• Tjej94

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hallåj! Nån mer som ska påbörja ivf behandling i början 2021?

    Jag och min sambo har försökt i 2,5 år, ska på planeringsmöte i januari för å få reda på vilket protokoll jag ska gå.

    Hoppas nån vill följas åt i denna tråd :))

  • Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021
  • Inalina
    Fogeln skrev 2021-12-17 08:54:01 följande:
    Hej hej

    Jag är i v 9+1 nu och har senaste tre veckorna känt ett väldigt ihållande illamående, ömma bröst, molvärk i magen, huvudvärk, yrsel och förstoppning. Trodde mycket skulle släppa när jag slutade med progesteronet men det gjorde det inte utan allt fanns kvar och har blivit lite värre snarare. Bästa av anledningar såklart!! Men ändå lite utmanande när man försöker jobba och har en fyraåring sen tidigare.

    Hoppas hoppas att du får se ett hjärta som slår den här gången och att du slipper allt för mycket symptom!
    hej Fogeln, tänk att jag är på 9+0 idag så EN dag efter dig, sjukt! Har exakt samma känningar som du och har haft sedan v 5+4. jag får medicin mot illamående men blir istället otroligt dålig i magen av dem. jag håller fast vid att det brukar bli bättre de närmsta veckorna och att jag är gravid med mitt lilla mirakel. jag tycker ändå det funkar lite bättre genom att försöka fokusera på jobb etc, för jag mår verkligen inte bättre av att ligga i soffan o vila ändå. 
    kram!
  • Steeph
    Frida123123 skrev 2021-12-17 06:29:35 följande:

    Ni som fått pluss, dvs gravida :). Känner ni av några symptom, och i så fall vilka? Har ni kräkts ex? Man blir ju lite galen då det är svårt att veta vad som beror på graviditet, progesteronet eller annat. Jag har spända bröst, trötthet, och illamående. Ja men förresten förstoppad också, jippi, men det är progesteronets fel. Lite som förra gången. Imorgon ska jag ta nytt digitalt test. Behöver se att det fortfarande visar gravid och förhoppningsvis 3+ veckor.


    Jag tog ett nu på morgonen faktiskt. Visade +3 idag på ruvardag 13 så så glad! Jag som brukar ha långsamt stigande hcg.
  • AndraSladdis
    Steeph skrev 2021-12-17 09:49:33 följande:

    Jag tog ett nu på morgonen faktiskt. Visade +3 idag på ruvardag 13 så så glad! Jag som brukar ha långsamt stigande hcg.


    Grattis! Ruvardag 13 är väl inte ens vecka 3+? Det är ju typ 18 dagar efter befruktningen så fortfarande vecka 2-3.
  • Steeph
    AndraSladdis skrev 2021-12-17 10:04:42 följande:

    Grattis! Ruvardag 13 är väl inte ens vecka 3+? Det är ju typ 18 dagar efter befruktningen så fortfarande vecka 2-3.


    Nä precis, det är 18 dagar efter befruktning aldrig hänt innan att det slår om så tidigt. Är försiktigt optimistisk.
  • senapp
    Frida123123 skrev 2021-12-16 18:13:15 följande:
    Hallå där och kul att höra med så otroligt många ägg, låter smärtsamt :). Visst hade du högt amh? Har ni fått veta hur det går med befrukningen? Drömmen vore ju att endast behöva genomgå ett ivf och ev använda sig av frysta embryon. När blir återföring? Så då får du ruva under jul kanske? Spännande
    Det var faktiskt inte så farligt men det blir totalfrys. AMH på 5,2 så absolut åt det höga hållet :)

    Jag har ringt VARJE dag för att kolla hur mina embryon mår haha. De har nu fryst 2 2/3-dagars och 14 är fortfarande in the game och ska odlas till dag 5. Visste inte att de skulle frysa 2-dagars men de ville säkra upp att få något till frys vilket ju känns skönt. Så nu vet jag att det blir en FET, förhoppningsvis i januari!!
  • Fogeln
    Inalina skrev 2021-12-17 09:48:56 följande:

    hej Fogeln, tänk att jag är på 9+0 idag så EN dag efter dig, sjukt! Har exakt samma känningar som du och har haft sedan v 5+4. jag får medicin mot illamående men blir istället otroligt dålig i magen av dem. jag håller fast vid att det brukar bli bättre de närmsta veckorna och att jag är gravid med mitt lilla mirakel. jag tycker ändå det funkar lite bättre genom att försöka fokusera på jobb etc, för jag mår verkligen inte bättre av att ligga i soffan o vila ändå. 

    kram!


