• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    Känner mig lite pschyco nu, men har typ hopp om en graviditet fortfarande trots att jag fick mens igår. Skäms Haha har ju fullt blodflöde så det är ju helt orimligt såklart, fan vad knäpp man blir när man vill ha barn!!!


    I torsdags sjönk tempen till 36.50 grader vilket var sista dagen i cykel 8, och igår fredag när jag vaknade så hade tempen droppat rejält till 36.35 grader och så kom mensen och en ny cykel 9 startade. Men så vaknade jag idag lördag och hade plötsligt 36.75 grader haha. Men det är bara en tillfällighet såklart, kanske var extra varm inatt av någon anledning. Har sovit samma tider som vanligt dock, fast åt ju en massa godis igår om det nu kan påverka så mycket haha.

  • 19977
    Anonym (Trollet) skrev 2022-05-08 21:10:56 följande:

    Tog som sagt ut spiralen för några dagar sedan. Nu kom den, bortfallsblödningen, den som brukar kunna komma när man slutar med p-medel. 


    Samma blödning som personer som går på p-piller får. Dvs inte mens. 


     


    Hoppas att denna blödning ska vara lätt, samt att det snart ska dra igång med ägglossning och slutligen riktigt mens! 


    Vad bra! Din kropp kommer säkert igång snart! Vet du om du haft ägglossning trots att du haft spiral? Det är ju ganska vanligt. isåfall kanske din kropp kickar igång lite snabbare! Heja dig! Skrattande
  • 19977
    Symetrical skrev 2022-05-09 07:11:07 följande:
    Hur går det för dig? Har hjärnan förlikat sig med att det var mensen som kom, eller ligger tempen fortfarande högt? Drömmer
    Haha! Ja jag har insett att jag inte kan vara gravid nu? kändes så tråkigt, jag som hoppades vara en sån som det tog sig på första försöket! tempen är låg nu igen som den ska vara hehe?
    Har bokat spa och hotellnatt med sambon under kommande ägglossning i ett desperat försök att lyckas nästa gång! Skrattande
  • 19977
    202294 skrev 2022-05-10 18:59:23 följande:

    Bara jag som blir fullkomligt knäpp av väntan på BIM??
    Har BIM på lördag och har tagit tester de senaste dagarna men de har såklart varit supernegativa.. 

    Har haft mensvärk en vecka ca och även superömma bröst. Börjar dock fundera på om det är såhär varje månad, bara att jag vanligtvis kanske inte funderar över det så mycket? 

    Ville bara skriva av mig! 


    OMG du är sååå inte ensam.
    Har dock hört att ömma bröst verkligen är ett typiskt symptom, så om de är tydligt ömma nu och du inte har märkt av det tidigare menscykler så finns det nog gott om hopp för att det tagit sig för dig!

    Jag tog inga graviditetstest alls i väntan på min BIM dock, utan väntade tills BIM-dagen då mensen kom som en klocka. Har i normala fall inte mensvärk men kände verkligen av att det molade tydligt 4 dagar innan mensen kom denna gången, jag trodde ju givetvis att det var ett tecken på något gott men icke.

    Hade även väldigt slemmiga flytningar fram tills BIM som jag också trodde var ett tecken, men icke.

    Jag brukar känna efter väldigt mycket även innan vi började försöka, så jag tror faktiskt inte att jag inbillade mig något utan att jag faktiskt upplevde skillnad denna första cykel när vi försökte, framförallt med flytningarna. Men den molande känslan innan mens tänker jag verkligen inte gå på igen som ett symptom nästa gång, så kanske man inte blir lika besviken.

    Jag känner att jag redan är bitter på alla andra som är gravida runt om mig haha, trodde inte jag skulle bli sån (har 3 närstående som är gravida just nu och de blev gravida på 1a eller 2a försöket allihop). 

    Blev så irriterad när jag fick frågan av en av vännerna om jag fått min mens (är väldigt öppen med att vi försöker skaffa barn), och då sa jag ja. Fick då rådet av henne att ?stressa inte så mycket så kommer det ta sig snart??..? Ja, ni förstår ju säkert varför jag blir bitter hahaObestämd
  • 19977
    202294 skrev 2022-05-10 20:25:17 följande:
    Skönt ändå att fler känner samma! 

    Ja.. jag brukar ju ha lite ömmande känsla innan mensen så jag tror nog innerst inne att mensen är på väg. Kan liksom bara inte släppa tanken riktigt. Och så läser man om så många som plussar innan BIM, så därför provade jag redan nu.. 

    Ja, mina vänner har också haft väldigt lätt att bli gravida och jag är så otålig! Vet att det rent statistiskt tar upp till ett år, och jag är helt inställd på att det kan ta tid. Det är just väntan och ovissheten dessa två veckorna som är jobbig tycker jag :/ 
    Ja det är skönt att man inte är ensam faktiskt!

    Åh jag förstår dig, man vill ju så gärna att det ska ta sig. Jag hade ju hopp om att jag var gravid även när mensen kom bara för att min kroppstemperatur fortfarande var hög haha, så himla dumt, men hoppet är verkligen det sista som överger en.

    Håller med om att det är ovissheten som är det jobbiga. Och att hela tiden ha hopp trots att allt pekar mot att mensen kommer vilken dag som helst?. Men en vacker dag kommer det att vara ett plus på stickan för oss också, hoppas jag, det är ju trots allt inte så många som är barnlösa för resten av livet. Hoppas det går snabbt för oss. Skrattande
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-05-12 16:18:20 följande:

    Woho! Fick glad gubbe på äl-testet nyss :) Tror ni det räcker med att ha sex ikväll? Vi kommer nog inte ha möjligheten imorgon då vi jobbar om varandra :/ Känns ju som att helst skulle man velat både idag och imorgon för att maxa...


