att du anställt 5 st. Så dom har skapat mer pengar till dig. Sen kan man också se det ur ett bredare perspektiv. Om det inte vore för alla andra människor i samhället då hade du inte kunnat anställa dom 5 eftersom du inte hade haft en rörelse. Följer man alla led som gjort att arbetsgivare kan anställa då ser man att det är massor av människor som gjort det möjligt, Så visst du kan kalla dig jobbskapare. Men det kan alla andra också. Skillnaden är att du får igen det mångdubbelt.

    Sen är det komiskt att du skriver om intelligens. För pengar och status har noll med intelligens att göra. Det finns många rika som helt saknar intelligens. Se bara på Trump. Sen det där med motivation visst det kanske behöver vara en viss skillnad för annars skulle inte sådana som du jobba. Men den behöver inte vara avgrundsdjup. Och framförallt bör alla kunna leva bra liv oavsett arbete. För övrigt jag tror inte sådana som du skulle byta till ett arbete med sämre arbetstid, mer slit på kroppen och förkortad livslängd även om man tjänade lika mycket som du gör nu. Jag tror nog att du skulle föredra att behålla ett bekvämare arbete.

    Sen när det gäller sosseriet så är det just att man har hållit klyftorna låga som har gjort att vårt land trots allt fungerat så bra som det gör. Det har gjort att vi haft en mer sammanhållen befolkning och inte fått människor som glidit iväg och börjat korrumpera. Vi har börjat få problem med det nu och då ser man också att övriga samhället får problem.

    Sen skriver du att du skulle jobba gratis med samma om du vore ekonomiskt oberoende, Jag har svårt att tro det. Jag har aldrig hört någon med högeråsikter som skulle göra något gratis. 

    Jag tror att du skulle må bra av att lära dig att status och pengar är inte allt. Du påstår att jag skulle vara avis på dig. Men det visar vad lite du vet om mig. Jag behöver inte mer pengar än vad jag har. Faktum är att jag gör inte ens avdrag för mina resor till jobbet fast jag har rätt till det. Det viktiga i mitt liv är dom som står mig nära. Att lära mig nya saker. Att uppleva en massa saker. Och natur. Jag behöver inte en massa pengar. Det är troligen något som du aldrig kommer att förstå men så är det.
  • Akidoki

    Svar ja, på sekunden.

    Att fylla tiden med mer meningsfulla sysselsättningar är inte ett problem.

  • Anonym (vilken fråga)
    Anonym (tobbe) skrev 2020-12-02 21:53:59 följande:
    Skillnaden är att en låginkomsttagare köper sånt som den behöver. Tex kläder till familjen, mat osv. Dvs det ger tillväxt samtidigt som det ger människor drägliga liv. En skattesänkning till dig för att du ska vaska champagne ger inget förut att du får känna dig rik och en champagnetillverkare blir rik. Det är alltså en enormt stor skillnad på att sänka skatt för dom som behöver skattesänkning jämfört med skattesänkning till dom som redan har mer än dom behöver. Sen har du rätt i att vi måste handla mindre. Och det kan vi för handlar vi mindre då klarar vi oss på mindre. Folk generellt överkonsumerar. 

    Har sköterskan så hög lön att hon får betala så mycket lön då är hon höginkomsttagare. Då har hon råd med en semester utan problem utan skattesänkning. Shit skulle en person som drar in så mycket leva som en låginkomsttagare då skulle  dom kunna vara ledig större delen av året och tillbringa den tiden utomlands i solen. Jag tror du och andra höginkomsttagare har tappat greppet om pengar och vad lite man kan leva på. Du tycker att det är synd om någon som har 40000:- och som får skatta mer. Samtidig röstar du på partier som tycker att folk ska leva på 8-9000:- efter skatt för en heltid. Är det några som ska klaga så är det dom.

    Sen finns det väldigt mycket forskning som visar att hög ojämlikhet i ett samhälle skapar motsättningar. Det finns en anledning till att skandinavien legat bra till i många listningar medans länder med hög ojämlikhet legat i botten. Och när Sverige var mer så som du vill ha det då hade vi rätt så mycket oroligheter här också. 

    Sen oj vilken skillnad det är när du handlar mat i skärgårdsaffären jämfört med inne i stan. Det blir en så stor skillnad för samhället. Sen lägg av med det vanliga att påstå att folk är avundsjuk. Varför skulle jag vara det? Jag är inte intresserad av ett hus i skärgården. Jag är inte intresserad av att ha en massa pengar. Det som är värt något för mig kostar inte en massa pengar. Och jag vill inte samla på mig en massa skit som pajar miljön.

    Sen visst det var ett stort skatteuttag men på grund av att högern styr sedan länge så går inte pengar till det som det ska. Det trillar i många fall tillbaka till sådana som dig.

