• 19977

    Vi som planerar barn 2023

    Blåbärsskogen skrev 2022-05-14 13:12:55 följande:
    Ahhh okej! Ja det kan ju lätt ta 1 år innan någonting händer trots att man prickar in äl, men helst så hoppas man ju att det tar sig direkt haha. Jag har så dåligt tålamod och alltid haft, men försöker ändå släppa på tankarna och landa i att det faktiskt kan ta tid. 

    Håller tummarna att det går vägen för er denhär gången! Ni kanske får skippa sexet nudå, och spara det till nästa helg så han är extra sugen när du har äl;) 

    Alltså jag börjar fundera om de var äl igår eller inte, hade typ 1 dm sekret hängandes ur mig imorse när jag var på toa (ursäkta om det är tmi xD). Men det kanske är "rester" som suttit långt in och kom ut nu efterhand, om det ens är möjligt? Haha! Kanske får mysa till det ikväll också för säkerhetsskull.
    Haha sant, kanske får se till så han spar sig tills nästa helg!
    Tack! Hoppas också det tar sig denna gången haha, men efter att det inte tog sig vid vårt första försök så fick jag en liten ögonöppnare (på riktigt) att ?aha, detta kommer ta tid? så just nu känner jag inget hopp om att jag kommer vara gravid inom den närmsta tiden alls haha. 

    OMG älskar att det hänger ut sådär hahaha! Men det kan nog vara rester, eller så har du fortfarande så högt östrogen efter ägglossningen att det kommer lite topp-sekret idag också. Eller så har ÄL inte vart än?. Hatar att man inte kan veta med 100% säkerhet?

    Fick ni till det både igår och idag nu?
  • 19977
    Anonym (Trollet) skrev 2022-05-15 08:04:37 följande:

    D-vitaminboost är det något ni tar? 


     


    Det ska tydligen kunna ge under för ägglossningen och ägget. Men när tar man det exakt? någon dag innan ägglossning, eller vid ägglossning? 


     


     


    Jag tar typ 50-60 k IE när jag ser att jag får fertilt sekret, vilket brukar komma typ 4 dagar innan ÄL. Man ska ta det ett par dagar innan ÄL och inte på själva ÄL-dagen som jag förstått det.
  • 19977
    Anonym (D) skrev 2022-05-16 07:09:36 följande:

    Hej! 


    Hoppas att det är okej att jag hänger på här. Följt tråden från start så det känns nästan som att jag känner er allihop vid det här lagetSkrattande
    För lite info så är jag 30 och min sambo 34, vi har varit ihop i lite drygt 3 år. Det här blir i så fall vårt första barn. Tog ut spiralen för några veckor sedan och har hunnit ha en första mens nyss. Ska enligt min app ha ägglossning i mitten av veckan så vi är väl mitt i vårt första försök kan man säga. 
    Känns fint att få dela den här resan med er eftersom jag inte känner mig redo att berätta för vänner och familj att vi börjar försöka. 


    Välkommen hit! Hoppas det tar sig direkt nu för er! Kör du ÄL-test, tempar eller liknande? Eller går du efter appen? Ja jag tycker det är riktigt kul att följas åt här i tråden också!
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-05-16 08:40:52 följande:

    Alltså jag förstår verkligen inte min kropp nu haha. Idag har jag alltså haft äl-flytningar i 10 dagar! Dom 3 senaste dagarna har det dock bara varit på morgonen då jag gjort nummer 2 hehe... och sen torrt resten av dagen. Hade ju somsagt pos äl-test 12/5 med ganska starka känningar i vänster äggstock på fredagkväll. Har jag inte haft ägglossning eller vad händer?! Oskyldig


    Oj! 10 dagar var länge? rent spontant så känns det ju som att du inte borde ha haft ägglossning ännu om du fortfarande har sekret. Svårt att veta om du inte tempar och kan se ett tempskifte, din kropp kanske har försökt få igenom ÄL flera gånger utan att komma i mål?

    Förra månaden hade ju jag dock ÄL-sekret flera dagar efter tempskiftet och därmed sekret efter bekräftad ÄL. så du kan säkert ha haft ÄL redan ändå trots att du fortfarande har sekret.
  • 19977
    Blåbärsskogen skrev 2022-05-16 18:15:55 följande:
    Ja jag vet, 10 dagar! Aldrig varit med om det tidigare haha! 
    Ahhh så du hade sekret efter äl? För det är det jag också funderar på och försökt hitta information om men inte hittat någon.... Men då kanske det kan vara så att jag trots allt haft äl. Eller inte Oskyldig
    Yes! Bifogar en bild, de blå staplarna står för fertilt sekret, de som är mörkast blå är genomskinligt stretchig och det som är mellan-blå är också riktigt strechigt fast lite grumligare i färgen men ändå ganska genomskinligt. Det som är ljusblått är mest bara extra krämiga flytningar, typ som body butter i konsistens.

    Så jag hade ju riktigt slemmiga o stretchiga ÄL-flytningar 3,4 och 10 dagar efter ÄL vilket aldrig har hänt tidigare. 
  • 19977
    Anonym (D) skrev 2022-05-16 21:04:42 följande:
    Tack snälla! Jag har tänkt använda ÄL-test bara för att se att kroppen är igång efter flera år med spiral. Vågar inte tempa och så för är rädd att bygga upp en stress som kanske gör att det tar längre tid. Hur känner du kring det? Blir du stressad? När jag och sambon precis träffats så blev jag gravid trots skydd så vi vet ju att vi i alla fall kan bli med barn. Det slutade dock i missfall.
    Åh men vad bra att du vet att ni har kunnat bli gravida innan, det är ju ett väldigt gott tecken!

