• Anonym (Viktigt)

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Skapar nu en ny vikt och träningsinlägg, för de som vill fortsätta haka på, från midsommartråden samt givetvis nya som vill vara med.

    Lägger upp min startvikt för denna omgång imorgon.

    Dags att åter igen peppa varandra till våra mål :)

  • Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)
  • September1518
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-20 10:00:00 följande:

    81,6kg idag, exakt like mycket som förr veckan. Det har jag förtjänt med tanke på den stora portionen pannkakstårtan (med nutella, grädde och chokladkeks) och de två påsar chips jag stoppade i mig under veckan. 
    Kroppsfettet visade 35,3% idag, förra veckan var det 36,4%. Vore ju bra om det stämmer, men jag litar inte på vågen.


    Åh vad trist! Du fick inget mirakeltapp av lite dålig kost den här gången haha. Definitivt mensen som spökar dock, hoppas du får ett megatapp till nästa vecka! Tills dess sköter du dig bättre ;) Hoppas allt det där supergoda kändes värt det i alla fall, lät otroligt smaskigt! :D
  • September1518
    velig13 skrev 2021-07-19 17:47:30 följande:

    Skulle oxå vilja vara med.

    Startvikt: 79 kilo den 23/6

    Vikt den 17/7 är 76,7

    Är hyfsat stolt med det resultatet som jag fått trots semester och midsommar:).

    Vill komma ner på BMi under 25 som innebär stt jag som

    Mest får väga 74-75 kilo. Är 174 cm.

    Använder mig av appen Lifesum och tränar regelbundet (minst tre g vecka). Just den appen har haft stor skillnad för att hplla koll på kalorierna. Försöker få till 10 k steg minst om dagen oxå.


    Bra jobbat! Verkligen inte lätt under semester och midsommar men du har redan gått ner i bra takt! Du är väldigt nära ett hälsosamt bmi nu :D
  • September1518
    Anonym (rita) skrev 2021-07-19 16:22:34 följande:

    Jag har varit inaktiv i tråden den senaste veckan eftersom jag haft hemska biverkningar från en ny medicin jag äter. Har knappt klarat någonting, känns det som. Men min diet har jag hållit mig till åtminstone. 

    Vägde 93.1 kg förra måndagen och imorse vägde jag 90.9, så det är 2.2 kg mindre och det är jag himla nöjd med, särskilt med tanke på att jag varit så stillasittande. 


    Grym du är som lyckats hålla dieten trots att du inte mått så bra! Jäklar vilket vikttapp! Måste kännas skitbra!
  • Anonym (Linn)

    Jag skaffade mig en våg till slut. Blev besviken när den stod på 78, min startvikt. Sen vägde jag mig på kompisens våg, den jag vägde in på, och den visade 75. Vilken som nu har rätt spelar mindre roll egentligen. Jag känner skillnad, jag är bekväm i shorts, jag kan ha bikini på stranden utan att tänka på min kropp. Att jag hittills tappat ungefär 3 kg känns rimligt. Att jag hittat ett sätt att äta jag känner mig bekväm med där jag inte offrar livskvalitet eller går och tänker på mat från morgon till kväll känns bra.

  • velig13

    Hur går det för er? Ser fram emot helgen?

    Kör ni någon fredagsfys?

    Vill tipsa om wellness på Instagram (deras inlägg idag 23/7).

    Har tidigare kört under hela juni mmsports dagliga ben utmaningar. De har i juli en utmaning som är mer allround.

    Sök upp mmsports på Instagram om ni vll

    Se bilden

    Deras juli utmaning tog knäcken på mig ich mina ben blev som hårda stockar så jag var tvungen att vila några dagar tyvärr. Idag ska man tydligen köra 8 km löpning vilket jag byter ut mot fredagsfys eller kortare löpning. Kan inte springa så långt tyvärr. Hur är det för er andra ? Kör ni någon utmaning eller liknande?

    Jag vill oxå tipsa om bodyfit by amy (hon har mycket hemmaträning pass på youtube och Instagram). Mycket pedagogiskt och hon presenterar även anpassningar man kan göra som nybliven mamma etc.

  • velig13
    Anonym (Linn) skrev 2021-07-23 09:24:49 följande:

    Jag skaffade mig en våg till slut. Blev besviken när den stod på 78, min startvikt. Sen vägde jag mig på kompisens våg, den jag vägde in på, och den visade 75. Vilken som nu har rätt spelar mindre roll egentligen. Jag känner skillnad, jag är bekväm i shorts, jag kan ha bikini på stranden utan att tänka på min kropp. Att jag hittills tappat ungefär 3 kg känns rimligt. Att jag hittat ett sätt att äta jag känner mig bekväm med där jag inte offrar livskvalitet eller går och tänker på mat från morgon till kväll känns bra.


    Härligt att höra!

    Det är så viktigt med balans och att man hittar ett sätt att äta där man känner att man inte mär dåligt, svälter och mår psykiskt dåligt av. Kost som ger energi och styrka till både kropp och psyke!