    Du skriver att du är en jobbskapare för att du anställt 5 st. Visst så kan man se på det. Men man kan vända på det. Att det är du som utökat dina intäkter för att du anställt 5 st. Så dom har skapat mer pengar till dig. Sen kan man också se det ur ett bredare perspektiv. Om det inte vore för alla andra människor i samhället då hade du inte kunnat anställa dom 5 eftersom du inte hade haft en rörelse. Följer man alla led som gjort att arbetsgivare kan anställa då ser man att det är massor av människor som gjort det möjligt, Så visst du kan kalla dig jobbskapare. Men det kan alla andra också. Skillnaden är att du får igen det mångdubbelt.

    Sen är det komiskt att du skriver om intelligens. För pengar och status har noll med intelligens att göra. Det finns många rika som helt saknar intelligens. Se bara på Trump. Sen det där med motivation visst det kanske behöver vara en viss skillnad för annars skulle inte sådana som du jobba. Men den behöver inte vara avgrundsdjup. Och framförallt bör alla kunna leva bra liv oavsett arbete. För övrigt jag tror inte sådana som du skulle byta till ett arbete med sämre arbetstid, mer slit på kroppen och förkortad livslängd även om man tjänade lika mycket som du gör nu. Jag tror nog att du skulle föredra att behålla ett bekvämare arbete.

    Sen när det gäller sosseriet så är det just att man har hållit klyftorna låga som har gjort att vårt land trots allt fungerat så bra som det gör. Det har gjort att vi haft en mer sammanhållen befolkning och inte fått människor som glidit iväg och börjat korrumpera. Vi har börjat få problem med det nu och då ser man också att övriga samhället får problem.

    Sen skriver du att du skulle jobba gratis med samma om du vore ekonomiskt oberoende, Jag har svårt att tro det. Jag har aldrig hört någon med högeråsikter som skulle göra något gratis. 

    Jag tror att du skulle må bra av att lära dig att status och pengar är inte allt. Du påstår att jag skulle vara avis på dig. Men det visar vad lite du vet om mig. Jag behöver inte mer pengar än vad jag har. Faktum är att jag gör inte ens avdrag för mina resor till jobbet fast jag har rätt till det. Det viktiga i mitt liv är dom som står mig nära. Att lära mig nya saker. Att uppleva en massa saker. Och natur. Jag behöver inte en massa pengar. Det är troligen något som du aldrig kommer att förstå men så är det.
    Haha, låginkomsttagare köper sprit och tobak som aldrig förr.

    En skattesänkning till mig är en morot för andra strävsamma. Om det lönar sig att jobba hårdare kommer fler att göra det. Det ger mer skatteintäkter som kommer alla till del. Det är ju fantastiskt. Sänker man för låginkomsttagare så ökar bara skatteklyftan och det blir allt mer meningslöst att försöka nå en mer avancerad tjänst, eller starta eget.

    Återigen är det inte du som avgör vad jag behöver. Jag kanske behöver bygga ut sommarstugan, ute-jacuzzi, pool, utegym o.s.v. Det genrerar massor med jobb att underhålla allt det där så vad klagar du över?

    Finns inget parti som tycker någon ska leva på 8-9000 efter skatt för en heltid. Makalöst att du tror det. Icke desto mindre är det sinnessjukt att den som tjänar så lite som 40k ska betala 50% i marginalskatt. Ett sosseri-påfund. Höj den gränsen till 100k så kan den kanske få lite acceptans.

    Ja, stora klyftor skapar oroligheter. Samtidigt är vi ett högteknologiskt land med otroligt kompetenta människor som de facto har ett stort marknadsvärde. Det går inte att hindra dessa från att lyfta lön. Sen har vi partier som MP som vill att de som invandrar ska bo i skitområden och leva på piss-löner. Inte konstigt att de blir arga tycker jag. Men du kan ju inte skylla detta på de som arbetar så bra de kan för att kunna leva dt liv de vill. Det är ju inte deras fel att MP får bedriva idiotisk politik.

    Om du och alla andra skiter i pengar så går ju inte detta riktigt ihop med de motsättningar som du påstår är grundade på samma pengar. Det blir ju lite parodi över det.

    Ja, jag är ju en jobbskapare på riktigt. Andra sitter på arslet och gnäller medan jag skapar jobb och genererar skatteintäkter som kommer även gnällspikar tillgodo.

    Du kan säga mycket om Trump. Men intelligens saknar han inte.

    Jag finner det också osannolikt att jag skulle byta till ett jobb jag hatar för samma lön som idag. Så där har du helt rätt.

    Hahaha, har sosseriet hållig klyftorna låga? Låg skatt för Miljardärer och hög skatt för sjuksköterskor. Sen har de draghjälp av idioter som kallar sjuksköterskorna för höginkomsttagare. Komiskt var ordet.

    Klart jag kunde göra det gratis. Eller ge pengarna till något som ligger varmt om hjärtat . Ingen big deal. Se på Bill Gates. Han har gett bort en hel del.

    Sitt du och lukta på blommorna. Kunde inte bry mig mindre. Acceptera att alla inte vill ha ett tråkigt liv.
Svar på tråden Hade du struntat i att jobba om du vann massa pengar?