    Jag håller verkligen med dig! Fokusera på det lilla miraklet så är det enklare och även om måendet inte är på topp så känns sinnet så oerhört mycket lättare nu efter att ha fått se den lilla på vul och i tron av att den är där för att stanna till juli! (Och sen komma ut såklart :D) första veckorna efter plus var så oerhört nervösa då vi samma dag som plusset fick veta från en klinik vi tänkte byta till att jag såg ut att ha i det närmaste slut på äggblåsor och att de knappt vågade tro på att vi skulle kunna genomföra ett endaste försök till. Det kändes verkligen som att den lilla rackaren som nu är här för att stanna är ett riktigt mirakel <3

    Vad tar du för medicin? Jag har testat postafen utan direkt framgång men ska träffa barnmorska på måndag och be om något annat.

    Vad roligt att vi är så nära! Din resa är verkligen så häftig och visar på att man nästan aldrig kan räkna ut den egna kroppen :)
  • IVF2021
    Frida123123 skrev 2021-12-13 06:36:23 följande:
    ...... Själv lågt amh och endometrios. Vad har de gett dig för preparat? Långt, kort protokoll?....
    Läste att du skrev detta i början av veckan. Ser dessutom att du plussat? HÄRLIGT! Kan du berätta lite om hur din endometrios påverkat dig och hur de tagit hänsyn till den i behandlingen? Vore intressant att höra om hur de tänkt för dig. Jag fick lite slentrianmässigt en endometriosdiagnos när jag började med första IVFen. Jag har precis gjort IVF nr 3 och denna gång med långt protokoll. Har bytt klinik och på nya pratade de om att långa protokollet kunde lugna en eventuell inflammation som endometriosen skapar..?
  • IVF2021
    Always choklad skrev 2021-12-14 17:51:53 följande:
    Hej! Det var en liten därinne V8, 7+2.

    Hjärtat slog och det fanns en fostersäck som skall bli moderkaka. 9mm är den på helt sjukt! Svårt att smälta!

    Jag filmade, tror det var du som tipsade om det, skönt att kunna kolla sen fick vi en liten bild. Ser ut som en liten ödla. Som sambon sa är det en Ailien? He he.

    Nu skall jag kontakta Barnmorskan.

    Sambon var inte med, nästa kommer han vara med på definitivt.

    Hjälp vad gör man nu då????
    Så underbart att läsa! Låter som du, precis som jag och säkert många andra, slutat läsa och tänka på hur det väl är när man är gravid och framåt. Sånt man tänkte på och drömde om för några år sedan när man började det här projektet i tro om att det skulle gå liiiiite snabbare än vad det verkar göra.
  • Bmört
    Always choklad skrev 2021-12-16 22:47:30 följande:

    Hej de förstår jag. Håller fingrar och tår. Är det nån/nått där filma! Håller psyket på plats.


    Hjärtat slog!

    Fick tyvärr inte filma. Frågade men dem sa att man inte fick.. men har min lilla bild.

    Nu ska jag tillåta mig att vara lycklig och längta till vanliga UL. När har du ditt?
  • IVF2021
    tedlin skrev 2021-12-16 23:19:03 följande:
    Tack Frida123 <3 Det känns lättare idag. Som du skriver så hjälpte det verkligen att få sörja ordentligt, att få vara ledsen och frustrerad. Det kommer komma dåliga och bra dagar och jag ska försöka att ta dem som de kommer och ta hand om mig.

    Det som jag tror gör mig mest upprörd och arg är att väntetiderna är så långa. Det finns ingen medicinsk evidens på att man ska vänta 3 månader mellan varje behandling. Det är bara pga vårdköer som jag, och många andra, behöver vänta. Det gör mig vansinnig. Hur kan det vara ok att jag och andra som också köar ska må så här dåligt längre tid än nödvändigt? Och jag totalt exploderar när jag hör att det finns kliniker utan någon kö i mitt landsting/region, men som inte är upphandlade som landstingets/regions leverantör. Jag tror att jag ska ringa runt till andra landsting imorgon för att höra vad de har för väntetider och avtal. Ska också försöka nå hälso- och sjukvårdspolitikern igen som inte svarade när jag ringde igår. Oj, nu blev jag visst väldigt upprörd igen. Pust. Ska försöka lugna ner mig igen så jag kan sova.

    Håller alla tummar för er som ruvar!

    Hej,
    Kan också verkligen relatera till frustrationen över väntan. Skönt att du mår lite bättre igen. För min del gav jag upp landstinget efter 2 av 3 skattebetalade försök och gick över till privat. De där väntetiderna knäcker en ju totalt och skapar så mycket ohälsa hos oss som är i processen. För mig har de enda som fått mig att hålla näsan över vattenytan varit att träna, så kroppens eget glada system får jobba och ge hjärnan en chans att må bättre. Har också succesivt passat på att renovera mig igenom min bostads olika rum. Sett till att ha annat att distrahera mig med. Kram om omtanke! Sörj först och försök sedan distrahera dig!

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021