• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    Anonym (F) skrev 2022-05-18 21:17:04 följande:
    Som jag har tolkat det så är det inte alla som prickar in peaken utan ser bara en stegring som försvinner. För mig har det varit att ena dagen är svag och dagen efter starkare än kontrollinjen nästan. Då har jag slutat testa så jag vet inte om det är starkt dagen efter också.

    Haha du kör verkligen hard core! Gör ju inget om man kissar, de starkaste spermierna ligger nog kvar ;) 
    Ja så är det nog. :D men man borde ju som du säger åtminstone se en stegring iaf även fast man missar den tydliga peaken. Men har även hört att för vissa så visar ÄL-test aldrig positivt trots ÄL.

    Hehe är man desperat så är man xD Men du har nog rätt med att de starka simmarna borde ligga kvar, en stark en behöver väl inte curlas med tyngdkraften in i livmodern hahaha men det kan väl inte skada tänker jag.
  • 19977
    Anonym (F) skrev 2022-05-19 10:01:10 följande:
    Haha jo såklart man gör ju vad man kan, men lät inte så najs att ligga där kissnödig :D

    Och uppdatering, fick ett andra streck på ÄL-testet idag :D Tog ett test igårkväll för att se om jag bara tog testet på fel tid av dygnet. Skymtade ett sjuuuuuuukt svagt streck, så svagt att det lika gärna hade kunnat vara inbillning. Imorse tänkte jag att det här är det sista jag tar för den här cykeln, ingen idé att slösa fler test. Och så dök strecket upp redan när jag lagt ner stickan :)

    Vi hade fullbordat samlag i tisdags så vi får se om det tar sig. Ärligt talat har jag inte jättemycket lust att försöka igen. Känner liksom inte att hormonerna är med mig denna cykel. Känner mig inte lika sensuell och fertil som man kan göra annars haha. Och har inte ont i livmodern, inga ömma bröst som jag annars brukar ha vid den här tiden av cykeln. Är redan sådär hormon-deppig man kan vara direkt efter en ägglossning. Märkligt. 
    Åh kul med ÄL! Förstår dig med att inte känna lust trots att det kanske är en lämplig dag idag. Jag ska hem och ta ett test nu som jag tror kommer visa positvt då jag såg en liten stegring igår. Men har typ 1,5h på oss att få till det nu när jag kommer hem från jobbet och sedan måste sambon åka och jobba. Känns inte så lustfyllt utan mer stressigt, så det blir nog inget idag tyvärr här heller.

    Märkligt att du känner dig luteal-fasdeppig redan! Brukar du ha ömma bröst och ont i livmodern vid ägglossning i vanliga fall?
  • 19977
    amandakollb skrev 2022-05-19 09:53:36 följande:

    hur lång lutealfas har ni? :D när kan man börja ta gravtest? är på ÄL+12, det är för tidigt att testa nu va? 


    Har tempat i 8 menscykler och har då haft lutealfaser på 13-15 dagar.
  • 19977

    Kul att vi är flera som är förbi ÄL och inväntar BIM. Jag hade ÄL i lördags, vi hade sex onsdag och fredag så visst finns en chans. Men förra månaden hade vi sex 2 dagar innan ÄL och det tog sig inte då, så har inte så mycket hopp nu heller.

    Vill hypea och bli exalterad över de tecken som du beskriver haha, att det drar i livmodern, jag kände en jäkla massa ?kurr? och hålligång i livmodern min förra 2WW, men det blev ingen graviditet och jag blev så besviken så vill inte ge dig extra hopp genom att vara för glad över dina symptom haha.

    Men ingenting är ju omöjligt, om du aldrig haft dessa symptom innan så är det ju lite suspekt! Men om du precis tagit ut spiralen så kan det ju vara svårt att veta om du skulle haft dessa tecken ändå även om ni inte försökte få barn.

    Gällande alkohol så hade ju jag tänkt att strikt vara nykter när jag har 2WW (2 weeks wait) men efter förra cykelns misslyckade försök till graviditet så blev jag så bitter att jag nu funderar på att skita i alkohol-restriktionen helt framöver. Men nästa stund ändrar jag mig igen?. Ska på AW nu på fredag egentligen men avbokade det precis för att gå och shoppa med en kompis istället hehe. Så undviker nog alkohol helt ändå denna gång också. Men i sommar vet jag inte, då kan det nog slinka ner något glas här o där men jag undviker isåfall starksprit och shots om jag inväntar BIM då.

