• Anonym (!)

    "Toppjuristen"

    Fallet nedlagt i brist på bevis. Men hur många tror på att hon ville ha sex med honom efter att ha avvisat hans kladdande en hel kväll, vilket han erkänt? En gammal gubbe? Varför skulle hon ändra sig plötsligt om hon först inte ens ville att han skulle röra henne?

    Och ärligt, varför drack han sig full om han visste att han blev "kladdig" på fyllan som han själv erkänt?

  • Svar på tråden "Toppjuristen"
  • sextiotalist
    Anonym (var) skrev 2021-03-25 16:50:09 följande:
    I det här fallet kände de varandra och hade en vänskapsrelation. kvinnan måste ha känt sig trygg när hon gick hem till honom, såg honom som en vän som brydde sig om henne och ville henne väl. Men så våldtog han henne istället. Han var ingen okänd man, ändå...

    Och om du nu uppfostrar din dotter till att säga ifrån om hon hamnar i den här situationen: hon är hemma hos en vän på middag, de äter och dricker vin, efter en stund börjar han kladda, hon säger nej, han fortsätter, hon säger ett starkare nej, han fortsätter, hon hamnar under honom och han går vidare. Hon anmäler honom för våldtäkt, han säger att hon ljuger, han går fri, hon är traumatiserad. 

    Hur fostrar du henne till att hantera det? I vilket skede ska hon agera för att inte bli utsatt? Och hur vet hon att den här fina vännen som hon känt länge just ikväll kommer att ge sig på henne?
    Nu har jag ingen dotter. Men hade jag haft det så hade jag uppfostrat henne att gå ifrån situationen, om möjligt. Hade hon vid upprepande tillfällen råkat ut för sexuella övergrepp, då hade jag agerat på flera fronter, självklart sett till att hon skulle få all adekvat hjälp för att ta sig ur traumat och sedan också hjälpt och stöttat så att hon skulle få verktyg för att undvika sådana situationer så mycket det går. 
    Inte för att det skulle vara hennes fel, utan för att få en möjlighet att kunna dra sig ur en situation innan den blir farlig.

    Om sonen hade begått övergrepp så hade jag också försökt att hantera det så att han lär sig att hantera sådana situationer. Dvs lära sig att nej är ett nej även "om hela är inne", dvs ett nej gäller alltid. 
  • Anonym (Pappa)
    Anonym (var) skrev 2021-03-25 16:53:25 följande:
    Och vad är det för viss... bild som framträder tycker du?

    Jag tycker att bilden som framträder av samhällets syn på mäns och kvinnors sexualitet är mycket tydligare. 

    Att kladda och pussa på en kvinna som inte vill ÄR ett övergrepp, det är inte tondövt, det är ett övergrepp. 
    Nu missförstod du mig nog, eller läste inte tillräckligt noga.

    Det gällde just den här kvinnan, och bilden kring henne och denna händelse, och tidigare händelser. Den ser jag ingen anledning till att lägga fram mer, då det tenderar till att ta just heder och ära från henne.

    Likaså missförstår du mitt uttryck om tondövhet gällande GLs "erkännande" kring sin brist på självkontroll. Jag anser att det är fullständigt "tondövt" av GL att stå och orera kring detta framför media, som någon slags ursäkt för sitt beteende, oavsett om det var en våldtäkt eller inte.

    Ja, att kladda och pussa på en kvinna som inte vill är ett övergrepp. Helt enig.

    Problematiken är väl själva händelseförloppet, och samtyckets vara eller icke-vara.


  • Anonym (*-*)

    Tycker synd om tjejen.

    Han har ju gjort det.
    Sedan villa han ha som försvar att smutskasta henne för att hon varit med om denna skit förut. Vad hundan har det med saken att göra.

    Verkar vara en äcklig gubbe på många sätt.

  • Anonym (*-*)
    Postman skrev 2021-03-25 16:54:07 följande:
    Jag håller inte alls med dig om att det är riskfritt för män att våldta. Vi har ett rättsväsende som gör bedömningar utefter de lagar som skrivs. Kanske är vissa lagar bristfälliga det kan jag inte bedöma men vi kan inte heller börja dömma folk godtyckligt och känslostyrt.
    Det är i alla fall ingen stor risk.

    Bättre nu än för 100 år sedan då det var mannens rätt i äktenskapet att få våldta sin fru.
    Så bättre har det ju blivit, men särskilt bra är det ju ännu inte.
    Kan någon, förutom våldtäktsmannen, vara nöjd med det vi har idag?
  • Mimosa86

    Min teori.

    Kvinnan är ensam på jul. GL har själv sagt att hon -är ensam i världen-. Han ska också fira ensam då hans yngre flickvän förmodligen firar med familj. Han bjuder över kvinnan. Hon tacka ja, hon har ingen annan. Men hon har en extra pappa. En person som bryr sig om henne. En god vän som dessutom hjälper henne i ett våldtäktsfall. Någon hon kan prata med om detta. Han har access till något djupt och mörkt i henne.

    Jul är en känslig högtid för någon som är ensam och speciell. Hon blir känslosam och dricker. Hon är inte bra på att bedöma sprit. Hamnar lätt i jobbiga situationer och tappar omdömet. Hon utspelar alla känsloregister. Han tröstar och är förtrolig. Men så börjar han ta på henne och få en annan blick. Han är också full. Hon avvisar honom. Han är ju hennes extrapappa. Tillslut är hon så berusad att hon går och lägger sig. Situationen känns märklig.