    Jag har blivit mycket noggrannare med kosten. Under större delen av mitt liv fram tills för bara några pr sedan har jag varit en smal eller normalviktig person. Hade aldrig kört diet och knappt tänkt på kosten. Däremot alltid varit aktiv och tränat. Mycket skönt hade jag det att slippa den stressen som många brottats med.

    Det har nu förändrats efter 40 och det går inte att leva så. Min metabolism och jag misstänker även hormoniella balans (stress har säkert ett finger med i spelet).
  • September1518

    Invägningsdag idag och jag vägde 64,7. Men det känns okej, det går sakta men säkert uppåt. Ca 1 kg på 3 veckor. Rimligt med en takt på 300-400 g i veckan har jag läst. Min gräns går vid 0,5 kg, så får hålla koll och hålla igång!

  • Anonym (rita)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-22 15:42:26 följande:

    Jag är inte alls arg, jag är lättad att jag inte gick upp i vikt Flört Och nu fick jag dessutom mens, så kanske stämmer det att jag gick ner i fett ändå, om jag har lagrat in vätska. Bara det där jävla blodet och vävnaden jag tappar under mensen måste ju väga en del. Det vore ju kul, men det ska jag få se nästa tisdag.


    Ja, vågen mäter, förutom vikten såklart, andelen fett, muskler och vätska. Jag bara tittar lite på muskelandelen (det fins en grafik där också, 9 rutor - 3 för "låg", 3 "mellan" och 3 "hög" och muskelandelen brukar ligga i den högre mellan-delen, vilket är utmärkt om det stämmer) men kolla inte exakt på procenten. Åtminstone inte än. Nu skriver jag upp kroppsfettet i 2-3 månader och om det sedan verkar rimligt på ett ungefär, kanske jag börjar skriva upp även muskelandelen.
    Och ja, om du gå ner i vätska (eller muskel) men har samma mängd fett kvar, går fettandelen upp. Eller tvärtom, kan fettandelen gå ner trots samma vikt, om man lagt till vätska eller muskler.


    Anonym (99.6) skrev 2021-07-21 09:55:10 följande:

    Jag ligger kvar på samma vikt (98.2) men har idag minskat ytterligare en centimeter runt midjan och en cm runt låret. Kan man bygga muskler så här snabbt?!


    Ingen aning hur snabbt det kan gå. Men jag har läst/hört någon gång att muskelvävnaden har, precis som fettvävnaden, ett "minne" och det därför byggs upp snabbare om det har funnits där innan. Jag vet inte om det stämmer, men ifall det stämmer så går det snabbare om du tidigare haft mer utvecklade muskler, tappade dem och bygger upp dem nu igen.

    Vad bra att du inte kände dig arg! Det är nog helt rätt inställning att ha! Och ja, mensen brukar åtminstone påverka mig ganska mycket, och jag har förstått att det är vanligt att den gör det.

    Nu när jag tänker efter så är det ju fullt vettigt att fettprocenten ökar om man tappar vätska. Vet inte riktigt hur jag tänkte där, haha. 
  • Anonym (rita)
    September1518 skrev 2021-07-22 21:19:58 följande:
    Hej, vad fint av dig att tänka på mig! Jo det är bra egentligen. Jag ska vara ärlig och säga att jag helt enkelt blev så fruktansvärt besviken vid senaste invägningen. Detta med vikten påverkar mig mer än det borde och mer än jag skulle önska. Senast jag skrev hade jag vägt in på 64,1 men dagarna efter sjunkit tillbaka till 63,9, jag kände mig så nöjd just då. Gissa chocken sen två dagar senare när jag vägde 64,5! Hade inte väntat mig det och blev verkligen besviken. Tog ett tag att ladda om och landa i att det är naturligt att gå upp. Jag ville hålla vikten första 12 veckorna och det gjorde jag men jag trodde nog verkligen att jag skulle kunna hålla den längre.

    Nu har jag räknat på det och insett att även om jag skulle gå upp 0,5 kg i veckan from nu så går jag "bara" upp 15 kg och det är vad som är rekommenderat, samt det som rann av mig efter förra förlossningen.

    Ny energi nu, träningen är igång, kosten helt ok! Jag känner mig lugnare med viktuppgången nu, behövde bara landa i det lite.
    September1518 skrev 2021-07-23 10:41:51 följande:

    Invägningsdag idag och jag vägde 64,7. Men det känns okej, det går sakta men säkert uppåt. Ca 1 kg på 3 veckor. Rimligt med en takt på 300-400 g i veckan har jag läst. Min gräns går vid 0,5 kg, så får hålla koll och hålla igång!


    Det där när man blir förvånad över att så plötsligt öka i vikt tror jag alla kan känna igen sig i. Men kom ihåg att kroppen är så himla mystiskt. Det låter osannolikt att du skulle ha gått upp 0.6 kg fett på två dagar, utan det är garanterat annat som spökar (den klassiska vätskan, men också t.ex. tarminnehåll). Nu är jag inget proffs på graviditeter och viktuppgång i samband med dem, men utifrån vad jag har förstått så låter det ju som att du gör helt rätt och är precis där du ska vara! 