  • 19977
    Annemarit123 skrev 2022-05-23 18:53:29 följande:

    Jag är också nu mellan ägglossning och BIM. Eftersom vi försökt i 8 månader så är det inte lika spänd two week wait, jag tar det lite som det kommer. Fick iaf till det 2, 3 och 4 dagar före ägglossning och på ägglossningsdagen, så chansen finns ju. 


    Förstår det! Hjärta Jag håller verkligen tummarna för er den här gången! 
  • 19977
    Anonym (D) skrev 2022-05-23 19:12:31 följande:

    Spännande ändå att vi är många som är på ungefär samma ställe i cykeln.  Ser fram emot när det börjar ramla in plus här framöver. Har ni berättat för många att ni försöker? Ni är de enda jag delar det här med så är guld att kunna få stöd och förståelse här 


    Jag har berättat för alla i min omgivning i princip, inte kollegor och föräldrar direkt men har ändå sagt för ett tag sen att barn inte är så långt bort Till föräldrarna.

    Vissa personer kan jag ångra att jag berättat för. Förra veckan när jag hade ÄL var det en vän som smsade och ba ?hallå har du ÄL på onsdag, torsdag, fredag? Hur ser det ut? vilket jag inte uppskattade. Visst att jag Berättat när jag fick mens och min besvikelse och hon kunde väl räkna ut min ÄL DÅ, men blir stressad när någon ska hålla koll på när jag har ägglossning åt mig liksom. sedan var det min svägerska som sa att vi borde Ha sex vissa specifika dagar förra veckan för att det skulle ta sig, när vi sågs förra helgen. Har inget problem med det, men varje av dessa dagar som hon sagt att vi borde ligga så skrev hon och frågade om vi fick till det, det Störde mig ganska mycket. antagligen hade jag inte blivit lika irriterad om vi faktiskt hade fått till det och legat just de dagarna men eftersom att min Sambo har lite issues när det kommer till avslutet under akten så kändes Det jobbigt att få frågan. Sedan stör det mig nog lite extra att just dessa 2 personer som frågat dessa grejer själva har blivit gravida på första försöket.

    Har andra vänner som inte säger nånting utan de låter mig prata om det istället och då kan de ställa frågor vid det tillfället liksom, eller att de ställer frågor ibland men inte ?har ni fått till det?? vilken dag är ÄL???? inte sådan hets liksom.

    Så jag kan förstå varför vissa väljer att hålla det hemligt.
  • 19977
    Anonym (D) skrev 2022-05-26 07:56:03 följande:

     19977: 
    Vad jobbigt att det blivit så och att andra runt omkring inte kan leva sig in i din situation. Hoppas att de snart backar lite så du slipper känna den pressen, det är ju det enda man tänker på ändå. Samtidigt så kommer du säkert få mycket förståelse om något skulle gå fel under resans gång. Tvekar fortfarande kring hur jag ska göra så tänker att jag tar det som det kommer. 
    Får jag fråga om du tänkt vänta in en eventuell mens eller om du kommer att testa innan? 


    Anonym (F):
    Haha ja den där floden efter spiral är inte att leka med:D
    Kan magnesium hjälpa mot migrän? Det visste jag inte! Illamåendet är jag också lite nojig för samtidigt som jag nästan ser fram emot ett så konkret tecken. Har varit gravid tidigare och var då jätteillamående redan i vecka 5 så räknar nästan med att det kommer vara tufft. 


    Ja, men som tur är så är det bara 2 personer som varit så där nyfikna. Men jag tror definitivt att jag skulle få väldigt mycket stöd om jag skulle bli gravid och sedan få missfall exempelvis.