    Trodde det var positiv grav-sticka först!
    Jag tror absolut det räcker att ha sex idag, ligg kvar en stund extra så kanske det kompenserar för morgondagens miss hehe. 


    Enligt ?experterna? ska det ju räcka att ha sex var tredje dag för att lyckas bli gravid. Jag försöker pricka in varannan dag under 1,5 veckas tid runt trolig ÄL för att täcka in fönstret. Men säg att du har ÄL imorgon så borde det definitivt räcka med sex idag, men ju oftare desto bättre antar jag väl. 

  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-05-12 20:05:58 följande:
    Mm, hade också det i tanken! Tyvärr blir det svårt då sambon jobbar natt mot lördag och jag jobbar morgon xD Försöket ikväll får helt enkelt duga, kan ju bli en sväng på lördag-afton men då kan det ju lika gärna vara för sent... Det är inte hela världen om de inte tar sig, det är ju bara första försöket och vi är inte så stressade. Även om det såklart hade varit önskvärt med ett plus ;) 
    Jag tror att det räcker helt lagom med sexet ikväll samt kanske en gång på lördag när din sambo har vaknat, även fast ÄL redan inträffat då så kaaanske ägget kan leva tills på kvällen och välkomna en simmare då. Skrattande Håller verkligen tummarna för er, det vore ju en dröm om det tog sig på första försöket!

    Hade också samma problem med att jag och sambon jobbade om varandra under första försöket? Jag höll mig vaken extra länge på kvällen tills han kom hem för att ha sex och sedan somnade jag. Dock var ju sambon så trött då så han orkade inte slutföra akten vilket var riktigt trist då jag hade ÄL just då, men men, det är ju svårt att göra något åt det och man kan ju inte gärna ta ledigt från jobbet varje månad när det är dags för ÄL hehe.
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-05-13 20:07:34 följande:

    En fråga! 
    Brukar ni känna av då ni har ägglossning och hur isåfall? Har iafton haft ont i vänster sida magen långt ner och på samma sida i ryggslutet då jag är uppe och rör på mig, känner knappt av det då jag sitter ner. Funderar om det kanske beror på att ägget släpper, med tanke på det positiva äl-testet igår :) Har en gång tidigare känt av äl, men då var det som svag mensvärk och annars brukar jag nog inte känna någonting. 


    Jag kan känna av i 2-3 dagar att livmodern ?arbetar? typ, att det händer något där inne och liksom kurrar/bubblar, ibland kan det ila/mola också, och så ser jag i samband med detta att tempen stiger så jag tolkar det som ägglossningskänningar. Det var garanterat det du kände också :)
  • 19977

    Jag pratade med min sambo igår, nämnde att onsdag-måndag nu kommande vecka är bra dagar för oss. förra månaden nämnde jag ingenting eftersom att jag tror att han kan få prestationssvårigheter om han vet att han ?måste? komma i mig. Dock kom han ju inte i mig på FYRA dagar innan/under ägglossningen förra månaden vilket gjorde mig extremt besviken, vilket jag dock inte har sagt till Honom.

    Men av den anledningen så tänkte jag att det är bättre att jag berättar ett spann med dagar när det är rätt tid för oss nu runt denna ägglossning, så att han ändå förstår ungefär när det gäller. Men fick till svar då att ?tänk inte så, det tar sig när det är vår tur, det är inte bra att planera och tänka på det för mycket??. Jag vill inte ge honom någon press så jag sa bara OK typ, men egentligen vill jag bara skrika ?MEN DET KOMMER ALDRIG TA SIG OM DU INTE KOMMER I MIG NÄR JAG HAR ÄGGLOSSNING FATTAR DU VÄL????? hahaha.

    Skrattar åt det men känner samtidigt en hopplöshet, det vore ju en helt annan situation om det var JAG som inte kunde komma, men för att det ska bli en graviditet är det ju ganska avgörande att han kommer i mig typ varannan dag ett par dagar innan och efter ÄL. 


    Åh känns hopplöst verkligen, behövde bara skriva av mig lite här hehe.

  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-05-14 07:31:08 följande:
    Förstår att du blir frustrerad!! Männen verkar tänka så himla annorlunda än vad vi kvinnor gör... här går vi liksom och tänker på allt, hur man ska passa in äl, vad våra symptom är och styra och ställa allt som har med barntillverkandet att göra, medans karlarna bara lutar sig tillbaka. Man ba, hallå visst vet du att du har 50% ansvar och det krävs 2 för att göra barn??? 
    Är ni båda lika sugna och taggade på barn, eller en mer än den andra? Hos oss är det väl jag som är mest drivande, min sambo vill ju också ha barn men han är lite mer som din karl "det händer när det händer" :P 
    Tur som är har han ju ändå ställt upp med simmare varannan dag hehe, men jag förstår verkligen att du blir besviken... <3
    Haha ja men eller hur!! Nej det är båda som är lika sugna på barn, men han har varit redo väldigt mycket längre än vad jag har, han är ju ganska mycket äldre än vad jag är så han har velat ha barn i typ 10 år medan jag känner mig redo att starta först nu. Därför blir jag extra frustrerad för han verkar inte förstå hur ?svårt? det kan vara att bli med barn, men tror mest han försöker intala sig själv att ?det händer när det händer? fast egentligen hade han velat haft barn helst igår liksom.

    Haha ja men tur att din karl bidrar med simmare varannan dag iallafall, det är ju en stor fördel. Nu har jag och sambon haft fullbordat samlag både igår och idag faktiskt, två dagar i rad, hoppas vi får till det två dagar i rad även nästa helg då ÄL kommer ske haha men det är ju så typiskt att någonting skiter sig då så att det inte blir?
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023