  • Anonym (neråt!)
    Anonym (59) skrev 2021-07-22 15:47:29 följande:

    Tack till er som kommenterat, jag mår bättre nu men är fortfarande inte lika aktiv som jag brukar vara. Har dock fortsatt gå ner i vikt och igår morse vägde jag 60,7! Är så förvånad men såklart tacksam att jag ändå gått ner.

    Hejar på er allihop som kämpar!


    Vad bra att du är på bättringsvägen! Ta det lungt bara, det är ingen fara att vara mindre aktiv än planerad, om man precis har varit sjuk. Kroppen behöver tid på sig att återhämta sig .... och det tar energi också, så inte konstig att du går ner i vikt. Lyssna på din kropp!
    September1518 skrev 2021-07-22 21:19:58 följande:
    Hej, vad fint av dig att tänka på mig! Jo det är bra egentligen. Jag ska vara ärlig och säga att jag helt enkelt blev så fruktansvärt besviken vid senaste invägningen. Detta med vikten påverkar mig mer än det borde och mer än jag skulle önska. Senast jag skrev hade jag vägt in på 64,1 men dagarna efter sjunkit tillbaka till 63,9, jag kände mig så nöjd just då. Gissa chocken sen två dagar senare när jag vägde 64,5! Hade inte väntat mig det och blev verkligen besviken. Tog ett tag att ladda om och landa i att det är naturligt att gå upp. Jag ville hålla vikten första 12 veckorna och det gjorde jag men jag trodde nog verkligen att jag skulle kunna hålla den längre.

    Nu har jag räknat på det och insett att även om jag skulle gå upp 0,5 kg i veckan from nu så går jag "bara" upp 15 kg och det är vad som är rekommenderat, samt det som rann av mig efter förra förlossningen.

    Ny energi nu, träningen är igång, kosten helt ok! Jag känner mig lugnare med viktuppgången nu, behövde bara landa i det lite.

    Nä men, hur du! Du brukar ju säga till oss som (nästan) aldrig är nöjd att vi inte får vara för stränga med oss själva, och nu gör du samma sak. Skärp dig! Flört 


    Du har ju ändå gått upp mindre än vad som var din gräns, så du kan vara stolt att du klarade det! Och även om du går upp mer någon gång: så länge du äter bra och rör på dig är det precis vad din kropp och din bebis behöver! Därför finns det inget dålig med viktuppgången. Och extrakilon kan du ta tag i när bebisen är här och du har återhämtad dig. Med din disciplin och tankesätt kommer du att klara det galant, även om du skulle gå upp 25kg under gravidideten.


    Anonym (Linn) skrev 2021-07-23 09:24:49 följande:

    Jag skaffade mig en våg till slut. Blev besviken när den stod på 78, min startvikt. Sen vägde jag mig på kompisens våg, den jag vägde in på, och den visade 75. Vilken som nu har rätt spelar mindre roll egentligen. Jag känner skillnad, jag är bekväm i shorts, jag kan ha bikini på stranden utan att tänka på min kropp. Att jag hittills tappat ungefär 3 kg känns rimligt. Att jag hittat ett sätt att äta jag känner mig bekväm med där jag inte offrar livskvalitet eller går och tänker på mat från morgon till kväll känns bra.


    Vad bra att du gick ner i alla fall! Har du testat att ställa din våg på olika ställen? Oftas visar den olika vikter beroende på golvunderlägget.
    velig13 skrev 2021-07-23 09:43:30 följande:

    Hur går det för er? Ser fram emot helgen?

    Kör ni någon fredagsfys?

    Vill tipsa om wellness på Instagram (deras inlägg idag 23/7).

    Har tidigare kört under hela juni mmsports dagliga ben utmaningar. De har i juli en utmaning som är mer allround.

    Sök upp mmsports på Instagram om ni vll

    Se bilden

    Deras juli utmaning tog knäcken på mig ich mina ben blev som hårda stockar så jag var tvungen att vila några dagar tyvärr. Idag ska man tydligen köra 8 km löpning vilket jag byter ut mot fredagsfys eller kortare löpning. Kan inte springa så långt tyvärr. Hur är det för er andra ? Kör ni någon utmaning eller liknande?

    Jag vill oxå tipsa om bodyfit by amy (hon har mycket hemmaträning pass på youtube och Instagram). Mycket pedagogiskt och hon presenterar även anpassningar man kan göra som nybliven mamma etc.


    Oi, jag har sett många sådana "30 dagar utmaningar" och de brukar vara extem dåliga, tom farliga! Det är nog lungt att göra det om man är hyfsad tränad, men de brukar ju rikta sig till folk som är ganska otränad och lovar att man gör stora framsteg under bara en månad, bara man håller sig till planen. Med de gör fram alldeles för fort - musklerna utvecklas inte så snabbt, leder och senor behöver vänja sig också. Det går inte inom 30 dagar och man verkligen skada sin kropp ordentlig när man kör ett sådant program.
    Jag har själv en g
    ång, för flera år sedan, varit dumm nog att göra något sådant - det var magmuskler det gällde. Efter någon vecka känndes det plötslig som om någonting barst i min sida och jag kunde knappt röra mig ordentlig i flera dagar.
    Gör inte det!

Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)