    Jag har tänkt vänta in BIM innan jag testar, vill helst gå över också så att mensen faktiskt är sen. förra månaden var jag så exalterad så jag planerade in att testa mig på BIM (hade förberett med pappersmugg och test som stod framme i badrummet redan dagen innan hehe) men så när jag vaknade på BIM och såg att tempen hade sjunkit rejält så blev jag så besviken så jag stoppade undan testet och muggen, sen kom mensen 2h senare. Denna gång tänker jag att jag få gå över BIM med 2 dagar innan jag testar, så jag ser att min lutealfas är 16-17 dagar lång, för så lång har den aldrig varit så i en sådan situation borde jag garanterat vara gravid. Anledningen till att jag inte vill testa innan BIM är för att jag är rädd att få en kemisk graviditet, att testet ska visa positivt men sen klarar sig inte skapelsen där inne och kommer ut med en mens ändå. Då är jag hellre ovetandes om en eventuell kemisk graviditet så slipper jag bli ännu mer besviken hehe.

    Kommer du testa dig innan BIM? Hur tänker du kring det?

    Wow illamående i vecka 5, alltså jag hade typ önskat mig det symptomet redan nu under väntan på BIM, så kan man liksom ba ?aha jag är nog gravid?, hade jag haft så tydliga tecken som tydligt ömma bröst eller illamående så hade jag testat mig innan BIM, jag är aldrig illamående eller har ont i brösten annars. Har en vän vars första tecken var att hon blev extremt kissnödig och behövde kissa mycket på natten, redan innan BIM.

    Hur pass illamående var du under den graviditeten? Du hade plussat innan du kände av illamåendet då?
  • 19977
    Anonym (D) skrev 2022-05-27 07:56:23 följande:

    Vad skönt att du verkligen känner att du har stöd i nära och kära. Så viktigt! Det vet jag att jag också skulle ha men känner mig nog ändå inte redo att berätta för någon att vi tänker börja försöka nu. 


    Låter väldigt klokt att vänta. Vet att ni är många som säger det nu så jag ska verkligen försöka hålla mig till efter BIM. Har du några symtom än? Jag är väldigt yr och får som små vågor av illamående ibland på kvällarna. Har haft ömma bröst sen ÄL men vet inte om allt det kanske beror på hormonomställning efter att ha tagit ur spiral? 


    Jag plussade jättesent då, typ BIM+19. Men det var ett utomkvedshavandeskap så vet inte om det beror på det kanske? Mådde jätteilla tidigt så förstod ändå att jag måste vara gravid men barnmorskan bara skrattade åt mig eftersom vi skyddat oss och det inte syntes något på testet på BIM+5. Låg sen inlagd i 2,5 veckor. 


    Men gud! Ligga inlagd i 2,5 veckor! Vilken mardröm, usch alltså, hade du spiral när detta hände?

    Men vad kul att du har lite symptom nu då! Nej jag har verkligen inga symptom alls. det enda är att det har molat i livmodern i 2-3 dagar efter ÄL, plus att det typ ?kurrar? eller känns som att det bubblar i livmodern. Men så känner jag typ var och varannan månad mellan ÄL och mens så tror definitivt inte att jag är gravid pga det iaf. har ingen känsla av att det skulle kunna va något alls verkligen.
  • 19977
    Annemarit123 skrev 2022-05-27 12:55:49 följande:

    Fick mensvärk idag, exakt en vecka innan beräknad mens som alltid. Så hoppet försvann ganska fort. Trodde verkligen verkligen verkligen att det skulle funka denna gång. Har tagit bort ett myom i livmodern som stört chanserna att bli gravid förut. Har stenkoll på cykeln och vi fick till det bra denna månad under ägglossning. just nu är det lite som tortyr att försöka bli gravid , vi har ändå försökt i 8 månader. Vi blev dessutom så enkelt gravid förut. Jag är heller inte gammal. 


    Man får väl ta nya tag till ägglossningen i juli. Den i juni kommer vi att missa


    Åh, jag lider med dig. Fy så jobbigt. riktigt bittert att ni missar chansen i juni? Kanske behöver kroppen några nya försök på sig efter att myomet togs bort innan det funkar. All styrka till dig! Hjärta
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-05-27 07:53:50 följande:

    Kan inte tro på detta??? Ser ni vad jag ser?? Måste köpa ett digitalt idag!

     


    Åååhhh men se där! GRATTIS! Vad sjukt! Och det tog sig på första försöket också! Vilken lyx. Vad roligt för er. Stort lycka till. Hjärta


    Har du haft några symptom innan du tog testet? Hade ni sex många dagar runt ägglossningen eller hur gick ni till väga? Låg du kvar? Jag behöver tips haha!

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023