    Han å andra sidan tyder hennes signaler helt fel. Han är full och tappar omdömet. Klart hon är sugen på honom såsom hon ler och öppnar upp sig för honom. Han tolkar hennes vänskapskänslor för honom som flirt. Han är ju ändå GL och hans flickvän är ju yngre så visst är han ett kap även hos yngre damer! Såklart hon vill ha honom. Att hon avvisar honom beror ju bara på osäkerhet. Och eftersom han tillhör en äldre generation män så vet han ju att detta bara är ett spel från kvinnans sida. Mannen är erövraren och kvinnan spelar svår för att tillslut erövras. Och riktigt snygg är hon.

    Han går till henne. Hon besvarar lamt när han lägger sig på henne och kysser henne. Men han är full, hon är full och han är övertygad om att hon egentligen vill, att hela kvällen egentligen varit ett enda långt förspel.

    Det är en våldtäkt. För han nyttjar hennes utsatta situation. Men han ser det inte som det. Han ser det som ett fylleknull där båda ville. Han är helt övertygad om att hon ville ligga.

    Hon mår dåligt i efterhand. Riktigt dåligt. Den hon litade på, sin extrapappa och vän har utnyttjat henne. Har haft sex med henne när hon var utslagen. Sveket är djupt. Värre än tidigare. Någon hon tycker om har skadat hennes själ.

    Men hon väntar med att anmäla. Hon är själv juriststudent. Hon vet att chansen att han blir fälld är minimal. Hon vet också om hans makt och alla människor som ställer sig bakom honom för att själva gynna sina karriärer. Anmäler hon honom är hon rökt i juristvärlden. Då stängs dörrarna. Att ha honom som vän är en isbrytare till en lyckad kommande karriär. Att vara hans ovän- det motsatta. Hans maktkapital är så stort. Men hon väljer ändå att göra det. För att hon innerst inne inte kan acceptera att han behandlat henne så. Hans svek. Att hon återigen blivit illa behandlad. Hon vill se honom lida och återta makten över sigsjälv. Stå upp för sig själv.

    Hon spelade högt. Gjorde det många kvinnor aldrig skulle våga. Och hon förlorade stort. GM gör nu allt i sin makt för att hämnas detta och profitera på det som hänt. Han är för mäktig att rå på. Dessutom är han övertygad om att hon ville också er hennes agerande som ett svek. En hysteriska som försöker sätta dit män i största allmänhet.

    Hela historian oavsett om det är våldtäkt eller inte är bara så solkig och fel.

    Och detta blir ett varningensfinger till alla kvinnor därute som blivit våldtagna, det lönar sig inte att anmäla ett grovt brott. Glöm inte det.

  • Anonym (*-*)
    Postman skrev 2021-03-25 12:29:04 följande:
    Jadu varför kvinnan och mannen beter sig som de gjorde det får du nog fråga dom istället. Det är bara de båda som kan svara på det.

    Rättsväsendet har i alla fall bedömt att det var inget att gå vidare på.
    Det var ju du som började fråga varför hon var kvar efter första gången han kladdade.

    Märkligt att det så ofta ska vara offrets egna fel. Hon kanske hade kjol på sig också?

    Bläääähhh!
  • Anonym (!)
    Postman skrev 2021-03-25 16:54:07 följande:

    Jag håller inte alls med dig om att det är riskfritt för män att våldta. Vi har ett rättsväsende som gör bedömningar utefter de lagar som skrivs. Kanske är vissa lagar bristfälliga det kan jag inte bedöma men vi kan inte heller börja dömma folk godtyckligt och känslostyrt.


    I princip är det riskfritt att våldta, eftersom det i fall där man är ensam med en förövare sällan finns stödbevisning. Ord står mot ord och då frias mannen som regel, i brist på bevis.
  • Flash Gordon
    Anonym (!) skrev 2021-03-25 17:45:38 följande:
    I princip är det riskfritt att våldta, eftersom det i fall där man är ensam med en förövare sällan finns stödbevisning. Ord står mot ord och då frias mannen som regel, i brist på bevis.
    Knappast riskfritt då det basuneras ut över hela världen, formellt friad eller inte.

    Han får ju leva resten av livet med att vara våldtäktsmannen som kom undan.
  • Anonym (!)
    Postman skrev 2021-03-25 16:47:50 följande:

    Jag som man kan alltid pekas ut av random kvinna för att ha tafsat, sexuella anspelningar eller övergrepp. Jag riskerar alltid när jag är ensam med en kvinna att jag kan bli anklagad för något vilket kan förstöra resten av mitt liv och leverne.


    Att bli utpekad för nåt som sen inte går att bevisa är nog otrevligt men förstör sannolikt inte resten av ditt liv. En våldtäkt däremot kan vara ett rejält trauma.

    Dessutom: hur många kvinnor tror du orkar gå igenom en rättsprocess för en falsk anklagelse? Förmodligen väldigt få. Det är ett helvete. Rädslan för att bli falskt anklagad är betydligt mer irrationell än rädslan för att bli våldtagen.
  • Anonym (!)
    Flash Gordon skrev 2021-03-25 17:48:24 följande:

    Knappast riskfritt då det basuneras ut över hela världen, formellt friad eller inte.

    Han får ju leva resten av livet med att vara våldtäktsmannen som kom undan.


    Hur många kan du namnge som anklagats för våldtäkt och sen friats? Förövare namnges normalt inte i media. För att få reda på namn behöver du väl i princip begära ut rättshandlingar och hur många gör det?
Svar på tråden "Toppjuristen"