    Ja okey, jo det kan absolut bli en stress att tempa men jag tror att det blir en lika stor stress att ta ÄL-test. den här månaden har jag faktiskt köpt ÄL-test bara för skojs skull, hade inte tänkt köra på det egentligen. Men jag tycker om att tempa och då kan jag ju se när ÄL faktiskt har skett på riktigt, dock funderar jag på om jag ska börja tempa halva månaden bara, och tempa från mens fram tills att ÄL har konstaterats och sedan sluta fram till nästa mens (eller förhoppningvis graviditet).

    förra månaden så analyserade jag min temperatur väldigt mycket mellan ÄL och mens, hade en tydlig Tempdipp ÄL+8 som jag tänkte kunde bero på implantation, sedan såg jag även att tempen sjönk igen 2-3 dagar innan mensen kom och jag blev väldigt besviken de dagarna när jag kollade tempen på morgonen. Så kanske skippar att tempa i väntan på plusset denna gång. Men å andra sidan så var jag ju väldigt beredd på att jag skulle få mensen senast i och med att temperaturen hade sjunkit så kraftigt så jag blev nog inte lika besviken när jag väl fick mensen. Hehe har beslutsångest över hur jag ska göra?
  • 19977
    Anonym (F) skrev 2022-05-17 15:23:26 följande:

    Har ÄL-problem jag med haha :D

    Hade ju som sagt tänkt att smygstarta den här månaden. I söndags på CD10 får jag fertilt sekret, perfekt tänkte jag, nu är det igång. Brukar vänta till dagen efter fertilt sekret innan jag tar ett ÄL-test eftersom det oftast brukar bli negativt om jag tar det samma dag. Och med negativt menas en svag testlinje. 

    Men på CD11 och 12 har jag fått två supernegativa ÄL-tester. Bara ett streck och inte en skymt av ett andra streck. Jättekonstigt. Och det fertila sekretet var bara CD10.

    Nu är jag nojig över att min kropp hoppat över en ägglossning liksom. Har haft en superstressig vår men känns ju konstigt att min ägglossning försvinner först nu om det beror på stressen? Den kanske kommer senare, svårt att säga nu utan facit i hand...


    Jag vet egentligen inte hur det funkar med stressen, men min analys från egna menscykler är att stress har en direkt påverkan på nuvarande cykel och inte en ?släpande? effekt. Däremot så ska ju ?hälsan? för nuvarande menscykel påverka 3 cykler framåt enligt Jenny Koos så stressen kanske kan påverka framåt ändå såklart.

    Men det kan ju också vara så att du fick sekret CD10 i ett försök till ÄL men att det inte gått igenom, utan att ÄL förskjuts någon/några dagar och får en andra chans lite senare i cykeln bara?
  • 19977
    Anonym (D) skrev 2022-05-18 12:49:02 följande:
    Haha ja jag märker redan att jag blir stressad av ÄL-testen ska om det inte blir något nu så skippar jag dom nästa månad. Har du någon speciell app eller så för att logga när du tempar? 

    Förstår att du är kluven i det och att det både finns fördelar och nackdelar med att tempa mellan ÄL och BIM. Du kanske kan testa en månad utan att göra det och se om det känns bättre? 

    Uppdaterar listan också:

    6/5 annemarit123 (7 försöket, 2 barnet) 
    14/5 202294 (1a försöket, 1a barnet)
    17/5 H0nd3ndär (3e försöket, 4e barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet)
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 (3:e försöket, 1:a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    6/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    Hehe ja det kan nog vara klokt att inte testa/tempa konstant varje månad. Man kanske kan köra en varannan månad-grej bara för att se så man är rätt ute och ligger på rätt dagar haha Men ändå slippa stressen över det varannan månad?

    Jag använder tempdrop (en armbands-termometer) som mäter temperaturen nära armhålan under natten. På morgonen laddar jag över datan via bluetooth till tempdrop-appen så kan jag se genomsnittstempen, funkar superbra! Jag har dock valt att föra över temperatur-datan till en annan app som heter Read Your Body, så klickar på en knapp i den appen så kommer all data från tempdrops app. Tycker Read Your Body har en finare design/användargränssnitt så därför använder jag den istället.
  • 19977
    Anonym (D) skrev 2022-05-18 17:13:16 följande:
    Det låter som en bra plan! 

    Tack för att du orkar beskriva så utförligt. Låter ju jätteintressant! Ska absolut kolla upp det.  

    Ska enligt min app ha ägglossning idag. Tog ÄL-test fredag, måndag och idag. Alla visar ett svagt streck. Betyder det att ägglossningen fortfarande inte varit eller att jag missade att testa precis när det hade varit positivt? Hur många dagar brukar ni ha positiva test? 
    Hehe inga problem, tycker bara det ör kul att diskutera!

    Åh vad roligt med ÄL! Hm jag har precis tagit mina första ÄL-test den här veckan, måndag o tisdag kunde jag ana ett vääldigt svagt streck om jag verkligen försökte se ett haha. Men idag kunde jag tydligt se att ett streck kom fram även fast det var svagt. Jag tror väl ändå att man ska hinna se en stegring om man tar ett test varje dag innan ägglossningen, det borde väl inte va lika svagt hela tiden och sen pika på bara några få timmar som man lyckas missa att testa under? 

    Så tror man ska hinna se en stegring även fast man kanske missar den starkaste piken liksom. Men vet inte säkert, har aldrig testat innan men det är bara vad jag hört från andra bekanta. :)

    Jag har för säkerhets skull haft sex precis och har nu legat med rumpan i högläge en halvtimme hahaha, är så himla kissnödig så måste snart gå och låta de små liven rinna ut?
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023